![]() ![]() |
2006. Jun 29., 09:01
|
|
![]() Commander 1337 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: törzstag Posts: 5506 Joined: 03. May 25. From: Szeged Member No.: 38 |
Gondoltam megéri egy ilyen témát indítani, sokunknak akadtak már ilyennel gondjai, talán a későbbiekben másoknak jól jön.
Akkor kezdem is: TestDisk Gyakorlatilag ha partíciós tábla gond van, ez majdnem mindig segít. Rengeteg platformra van megírva, rengeteg fájl-rendszert felismer, stb. Egyetlen hátránya, hogy szöveges, és néha kézzel kell beállítgatni a geometriát. Mint a régi szép időkben Partition Table Doctor Ez már fizetős, de ez is nagy segítség lehet, szintén a partíciós táblát segít helyreállítani, bár nálam kisebb eséllyel, mint a TD. Ellenben régebben már ez is mentett nálam vinyót, úgyhogy egy rossz szavam nem lehet Ja, és ha jól emlékszem (a másik gépre van telepítve, és most nincs kedvem átmenni oda Ajánlották még most nekem a Get Data Back for <fileSystem> proggikat, majd ha azokat is teszteltem írok. Meg ha még valaki tud jó cuccokat ne fogja vissza magát! BlackY -------------------- BlackY
Blog Új téma vagy tutorial Szerkesztő | Törzstag -- Hogyan kérdezzünk? Üvöltsük meg együtt a holdat: Wuff :D |
|
|
|
2006. Jun 29., 09:23
|
|
![]() Commander 1337 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: törzstag Posts: 5506 Joined: 03. May 25. From: Szeged Member No.: 38 |
Adatok visszaállítása egy rosszul megírt multisession CD-ről
Aki járt már így, tudja, hogy több módon is meg lehet oldani, ez a módszer még sosem hagyott cserben, mindig visszahoztam a cuccot - ráadásul külön proggi nem is kell hozzá. Az Alcohol 120% proggal fogunk dolgozni, mert ritka az olyan gép, ahol nincs telepítve. Szeretjük, na Tehát, a CD-ről egy CloneCD képet csináljunk valahova. Ugye ilyeneket kapunk: QUOTE Fájlnév.ccd Fájlnév.img Fájlnév.sub Ebből nekünk a CCD fájl kell, ami gyakorlatilag egy ini fájl, és a lemez sáv- illetve munkamenet-információit tartalmazza. Az elején van egy ilyen rész: QUOTE [Disc] TocEntries=10 Sessions=2 DataTracksScrambled=0 CDTextLength=0 Ebből nekünk a TocEntries és a Sessions lesz fontos. Mint látható, a példában csak egyszer írtunk rosszul a lemezre, és az első session adatait szeretnénk visszaállítani, de "fentről lefelé" haladva (és a .ccd fájlból először egy biztonsági másolatot készítve!!!) szépen mindent visszaállíthatunk. Akkor ugye ezt a részt már át is írjuk, hogy csak egy Session-t lásson: QUOTE [Disc] TocEntries=10 Sessions=1 DataTracksScrambled=0 CDTextLength=0 De a TocEntries-ék még befigyelnek. Ugye minden ilyen TocEntry-hez tartozik egy külön leírás, valami ilyesmi: QUOTE [Entry 4] Session=1 Point=0xb0 ADR=0x05 Control=0x04 TrackNo=0 AMin=47 ASec=28 AFrame=14 ALBA=213464 Zero=2 PMin=79 PSec=59 PFrame=74 PLBA=359849 Ebből a Session ami fontos: minden olyan TocEntry-t, aminek a Session értéke magasabb, mint a [Disc] részben megadott érték, egyszerűen töröljük. Nekem most az Entry6-tól kezdve kellett kiszednem a cuccokat. Akkor vissza a [Disc] részhez, és megint írjuk át: QUOTE [Disc] TocEntries=5 Sessions=1 DataTracksScrambled=0 CDTextLength=0 Ugye már csak 5 Entry-nk maradt, ezt beírtuk, és készen is vagyunk [Megjegyzés: persze, meglehet ezt máshogy is csinálni, pl. a TD is tudja (állítólag - nem teszteltem), de szvsz. jó ismerni ezt a módszert] BlackY Jah: leírással együtt nem volt több tíz percnél, amiből 4 azzal telt, hogy kerestem rosszul írt CD-t This post has been edited by BlackY: 2006. Jun 29., 09:25 -------------------- BlackY
Blog Új téma vagy tutorial Szerkesztő | Törzstag -- Hogyan kérdezzünk? Üvöltsük meg együtt a holdat: Wuff :D |
|
|
|
2006. Jun 29., 10:44
|
|
|
Admin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Admin Posts: 8049 Joined: 03. March 16. From: Hungary Member No.: 2 |
Jó lesz ez a topic, biztos sokan futnak bele ilyesmibe.
