![]() ![]() |
2003. May 28., 21:38
|
|
![]() Commander 1337 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: törzstag Posts: 5506 Joined: 03. May 25. From: Szeged Member No.: 38 |
Üdv mindenkinek!
Keresek valami jól m?köd? tárhelyszolgáltatót, ahol van PHP elérés, mail() függvény, SQL adatbázis. Próbáltam az új ultrawebet, de az a feltöltött fájlaimra mind azt mondta, hogy 404; a cjb-t, ahol a bannerjük a teljes kódomat elszúrta, szal az is el van felejtve; az eplanet-en a legnagyobb tárhely is csak 100 Mb, ami kevés, ráadásul szerz?dést kell kötni, meg minden. Mindig is utáltam a szerz?déseket...:-) Fel?lem lehet akár fizet?s is meg akármi, csak eggyel?re egy két kimenetel? oldalért nem akarok havi 50-60 Hufot szerver-bérlésre elkölteni...:-) Ami kell: 2-3 száz Mb tárhely, SQL adatbázis, PHP futtatás, BANNER-MENTES (gondolom ilyen csak fizet?s van...). Melyiket javasoljátok? BlackY voltam... |
|
|
|
2003. May 28., 21:43
|
|
![]() Commander 1337 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: törzstag Posts: 5506 Joined: 03. May 25. From: Szeged Member No.: 38 |
Hoppá. Az az 50-60 Huf az 50-60 ezer akart lenni...
|
|
|
|
2003. May 28., 23:44
|
|
|
régi motoros ;) ![]() ![]() ![]() ![]() Group: támogató Posts: 1421 Joined: 03. May 12. Member No.: 16 |
http://www.bixerver.com Sztem vedd fel a kapcsolatot a root-tal,F?rész Péterrel.
-------------------- |
|
|
|
2003. May 29., 05:49
|
|
|
Admin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Admin Posts: 8049 Joined: 03. March 16. From: Hungary Member No.: 2 |
igen, vagy Péterrel vedd fel a kapcsolatot, vagy még esetleg ezt is érdemes megnézni:
http://www.axiom-it.hu/mainpage/show.php?lapszam=104 ?ket nem ismerem, de az áraik elfogadhatóak -------------------- |
|
|
|
2003. May 29., 10:39
|
|
|
bitwizard ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Admin Posts: 1265 Joined: 03. April 28. Member No.: 11 |
Nem tudom mit keresel, illetve milyen lapot akarsz futtatni, valami szerverem nekem is figyel bent egy gépteremben, és már ott van egy ideje.
Ha nem találsz más megoldást, dobj egy levelet, megbeszéljük. TLoF |
|
|
|
2003. May 29., 12:51
|
|
|
bitwizard ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Admin Posts: 1265 Joined: 03. April 28. Member No.: 11 |
http://www.sysnet.hu/?page=prov
?ket lehet még megkérni, hogy ugyan adjanak már neked egy jópofa linux szervert Tehát durván havi 20e+fa forintból megoldható, hogy bérelsz egy szervert, és hozzá egy 10 mbites kapcsolatot. Ez mondjuk akkor jó, hogyha találsz magad mellé, még 1-2 embert akikben megbizol, ismered ?ket és hajlandó vagy "összebutorzni" velük. Ebben az esetben alig fizetsz többet mint egy webhostingért, viszont van kvázi egy saját szervered, amire az kerül amit akarsz. Mondjuk ez feltételezi, hogy egész türhet? szinten értesz a linuxhoz, és nem warez szervert akarsz üzemeltetni. De mondjuk már el lehetne gondolkozni egy gyik.com -os bérlésen. TLoF |
|
|
|
2003. May 29., 15:30
|
|
|
Admin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Admin Posts: 8049 Joined: 03. March 16. From: Hungary Member No.: 2 |
Ez tényleg egy jó ötlet, pár megbízható haverral meggondolandó a dolog.
Ahogy nézem ezek lennének: Szerverbérlet (P3 1,3GHz, 256 MB RAM, 40GB HDD) 8.900 Ft/hó 10 Mbit/s garantált sávszélesség 13.600 Ft/hó ha erre gondoltál, akkor ez 22.500Ft+áfa/hó, ehhez mindenképp több (sok) ember kell. Viszont van saját szervered, 40GB-tal, ami elég jó (s?t..). -------------------- |
|
|
|
2003. May 29., 19:12
|
|
Üdv mindenkinek!
