![]() ![]() |
2005. Feb 21., 22:54
|
|
|
Admin (security) ![]() ![]() ![]() Group: törzstag Posts: 978 Joined: 03. April 30. From: Szekszard Member No.: 12 |
Egy Amerikai Kerületi Bíróság pénteken, 11-én három év próbaidőre ítélt egy fiatalkorút, mert egy számítógépes féreg alkalmazásával támadást indított a Microsoft weboldala ellen. A Seattle Times híre szerint a fiatalember 14 éves volt, amikor megírta, és 2003 augusztusában az Internetre ?engedte? az RPCSDBOT férget (W32/RpcSpybot-A néven ismertebb), mely kódjában az szerepelt, hogy Windows alapú gépek megfertőzése után azokról indítsanak egy DDoS támadást a Microsoft weboldal ellen.
Itt olvasható -------------------- Fiat justitia, pereat mundus! | www.gyik.com
www.avien.org felkért alapító tagja -> Computer Security - and Virusanalyst Public letter concerning the Writing of Viruses & How it Does Not Teach about Virus Prevention |
|
|
|
2005. Feb 22., 15:13
|
|
|
Még mindig én vagyok a forum hülyéje!!! ![]() ![]() ![]() Group: haladó tag Posts: 590 Joined: 04. November 15. Member No.: 522 |
eleg okos kis csavo lehetett , grat
most mit kell ekkora felhajtast csinalni hogy a microfos honlapjat tonkre akarta vagni??M elvegre nem a ceget akarta tonk re tenni(sajna |
|
|
|
2005. Feb 22., 15:51
|
|
|
Altartalékos ![]() ![]() ![]() ![]() Group: törzstag Posts: 1930 Joined: 03. December 8. Member No.: 213 |
Torveny az torveny.
Es dosolassal nem csak a celpontot karositod, gondolj bele hogy az a sok csomag megy a szolgaltatod fele, onnan halom routeren at jut el vegul a celig, szal maris mennyi mindent terhelt... |
|
|
|
2005. Feb 22., 16:23
|
|
![]() ,.., ![]() ![]() ![]() ![]() Group: törzstag Posts: 3130 Joined: 04. August 17. Member No.: 437 |
hát szóval őőőő de nézzétek meg:
http://www.thebroken.org/ a középső, nem kapcsólodik ide This post has been edited by toxin: 2005. Feb 22., 16:33 -------------------- Bugs, bugs, bugs. If I had them all in jugs,
I'd dig, dig, dig, till a big, big hole was dug, dug, dug, dug, And that would be the end of the bug song. I'm gonna dig, dig, dig, dig, dig, dig, dig, dig, dig ..... The Bug Song - Charles Thomas "Stompin' Tom" Connors |
|
|
|
2005. Feb 22., 17:04
|
|
|
tag ![]() ![]() Group: haladó tag Posts: 158 Joined: 05. January 16. From: Sopron Member No.: 670 |
Azert tudhat valamit a csorikam, gratula azert hozza
-------------------- System: Windows Xp or Ubunti Linux 8.10
Webpage'S: Lewis Hamilton Fan klub I memorial F.D.N.Y Firefighter's 2001-09-11 |
|
|
|
2005. Feb 24., 19:43
|
|
|
új tag ![]() Group: tag Posts: 4 Joined: 05. February 6. Member No.: 722 |
Az nem zavar engem, hogy a májkrémszaft honlapját akarta hazavágni egy időre. Megérdemli a cég...
