IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

4 Pages V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> animáció
Iam The Ghost
post 2004. Sep 25., 09:12
Post #1

új tag
*

Group: tag
Member No.: 341

Csum, csum ALL!
A segítségeteket kérném egy animáció készítéséhez. Csak annyi lenne a kérdésem, hogy hogyan tudnám azt megoldani, hogy van egy teljesen sötét emberkém, és rátenni lángokat, de kék lángokat, amik folyamatosan égnek, vagyis mozognak. Szóval azt szeretném hogy az emberkém egy kék tüzes alak legyen kék fénylő szemmel. Előre is kösz!

--------------------
"Látod az alagút végén a fényt? Tudod mi az? Nem a Mennyország! Az a C-metro!"
DareDevil

"A Világvége egy világ pusztulása és egy új világ kezdete..."
Fantastic Man: Világvége - saját film
Go to the top of the page

+Quote Post
Iam The Ghost
post 2004. Sep 27., 13:57
Post #2

új tag
*

Nem tud senki segíteni? unsure.gif

--------------------
DareDevil

+Quote Post
Harder
post 2004. Sep 27., 14:04
Post #3

Admin

Group: Admin
From: Hungary
Member No.: 2

Én biztos nem és nem is tudok róla, hogy lenne itt a fórumon olyan ember, akinek ilyen komoly tudása van 3D-s programok, animálás terén.

--------------------

+Quote Post
Iam The Ghost
post 2004. Sep 27., 16:07
Post #4

új tag
*

QUOTE (Harder @ Sep 27 2004, 01:04 PM)
Én biztos nem és nem is tudok róla, hogy lenne itt a fórumon olyan ember, akinek ilyen komoly tudása van 3D-s programok, animálás terén.

Nem, nem szó sincs itt 3D-ről! Csak annyi kéne, hogy hogyan tudnék az emberkémre kék tüzet készíteni, és esetleg még annyit, hogy hogyan tudnám azt megcsinálni(nem Photoshoppal gondolom), hogy égjen, vagyis mozogjon a tűt, de ezt már valszeg' meg tudom oldani. Szóval csak annyi kéne, mint a tüzes szöveg effektnél, csak itt egy embernél, hogy rárakni kék tüzet. Ja, meg annyi lenne a különbség, hogy majdnem az egész testét elborítaná, és nem csak kivülről lenne. Szal' ebben tudna valaki segíteni?

--------------------
DareDevil

+Quote Post
wersa
post 2004. Sep 30., 11:21
Post #5

új tag
*

Member No.: 347

Van egy nagyon jó kis textúrakészítő progi, eszméletlen sok funkcióval. Nagyon látványos dolgokat lehet vele csinálni, és aki PS-hoz szokott, az nem jön zavarba a sok eszköz, beállitás láttán. (Sajnos a 30 napos próbaverzió csak max. 255*255 pixeles képet tud csinálni az elég zavaró "DEMO" felirat nélkül, de az is elég sokmindenre.)
Többek közt animációk is gyárthatók vele (végtelenített is!). Az animáció kimenete vagy AVI vagy egy bmp sorozat, amiből animált gif, flash.... amit akarsz készíthető. Szerintem ezzel érdemes kísérletezned egy kicsit. Egyelőre én sem vagyok elég gyakorlott a progi használatában (még a 30 nap se járt le), de annyi már biztos, hogy a lángoló figura is megoldható. smile.gif
Texture Maker

+Quote Post
Iam The Ghost
post 2004. Sep 30., 18:47
Post #6

új tag
*

QUOTE (wersa @ Sep 30 2004, 10:21 AM)
Van egy nagyon jó kis textúrakészítő progi, eszméletlen sok funkcióval. Nagyon látványos dolgokat lehet vele csinálni, és aki PS-hoz szokott, az nem jön zavarba a sok eszköz, beállitás láttán. (Sajnos a 30 napos próbaverzió csak max. 255*255 pixeles képet tud csinálni az elég zavaró "DEMO" felirat nélkül, de az is elég sokmindenre.)
Többek közt animációk is gyárthatók vele (végtelenített is!). Az animáció kimenete vagy AVI vagy egy bmp sorozat, amiből animált gif, flash.... amit akarsz készíthető. Szerintem ezzel érdemes kísérletezned egy kicsit. Egyelőre én sem vagyok elég gyakorlott a progi használatában (még a 30 nap se járt le), de annyi már biztos, hogy a lángoló figura is megoldható. smile.gif
Texture Maker

Köszi, kipróbálom! wink2.gif

--------------------
DareDevil

+Quote Post
kt14
post 2004. Oct 5., 13:46
Post #7

új tag
*

Member No.: 417

Szerbusz Ghost!

Lehet hülyeséget írok de én úgy csináltam animációt hogy a ps-ba megcsináltam az egyes képkockákat és aztán létrekoztam egy új ugyanakkora méretű képet és sorba egyessével rámásoltam. A rétegeket nem illesztettem egybe hanem átléptem az image redy-be (ezt lehet nem írtam helyesen) Ott van egy ilyen lehetőség hogy a rétegekből képkockákat készíts. Be lehet állítani a lejátszási sebességet és még sok mindent. Utánna elmented, és kész az animált gif.
Az a baj hogy ilyet régen csináltam és othon nincs internet. Ha nem érthető akkor szolj és leirom részletesebben. Sok sikert. Mégegyszer bocs hogy ilyen értetlenül írtam le. Csááááááááááá! :dance:kt14

This post has been edited by kt14: 2004. Oct 5., 13:48

+Quote Post
Iam The Ghost
post 2004. Oct 5., 14:40
Post #8

új tag
*

QUOTE (kt14 @ Oct 5 2004, 12:46 PM)
Szerbusz Ghost!