El?ször is köszönöm a sok ötletet. Most így szép sorban válaszolgatok a kérdésekre...:-) Tehát. A lap a Kalandorok Világa nev? on-line szöveges szerepjáték oldal lenne. Most kb. 4-5 napja van fenn a neten. Jelenleg az ultraweben, mert ott majdnem minden m?ködött. A többi helyen még az sem. Amúgy Hardernek köszönöm a banner-cserét...:-) (Ez az egyetlen "reklám-forrásom"...) Jelenleg a http://kalandorokvilaga.inf.hu címen érhet? el az az egyetlen kaland amivel eddig kész vagyok... (Gyakorlatilag azt gépre vinni több id? volt, mint megírni az összes PHP-kódot...:-) ) Saját szervert addig nem akarok bérelni, amíg nem tudom, hogy a felhasználóknak hogy tetszik. Ha sok jó kis visszajelzéseket kapok, akkor örülni fogok, és jöhet a saját szerver...:-) Ez esetben valószín?leg a sysnet lenne. Addig meg vagy marad az ultraweben, vagy (amint észreveszek 1 kis hibát a szerveren) költözök az Axiom-it-re v. a bixerverre. Az összeköltözés nem rossz ötlet, ha valakinek kell pár gigányi hely egy szerveren dobjon meg egy maillel: blackdeath@netposta.net , vagy menjen el a site-ra, mert este csinálok egy jó kis "Béreljünk szervert!" lapot, ahol az igényeket lehet írogatni...:-) Gondolom az már kiderült, hogy nem akarok warez szervert csinálni. Az még nem, hogy mennyire értek Linuxhoz. Hát kb. annyit, hogy tisztában vagyok a felépítésével, 2* raktam fel Suse-t, de a bootig eggyikkel se jutottam el...:-( Na most nem örülnék annak, ha kifagyna a gépem.:-) Megint jó sokat írtam. Na mindegy. Még egyszer köszönöm a rengeteg tippet, majd próbálok választani...:-) Nehéz lesz... BlackY voltam (Aki most a rengeteg tipp miatt teljesen el van veszve...:-) ) |
|
|
|
2003. May 29., 20:53
|
|||
|
haladó tag ![]() ![]() ![]() Group: törzstag Posts: 759 Joined: 03. May 1. Member No.: 13 |
Használd a try.hu -s domain átirányítást, így a látogatóidnak nem kell örökké a kedvencekbe mentegetni az oldalad. Hardver: nem lenne butaság a domain átirányításról (virtuális domainek) egy cikket írni, sokan nem tudják, pedig mennivel egyszer?bb úgy költöztetni az oldalt, hogy a látogatók észre sem veszik -------------------- |
||
|
|
|||
2003. May 29., 21:48
|
|
|
Hello Blacky.
Nagyon tetszik a lap amit csináltál. Nekem lehet?ségem van felajánlani egy normális saját szerveren a neked szükséges helyet / php / sql támogatást. Tehát ha érdekel dobj privit. (Egy telefon számnak is örülnék, hogy megbeszéljük a részleteket. (no pay Annyi lap van már nállam fun-ból, hogy ez az egy még belefér. TLoF |
|
|
|
2003. May 29., 21:55
|
|
|
Azt hiszem kezd itt kialakulni egy nagyon jó társaság, aminek nagyon örülök!
-------------------- |
|
|
|
2003. May 29., 22:03
|
|||
Ez várható volt...:-) Mindenhol ki szokott alakulni... legalábbis majdnem mindenhol...:-) BlackY |
||
|
|
|||
2003. May 29., 22:12
|
|||
Hello! El?ször is köszi a dícséretet, és a felajánlást. Ha komolyan gondolod, szerintem élnék vele...:-) A többit privibenn megírom...:-) BlackY |
||
|
|
|||
2003. May 29., 22:18
|
|
|
Nem szoktam olyan ajánlatott tenni, amit nem gondolok komolyan.