Az viszont kifejezetten bosszantó, hogy bot férget csinált. Szerintem a bot hálózatok, és botférgek lesznek az interneten a legveszélyesebb kártevők a következő pár évben. Mondjuk legfőképpen azért mert az M$ nem képes megfelelő biztonsággal felvértezni a kindózt. Állítom hogy majd fél tucat olyan biztonsági rést ismernek a win2k/xp rendszerekben a bot virus írók, amik még nyilvánosságra sem kerültek. Szerververre ne tegyen senki M$ terméket! Esetleg a tetejére egy xp dobozát, vagy mellé az M$ billentyűzetet vagy egeret... |
|
|
|
2005. Feb 24., 19:55
|
|
|
Admin (security) ![]() ![]() ![]() Group: törzstag Posts: 978 Joined: 03. April 30. From: Szekszard Member No.: 12 |
QUOTE(Praetor @ 2005. Feb 24., 19:43) Az viszont kifejezetten bosszantó, hogy bot férget csinált. Szerintem a bot hálózatok, és botférgek lesznek az interneten a legveszélyesebb kártevők a következő pár évben. Mar azok... Sajnos Nezz szet vmi hiteles lapon. Sajnos a computer viri terminologia nem egyseges. Cegektol, eszleloktol fugg. Ilyen csalad, hogy *bot nincs. Ezert minden ceg a legfontosabb funkciojat nezve ad csaladnevet. A Kaspersky pl kovetkezetesen troj neven emliti, bar Eugen irta le eloszor, hogy bot fereg kulon csalad... -------------------- Fiat justitia, pereat mundus! | www.gyik.com
www.avien.org felkért alapító tagja -> Computer Security - and Virusanalyst Public letter concerning the Writing of Viruses & How it Does Not Teach about Virus Prevention |
|
|
|
2005. Feb 25., 01:46
|
|
|
QUOTE(Geysap @ 2005. Feb 24., 19:55) Mar azok... Sajnos Nezz szet vmi hiteles lapon. Sajnos a computer viri terminologia nem egyseges. Cegektol, eszleloktol fugg. Ilyen csalad, hogy *bot nincs. Ezert minden ceg a legfontosabb funkciojat nezve ad csaladnevet. A Kaspersky pl kovetkezetesen troj neven emliti, bar Eugen irta le eloszor, hogy bot fereg kulon csalad... Igen, filóztam hogy milyen névvel illessem... Aztán rájöttem hogy úgyis tudjátok, hogy miről beszélek. Addig még oké lett volna, ha csak olvasok róla, de sajna volt alkalmam küszködni velük. Csak 1 kerül fel a gépre, akkor már hihetetlen tempóban beránt még egy tucatot. De a hackerkedő suhancok is már egymást tolják ki a gépekről. Durva volt, amikor valakit a kuzinom éppen tettenért szerver buherálás közben. Külföldi szerver szerverházban, és itthonról nézte PcAnywhere-el (ez sem valami biztonságos), hogy valaki épp garázdálkodik rajta. Be is jutott, és alkalmazásokat telepitett... Ráadásul grafikus felületen keresztül managelte... usereket hozott létre, konkurens botokat törölt, programokat telepitett... Nem frissitett rendszer, primitiv jelszavak, 1 hulladék norton antivirus... minden adta a lehetőséget. Hiába mondtam nekik. Fél évig átrjáróház volt a gép. A legjobb megoldás, ha mindent átköltöztetnek linuxra. |
|
|
|
2005. Feb 25., 18:11
|
|
|
QUOTE(Praetor @ 2005. Feb 25., 01:46) Nem frissitett rendszer, primitiv jelszavak, 1 hulladék norton antivirus... minden adta a lehetőséget. Hiába mondtam nekik. Fél évig átrjáróház volt a gép. A legjobb megoldás, ha mindent átköltöztetnek linuxra. Ez mind tokeletes - csak egy baj van, hogy amikor atkoltozik Linuxra a rendszeret biztonsagban erzi (ami ismerven a Linux viriket vedelem nelkul nem az), nem telepit egy ingyenes op.sourc. antivirt (ClamAV kiavalo - sot ClamWin is van, ami tok ingyenes, es hallatlanul jo). Szval nem telepit semmit, es esetleg fenntart egy levservert. Azonnal cse*hetjuk. Minden Win viri atmegy rajat. Es terjed, ahogy eloirjak. Velemenyem szerint az o felelosseguk is legalabb akkora, mint egy Win drendszert az altalad leirt vedelem nelkul hagyoke. Es a vicc, hogy a Linux levserver vedelme 0 azaz 0 Ft. Ja es orankent frissit a ClamAv... http://www.clamwin.com/ http://www.sosdg.org/clamav-win32/index.php -------------------- Fiat justitia, pereat mundus! | www.gyik.com
|
|
|
2005. Feb 26., 13:38
|
|
|
Egyetértek.
|
|
|
|
2005. Feb 26., 23:49
|
|
|
-------------------- Fiat justitia, pereat mundus! | www.gyik.com
|
|
|
2007. Jun 13., 00:32
|
|
![]() 渡辺 大河 (Watanabe Taiga) ![]() ![]() ![]() Group: haladó tag Posts: 510 Joined: 05. June 28. From: Budapest Member No.: 1123 |
(Topic cím alapján remélem megfelelő helyre rakom be ezt a kis történetet, ha nem, akkor előre is elnézést kérek a moderátoroktól.)
