Fa mintázatú háttér


Nyiss egy új képet (RGB mode-ban). Foreground color-nak válassz egy középmély barna színt, Background color-nak pedig egy jó sötét barna színt. A menüben válaszd a FILTER/RENDER/CLOUDS -t, majd alkalmazd.

Következő lépésként válaszd a FILTER/ARTISTIC/ROUGH PASTEL -t, és a “Load textures”-vel töltsd be a photoshop “goodies” könyvtárában található “hard linear grain” texture-t.

A beállításokat pedig a képen látható módon állítsd be te is. Nézzük mit kapunk majd:

A következő lépés: menj a FILTERS/TEXTURE/TEXTURIZER menüpontba, és töltsd be az előbb alkalmazott texture-t (hard linear grain) a képen is látható beállításokkal (Scaling 70% / Relief: 2 / Light direction: Top)

Az “ELIPTICAL MARQUEE TOOL” használatával jelölj ki kis ovális területek a képen (ezekből lesznek a “csomók”), majd alkalmazd a FILTER/DISTORT/TWIRL effektet a képen látható módon.

Íme a végeredmény :)

Kapcsolódó bejegyzések:
 • Készíteni egy éjjelikamerás képet? Minek, amikor elkészítheted Photoshoppal is. A teendõd a következõ:1.) Fogod a képet, majd szürkévé varázsolod (CTRL+ …

 • Az alábbi tutorialban egy olyan módszert fogtok látni, ami során egy manapság készült fényképből különböző trükkökkel egy régi, kicsit megsárgult, megfakult kiné …

 • Ebben a tutorial-ban megmutatom, hogy is kell Filterek használatával egy jó kis hátteret vagy épp fejlécet csinálni!Kezdjünk is hozzá:1.) Csinálj egy …

 • Manapság már szinte mindenkinek van fóruma és legtöbb tulajdonosa engedélyezi az avatarok feltöltése mellett az aláírásba tehető sig-eket, amolyan képes aláírásk …

 • A photoshop segítségével nagyon egyszerűen lehet techno hatású pöttyöket készíteni.1.) Első lépésként készítesz egy képet, majd válts a channels palettá …

A cikket beküldte: Harder (http://blog.harder.hu)

7 hozzászólás

 1. animoka says:

  Nem találom a “Load textures”-t, és ezért nem tudok betölteni semmit. Ha én vagyok ennyire béna, legyetek kedvesek, és segítsetek nekem :)
  Köszi!

 2. BonFire says:

  Itt találod. Ez a CS, vagyis a 8-as felülete. de az újabbakon is hasonló helyen van.
  http://data.hu/get/181442/loadtexture.gif.html

  Nem te vagy a béna, ez a tutor egy régebbi verzióval készült. Azóta jócskán átszabták a kezelőfelületet. Jó kicsire lettek szabva ezek a bigyók, hogy ne lehessen megtalálni. Egyébként helyi menüknél mindig egy kicsi oldalra mutató nyilacskát, vagy háromszöget keress. Onnan nyílnak általában a további lehetőségek.

 3. animoka says:

  Oké, köszi szépen, működik :)
  Csak most meg a betöltendő texture-t nem találtam, de betöltöttem sima lines-t, és majdnem működő eredményt kaptam, szóval egy kicsit még rágyúrok és jó lesz.
  Még egyszer köszi a választ :)

 4. RAMy says:

  Nekem CS3-am van, és nincs olyan benne, hogy “hard linear grain”. Nem tudnád ezt valahova feltölteni? Köszi előre is.

 5. BonFire says:

  Nincs benne alapból ez a textúra, de nincs is rá szükség. El lehet készíteni néhány művelettel. Fehér dokumentumra alkalmazod a Graint, vízszintes csíkozással. Egy kis bütykölés a fényerővel-kontraszttal, pici hullámot bele a Distort/Wave-vel, hogy szabálytalan legyen, aztán elmented psd-be. Ezután már bármikor textúrázhatsz vele.

  Egyébként sem szeretem az olyanokat, hogy töltsük be ezt és ezt az ecsetet/textúrát/anyámtyúkját. Abban mi a pláne? Nem vagy te annyira kezdő, hogy egy ilyen dolog kifogjon rajtad! Ne feledd, én láttam már a munkádat is! ;) Úgyhogy tudsz te, ha akarsz!

 6. RAMy says:

  Köszönöm szépen a dícséretet és a segítséget! :)
  Próbáltam effektekkel, de nem nagyon jött össze, most viszont megpróbálom megcsinálni így, ahogy leírtad.

 7. BonFire says:

  Lehet, hogy nem is éri meg ennyit bütykölni egy ilyen textúrával. Próbálj meg erre rákeresni “3D Max – Ambient Light Textures Complete Collection” Ezek a textúrák ugyan a 3D Max Studio-hoz készültek, de nagyon jól fel lehet használni őket a Photoshopban is. Nem tudom, hogy hozzájuk lehet-e férni ingyenesen, de biztosan van köztük néhány, amit használni lehet shareware. Vagy a képernyőről lelopni egy PrintScreennel, és PS-ben megműteni.

  Egyébként biztosan rengeteg helyen találhatunk letölthető kész és szebbnél szebb fa textúrákat, vagy ha más nem a Google képkeresőjébe fákat keresünk és azokból készítünk hasonlókat. Az biztosan élethű lesz.

Szólj hozzá
a Fa mintázatú háttér c. bejegyzéshez

- Engedélyezett HTML elemek: <a> <em> <strong> <ul> <ol> <li>
- Forráskód beküldéséhez tedd a kódot ezek közé: <pre lang="php" line="1">Kódrészlet helye itt</pre>