![]() ![]() |
2005. Apr 5., 23:40
|
|
![]() tag ![]() ![]() Group: haladó tag Posts: 214 Joined: 05. February 8. Member No.: 729 |
Sziasztok.
Nagyon sürgös lenne.Egy versenyre csinálok egy flash munkát,aminek a mérete max 60 kb-t lehet.Akárhogy erőlködök nagyobb lesz.Van kb 12-13 db képem,amit a flashba szeretnék,de ezek összesen 80 -90 kb-t között vannak.Megszerkesztem a flash animációt és a méret nem sokat változik. Az lenne a kérdésem,van e rá megoldás,hogy lefaragjam a méretet 60 kb-ra? Fürge |
|
|
|
2005. Apr 6., 00:04
|
|
|
Admin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Admin Posts: 8049 Joined: 03. March 16. From: Hungary Member No.: 2 |
- képek számának csökkentése
- képek méretének csökkentése (akár gyengébb minőségűre konvertálása, akár szélesség/magasság módosítása) -------------------- |
|
|
|
2005. Apr 6., 01:38
|
|
![]() tag ![]() ![]() Group: haladó tag Posts: 214 Joined: 05. February 8. Member No.: 729 |
QUOTE(Harder @ 2005. Apr 6., 00:04) - képek számának csökkentése - képek méretének csökkentése (akár gyengébb minőségűre konvertálása, akár szélesség/magasság módosítása) Szia Harder. Hát azt hiszem az lesz,de félek rontja az esélyeket a minőség rontás.Mindegy.Az az igazság még kellene is hozzá,mert félkész.Azért nézd meg ittbanner Most kellene még csak bele a diszités meg még további szöveg.Minden esetre köszi. Fürge |
|
|
|
2005. Apr 6., 08:05
|
|
|
Admin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Admin Posts: 8049 Joined: 03. March 16. From: Hungary Member No.: 2 |
Akkor viszont másféle bannert kell csinálnod, mert el kell dönteni: vagy nagy bannert csinálsz sok képpel, vagy kisebbet kevesebb képpel, gyengébb minőségű képpel, más technikával (pl. vektoros ábrák) stb..
-------------------- |
|
|
|
2005. Apr 6., 09:20
|
|
![]() pa-le-ri-no-fu-kö-té-sü ![]() ![]() ![]() Group: haladó tag Posts: 583 Joined: 05. March 18. Member No.: 855 |
csináld egy frameben az egészet és actionscriptel oldd meg a mozgásokat.
pl. speed=3 animationStart=function() { this.speed=speed if(kar._y<=200) { kar._y+=speed;//egyik irányba mozog kar2._y+=-speed;//másik irányba mozog tabla._yscale+=speed*2;//a tábla növekszik széltében (a regisztrációs pont középre kell h ne mozduljon el semerre) }else{ this.char=1;//mongyuk kiirjuk a szöveget karakterenként, a char változó a jelenlegi pozíciója a képzelt kurzornak this.createTextField(itt a tulajdonságai);//csinálunk egy text fieldet a tábla felett this.string="kredenc.hu-online fotógaléria";//a string amit kiirunk ez lesz printIn=function() { text_field_neve.text=this.string.substr(0,char);//definiálunk egy kiíró funkciót, a text fieldbe pedig kiírjuk a string karaktereit a 0-diktól a char-ig char++;//a char-t megnöveljük eggyel } setInterval(this,"printIn",1);//másodpercenként egyszer meghívjuk a függvényt h kiirjon egy betüt minden s-ben } }; animationStart();//elindítjuk a függvényt kb. ennyi. persze még én sem próbáltam ki csak rögtönöztem de az elv ugyanaz -------------------- |
|
|
|
2005. Apr 6., 21:18
|
|
![]() Most mi legyek? ![]() ![]() ![]() ![]() Group: törzstag Posts: 2474 Joined: 05. February 5. From: Sopron Member No.: 721 |
vagy ahogy Harder mondta alakítsd át vektorossá a képeket. Nem is tudom hol láttam már de biztos van olyan hogy egy importált képet átalakít vektorossá.
