10+1 hasznos eszköz


A cikkben összeszedtem 10+1 olyan weboldalt, mely az informatikai szakembereknek a webfejlesztés vagy keresőmarketing munkájukat nagyban megtudja könnyíteni.

http://validator.w3.org
A weboldal validitása a keresőoptimalizálásban már közel sem olyan fontos mint pár éve, mára a felhasználói élmény miatt lett érdekes. A kevesebb kódolási hiba gyorsabb oldalbetöltéshez vezethet, illetve nagyobb eséllyel jelenik meg minden böngészőben ugyanúgy az oldalunk.

http://www.alexa.com
Többek közt információkat kaphatunk más oldalak becsült látogatottságáról, forgalmának forrásairól, hivatkozó oldalairól, és hogy mely kulcsszavakra keresve jutnak a látogatók az oldalra.

http://www.seotools.hu/
Számos ingyenes keresőoptimalizálást segítő alkalmazással rendelkezik. Meta tag, tartalom, oldal és átirányítás ellenőrző. Kulcsszósűrűség, kulcsszó helyezés vizsgáló és kulcsszóajánló.

http://www.copyscape.com/
Duplikált tartalom checker, amivel ellenőrizhetjük, weboldalunk tartalmai más weboldalakon is szerepelnek-e.

http://www.worthofweb.com/calculator/
Az eszközzel megbecsülhetjük más weboldalak látogatottságát. Az esetek többségében 10%-os hibahatáron belül működik, azonban csak fődomain nevek esetében. Aldomainek esetében is a fődomain látogatottságát mutatja, szóval aldomaines rendszerben működő shopok vagy blogok látogatottságának megállapítására alkalmatlan.

http://www.siteliner.com/
Aloldalakra bontva online elemzi a lapok erejét, méretét, tartalmát, linkek működőképességét, és a duplikált tartalmakat.

http://goo.gl/
Rendkívül praktikus URL rövidítő eszköz a Googletől, amivel még a kattintási statisztikát is ellenőrizhetjük.

http://www.image-maps.com/
Ingyenes komplett image map készítő eszköz. Például, ha szeretnénk egy olyan Magyarország térképet készíteni, ahol a megyékre kattintva különböző aloldalakra jutunk, illetve, ha a megye fölé visszük az egeret, akkor az a rész elszíneződik, ez az eszköz a tökéletes megoldás.

https://ahrefs.com
Számos weboldal elemző funkciója van, mégis a mindenre kiterjedő checker alkalmazása a legpraktikusabb.

https://developers.google.com/speed/pagespeed/insights
Google által készített fejlesztői eszköztár, ami nem csak megmutatja a kódolási hibákat és a weboldal lassúságát okozó problémákat, hanem megoldási javaslatot is ad rájuk. Az elemzést elkészíti külön PC-re és okostelefonra is.

Google Monitor for Free
Ez nem egy weboldal, hanem egy PC-re telepíthető program, amivel egy kattintással ellenőrizhetőek a weboldalunk kulcsszavainak aktuális helyezései a Googleben.

 

Kapcsolódó bejegyzések:
  • Minap a Google+ tagjai arra lettek figyelmesek, hogy a Google+ hirtelen “NoFollow” attribútumot adott a profiljukon lévő linkek nagyrészének. Ezért ha ellátogat …

  • A Google Adwords programban lehet feladni a hirdetéseket, ám ehhez fontos tudni, hogy a reklámodat mely kulcsszavakra szeretnéd megjelentetni.Ehhez a kul …

  • Nem új a program és régen használtam is, időről-időre ajánlani szeretném 1-1 ismerősömnek csak nem ugrik be a neve. Most kiteszem a tutorial.hu-ra is hogy aki ed …

  • Megjelent a Google által támogatott HTML5 editor – Google Web Designer – első beta verziója, ami PC-re és Mac-re lehet letölteni.url: https://www.goo …

  • A keresőoptimalizálás során kiemelkedően fontos lépés, hogy a kulcsszavaidat jól válaszd meg, hisz ezen fog múlni a forgalmad és hogy kik találják meg a lapot. A …

A cikket beküldte: koci (http://honlapszerkesztes.org)

Szólj hozzá
a 10+1 hasznos eszköz c. bejegyzéshez

- Engedélyezett HTML elemek: <a> <em> <strong> <ul> <ol> <li>
- Forráskód beküldéséhez tedd a kódot ezek közé: <pre lang="php" line="1">Kódrészlet helye itt</pre>