![]() ![]() |
2004. Oct 1., 08:52
|
|
|
új tag ![]() Group: tag Posts: 27 Joined: 03. October 11. Member No.: 185 |
Nem találtam megvelelő topicot, ezért létrehoztam egyet. Remélem nem gyilkoltok le érte
Komolyra fordítva a szót: olyan gondom van, hogy png+oppacity+ie. ie-n ugye az átttetszős png-k alapból nem tettszenek át. Erre van css-ben megolodás, az a microsoft-os alpha image loader-es cucc. Ezzel meg az a gond, hogy nem tud a kép ismétlődni. Tehát ha mondjuk háttérbe kellene egy ilyen png kép, akkor azt egyszer rakja be és kész. Erre kellene nekem valami megoldás (ha egyáltalán létezik). Gondolom CSS-ben kell trükközni valahogy, hogy áttsző is legyen és ismétlődjön is. ezt az oldalt kellene így megcsinálnom: http://ae6.uw.hu/ae7/index.php Nézzétek meg ie-vel, és mondjuk firefox-szal. firefoxosan kellene kinéznie ie-ben is... Előre is köszi |
|
|
|
2004. Oct 1., 08:54
|
|
|
a linket elcsesztem!
|
|
|
|
2004. Oct 1., 09:47
|
|
![]() ,.., ![]() ![]() ![]() ![]() Group: törzstag Posts: 3130 Joined: 04. August 17. Member No.: 437 |
http://msdn.microsoft.com/workshop/author/...ter/filters.asp
itt nézted? ezek csak IE-re működnek, ezért kellene írni kell egy scriptet ami kiválasztja a megfelelő CSS-t, töltődéskor. dizájnailag meg szerintem egy picit túl nagy a logó This post has been edited by toxin: 2004. Oct 1., 10:00 -------------------- Bugs, bugs, bugs. If I had them all in jugs,
I'd dig, dig, dig, till a big, big hole was dug, dug, dug, dug, And that would be the end of the bug song. I'm gonna dig, dig, dig, dig, dig, dig, dig, dig, dig ..... The Bug Song - Charles Thomas "Stompin' Tom" Connors |
|
|
|
2004. Oct 1., 12:10
|
|
|
Altartalékos ![]() ![]() ![]() ![]() Group: törzstag Posts: 1930 Joined: 03. December 8. Member No.: 213 |
Nekem tetszik a design
Aki nem fejlesztett meg CSS meg meg JS ben az nem tudja igazan hogy miert utaljuk az ie-t JS megoldas meg nem elegans...nah go pest. majd este meglesem mit lehet tenni. |
|
|
|
2004. Oct 2., 07:23
|
|
![]() ,.., ![]() ![]() ![]() ![]() Group: törzstag Posts: 3130 Joined: 04. August 17. Member No.: 437 |
nekem is tetszik
-------------------- Bugs, bugs, bugs. If I had them all in jugs,
I'd dig, dig, dig, till a big, big hole was dug, dug, dug, dug, And that would be the end of the bug song. I'm gonna dig, dig, dig, dig, dig, dig, dig, dig, dig ..... The Bug Song - Charles Thomas "Stompin' Tom" Connors |
|
|
|
2004. Oct 13., 11:01
|
|
|
köszi.
az van, hogy az msdn-en néztem. ott most olyant tudok akkor, hogy mondjuk egy cella háttere frankón áttlátszóvá tehető. eddig ez jó, mert ilyen is kell. de ezzel a módszerrel az a baj, hogy nem jó mindenhova, hiszen vagy áttláttszik valamennyire a kép (mindenhol), vagy berakom úgy ahogy van. Nekem pedig vannak olyank épek is (oldalt pl), amik alapból olyan png-k, hogy egy átláttszó hátteren van valami ábra(fekete "piszok"). ezt a png-t kellene beilleszteni úgy hogy csak az átlátszó háttér látszon át az ábra körül, az ábra már ne. ja és hogy ezt ismételje is ráadásul... vélemény??? |
|
|
|
2004. Oct 28., 10:56
|
|
|
Valaki! Légyszi! Tényleg nem megoldható ez a gondom?
|
|
|
|
2004. Oct 28., 11:14
|
|
|
Admin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Admin Posts: 8049 Joined: 03. March 16. From: Hungary Member No.: 2 |
Már harmadszorra olvasom amit írtál, de nekem vhogy nem világos ... kell egy kép, amin van egy ábra (fekete piszok), és az ábra körülötti terület legyen átlátszó. -> ezzel mi a gond? Ez transparent gif-nek mentve működnie kell, ha jól értettem amit írtál..
