![]() ![]() |
2005. Jan 8., 10:48
|
|
|
új tag ![]() Group: tag Posts: 21 Joined: 04. December 27. Member No.: 616 |
Hello,
Akarok csinálni egy belépőrendszert, csak PHP és MySQL felhasználásával. Már régebben egyszer sikerült megcsinálnom egy ilyet, de most valamiért nem jön össze. Az oldal címe: htt://bogey.fw.hu/ Leírom, hogy kb milyenre gondoltam, és hogy hogyan álltam neki. Elképzelés: - Regisztráció - Belépés - Különböző jogok (Operátor, VIP, User) - Jogoknak megfelelően különböző menü betöltése - Session használata, a belépéskor - Felhasználónév - E-mail cím - Jog (Lehet, hogy még lenne majd más is) Hogyan álltam neki: Az oldal úgy épül fel, hogy van egy page változó, amit mindig akkor küld el, ha új oldalra akar lépni (?page=1, ilyenkor például a hírek oldal töltödik be). Az index.php nyílik meg minden alkalomkor, csak mindig más az, amit a táblázat egyes részeibe betölt. Az csináltam, hogy a index.php elejére beírtam, hogy session_start(); majd ahol be akartam illeszteni a belejelntkezést (a felhasználói menü is itt lesz majd), oda beírtam azt, hogy if($_SESSION["UserName"] =! "") { /* a felhasználói menü */ } else { /* a belejentkezés */ }. És csináltam egy olyat, hogy a felhasználói menünél, legyen egy olyan pont (Harmadik menü), hogy ki tudjon jelentkezni a felhasználó. Nem sikerül kijelentkeztetni. A fájlba, ami ezt csinálja beírtam, hogy print("valami");, hogy egyeltalán lefut-e. És kiírta, hogy valami, szóval igen. A fájl tartalma ez: <?php $_SESSION["UserName"] = ""; $_SESSION["UserMail"] = ""; $_SESSION["UserJog"] = ""; session_destroy(); print("valami"); ?> Először még nem volt bent a session_destroy();, de később azt is betettem. És mivel ez a fájl előbb van be include-olva, mint, hogy ellenőrzi, hogy if($_SESSION["UserName"] =! "") { .. }, ezért amikor ellenőrzi, akkor már elvileg üresnek kell lennie a UserName-nek. Na de nem üres. Mert ugyanúgy betölti a felhasználói menüt. És a UserName értéke 1. (a menü legfelső részében az van, hogy Print("Üdvözöllek.$_SESSION["UserName"]); ) |
|
|
|
2005. Jan 8., 12:05
|
|
![]() Commander 1337 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: törzstag Posts: 5506 Joined: 03. May 25. From: Szeged Member No.: 38 |
<?PHP
session_destroy(); session_start(); ?> Azért nem műxik, mert a destroy az egész session-t törli... A te barátod inkább a <?PHP session_unset(); ?> lesz.. BlackY -------------------- BlackY
Blog Új téma vagy tutorial Szerkesztő | Törzstag -- Hogyan kérdezzünk? Üvöltsük meg együtt a holdat: Wuff :D |
|
|
|
2005. Jan 8., 12:39
|
|
|
Próbáltam azzal is, és még a session_unregister()-el is. Egyikkel se ment. Így írtam session_unset($_SESSION["UserName"]); , session_unregister($_SESSION["UserName"]);.
|
|
|
|
2005. Jan 8., 12:40
|
|
![]() Commander 1337 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: törzstag Posts: 5506 Joined: 03. May 25. From: Szeged Member No.: 38 |
Próbáld ki, hogy nem csinálsz semmit a session-nel, hanem inkább
unset($_SESSION['username']); és a többi... BlackY -------------------- BlackY
Blog Új téma vagy tutorial Szerkesztő | Törzstag -- Hogyan kérdezzünk? Üvöltsük meg együtt a holdat: Wuff :D |
|
|
|
2005. Jan 8., 13:56
|
|
|
Így sem sikerült. Valami más gond lesz itt sztem, de nem tudom, hogy mi.
|
|
|
|
2005. Jan 8., 14:14
|
|
Nem lehet, hogy a két cucc között (törlés -> if) valami még felülírja?
BlackY -------------------- BlackY
|
|
|
2005. Jan 8., 18:01
|
|
|
Végig néztem a fájlt, de nem találtam benne olyat. Egyedül akkor lehetne felülírni, ha közben lefutna az enter.php, de ez nem futhat le, mert még sehol sincs belinkelve.
|
|
|
|
2005. Jan 8., 18:13
|
|
Erre annyit tudok mondani, hogy KELL, hogy legyen valami, ami nem stimmel, különben a leírtak szerint működnie kéne...
