Post Tagged with: "lista"

Hungarian stop words

Hungarian stop words

Nem tutorial, egyszerűen csak egy gyűjtés, mert szükségem volt egy magyar “stop words” állományra és a neten egy nagyobb, teljes anyagot nem találtam, így összegyűjtöttem magam. kerestem “magyar stop words”, “magyar stop szavak”, “stopwords” stb… vonalon, nem hozott megfelelő eredményt.

Magyar Textpattern levelező lista indul!

Tudom, tudom, a honlappal még adós vagyok, de tegnap elindítottam a Textpattern levelezőlistát, GoogleGroups alapokon. A lista címe: magyar-txp-levlista@googlegroups.com, az alapértelmezetten biztosított webes felület pedig a groups.google.com/group/magyar-txp-levlista érhető el. A listára egyelőre nyitott, bárki írhat rá, hogy a kérdések mielőbb megválaszolásra kerülhessenek. Használjátok egészséggel!

Menü lista segítségével

Menüt listával? Sokaknak ez már régóta természetes, mások meg vakarják a fejüket, hogy most mi van? Pedig ha belegondolunk miről is van szó? egy menülistáról, azaz tényleg van valami köze a listához :) Általában megszoktuk, hogy listát felsorolásokhoz használjuk, de hogy lesz ebből menü, pláne vízszintesen?

legördülő listák formázása

A minap újfent bebizonyosodott, hogy a css segítségével milyen jó dolgokat lehet elérni a weben. :) Listát kellett formázni hogy a legördülő tartalom vmi struktúrált formában jelenjen meg, és – bár ezelőtt emlékeim szerint ilyet még nem használtam – örömmel láttam hogy simán működik a dolog, szépen lehet vele formázgatni a menü elemeit. Akkor nézzük […]