10 friss hír a lap tetején


Biztos többen is észre vettétek az elmúlt 1-2 napban, hogy egy új funkcióval bővült a lap – mégpedig a top 10 hír blokkal, ami fent látható “Hírek a nagyvilágból” címmel.

Az új funkció ötlete abból született, hogy TLoF is meg én is rengeteg külföldi oldalt követünk RSS-ben, naponta több száz friss hírt és számos remek leírást, gyűjteményt találunk, ám ezekből az esetek 99%-ban nem lehet elég gyorsan pl. egy komplett leírást készíteni.

Így jött az az ötlet, hogy mi lenne ha az eddigi leírásoktól, hosszabb hírektől elkülönítve egy új listaként, elkülönítve a nagyobb írásoktól ajánlanánk Nektek olyan – főleg külföldi – cikkeket, melyeket szerintünk érdemes megnézni. A hír szövege egy nagyon rövidke kis leírás (max pár mondat) lesz legtöbbször, tényleg csak zanzásított infót nyújtva arról, hogy mi található a linkre kattintva.

Mi a célunk ezzel?

Egyrészt szeretnénk kicsit színesíteni a lap tartalmát, hisz nem minden nap kerülnek ki teljes leírások, így a “hézagokat” kicsit áthidalják majd ezek a friss hírek.
Másrészt a hírek népszerűsége (főleg ha Ti is hozzájárultok 1-1 kommenttel hogy ez most tetszett, vagy hasznos volt vagy kiegészítenétek még valamivel :) ) segítene nekünk és a többi szerkesztőnek is abban, hogy lássuk melyek azok a témák, amikre fogékonyak vagytok, mi érdekel leginkább Titeket, miről olvasnátok 1-1 nagyobb leírást is.
Végül de nem utolsó sorban picit linkgyűjteménynek is elkönyvelhető a dolog, hisz később ha már a konkrét cikk címére vagy URL-ére nem is emlékszünk csak arra, hogy itt volt valamikor róla szó, vissza lehet keresni a minket érdeklő anyagot.

Nagyjából ennyi jutott most hirtelen eszembe ennek kapcsán, remélem az esetleges kérdéseitekre megadtam a választ és ez az újítás tetszeni fog mindenkinek. :)

Kapcsolódó bejegyzések:
 • Eljött ez a nap is, megint nagyobb változás történt a honlap életében. :) Aki a blogomat követte, már értesülhetett róla hogy ez várható, csak a napját nem közöl …

 • Jó hír az RSS-t gyakran használóknak, hogy a NewsGator cég több, RSS-sel kapcsolatos szoftvert és szolgáltatást is ingyenesen elérhetővé tett: FeedDemon 2.6, Net …

 • Azt hiszem erről még nem írtam itt a lapon (na jó, tudom hogy nem írtam mert most gyorsan rákerestem :P), de nemrég elindítottam egy másik lapot is, ami talán ér …

 • Most jött el az a pillanat, amikor az eddig használt Joomla motort és grafikát félretéve váltok, méghozzá drupal-ra.Akik követték a fórumot, pontosan tudják, …

 • Elég rég foglalkoztam itt a lapon a WordPress biztonsági kérdéseivel, pedig nem egy elhanyagolható téma. Korábban volt már szó róla egy bejegyzés erejéig, de mos …

A cikket beküldte: Harder (http://blog.harder.hu)

3 hozzászólás

 1. Tupacko says:

  Na hát, ez már több, mint telepátia :) Nálam másként volt-van az ötlet, de a WebPillangó 2 egyik alap újítása az lesz (már a készülő designon és a todo listán is hónapok óta látszik), hogy helyet kap egy “Friss hírek” rész, ahol néhány RSS olvasó fog futni (köztük a tutorial.hu-val is :D). Ugyan más formában, más mennyiségben, de hasonló dolog.

 2. Harder says:

  Tupacko,
  Kíváncsi leszek rá, mert ahogy elmondtad azért kicsit más lesz az mint ez itt (nem automatizált RSS a forrás :) ) és én spec nem tudom, hogy hol és hogy tudnám meghúzni a határt a forrás oldalak tekintetében.
  Mikorra várható a WebPillangó 2 ?

 3. Tupacko says:

  Sajnos nem tudni, mert mar megint kozel egy hete nem volt idom hozzanyulni. Vizsgaidoszakom van julius elsejeig + melo.

Szólj hozzá
a 10 friss hír a lap tetején c. bejegyzéshez

- Engedélyezett HTML elemek: <a> <em> <strong> <ul> <ol> <li>
- Forráskód beküldéséhez tedd a kódot ezek közé: <pre lang="php" line="1">Kódrészlet helye itt</pre>