Post Tagged with: "css reset"

Tripoli – CSS reset

What is Tripoli? Tripoli is a generic css standard for HTML rendering. By resetting and rebuilding browser standards, Tripoli forms a stable, cross-browser rendering foundation for your web projects. The ideas behind Tripoli

rendezett css, globális white space reset

Amikor elkészítünk egy site-ot, a legfontosabb, hogy a kódunk minél rendezettebb, átláthatóbb legyen. Ez különösen érvényes, amikor css-t kódolunk. Sok féle rendezési módot kipróbáltam már. Az egyik az amikor minden elemet, osztályt logika szerint kommentekkel választunk el egyetlen css fájlban:

Initializálás – Harder

A css-ek elején szoktam ezt a kódot használni ahhoz, hogy minden böngésző alatt az egyébként másként megjelenített részeket azonos kinézetre formázzam.

initializálás – tantek

A böngészők alapértelmezett tulajdonságait már a css fájlok legelején érdemes egységessé tenni, így a későbbiekben elég sok bosszúságot meg lehet spórolni.

Linkekhez alapértelmezett ikonok társítása

Ha azt szeretnéd, hogy a lapodon az egyes linkekhez 1-1 megfelelő ikon társuljon (pl. PDF-re mutató linkhez egy kis PDF ikon kerüljön), használd az alábbi kódot

initializálás

A különböző böngészők egyes elemek alapértelmezett tulajdonságait másképp értelmezik, ezeket egységesíti az alábbi kódrészlet (a css fájlba kell felvenni):