Hihetetlen, hogy milyen könnyű ingyen nethez jutni itt a környéken WiFi segítségével. Most cseréltem le a routeremet (elromlott a hálózati adapterje, béke poraira...) egy vezetéknélkülire (D-Link DI-624) és vettem ezért a laptophoz egy Wlan kártyát. Napok óta ezt üzemelem be, tanulmányozom, állítgatom be a routert (titkosítás, tűzfal, stb...) azért hogy ne tudjanak bejutni majd hozzám(vagy legalábbis nehezebben...). Nem azt mondom, hogy egy feltörhetetlen hálózatot csinálok, de legalább azt elérem, hogy ne az én routeremet használják, hanem a másét a környékről. Történt ugyanis, hogy tettünk egy sétát anyámmal most este, nővérem PDA-jával felszerelkezve. Hát, a félórás út alatt körülbelül 25-30 hozzáférési pontot találtam, ezeknek körülbelül fele nem volt levédve, az egyikbe be is tudtam lépni, aztán ment is a net mint a kisangyal. Hazafelé menet a következőkön gondolkodtam: 1. Micsoda elektroszmogban sétáltunk eddig is. 2. Miért nem lehet egy nyavalyás wlan routert levédeni, vagy legalább próbálkozni vele, hogyha az ember már megvette. Az hogy én 20 mp-ig neteztem, még a kisebbik dolog(viszont megcsinálhatnám , hogy mindig ilyen helyeken netezzek ingyen, szóval...), de akár tölthettem volna le warez dolgokat, vagy törhettem volna fel weboldalakat például, és akkor az kínos lenne a router birtoklójának, ha adott esetben felelősségre vonják, hogy mit csinált, aztán ő meg bizonyítgathatja, hogy nem ő volt. Mi a tanulság? Ha az ember egy technológiát akar használni, akkor legalább minimálisan próbáljon meg hozzáérteni alapszinten, mert a végén baja/kára lehet belőle. Ha az ember az ajtót bezárja a lakásában, akkor az otthoni hálózatát is igyekezzen megvédeni. This post has been edited by Lord Gabor: 2007. Jun 13., 00:33 -------------------- Lord Gabor | Tutorial.hu fórum haladó tag | Blog | Ubuntu Linux 7.10 (Gutsy Gibbon) | Firefox 2.0.0.8 | jEdit 4.2Final | Amarok 1.4.7 | Mit halgatok? | DeviantART | Wikipedia
"The three phrases of the holy books: Elda Taluta, Sarks Sark, Ark Arks" |
|
|
|
2007. Jun 13., 22:52
|
|
![]() tag ![]() ![]() Group: tag Posts: 324 Joined: 06. July 19. Member No.: 2670 |
nagymamámnak szereztünk wlan kártyát a gépbe, Pannon irodaház mellett lakik, nem is kell fizetnie a netért
-------------------- ● Quality Post Rulz ● |
|
|
|
2007. Jun 18., 13:51
|
|
|
kukoricás bojli ![]() ![]() ![]() Group: haladó tag Posts: 573 Joined: 07. January 11. From: Jászárokszállás Member No.: 3488 |
LOL
-------------------- [b]PHP és Mysql mindörökké![/b]
|
|
|
|
2007. Jun 25., 10:14
|
|
![]() aki zsola, csak 2... ![]() ![]() ![]() ![]() Group: moderator Posts: 3800 Joined: 04. April 28. Member No.: 305 |
a pgsmnél igen, rá fognak jönni.
Egy sima egyszerű home júzer nem biztos, de arra is van esély. Egyébként más hálózatára engedély nélkül rácsatlakozni akár kábellel akár wifin keresztül illegális, amennyiben ő erre előtte nem adott rá engedélyt. Erre egyébként azt hiszem nem rég volt is precedens, hoyg valakit megbírságoltak. Egyszer régen olvastam, hogy van is egy olyan megmozdulás, ahol az emberek direkt nem titkosítják vezeték nélküli hálózatukat, hadd használják mások is a netet. De ezt ők valahol valahoyg jelzik, hogy a közelben egy ilyen pont van, és nyugodtan lehet rá csatlakozni. De már nem emlékszem mi is volt a mozgalom neve, vagy hogy hogy is jelezték. egyébként ne felejtsétek el, hogy rátok is ugyan olyan, ha talán nem nagyobb veszély leselkedik, ha titkosítatlan hálózaton lógtok, vagy olyanon, aminek a gazdáját, adminisztrátorát nem ismeritek. Furcsa dolgokat tudnak csinálni a géppel is. -------------------- - egy blog a rengetegben -
A fórum etikettjét mindenképp olvasd el! --> Fórum looser's guide Webszerkesztéssel kapcsolatos kérdésekre PM-ben _nem_ vagyok hajlandó válaszolni... A fórum azért van, hogy ezt ott beszéljük meg! "Ne feledd, ha valaki felbosszant, az arcodon 42 izom rándul össze. De csupán négy izom kell ahhoz, hogy kinyújtsd a kezed, és pofán vágd vele az ilyen seggfejeket." |
|
|
|
![]() ![]() |
| Lo-Fi Version | Time is now: 2012. May 21. - 19:11 |