IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topic
> Adobe After Effects, Meg lehet tanulni???
nagykeszon
post 2005. Feb 21., 23:46
Post #1

új tag
*

Group: tag
Member No.: 762

Nagyjából két éve kezdtem el komolyabban foglalkozni a videószerkesztéssel, s ahogy ismereteim és lehetőségeim bővültek úgy kezdtem el egyre bonyolultabb programokkal dolgozni. Emlékszem úgy másfél éve lehetett mikor elösször betöltöttem az Adobe After Effect 6.0 demo programját, s egyszerüen képtelen voltam bármit is csinálni benne. A mai napig úgy gondolom hogy ez a program a legbonyolultabb mind közül amiket kipróbáltam. Még szerencse hogy midíg ott motoszkált a fejemben hogy ne adjam fel, s így egyre jobban kezdtem megismerni ezt a fantasztikus programot. Lassan belejöttem az effect-ek kezelésébe, s már nagyjából kezdem felfogni a kulcskockák működését is. Tegnap azonban rájöttem hogy tök hülye vagyok hozzá! Egészen véletlenül, a proxy beállításokkal olyat sikerült csinálnom hogy majdnem leestem a székemről.
A dologban az a legszebb hogy gőzőm sincs mi a fene is az a proxy.
A kérdésem: Van olyan ember kis hazánkban aki teljesen ért mindent az After Effect-ben???
Magyaroszágon semmiféle magyarnyelvű segítség, leírás nem létezik az AE-ről?
Mert így nagyon nehéz! Évekbe telik míg az ember rájön valamire!
A végére azonban van egy jóhírem is, találtam egy oldalt, amely szerint nyáron magyarnyelvű könyv jelenik meg az AE-ről.
http://www.designshop.hu/product_book.php?...f8c09f74aa8d14c
Go to the top of the page

+Quote Post
Tirion
post 2005. Feb 28., 22:10
Post #2

Most mi legyek?

Group: törzstag
From: Sopron
Member No.: 721

Ez engem is érdekelne...

--------------------
Tirion | tutorial.hu fórum törzstag
Echo of Dalriada
Deviantart: http://gergogilicze.deviantart.com az angolomon meg nemröhögni
"Úgy látszik, nem akkor érkezünk el a tökéletességhez, amikor már nem lesz mit hozzátennünk, hanem akkor, amikor már nem lesz mit elhagynunk." Saint Exupéry: Az ember földje
Legújabb munkám: Mirka

+Quote Post
gina
post 2006. Mar 31., 19:08
Post #3

új tag
*

Member No.: 2210

Tyű,de régi téma,és kár h nem nagyon érdekel senkit.én használok After Effectset,de azt nem mondanám h nehéz megtanulni a használatát.Sőt...mikor először bejelentette a főnököm,h odaadja a progit,majd néhány hét alatt össze kéne rakni vele egy 3d-animációkból álló videót,kicsit beparáztam,mert szörnyen összetetnek tűnt.De abszolúte nem az. Van benne timline,ahova drag & drop bedobhatod a dolgokat,van egy sceene-ed,fájkezelőd,egy csomó effekt,áttűnéseket csinálhatsz,egy csomó klasz dolgot,mixer van hozzá amivel a behívott zenéket variálhatod stb.Erdemes tudni mellé,h vannak olyan beépített effektek,mint a photoshopban,tehát pl. ha van egy pár másodperces animációd,aminek kék a háttere,de te azt akarod,h zöld legyen,akkor ugyan úgy át tudod variálni,mintha ps-ben csinálnád. Ismer jó pár formátumot,betölthetsz wavokat ha zenével kell megspékelni a videót,és kimentheted sokféle képp.Mondjuk az avi-t nagyon kakira csinálja,bár...az avi alapból sem a legprofibb fomátum,de ha pl valaki 3d-s videót akar készíteni,Quick Time movie-ként megcsinálhatja,és ezen belűl is vannak további választási lehetőségek,a minőséget illetően.Hozzáteszem egy két perces vidót kb másfél óra alatt renderel le,és eszement módon eszi a memóriát,tehát csak combos gépre ajánlott.Remélem sikerült felkelteni a figyelmeteket smile.gif monduk arra nem ajánlom,h a családi nyaralás telóval felvett videóit ezzel próbáld meg összefűzni.