-------------------- |
|
|
|
2006. Jun 29., 21:05
|
|
![]() alias Pyro ![]() ![]() ![]() Group: haladó tag Posts: 788 Joined: 06. January 10. From: Miskolc Member No.: 1792 |
Ha már lett ilyen topic, itt köszönöm meg a segítséget, majd beszámolok a fejleményekről.
-------------------- |
|
|
|
2006. Jul 1., 01:09
|
|
![]() alias Pyro ![]() ![]() ![]() Group: haladó tag Posts: 788 Joined: 06. January 10. From: Miskolc Member No.: 1792 |
-------------------- |
|
|
|
2006. Jul 1., 21:14
|
|
Üdv!
Ismét segítséget szeretnék kérni. Van körülbelül...körülbelül nagyon sok sérült mp3 fájlom, amikkel egyszerűen nem tudok mit kezdeni. Fájlméret és fájlnév mindegyik helyreállított zenénél a régi, a gond csak az, hogy semmi sem játssza le őket (winamp nem jeleníti meg az ide3-at, nem ír ki a számok mellé időt stb...) Az Mp3 Repair Tool-tól kezdve az Mp3 Doctor-ig szinte mindent kipróbálatam, sikertelenül. Kivétel nélkül mindegyik befagy, vagy meg sem nyitja a számokat. Csatolok egy példafájlt, hátha valaki tudna vele kezdeni valamit: sample mp3 Szerintetek még menthető a dolog? -------------------- |
|
|
|
2006. Jul 1., 21:27
|
|
![]() WebPillangó ![]() ![]() ![]() ![]() Group: törzstag Posts: 1047 Joined: 06. June 29. From: Sepsiszentgyörgy Member No.: 2566 |
QUOTE(Halfbreed @ 2006. Jul 1., 23:14) Üdv! Ismét segítséget szeretnék kérni. Van körülbelül...körülbelül nagyon sok sérült mp3 fájlom, amikkel egyszerűen nem tudok mit kezdeni. Fájlméret és fájlnév mindegyik helyreállított zenénél a régi, a gond csak az, hogy semmi sem játssza le őket (winamp nem jeleníti meg az ide3-at, nem ír ki a számok mellé időt stb...) Az Mp3 Repair Tool-tól kezdve az Mp3 Doctor-ig szinte mindent kipróbálatam, sikertelenül. Kivétel nélkül mindegyik befagy, vagy meg sem nyitja a számokat. Csatolok egy példafájlt, hátha valaki tudna vele kezdeni valamit: sample mp3 Szerintetek még menthető a dolog? Hat, en mar azon meglepodtem, hogy a zip 2,7 mb-t par kiloba osszenyomja, raadasul mp3at. A csel ott van, hogy minden karaktre HEXAban 00, avagy nem tudom ezen mi tud segiteni. -------------------- |
|
|
|
2006. Jul 1., 22:01
|
|
|
Admin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Admin Posts: 8049 Joined: 03. March 16. From: Hungary Member No.: 2 |
Ez szvsz csak annyiben mp3, hogy mp3 a kiterjesztése, egyébként nem.
-------------------- |
|
|
|
2006. Jul 1., 22:03
|
|
Aham, akkor maradok optimistán annyiban, hogy félig mégis csak teli van az a pohár, mert kb ugyanannyi szám hibátlan mint amennyi hibásan került elő.
