Post Tagged with: "oldal"

FaceBook: Gyerek kezébe nem való

FaceBook: Gyerek kezébe nem való

Tudom, hogy rengeteg cikket írtak már magáról a FaceBook-ról és annak veszélyeiről, de tényleg jó tudni mivel állunk szemben. A FaceBook-nak mára már több mint 500 millió tagja van. A földön kb 6.8 milliárd ember él, ennek kb. 60%-a (4.08 milliárd) rendelkezik internettel és ezekhez az adatokhoz viszonyítva, rengeteg tagja van világszerte.

Lapozós bejegyzés a wordpress-ben

Biztos nem tudja mindenki, hogy a wordpress-ben már nem kell az oldal lapozáshoz plugint telepíteni, tudja a rendszer alapértelmezetten is. Számomra rejtélyes oknál fogva ezt a wp csapata kikommentezte a kódból, ám a word-press.hu fórumán mano mondott egy jó ötletet arra, hogy lehet ezt a rejtett funkciót megjeleníteni a wordpress szerkesztőjében.

20 oldaltípus ajánló blogokra

20 oldaltípus ajánló bloggereknek, hogy milyen tartalmat lenne érdemes kitenni mindenkinek a blogjára. Persze ez nem kötelező érvényű, csak ajánlás és nem is kell feltétlenül egyetérteni vele, de a listában volt pár olyan elem amire én is csak bólogattam itt a székemen: biza ez megfontolandó. :) 20 Types of Pages that Every Blogger Should Consider

Honlap betöltődésének ideje

Általában honlapok alján lehet látni azt az infót, hogy a lap x.y idő alatt töltődött be. Ezt nagyon egyszerűen megcsinálhatod te is a lapodon.

Oldal betöltődésének ideje

Itt láthattok egy módszert arra, hogy hogyan írathatjátok ki egy rövid php script segítségével az oldal betöltődésének idejét:

Egyszerű oldalszámláló PHP-val

A szerverről történő oldal-letöltéseket számolja. A működéshez php-t futtató szerverre lesz szükségünk. A scriptet be lehet illeszteni a meglévő HTML kódba a szükséges helyen. Fel kell tölteni a fájl mellé azonos könyvtárba egy egyszerű .txt fájlt – ez esetben figyelni kell a kiterjesztésre ( .php a script és .txt az adatfájl) – ami a számláló […]