Arany betűk 1


Aranyozott szöveg készítése photoshop 7.0 – el
3 egyszerű lépés, és kész is van az aranyozott betűnk…

1. Nyissunk 1 új fájlt 72 DPI , és mondjuk 400*200 lapon fehér háttérrel. MielQtt bármimást is csinálnánk változtassuk meg az elQtér színünket Medium light grey-re azaz(#999999). Menjünk a Horizontal type tool-ra (T) és írjunk be egy szöveget. Ezután klikk az Add a layer style-gombra , és rakjunk pipát a Drop Shadow… meg a Bevel and Emboss menük mellé.

2. Nyomjuk le folyamatosan a CTRL gombunkat és klikkeljünk a szöveg layerünkre. Ekkor egy mozgó szaggatott vonal jelenik meg szövegünk körűl. Menjünk a Select > Modify > Contract… értéknek írjuk be, hogy 1 ezután Select > Feather… (Alt+Ctrl+D) értéknek itt is írjunk be 1 . Szövegünk körűl, még mindig ott kell lennie a szagatott vonalnak… most menjünk a Create new fill or adjustment layer gombra itt válasszuk ki a menübQl a Curves-t és az ábrához hasonlót rajzoljunk oda.

3. Utólsó lépésként menjünk ismételten a Create new fill or adjustment layer gombra csak most a Hue/Saturation… -ra klikkeljünk.

[ ShAdE ]

Kapcsolódó bejegyzések:
 • Véres szöveg készítése Photoshop 7.0 – ban Ezt a tippet közepesen nehézre értékelem, ezért olyan emberek próbálkozzanak vele, akik már jártasak a Photoshop 7.0- …

 • Egy nagyon egyszerű, de szép betűről, effectről van most szó (mindenkinek a figyelmébe ajánlom , aki még nem ismeri) 1. Nyissunk 1 új fájl …

 • A leírást követve egy igen érdekes hatást érhetünk el pl. különböző szövegeken. A leírás során megtanult módszerek később is sokszor jól jöhetnek majd, …

 • Ki hitte volna, hogy ilyen egyszerű rozsdát imitálnunk? Minden szintre ajánlom, aki még nem ismeri az effectet .1. lépésFile > New (Ctrl+N) 7 …

 • Készítsünk egyszerűen rap/gangsta gyémántos szöveget. 1, Nyissunk egy új képet tetszőleges méretben, és írjunk valami szöveget “type tool”-lal, az alap fekete s …

A cikket beküldte: Harder (http://blog.harder.hu)

8 hozzászólás

 1. gako says:

  Utolsó lépésnél elakadtam, méghozzá ott, hogy nem tudom : “Create new fill or adjustment layer gombra csak most a Hue/Saturation… -ra klikkeljünk” itt nem tudom kiválasztani, mivel nem lehet.

 2. BonFire says:

  Mert szürkeárnyalatos a képed! Állítsd át az üzemmódot színesre! Image-Mode-RGB color-8 bit/channel.

 3. hug says:

  Add a layer style-gombra ez hol van nem találom seholse

 4. BonFire says:

  Jobb gombbal katt a rétegre, és kiválasztod a Blending Optionst. Az abban beállított dolgok határozzák meg a rétegstílust.

 5. BonFire says:

  A Hue/Saturiation nem webcím, hanem egy szabályozási lehetőség a Photoshopban. Színárnyalat/Telítettség. Az Adjust menüben keresd. Egyébként Ctrl+U. Ha a böngésződbe írod ezt be, akkor persze, hogy négyszáznégyet dob, mert nem webcím.

 6. Xiryah says:

  Szia.
  Megcsináltam ezt a turort. Hát egyszerűen nagyszerű, és nagyon jópofa. :D Csak egy bajom van vele: a Hue/saturation beállításokat nem tudom megnézni, mert “404 Not Found”. Nem kötekedés, csak gondoltam jelzem a dolgot.

 7. Xiryah says:

  Nem mondod! (Tényleg ilyen hülyén fogalmaztam meg. :D)
  A képet akartam megnyitni – látom, már nincs itt -, amin print screen-elve volt, hogy milyen beállításokkal lehet elérni ezt a szép aranysárga színt; és a képmegnyitásnál írta, hogy “404 Not found!”.

 8. BonFire says:

  Próbálj meg valami okkeres árnyalatot kikeverni. Az hasonlít a legjobban az aranyhoz. Mondjuk 45-55 fok közötti sárga 85-90%-os fényerővel, 75-80%-os szaturációval. Ezt most nem próbáltam ki, csak úgy fejből írom.

Szólj hozzá
a Arany betűk 1 c. bejegyzéshez

- Engedélyezett HTML elemek: <a> <em> <strong> <ul> <ol> <li>
- Forráskód beküldéséhez tedd a kódot ezek közé: <pre lang="php" line="1">Kódrészlet helye itt</pre>