--------------------
Ne adj tanácsot! A bölcsnek nincs szüksége rá, a bolond pedig úgysem fogadja meg.

+Quote Post
Mellody
post 2006. Mar 31., 19:23
Post #4

Hal adó tag

Group: haladó tag
From: Pöst
Member No.: 1564

gondolkodik.gif
Ez amiről te beszélsz nem az adobe premiere?

+Quote Post
Harder
post 2006. Mar 31., 19:26
Post #5

Admin

Group: Admin
From: Hungary
Member No.: 2

Nyilván nem, ha ebbe a topicba írja.
Pont pár napja mutatta kollegám hogy miket lehet a progival csinálni, nagyon állat. smile.gif (Mondjuk ő már 3 éve dolgozik vele, jól ért hozzá.)

--------------------

+Quote Post
gina
post 2006. Mar 31., 19:50
Post #6

új tag
*

Member No.: 2210

QUOTE(Mellody @ 2006. Mar 31., 20:23)
gondolkodik.gif
Ez amiről te beszélsz nem az adobe premiere?
*

1.nem vagyok szőke
2.tudok olvasni
3. (és ez nagyon fontos) tudom h miről beszélek

a válaszom: nem.

mint az a nevében is benne van,After Effects,tehát elsődlegesen arra hasznos,h a már elkészült vagy készülő kisebb videókat,animációkat effektezd,de arra is jó,h ebben rakj össze egy videót.

This post has been edited by s2gg: 2006. Mar 31., 19:53

--------------------
Ne adj tanácsot! A bölcsnek nincs szüksége rá, a bolond pedig úgysem fogadja meg.

+Quote Post
Mellody
post 2006. Mar 31., 19:54
Post #7

Hal adó tag

Az lehet. de én szőke vagyok. biggrin.gif

This post has been edited by Mellody: 2006. Mar 31., 19:55

+Quote Post
LeGaS
post 2006. Mar 31., 21:17
Post #8

Frontend developer

Group: moderator
From: Budapest
Member No.: 413

Egyetértek s2gg véleményével, tényleg nem egy bonyolult progi. smile.gif Én is használtam régebben, könnyű megtanulni a kezelést, jók a beépített effektek, szal jó program.

--------------------
LeGaS | Moderátor
Webfejlesztő blogom

+Quote Post
Jackson
post 2006. Mar 31., 21:39
Post #9

The Special Agent

From: Bp
Member No.: 2115

én régebben star wars kis filmeket csináltam vele (fénykard, meg kék háttér effekteket) télleg nem olyan bonyolult, és lehet szinte ps-nek is használni, tudja ugyanazokat...szinte egy pár apró eltéréssel és extrával is persze, mondjuk van benne beépített villám effekt nagyon jó wink.gif

--------------------
Jackson
Hát igen, az Isten! | DesignWorld | GooGle | Blogom

+Quote Post
Mellody
post 2006. Mar 31., 22:41
Post #10

Hal adó tag

gondolkodik.gif
Ha jól tudom megvan az is itthon valahol majd kipróbálom. Nagyjából a fontosabb adobe szoftverek mind megvannak bátyámnak.

+Quote Post
Safi92
post 2007. Jun 27., 14:53
Post #11

új tag
*

Member No.: 4010

Helló!
Láttam,hogy Jackson azt írta,hogy ő Star Wars kisfilmeket csinált az After Effects-el.Nekem is megvan,és én is szeretnék Ilyen Star Wars kisvideókat csinálni.Kerestem tutorialokat,de nem találtam.vagy ha igen,akkor az nem kezdőknek volt.Ugyanis én szinte semmit nem értek ehhez a programhoz.Ezért kérnék valakit arra,hogy ha megtenné,akkor elmondaná-e nekem,hogy hogy kell lézerkardokat készíteni After Effects-ben.Mert nem akar sikerülni.KÉREK VALAKIT SEGÍTSEN NEKEM! sad.gif NAGYON SZÉPEN KÉREM!:(

KÖSZÖNÖM ELŐRE!NAGY REMÉNNYEL VÁROM,HOGY SEGÍTSEN VALAKI!KÖSZÖNÖM MÉGEGYSZER ELŐRE!

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

Lo-Fi Version Time is now: 2012. May 21. - 19:20

Harder - webdesigner blog | keresőoptimalizálás | honlapkészítés