Lehet hülyeséget írok de én úgy csináltam animációt hogy a ps-ba megcsináltam az egyes képkockákat és aztán létrekoztam egy új ugyanakkora méretű képet és sorba egyessével rámásoltam. A rétegeket nem illesztettem egybe hanem átléptem az image redy-be (ezt lehet nem írtam helyesen) Ott van egy ilyen lehetőség hogy a rétegekből képkockákat készíts. Be lehet állítani a lejátszási sebességet és még sok mindent. Utánna elmented, és kész az animált gif.
Az a baj hogy ilyet régen csináltam és othon nincs internet. Ha nem érthető akkor szolj és leirom részletesebben. Sok sikert. Mégegyszer bocs hogy ilyen értetlenül írtam le. Csááááááááááá! :dance:kt14

Köszi, de az animáció elkészítésével nem lenne gond, ahhoz sok progi van, amivel eltudnám készíteni. Csak sajna fránya kék lángokat nem tudok készíteni... Elég hülyén fog kinézni, de akkor megpróbálom úgy, hogy csinálok sok kis lángot és azt majd ráteszem az emberkére, de mintmár mondtam, előre látom, hogy ez hülyén fog kinézni, legalábbis nem úgy, mintha tényleg az emberke lángolna... tongue.gif Csak az a baj, hogy kék lángokat se tudok rajzolni, szóval ha esetleg tudna Nekem legalább egy kis kék lángot küldeni, azt nagyon megköszönném! biggrin.gif up.gif help2.gif

--------------------
DareDevil

+Quote Post
wersa
post 2004. Oct 6., 16:33
Post #9

új tag
*

Member No.: 347

Csináltam pár kék lángot biggrin.gif

Remélem tudod használni.
Van benne egy sorozat bmp kép, és a hozzájuk való ellenőrzőfile, PS-ban "ráhúzhatod" a figurádra és animálhatod.
Egy avi, előnézetnek jó.
Egy pgp kiterjesztésű file, ami a Texture Maker "Particle Generator" ezközének a beállításait tartalmazza. Ezt töltd be, (Extras/Particle System/Project/Open) állítgatsd egy kicsit, hogy pont azt kapd amit szerettél volna. (128 * 128 as képeket csináltam, lehet hogy neked nagyobb kell...)
Innen tudod letölteni

Szólj ha sikerül, kíváncsi vagyok az eredményre. (Egyelőre nincs ötletem hogy kell egy alak körvonalára egy mintát rátenni gondolkodik.gif )

+Quote Post
dzsoco
post 2004. Nov 3., 18:58
Post #10

törzstag

Group: törzstag
Member No.: 506

Hi

Én is hasonló modon csinálnám meg mint Kt14
Csinálnék az ember köré egy sima tüzet rendes szinekkel millió egy tutorial van a neten tűzre. De ez még nem kék ugye fognám a tüzet és Hue/Saturation-nal kéké varázsolnám szügség esetén elötte grayscale-t is alkalmaznék, majd néhányszor lekopiznám a rétegem és kicsit módosítanám a tűz formáját majd valamilyen progival egymás után tenném és kész is lenne.

This post has been edited by dzsoco: 2004. Nov 3., 18:58

+Quote Post
Csill_a
post 2005. Dec 1., 20:27
Post #11

új tag
*

Member No.: 1630

Sziasztok!

Mint mindenki másnak, nekem is szükségem lenne egy kis segítségre.
Számítógépes grafikából ps-ben kell animációt és 3d hatást (mátrx műveletekkel) csinálni. De sajnos elképzelásem sincs , hogyan kell. Valaki aki ért ehez, tudna írni nekem egy kis segítséget, valami egyszerű kis mozgásra/mozgatásra psben, és ilyen mátrixműveletes 3d hatásra? Mert kockát szerkeztettem:), de csak sima koordinátarendszerben számolgattam biggrin.gif
Ide, vagy a emailben kérek segítséget, ha lehet help2.gif
Csilla!

+Quote Post
Harder
post 2005. Dec 1., 20:35
Post #12

Admin

A Photoshop-t meg az animációt így együtt szerintem el lehet felejteni, totál nem erről szól a program. Amit minimálisan meg lehet csinálni az is az ImageReady-ben van..

--------------------

+Quote Post
Csill_a
post 2005. Dec 1., 20:50
Post #13

új tag
*

Member No.: 1630

PostScriptre gondoltam ps név alatt..smile.gif

+Quote Post
BonD
post 2005. Dec 1., 20:58
Post #14

Segítség, lehugyoz a fa!

Group: törzstag
From: Magyarország / Kecskemét
Member No.: 966

Igen, a kettő kicsit más! smile.gif Ez már csak ilyen helyi ártalom.
Ezt esetleg nézted? Forgatás térben:
http://www.upl.cs.wisc.edu/~psilord/docs/local_axis.html

--------------------

+Quote Post
Harder
post 2005. Dec 1., 20:58
Post #15

Admin