IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topic
> Actionscript 3, a cikksorozat
Harder
post 2006. Jun 11., 08:30
Post #1

Admin

Group: Admin
From: Hungary
Member No.: 2

Ha bármi kérdésed vagy mondanivalód van a lapon található Actionscript 3 ( http://www.tutorial.hu/milgra ) cikksorozattal kapcsolatban, hajrá..! smile.gif

--------------------
Go to the top of the page

+Quote Post
MilGra
post 2006. Jun 11., 11:31
Post #2

flashguru
*

Group: moderator
From: Budapest
Member No.: 2485

Szerbusztok, kérdezzetek bátran, de elöljáróban szeretném leszögezni, hogy mielőtt kérdeznél, keress rá a problémára a Flex 2 helpjében illetve a neten, sok esetben fél másodperc alatt megvan a megoldás.

This post has been edited by MilGra: 2006. Jun 11., 11:32

--------------------

+Quote Post
Cony
post 2006. Jun 12., 16:23
Post #3

Másztör

Group: törzstag
From: The Moon
Member No.: 1135

Hm, végig néztem és meg is csináltam a 4 leírást tetszenek, bár nem tudok mire menni velük. Az lenne a kérésem hogy tudnál-e írni egy alap leírást, amiben az lenne hogy a kódba mi hova kerül, és hova kellenek ilyen-olyan záró jelek meg hogy milyen tagokat lehet használni, milyen variációkkal. Elkezdtem olvasni ezt az oldalt, de az én angoltudásommal nem mentem semmire.
Előre is kösz:
Cony

--------------------
Hardstyle is my style

+Quote Post
TLoF
post 2006. Jun 12., 18:10
Post #4

bitwizard

Group: Admin
Member No.: 11

Milgra-tól alap leirást ne várj. Ha ilyen igényed van akkor az swf.hu -n találsz leirást eleget.

--------------------

+Quote Post
MilGra
post 2006. Jun 12., 18:19
Post #5

flashguru
*

QUOTE(Cony @ 2006. Jun 12., 17:23)
Hm, végig néztem és meg is csináltam a 4 leírást tetszenek, bár nem tudok mire menni velük. Az lenne a kérésem hogy tudnál-e írni egy alap leírást, amiben az lenne hogy a kódba mi hova kerül, és hova kellenek ilyen-olyan záró jelek meg hogy milyen tagokat lehet használni, milyen variációkkal. Elkezdtem olvasni ezt az oldalt, de az én angoltudásommal nem mentem semmire.
Előre is kösz:
Cony
*

Tyűű, téged ezek szerint az Ecmascript szintaxisa érdekelne. Könnyű dolgod van, ugyanis az Ecmascript szintaxis szinte teljesen megegyezik a Java/Javascript szintaxissal ( ami a C/C++ szintaxisra épül ) , csak kulcsszavak különböznek. Ezeknek a leírásából pedig milliónyi van a neten magyarul is, pl

itt

--------------------

+Quote Post
Creever
post 2007. Apr 25., 02:10
Post #6

új tag
*

Group: tag
Member No.: 1426

hali, kérnék egy olyan segítséget hogy próbálnék ien packeg-be csinálni class-t csak mindig kiírja ezt a hibát

1037: Packages cannot be nested.

az első tutoriálból is ha kimásolom egy az egybe akkor is ezt adja ha üresen hagyom a class-t akkor is, mi lehet a gond?

előre is köszi

This post has been edited by Creever: 2007. Apr 25., 02:12

+Quote Post
MilGra
post 2007. Apr 25., 11:02
Post #7

flashguru
*

hello, valoszinuleg rossz helyre raktad az importokat, mindig a package kapcsoszarojelein belulre kell, tovabba package-en belul csak egyetlen class definicio lehet, illetve az is lehet hogy package-class utkozes van, tobb ugyanolyan osztalyt mentettel ugyanarr a helyre. legjobb ha tisztan indulsz, file - new - new actionscript project, es akkor csinal egy default classt ami mukodik rogton. egyebkent az elso par tutorialomat meg a felx 2 beta-ban csinaltam, azota valtozott egy-ket dolog as3 ugyileg, de konnyen ra lehet jonni h hol a baj.

QUOTE(Creever @ 2007. Apr 25., 03:10) *
hali, kérnék egy olyan segítséget hogy próbálnék ien packeg-be csinálni class-t csak mindig kiírja ezt a hibát

1037: Packages cannot be nested.

az első tutoriálból is ha kimásolom egy az egybe akkor is ezt adja ha üresen hagyom a class-t akkor is, mi lehet a gond?

előre is köszi

--------------------

+Quote Post
ryan0012
post 2007. May 15., 12:11
Post #8

új tag
*

Member No.: 3770

nem ismertek egy yo ingyenes online actionscript oktatást a neten??

+Quote Post
Lion
post 2007. Jun 10., 10:12
Post #9

új tag
*

Member No.: 3980

Helló! Hogyan lehet hivatkozni a főosztály példányára egy másik osztályból? Root? Mert nekem arra azt írja, hogy nem defíniált. Na most ha van nekem két osztály:

CODE

package
{
import flash.display.Sprite
import Terrain

[SWF(width="720", height="350", frameRate="20", backgroundColor="#F0F0F0")]
[Embed(source="C:/Windows/Fonts/nyala.ttf", fontName="nyala", mimeType="application/x-font-truetype")]

public class Main extends Sprite
{
private var terrain:Terrain;

public function Main()
{
this.terrain = new Terrain(this.stage.stageWidth, this.stage.stageHeight);
this.addChild(terrain);
}
}
}
CODE

package
{
import flash.display.Sprite

public class Terrain extends Sprite
{
public function Terrain(mainWidth, mainHeight)
{
this.graphics.lineStyle(2);
this.graphics.lineTo(mainWidth, mainHeight);
}
}
}

Akkor ez így működik, de hogyan lehetne megoldani, hogy ne kelljen paraméterben átadnom a szélességet és a magasságot? Vagy egyáltalán ez-e a helyes módja a rajzfelület méreteinek lekérdezésének?

This post has been edited by Lion: 2007. Jun 10., 10:20

+Quote Post
asam9
post 2007. Jul 28., 14:06
Post #10

tag
**

Member No.: 3910

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy létezik-e olyan action script, amelyik egy flash gombra kattintva egy (x)html div class-ára "hivatkozik".
Ha igen, vajon működne az ajaxos megoldással is(?) ---> <div class="loadinto-content">

Előre is köszi!

+Quote Post
ys
post 2009. Jul 30., 15:17
Post #11

új tag
*

Member No.: 23242

QUOTE(asam9 @ 2007. Jul 28., 12:06) *
Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy létezik-e olyan action script, amelyik egy flash gombra kattintva egy (x)html div class-ára "hivatkozik".
Ha igen, vajon működne az ajaxos megoldással is(?) ---> <div class="loadinto-content">

Előre is köszi!

van olyan hogy ExternalInterface , ezen keresztül tudsz javascript függvényt is hívni ami már gond nélkül hozzáfér a divedhez vagy annak classához a cssben.

+Quote Post
asam9
post 2009. Jul 30., 21:41
Post #12

tag
**

Member No.: 3910

hű de rég volt biggrin.gif azóta nem is nagyon nyomtam be a flash-t, de megnyugtató, hogy ilyet is lehet, köszi a linket smile.gif

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

Lo-Fi Version Time is now: 2012. February 11. - 0:56

Harder - webdesigner blog | keresőoptimalizálás | honlapkészítés