![]() ![]() |
2005. Feb 21., 23:46
|
|
|
új tag ![]() Group: tag Posts: 3 Joined: 05. February 18. Member No.: 762 |
Nagyjából két éve kezdtem el komolyabban foglalkozni a videószerkesztéssel, s ahogy ismereteim és lehetőségeim bővültek úgy kezdtem el egyre bonyolultabb programokkal dolgozni. Emlékszem úgy másfél éve lehetett mikor elösször betöltöttem az Adobe After Effect 6.0 demo programját, s egyszerüen képtelen voltam bármit is csinálni benne. A mai napig úgy gondolom hogy ez a program a legbonyolultabb mind közül amiket kipróbáltam. Még szerencse hogy midíg ott motoszkált a fejemben hogy ne adjam fel, s így egyre jobban kezdtem megismerni ezt a fantasztikus programot. Lassan belejöttem az effect-ek kezelésébe, s már nagyjából kezdem felfogni a kulcskockák működését is. Tegnap azonban rájöttem hogy tök hülye vagyok hozzá! Egészen véletlenül, a proxy beállításokkal olyat sikerült csinálnom hogy majdnem leestem a székemről.
A dologban az a legszebb hogy gőzőm sincs mi a fene is az a proxy. A kérdésem: Van olyan ember kis hazánkban aki teljesen ért mindent az After Effect-ben??? Magyaroszágon semmiféle magyarnyelvű segítség, leírás nem létezik az AE-ről? Mert így nagyon nehéz! Évekbe telik míg az ember rájön valamire! A végére azonban van egy jóhírem is, találtam egy oldalt, amely szerint nyáron magyarnyelvű könyv jelenik meg az AE-ről. http://www.designshop.hu/product_book.php?...f8c09f74aa8d14c |
|
|
|
2005. Feb 28., 22:10
|
|
![]() Most mi legyek? ![]() ![]() ![]() ![]() Group: törzstag Posts: 2474 Joined: 05. February 5. From: Sopron Member No.: 721 |
Ez engem is érdekelne...
-------------------- Tirion | tutorial.hu fórum törzstag
Echo of Dalriada Deviantart: http://gergogilicze.deviantart.com az angolomon meg nemröhögni "Úgy látszik, nem akkor érkezünk el a tökéletességhez, amikor már nem lesz mit hozzátennünk, hanem akkor, amikor már nem lesz mit elhagynunk." Saint Exupéry: Az ember földje Legújabb munkám: Mirka |
|
|
|
2006. Mar 31., 19:08
|
|
![]() új tag ![]() Group: tag Posts: 65 Joined: 06. March 28. Member No.: 2210 |
Tyű,de régi téma,és kár h nem nagyon érdekel senkit.én használok After Effectset,de azt nem mondanám h nehéz megtanulni a használatát.Sőt...mikor először bejelentette a főnököm,h odaadja a progit,majd néhány hét alatt össze kéne rakni vele egy 3d-animációkból álló videót,kicsit beparáztam,mert szörnyen összetetnek tűnt.De abszolúte nem az. Van benne timline,ahova drag & drop bedobhatod a dolgokat,van egy sceene-ed,fájkezelőd,egy csomó effekt,áttűnéseket csinálhatsz,egy csomó klasz dolgot,mixer van hozzá amivel a behívott zenéket variálhatod stb.Erdemes tudni mellé,h vannak olyan beépített effektek,mint a photoshopban,tehát pl. ha van egy pár másodperces animációd,aminek kék a háttere,de te azt akarod,h zöld legyen,akkor ugyan úgy át tudod variálni,mintha ps-ben csinálnád. Ismer jó pár formátumot,betölthetsz wavokat ha zenével kell megspékelni a videót,és kimentheted sokféle képp.Mondjuk az avi-t nagyon kakira csinálja,bár...az avi alapból sem a legprofibb fomátum,de ha pl valaki 3d-s videót akar készíteni,Quick Time movie-ként megcsinálhatja,és ezen belűl is vannak további választási lehetőségek,a minőséget illetően.Hozzáteszem egy két perces vidót kb másfél óra alatt renderel le,és eszement módon eszi a memóriát,tehát csak combos gépre ajánlott.Remélem sikerült felkelteni a figyelmeteket
-------------------- Ne adj tanácsot! A bölcsnek nincs szüksége rá, a bolond pedig úgysem fogadja meg.
