Post Tagged with: "gif"

Forgó fogaskerék animáció – PS

Forgó fogaskerék animáció – PS

Hogyan készítsünk forgó animációt Adobe photoshop segítségével. Sokak számára ez az egyszerűnek tűnő feladat nagy nehézségeket okoz és nem véletlenül. Amikor egy egyszerű mozgó animációt készítünk (pl: pattogó labda), akkor a Photoshop elvégzi helyettünk a munka nagy részét, hiszen elegendő az animáció első és utolsó képkockáját elkészítenünk, a többit már legenerálhatjuk automatikusan.

Cinemagraph, a mozgó állókép

Cinemagraph, a mozgó állókép

Ez egy animált GIF kép, aminek csak egy része, vagy részei mozognak. Jamie Beck és Kevin Burg fotósok keltették életre 2011 – ben. Mozgóképre vagy képsorozatra van szükség hozzá. After Effects – be beimportálod a videót, kettőzöd a réteget. Az alsó rétegen  jobb egérgomb Time/Freeze Frame , (idő/képkocka rögzítés). Ez marad mozdulatlan a képen. A […]

Felfelé szálló alakzatok – animáció

Felfelé szálló alakzatok – animáció

A tutorialhoz photoshop CS3 szükséges, a végeredmény pedig egy ilyen animáció lesz:

Animált GIF készítése

Animált GIF készítése

Hogyan készíts remegő szájú, (általam megnevezett Brü) vagy másféle animált GIF-eket? Olvass bele a cikkbe és meglátod, hogy nem is olyan nehéz.

Animált GIF készítése

1.) photoshop-ban nyiss egy új képet [File/New]. 2.) Layer-enként készítsd el a képeket amit meg szeretnél jeleníteni egymás után. Ezek a layerek lesznek az animált gif 1-1 képkockái.