Köszi a segítséget! -------------------- |
|
|
|
2006. Jul 8., 11:16
|
|
|
tag ![]() ![]() Group: haladó tag Posts: 166 Joined: 03. July 31. From: Püspökladány Member No.: 94 |
Írok én is nekem már volt szerencsém próbálni mind2 progit amit megemlítek.
A Get Data Back ez van Fat / NTFS- re is egyaránt a fatnál is van 3 fajta Fat / Fat 16 / Fat32 ezt természetesen a programon belül kell választani , sajnos fizetős a progi de pl egy rosz jumperezéstől kezdve (pl: cap limitre) akár a formázáson át vissza tud állítani dolgokat amelyre még nem lett írva semmi , értem ezalatt hogy leformáztuk a kicsikét és utánna még telepítettünk egy új rendszert is rá (valamennyit képes visszaállítani így is de nagyon csekály mértékbe) ha véletlen format volt akkor nem kell piszkálni el a haverhez ezzel a progival be a vinyót és GET BACK ! Kicsit hosszdalmas művelet veszi kezdetét de érdemes kivárni főleg ha a doksik értékesek számunkra. Másik progi amit ajánlok az egy FLASH memori visszaállító . Ez a progi a létező összes kártyát pen drive-ot beleértve képes dolgozni.( CF,Sd,MMC,Xd , stb...) lényegében ugyan ez a móka mint a GET DATA-nál csk mivel a memóri véletlen helyre ír és ha nem volt teli a kártya akkor még akár fényképezhetünk is és ha szerencsénk van akkor nem oda ír a gépezet Ennek a proginak a neve nem más mint : PhotoRescue.Pro Sajnos ez is fizetős progi! Sok sikert hozzájuk ! This post has been edited by Sh4d3: 2006. Jul 8., 11:17 -------------------- [ by :Shade ]
|
|
|
|
2006. Jul 10., 14:17
|
|
GetDataBack for NTFS
Jelentem, kipróáltam a progit. 3 és fél - 4 óra alatt végignézett egy 80 gigás vinyót, és a fájlok nagyon nagy részét (valszeg mindent) meg is talált, a könyvtárrendszert csak két helyen nem tudta rendesen előállítani, de az nem vészes. Ami külön tetszik a proggiban, hogy a hasonlóakkal ellentétben a megtalált jpeg, mp3 és avi fájlokat is jól állítja vissze, megnézhetőek/meghallgathatóak... Az egyetlen gond, hogy itt állok 40 gigányi visszaállítandó adattal, és jó közelítéssel 0 mega erre felhasználható tárhellyel, tehát lehet lesz egy utam a legközelebbi boltba vinyóért, vagy apró részletekben azonnal DVD-re archiválva mentek... BlackY -------------------- BlackY
|
|
|
2006. Jul 15., 11:37
|
|
![]() Másztör ![]() ![]() ![]() ![]() Group: törzstag Posts: 1002 Joined: 05. July 1. From: The Moon Member No.: 1135 |
Véletlenül rossz mappát töröltem le!
Most próbálja a 'GetDataBack for NTFS' vissza hozni...drukkoljatok! -------------------- Hardstyle is my style |
|
|
|
2006. Jul 15., 11:49
|
|
Törölt mappát a PC Inspector File Recovery is gond nélkül visszahoz, meglesz az
-------------------- |
|
|
|
2006. Jul 15., 11:52
|
|
![]() Másztör ![]() ![]() ![]() ![]() Group: törzstag Posts: 1002 Joined: 05. July 1. From: The Moon Member No.: 1135 |
Már töltöm is le. A 'GetDataBack for NTFS' meg leállítom!
Itt valami nem stimmel. egy 3,9GB-s RAR file-t szeretnék vissza hozni. Ezzel a progival hogyan? This post has been edited by Cony: 2006. Jul 15., 11:59 -------------------- Hardstyle is my style |
|
|
|
2006. Jul 15., 13:03
|
|
Itt valami nagyon nem stimmel!
lassan 1 órája megy és csak az 1 %-nél tart, valamint én RAR-t szeretnék visszahozni, de a progiba nincs ilyen opció! Megpróbáltam jpg-n most 1!-nél tart! Valaki segítsen! -------------------- Hardstyle is my style |
|
|
|
![]() ![]() |
| Lo-Fi Version | Time is now: 2012. May 21. - 19:19 |