Post Tagged with: "animáció"

Forgó fogaskerék animáció – PS

Forgó fogaskerék animáció – PS

Hogyan készítsünk forgó animációt Adobe photoshop segítségével. Sokak számára ez az egyszerűnek tűnő feladat nagy nehézségeket okoz és nem véletlenül. Amikor egy egyszerű mozgó animációt készítünk (pl: pattogó labda), akkor a Photoshop elvégzi helyettünk a munka nagy részét, hiszen elegendő az animáció első és utolsó képkockáját elkészítenünk, a többit már legenerálhatjuk automatikusan.

Flux Slider

Flux Slider

Találtam ma a hírek között egy nagyon jónak tűnő slider-t Joe Lambert-től (hardveres gyorsítás, css3/JS alapú, 2D és 3D képátmenet effektek), amit itt lehet megnézni:

Hóesés animáció

Hóesés animáció

Most egy aktuális téli photoshop tutoriallal foglalkozunk. A tutorial-hoz a Photoshop Extended verziójára lesz szükséged (ha nálad nem található a lentebb meghivatkozott stopperóra, akkor nem Extended verziód van). Egy általunk választott képre fogunk hóesést alkalmazni, ami természetesen valóban esni fog, mivel egy animációról van szó. Én a lakóhelyem nevezetességéről, a Somló hegyről készült képrészlettel dolgoztam.

Forgó 3D földgömb

Forgó 3D földgömb

Az alábbi videó tutorial azt fogja bemutatni, hogy lehet photoshop CS4-ben egy animált (mozgó) 3D-s földgömböt elkészíteni.

Felfelé szálló alakzatok – animáció

Felfelé szálló alakzatok – animáció

A tutorialhoz photoshop CS3 szükséges, a végeredmény pedig egy ilyen animáció lesz:

Animált GIF készítése

Animált GIF készítése

Hogyan készíts remegő szájú, (általam megnevezett Brü) vagy másféle animált GIF-eket? Olvass bele a cikkbe és meglátod, hogy nem is olyan nehéz.

Animált spirál

Animált spirál

Készítsünk egy egyszerű animációt, hogy megismerkedjünk a Flashel, és lássuk, hogy mire képes. Ennek a spirálnak tényleges feladata nincsen, de nagyon szép látványt nyújt.

animáció készítése

animáció készítése

Ebben az újonnan felkerült videóban bíró azt mutatja be, hogy lehet photoshop és Imageready segítségével animációt készíteni egy a Photoshop-ban készített grafikához. A módszer hasznos lehet pl. bannerek készítésekor, vagy ha különböző kisebb-nagyobb reklámokat akarunk a lapra rakni, gombokhoz stb.. videó mérete: 23.8MB videó formátuma: avi

Animált GIF készítése

1.) photoshop-ban nyiss egy új képet [File/New]. 2.) Layer-enként készítsd el a képeket amit meg szeretnél jeleníteni egymás után. Ezek a layerek lesznek az animált gif 1-1 képkockái.