![]() ![]() |
2004. Oct 8., 15:08
|
|
|
bitwizard ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Admin Posts: 1265 Joined: 03. April 28. Member No.: 11 |
Na, kezdjük.
A kepregeny.net -et szeretném, a mostani laza progi gyüjteményből valami egységes CMS rendszerre átrakni. Ennek kapcsán nézegettem a mostanában divatos cuccokat. (meg pár olyat amibe menet közben belefutottam.) Kezdésnek álljon itt egy nem nagyon ismert cucc a http://www.textpattern.com/ -ról. A rendszer adminja első körben tetszik, telepítése hülybiztos, könyvtár rendszere tiszta, átlátható. A design XML alapokon müködik, erősen használva a saját fejlesztésű TAG-eket. Az admin rendszer megoldásait, mindenkinek látni kell, szerintem nagyon jók, más kérdés, hogy arra amire én akarom használni nem igazán jó. A cucc nagy hátránya, hogy dokumentáció mint olyan nem nagyon létezik hozzá. Erősen forum olvasásra van kényszerítve az ember. Viszont már 1.0Rc1 -nél tartanak, ami valjuk be némi jó hir. Megpróbáltam ismét a Xarayat. Nem rossz, nem rossz. De ideje lenne lassan egy final releasenek. És még localhoston tesztelve is sokszor azt éreztem, hogy nehézkes a rendszer. Nem véletlen, hogy annak idején ez a rendszer kapta a legrosszabb minősítést a terhelési tesztben. Összeségében ez sem tetszet. Megnéztem Blacky cuccát. Ezzel pont ugyan az a bajom, mint a mostani rendszerrel, egy lazán összerakott script gyüjtemény, amihez ráadásul legalább 8-9 modult kellene irnom, hogy minden menjen ahogy én szeretném. Azért valjuk be ennyi erővel nekikezdhetnék egy saját portál motor megirásának is. (Már próbáltam, nem jött be.) Szal egyenlőre ennyi. Ami tervebe van még véve, az a drupal jó alapos szétcincálása, és az új mambo megtekintése, bár tegyük hozzá, hogy nem tetszik az az irány amerre haladnak. *-nuke család kimarad. A post-nuke-ot nem fejlesztik érdemben. a PHP-nuke nak pedig a hazai közössége, khm... szal tapló állat, és ököljogot alkalmaznak. Ezen felül ha már valami bugos, lassú és nagydarab, akkor had irjam már én. -------------------- TLoF
Kepregeny.NET |
|
|
|
2004. Oct 8., 15:47
|
|
![]() Frontend developer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: moderator Posts: 5236 Joined: 04. August 2. From: Budapest Member No.: 413 |
-------------------- LeGaS | Moderátor
Webfejlesztő blogom |
|
|
|
2004. Oct 8., 16:19
|
|
|
Admin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Admin Posts: 8049 Joined: 03. March 16. From: Hungary Member No.: 2 |
TLoF a Hotscripts-en már rég túlvan ha jól sejtem
TLoF, én tudod hogy mondanám a mambo-t, de erről már beszélgettünk hogy neked nem igazán jön be ez az új irány (bár én örülnék neki ha ezt választanád, mert jól beleásnád magad ami nekem is hasznos lenne! A Drupal-ba úton-útfélen belebotlok hogy ajánlják, és neked nem is lenne problémád hogy programozói véna ajánlott a használatához, fejlesztéséhez. Xaraya nekem sem jött be, localhost-on lassabb mint egy mambo weben, nagy és nehéz kezelni, szvsz túl van bonyolítva mind adminisztrálhatóság mind pedig látogatottság szempontjából. Esetleg egy rövid listát írsz, hogy mire is lenne szükség a cms-ben? Pl. a galériától kezdve minden legyen benne (amit most használsz), vagy 1-2 rész kimaradhat? Mi(k) a legfontosabb szempont(ok)? Pl. egyszer már beszélgettünk arról is, hogy jó lenne egy cache rendszer is a cms-be.. -------------------- |
|
|
|
2004. Oct 8., 16:20
|
|
![]() Frontend developer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: moderator Posts: 5236 Joined: 04. August 2. From: Budapest Member No.: 413 |
Elnézést a tudatlanságomért, de valaki elmondaná mi az a Cache vagy valami magyar leírást tudni adni róla ?
-------------------- LeGaS | Moderátor
Webfejlesztő blogom |
|
|
|
2004. Oct 8., 16:37
|
|
|
Admin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Admin Posts: 8049 Joined: 03. March 16. From: Hungary Member No.: 2 |
copypaste a sensenet engine lapjáról
Cache Az átmeneti tár, angolul Cache egy olyan trükk, ami - az előző példánál maradva - a kigyűjtött híreket egy rövid ideig tárolja, így nem kell a szervereknek fölösleges munkát végezniük, így a rendszer gyorsabb lesz, és több látogatót tud kiszolgálni. A Sense/Net Portal Engine 5.5 nem csak egész oldalakat tud előre legenerálni, mint a legtöbb portálszoftver, hanem az oldalnak darabjait is. Így az oldalak egy része mindig teljesen friss és személyre szabott lehet, az olyan adatok, melyek ritkábban változnak, viszont bekerülnek az átmeneti tárba, és onnan kerülnek kiszolgálásra. Ha az oldalunkat percenként több ezren nézik, akkor egy perces átmeneti tárolás is több ezer adatbázis-lekérdezéstől mentesíti a szerver rendszert, így jelentős összegeket lehet a hardver beszerzésnél megtakarítani. Megjegyzem: ha jól emlékszem a mambo 4.5.1-ben is van már ilyen. -------------------- |
|
|
|
2004. Oct 8., 16:46
|
|||
Kösz a felvilágosítást. Bizony, a 4.5.1-ben már van. -------------------- LeGaS | Moderátor
Webfejlesztő blogom |
||
|
|
|||
2004. Oct 8., 17:37
|
|
|
Szerintem ezek sem lehetnek rosszak (bár lehet hogy már mind megnézted...)