Egyébbként meg ha van kedved, és jó az admin felületed, akkor irok én is néhány kalandot. A warriors2 fejlesztése úgy is jól zsákuccába került. TLoF |
|
|
|
2003. Jun 1., 07:58
|
|
|
új tag ![]() Group: tag Posts: 46 Joined: 03. May 4. From: Budapest Member No.: 14 |
Hellla...!
Érdemes lenne ezekr?l a szolgáltatókról vitatkozni még szerintem... Pl.: elmesélem hogyan jártam az UW legújabb átalakulása miatt. Ugye úgy alakultak át,hogy lett egy szerverük,aminek 20szor akkora a kapacitása meg gyorsabb is. Gondolom ez nem ingyen lett,és a költségeinek vmikor vmib?l vissza kell jönnie. Akkor sem tartom etikusnak,hogy korlátlanról 40 megára váltottak. Vhol azt olvastam,hogy ez vmiféle átlagszámításból jött ki ( ez akár igazságos is lehetne,de amennyire én tudom a legtöbb oldal vagy 5 mega körüli,vagy 100 mega fölötti. Így pedig teljesen igazságtalan. ) Nyílván,aki 40 megánál többet akar,az fizet. Én már alapesetben 130 megával indultam,de mikor jött a változás szele,már nem tudtam feltölteni még 15 megát. Aztán persze kiderült miért. Most,hogy újraregeltem nézhettem meg a statisztikát. Azt mutatta,hogy mivel nekem eleve több volt,mint 40 mega, a határ nekem 130+5 lesz. Ez tényleg rendes dolognak hangzik,de azt nem gondolhatták komolyan,hogy egy ekkora oldal huzamosabb ideig elfér még 5 megán. A másik korlátozás az 5megás MySQL tárhely. Ebben már nem fér el másfélév naplója,meg amit a galléria elfoglal,meg az egyéb. Persze pénzért ezt is lehet b?víteni....oké. A legnagyobb baj azonban az átállással van. Ugyanis,ha két héten belül újraregelsz,akkor megmaradnak a táron a cuccaid,de az sql-es dolgok mindenképp elszálltak. Én nem fogom fel,hogy azt miért nem lehetett átmenteni,de mondjuk szóltak...állítólag. Most megtaláltam a fórumukban elásva,de a kis levélkében err?l nem volt szó,az fix. A harmadik fontos változás,hogy frissítették a php szoftvert. Err?l se szóltak,különben 4.0.6ról 4.3.2re. Szerintem ez elég fontos változás,mert azoknak a php progiknak,amiket én ismerek a fele sem fut ezen a verzión. Inkluzíve az,amit az uw-n használtam. Az utsó fontos változás is ide kapcxsolódik. A könyvtár szerkezet is átalakult: ultraweb/kezd?bet?/oldalneve könyvtárszerkezetb?l lett raid/ultraweb/kezd?bet?/els?kétbet?/oldalneve... Ez csak az érzékenyebb progikat érinti,de fontos és csak egy reinstall-lal derül ki,ha nem szólnak. Szal,azt akartam mondani,hogy hülye dolog egy ingyenes szolgáltatást szídni,de akkor sem volt vmi etikus az átállás körüli mizéria. Azt pedig,hogy ezután mib?l fognak élni azt nemtom. Mert szerintem nagyon kevesen fognak fizetni nekik,inkább keresnek más megoldást (lásd fent), akkor pedig a reklám jövedelmük is csökkeni fog. Szerintem annyi az UWnak... Futott már egy oldalam az EPlanet-en,úgyhogy oda mentem átall. Most két regen fut a lapom a 100 megás korlát miatt,de érik már a harmadik. Becsülettel ugyanazon emilcímmel regeltem be magam, tehát ha nem teccik nekik,akkor rámszólhatnak,de nem tették eddig. Így pedig van elég tárhelyem ftp-n és sql egyaránt. Csak kicsit lett bonyolultabb a szerkezet. Eplanettel pedig igen kellemes tapasztalataim vannak,ha vkit még érdekel ennyi bötü után. Szal anno decimale,mikor még nem értettem annyira se php-hoz,mint most se Én mindenkinek csak ajánlani tudom az EPlanetet,mert gyorsabb,tisztább,lágyabb,jobb,finomabb....... -------------------- gorbeats
http://gorbeats.fpn.hu |
|
|
|
![]() ![]() |
| Lo-Fi Version | Time is now: 2012. May 21. - 19:06 |