Különösen az-az 1-es érték gyanús... BlackY -------------------- BlackY
|
|
|
2005. Jan 8., 19:15
|
|
|
Az index.php így kezdődik:
<?php session_start(); ob_start(); include("data.php"); if($page == "") { $page = 1; } $site = 'None site'; if($page == 14) { $page = $dd; include("fastps.php"); } if($page == 15) { $page = $dd; include("logout.php"); } ..//Itt az if()-ek folytatódnak. ?> <html> <head> <meta http-equiv="Content-Language" content="hu"> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250"> <title>Public File Share</title> <link rel="stylesheet" type="text/css" href="general.css"> <script language="javascript" src="general.js"></script> </head> <body text="#333333" onload="JSClock()"> <div align="center"><table id="MainTable" cellspacing="0" cellpadding="0" style="border-style: solid; border-width: 0"> <tr> <td rowspan="2" width="300" align="center" valign="top"> <?php if($_SESSION["UserName"] =! ""){ print("<table border=\"0\" width=\"250\"><tr><td bgcolor=\"#999999\" colspan=\"2\" id=\"NormalLetter\" align=\"center\">Üdvözöllek ".$_SESSION["UserName"]."</td> </tr><tr><td id=\"WhiteAlpha\"><span id=\"SmallLetter\">Első menü</span></td></tr><tr> <td id=\"WhiteAlpha\"><span id=\"SmallLetter\">Második menü</span></td></tr><tr> <td id=\"WhiteAlpha\"><span id=\"SmallLetter\"><a href=\"?page=15&dd=".$page.$dat."\">Harmadik menü</a></span></td> </tr></table><br>"); } else { print("<form><table border=\"0\" width=\"250\"><tr><td bgcolor=\"#999999\" colspan=\"2\" id=\"NormalLetter\" align=\"center\">Bejelentkezés</td> </tr><tr><td id=\"WhiteAlpha\"><span id=\"SmallLetter\">Felhasználónév:</span></td><td id=\"WhiteAlpha\" align=\"center\"> <input type=\"text\" name=\"UserName\" size=\"20\" tabindex=\"1\"></td></tr><tr><td id=\"WhiteAlpha\"><span id=\"SmallLetter\">Jelszó:</span></td> <td id=\"WhiteAlpha\" align=\"center\"><input type=\"password\" name=\"PassWord\" size=\"20\" tabindex=\"2\"></td></tr> <tr><td id=\"WhiteAlpha\" colspan=\"2\" align=\"center\"><input type=\"submit\" name=\"Enter\" tabindex=\"3\" value=\"Belépés\"></td></tr>"); if($ok != "" && $ok) { print("<tr><td id=\"WhiteAlpha\" colspan=\"2\" align=\"center\"><span id=\"SmallLetter\"><font color=\"#ff0000\">HIBA: Rossz adatok</font></span></td></tr>"); } print("</table></form>"); } ?> Nem tudom, hogy ebből mennyire látszik, de itt nincsen felhasználva a $_SESSION["UserName"]. Sehol máshol az oldalon eddig nem használtam session-t, szóval csak egyedül az enter.php tudja megváltoztatni. |
|
|
|
2005. Jan 8., 19:18
|
|
Próbáld úgy, hogy unset($_SESSION['username']) és utánna nem a != "" hanem isset($_SESSION['username'])...
Amúgy ötletem sincs, hogy mi lehet... BlackY -------------------- BlackY
|
|
|
2005. Jan 8., 19:27
|
|
![]() nyik-nyikk ![]() ![]() ![]() Group: törzstag Posts: 741 Joined: 04. August 13. From: Magyarország / Kistarcsa Member No.: 432 |
Lehet hogy hülyeséget mondok, de
CODE ($_SESSION["UserName"] =! "") helyett nemlehet hogy CODE if($_SESSION["UserName"] = ! "") ??Rooly -------------------- |
|
|
|
2005. Jan 8., 19:29
|
|
![]() nyik-nyikk ![]() ![]() ![]() Group: törzstag Posts: 741 Joined: 04. August 13. From: Magyarország / Kistarcsa Member No.: 432 |
Egy próbát megér.
Rooly -------------------- |
|
|
|
2005. Jan 8., 19:36
|
|
Öööö...
A nem egyenlőnek a jele ugye az egyenlőség tagadása, tehát ! (tagadás) = (egyenlő)... != BlackY -------------------- BlackY
|
|
|
2005. Jan 8., 21:07
|
|
![]() ,.., ![]() ![]() ![]() ![]() Group: törzstag Posts: 3130 Joined: 04. August 17. Member No.: 437 |
alapkomponenseket miért nem a PEAR-ről szeditek, mondjatok logikus érvet és akkor megnyugszom
http://pear.php.net/packages.php?catpid=1&...=Authentication -------------------- Bugs, bugs, bugs. If I had them all in jugs,
I'd dig, dig, dig, till a big, big hole was dug, dug, dug, dug, And that would be the end of the bug song. I'm gonna dig, dig, dig, dig, dig, dig, dig, dig, dig ..... The Bug Song - Charles Thomas "Stompin' Tom" Connors |
|
|
|
2005. Jan 8., 21:20
|
|
|
QUOTE(toxin @ 2005. Jan 8., 21:07) alapkomponenseket miért nem a PEAR-ről szeditek, mondjatok logikus érvet és akkor megnyugszom http://pear.php.net/packages.php?catpid=1&...=Authentication Szeretek mindent magam megcsinálni.... |
|
|
|
![]() ![]() |
| Lo-Fi Version | Time is now: 2012. May 21. - 19:38 |