eZ publish // http://www.ez.no/ Webgui // http://www.plainblack.com/webgui Zope // http://www.zope.org/ Ezt nézted már mostanában? Hátha ez is segít választani: http://www.cmsmatrix.org/ -------------------- |
|
|
|
2004. Oct 8., 20:01
|
|||
![]() Commander 1337 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: törzstag Posts: 5506 Joined: 03. May 25. From: Szeged Member No.: 38 |
Milyen modulokat? Ha egyszer rászánom magam és télleg neki állok a TCMS kettőnek (He... Még az egyesből se volt final release, de ezt most hagyjuk BlackY This post has been edited by BlackY: 2004. Oct 8., 20:02 -------------------- BlackY
Blog Új téma vagy tutorial Szerkesztő | Törzstag -- Hogyan kérdezzünk? Üvöltsük meg együtt a holdat: Wuff :D |
||
|
|
|||
2004. Oct 8., 21:44
|
|
|
Nekem meg egy másik kérdés jutott eszembe, de bármelyik programozó válaszolhat, nem csak TLoF!
"lazán összerakott script gyüjtemény" - szal mitől jól összerakott és mitől lazán összerakott egy ilyen lap? Én laikusként úgy gondolnám, hogy ha a modulok megfelelően működnek a lapban, akkor jól van összerakva az egész, nem? Mitől lesz a "core" és a "modulok" közti kötés erősebb vagy lazább? (jól hülyén hangzik így de legalább mindenki érti mire is gondolok. -------------------- |
|
|
|
2004. Oct 8., 22:01
|
|
![]() ,.., ![]() ![]() ![]() ![]() Group: törzstag Posts: 3130 Joined: 04. August 17. Member No.: 437 |
Azt hogy TLoF mit ért rajta az jó kérdés, nálam az admin felület minőségét jelenti. Tehát ha valamit állítani akarok a site-on nem kell belenyúlnom a html, css, php, mysql stb. cumóba, illetve nem kell alkalmaznom semmilyen alkalmazásfejlesztő eszközt a site beállításakor , akkor megszünik "lazán összerakott script gyüjtemény"-nek lennie az adott cucccnak, nálam.
Remélem érthetően fogalmaztam mert már kissé álmos vagyok This post has been edited by toxin: 2004. Oct 8., 22:03 -------------------- Bugs, bugs, bugs. If I had them all in jugs,
I'd dig, dig, dig, till a big, big hole was dug, dug, dug, dug, And that would be the end of the bug song. I'm gonna dig, dig, dig, dig, dig, dig, dig, dig, dig ..... The Bug Song - Charles Thomas "Stompin' Tom" Connors |
|
|
|
2004. Oct 9., 18:49
|
|
TLoF,
FCMS-t ismered ? Itt nézheted meg miket tud. Igaz, fizetős, de nagyon kira. Néhány oldal ami vele készült. Half-Life 2.hu Gamer Magazin Online Battlefield.hu ClubSolutions.hu Magyar PC Magazin Online Magyar Műszaki Magazin Online Jet-Ski Online CIVIS Hotels MMoRPG.hu This post has been edited by Skullkid: 2004. Oct 9., 18:57 -------------------- LeGaS | Moderátor
Webfejlesztő blogom |
|
|
|
2004. Oct 9., 19:27
|
|||
|
(.)(.) ![]() ![]() ![]() ![]() Group: támogató Posts: 2431 Joined: 04. January 12. From: Eger Member No.: 235 |
ebbol nincs tort veletlenul? TLoF gondolom az e107 sem jo. -------------------- "Olyan csúnya vagyok, hogy a k**** is azt mondja, fáj a fejem."
|
||
|
|
|||
2004. Oct 9., 19:35
|
|||
Sajna nincs. De hidd el, nekem is kéne. De ha még lenne is, akkor se használnám (max. localon). Mert hogy ez magyar fejlesztés és hát ők tuti észrevennék, nem úgy, mint pl. egy angol fejlesztő a cuccát, magyar oldalon. This post has been edited by Skullkid: 2004. Oct 9., 19:39 -------------------- LeGaS | Moderátor
Webfejlesztő blogom |
||
|
|
|||
2004. Oct 9., 20:54
|
|
![]() ,.., ![]() ![]() ![]() ![]() Group: törzstag Posts: 3130 Joined: 04. August 17. Member No.: 437 |
FCMS, szóval itt a magyar konkurencia
-------------------- Bugs, bugs, bugs. If I had them all in jugs,
I'd dig, dig, dig, till a big, big hole was dug, dug, dug, dug, And that would be the end of the bug song. I'm gonna dig, dig, dig, dig, dig, dig, dig, dig, dig ..... The Bug Song - Charles Thomas "Stompin' Tom" Connors |
|
|
|
2004. Oct 9., 23:41
|
|
|
(.)(.) ![]() ![]() ![]() ![]() Group: támogató Posts: 2431 Joined: 04. January 12. From: Eger Member No.: 235 |
toxin:
megneztem ezt a textpattern cms-t es az admin tesze tenyleg jo. csak a telepites kicsit fapados. This post has been edited by kukac7: 2004. Oct 9., 23:45 -------------------- "Olyan csúnya vagyok, hogy a k**** is azt mondja, fáj a fejem."
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Lo-Fi Version | Time is now: 2012. May 21. - 19:55 |