|
|
|
|
2006. Mar 31., 19:23
|
|
![]() Hal adó tag ![]() ![]() ![]() Group: haladó tag Posts: 863 Joined: 05. November 13. From: Pöst Member No.: 1564 |
Ez amiről te beszélsz nem az adobe premiere? |
|
|
|
2006. Mar 31., 19:26
|
|
|
Admin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Admin Posts: 8049 Joined: 03. March 16. From: Hungary Member No.: 2 |
Nyilván nem, ha ebbe a topicba írja.
Pont pár napja mutatta kollegám hogy miket lehet a progival csinálni, nagyon állat. -------------------- |
|
|
|
2006. Mar 31., 19:50
|
|
![]() új tag ![]() Group: tag Posts: 65 Joined: 06. March 28. Member No.: 2210 |
QUOTE(Mellody @ 2006. Mar 31., 20:23) 1.nem vagyok szőke 2.tudok olvasni 3. (és ez nagyon fontos) tudom h miről beszélek a válaszom: nem. mint az a nevében is benne van,After Effects,tehát elsődlegesen arra hasznos,h a már elkészült vagy készülő kisebb videókat,animációkat effektezd,de arra is jó,h ebben rakj össze egy videót. This post has been edited by s2gg: 2006. Mar 31., 19:53 -------------------- Ne adj tanácsot! A bölcsnek nincs szüksége rá, a bolond pedig úgysem fogadja meg.
|
|
|
|
2006. Mar 31., 19:54
|
|
![]() Hal adó tag ![]() ![]() ![]() Group: haladó tag Posts: 863 Joined: 05. November 13. From: Pöst Member No.: 1564 |
Az lehet. de én szőke vagyok.
This post has been edited by Mellody: 2006. Mar 31., 19:55 |
|
|
|
2006. Mar 31., 21:17
|
|
![]() Frontend developer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: moderator Posts: 5236 Joined: 04. August 2. From: Budapest Member No.: 413 |
Egyetértek s2gg véleményével, tényleg nem egy bonyolult progi.
-------------------- LeGaS | Moderátor
Webfejlesztő blogom |
|
|
|
2006. Mar 31., 21:39
|
|
![]() The Special Agent ![]() ![]() ![]() Group: haladó tag Posts: 532 Joined: 06. March 10. From: Bp Member No.: 2115 |
én régebben star wars kis filmeket csináltam vele (fénykard, meg kék háttér effekteket) télleg nem olyan bonyolult, és lehet szinte ps-nek is használni, tudja ugyanazokat...szinte egy pár apró eltéréssel és extrával is persze, mondjuk van benne beépített villám effekt nagyon jó
-------------------- |
|
|
|
2006. Mar 31., 22:41
|
|
Ha jól tudom megvan az is itthon valahol majd kipróbálom. Nagyjából a fontosabb adobe szoftverek mind megvannak bátyámnak. |
|
|
|
2007. Jun 27., 14:53
|
|
|
új tag ![]() Group: tag Posts: 1 Joined: 07. June 24. Member No.: 4010 |
Helló!
Láttam,hogy Jackson azt írta,hogy ő Star Wars kisfilmeket csinált az After Effects-el.Nekem is megvan,és én is szeretnék Ilyen Star Wars kisvideókat csinálni.Kerestem tutorialokat,de nem találtam.vagy ha igen,akkor az nem kezdőknek volt.Ugyanis én szinte semmit nem értek ehhez a programhoz.Ezért kérnék valakit arra,hogy ha megtenné,akkor elmondaná-e nekem,hogy hogy kell lézerkardokat készíteni After Effects-ben.Mert nem akar sikerülni.KÉREK VALAKIT SEGÍTSEN NEKEM! KÖSZÖNÖM ELŐRE!NAGY REMÉNNYEL VÁROM,HOGY SEGÍTSEN VALAKI!KÖSZÖNÖM MÉGEGYSZER ELŐRE! |
|
|
|
![]() ![]() |
| Lo-Fi Version | Time is now: 2012. May 21. - 19:20 |