-------------------- |
|
|
|
2004. Oct 29., 08:16
|
|
|
nem a képpel van a gond. van benne ilyen fokozatosan átlátszós dolog, ezért nem jó a gif, mert az vagy átláttszik teljesen, vagy nem (ha jól tudom). ezért png-24-ben van mentve. ez a tipus viszont ie-ben alapból nem láttszik át, nemúgy mint ff-ben, vagy más normálisabb böngészőben... css-es félmegoldásokat mér találtam (fentebb), de egyik sem 100%os. Google-ben már kerestem (ott találtam a félmegoldásokat), és folyamatosan keresek is... eredmény nélkül. A privát üzenetes dolgot meg nem értem
|
|
|
|
2004. Oct 29., 08:23
|
|
|
Admin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Admin Posts: 8049 Joined: 03. March 16. From: Hungary Member No.: 2 |
-------------------- |
|
|
|
2004. Nov 1., 12:26
|
|
|
új tag ![]() Group: tag Posts: 31 Joined: 04. September 16. Member No.: 462 |
Csáó! Most vagy másfél hétig nem írtam, mert meghalt a gépem. De most - hála a tutorial.com-nak és azoknak az arcoknak, akik eddig segítettek, újult erővel folytatom a munkámat. Harder-nek gratula az új dizájnért, nagyon finom lett...
Szóval, hiába olvasgattam át azokat a linkeket, amiket megadtatok a css-el kapcsolatban, nem tudtam meg hogyan kell php-ben css-t használni. Próbálkoztam mindennel, de nem jutok egyről a kettőre. Úgyhogy valakit megkérek, írja le, illetve egészítse ki a következő "szkript formázását": Mondjuk előre elkészítettem egy css fájlt, azt belinkeltem, van benne egy "puttony" elnevezésű css style. Hogyan alkalmazom a következő kódrészletre: print "Jajj de jó a " . valtozo$; vagy echo "Jajj de szép napom van " . valtozo$; Előre is köszi! Illés |
|
|
|
2004. Nov 1., 12:40
|
|
Gyűrkőzz neki a Smarty-nak az megoldja, http://www.gyik.com/forum/index.php?showtopic=677
egyébként csinálsz a kiírásodnak egy div ill. span csomagolást és az ellátod valamilyen id, vagy class attribbal amit a css-ben meghatározol http://htmlinfo.polyhistor.hu/css_ref/cssmain.htm This post has been edited by toxin: 2004. Nov 1., 12:44 -------------------- Bugs, bugs, bugs. If I had them all in jugs,
|
|
|
2004. Nov 1., 12:45
|
|
|
Próbáld meg az echo "<div class=\"puttyony\">Jajj de szép napom van</div> " . valtozo$; -t.
Aztán max kiröhögtök ha hülyeség írtam. -------------------- |
|
|
|
2004. Nov 1., 12:59
|
|
mindenképp a Smarty-t vagy valamilyen template-ző rendszert ajánlok(hosszútávon nagyon megéri megtanulni [php] <?php //valami php kód ?> <div class='puttyony'>Jajj de szép napom van <?=$valtozo?> </div> <?php //valami php kód ?> [/php] lezárod a php kódot, odaírod a html kimenetet és beszúrod a php változót, ezzel a rövidítéssel élve <?=$valtozo?>, itt az egyenlő ha jól emlékszem az echo-t helyetesíti (de lehet hogy a print-et This post has been edited by toxin: 2004. Nov 1., 13:01 -------------------- Bugs, bugs, bugs. If I had them all in jugs,
|
|
|
2004. Nov 1., 13:34
|
|
|
új tag ![]() Group: tag Posts: 31 Joined: 04. September 16. Member No.: 462 |
Kösszenet!!! Fú, de frankón működik, ez most nagyon kellett! Hosszútávon megsasolom a smartyt - amit egyébként ajánlottatok már és el is olvastam, de nem vitt rá a lélek. Még...
Viszont van még problémám, mert miért ne lenne. NEm css-s. Azt hiszem toxin írt egy tutort "switch - get"-el kapcsolatban. Tutin működik. Egy gombbal egy olyan php-t include -olok, ami valójában egy form. Frankón megjelenik. De ha ezt a formot submit-olom akkor a default oldalrészt adja vissza a form helyett. Talán a form action-jében kell átírnom <?php print $PHP_SELF;?> - ről valamire? Vagy az "enctype" az pont ennek megoldására lenne jó? Köszi: ILlés |
|
|
|
![]() ![]() |
| Lo-Fi Version | Time is now: 2012. February 10. - 12:35 |