Csak nem a banner készít? versenyre csinálod? -------------------- Tirion | tutorial.hu fórum törzstag
Echo of Dalriada Deviantart: http://gergogilicze.deviantart.com az angolomon meg nemröhögni "Úgy látszik, nem akkor érkezünk el a tökéletességhez, amikor már nem lesz mit hozzátennünk, hanem akkor, amikor már nem lesz mit elhagynunk." Saint Exupéry: Az ember földje Legújabb munkám: Mirka |
|
|
|
2005. Apr 6., 22:10
|
|
![]() aki zsola, csak 2... ![]() ![]() ![]() ![]() Group: moderator Posts: 3800 Joined: 04. April 28. Member No.: 305 |
ezt a vektorssá alakítást valaki kifejtené bővebben?
Thx! -------------------- - egy blog a rengetegben -
A fórum etikettjét mindenképp olvasd el! --> Fórum looser's guide Webszerkesztéssel kapcsolatos kérdésekre PM-ben _nem_ vagyok hajlandó válaszolni... A fórum azért van, hogy ezt ott beszéljük meg! "Ne feledd, ha valaki felbosszant, az arcodon 42 izom rándul össze. De csupán négy izom kell ahhoz, hogy kinyújtsd a kezed, és pofán vágd vele az ilyen seggfejeket." |
|
|
|
2005. Apr 7., 11:46
|
|
![]() pa-le-ri-no-fu-kö-té-sü ![]() ![]() ![]() Group: haladó tag Posts: 583 Joined: 05. March 18. Member No.: 855 |
QUOTE(Manwe @ 2005. Apr 6., 21:18) vagy ahogy Harder mondta alakítsd át vektorossá a képeket. Nem is tudom hol láttam már de biztos van olyan hogy egy importált képet átalakít vektorossá. Csak nem a banner készít? versenyre csinálod? szntem 100%! www.kredenc.hu www.swf.hu itt 60kb a határ, én is belekezdtem egybe, erre törlik az swf-es regisztrációmat, nah, akkor bekap6ják! én még nem hallottam vektorossá alakításról, mi is ez? -------------------- |
|
|
|
2005. Apr 7., 14:11
|
|
![]() Most mi legyek? ![]() ![]() ![]() ![]() Group: törzstag Posts: 2474 Joined: 05. February 5. From: Sopron Member No.: 721 |
Megtaláltam!!
Itt lehet megtalálni ha mx-ed van, ha nem, biztos vmi hasonló helyen/néven. feladvány: melyik bitmapos és melyik vektoros 3 vektoros és egy sima: http://manwe.atw.hu/tutorialhu/vektorra.jpg -------------------- Tirion | tutorial.hu fórum törzstag
Echo of Dalriada Deviantart: http://gergogilicze.deviantart.com az angolomon meg nemröhögni "Úgy látszik, nem akkor érkezünk el a tökéletességhez, amikor már nem lesz mit hozzátennünk, hanem akkor, amikor már nem lesz mit elhagynunk." Saint Exupéry: Az ember földje Legújabb munkám: Mirka |
|
|
|
2005. Apr 7., 15:02
|
|
QUOTE(Manwe @ 2005. Apr 7., 14:11) Megtaláltam!! Itt lehet megtalálni ha mx-ed van, ha nem, biztos vmi hasonló helyen/néven. feladvány: melyik bitmapos és melyik vektoros 3 vektoros és egy sima: http://manwe.atw.hu/tutorialhu/vektorra.jpg húúúha! ez aztán a nehéz feladvány...szntem az első! -------------------- |
|
|
|
2005. Apr 7., 18:53
|
|
Melyik els?? a legbaloldali vagy a fönti els??
-------------------- Tirion | tutorial.hu fórum törzstag
|
|
|
2005. Apr 24., 15:26
|
|
|
új tag ![]() Group: tag Posts: 19 Joined: 05. April 24. Member No.: 963 |
Sziasztok. Nekem is egy kérdésem lenne GIF-el kapcsolatban. Csináltam én is a Photoshpban 20 képet amit az ImageReadyban megcsináltam Bannernak. Na az a baj, hogy ez egy honlap head fejléce lenne de hiába mentettem le optimalizálva így is 4 mega majdnem. Na ha ezt belikelem és valakinek lassú a nete akkor egy hét lesz mig be fog neki jönni a honlap fejlécce. Abban kérném a segítségeteket, hogy, hogy tudnám ennek a GIF-nek csőkkenteni a méretét. Előre is köszönöm. Ha valaki csak úgy tudd segíteni, hogy látja abannert akkor kérem írjon és elküldöm neki. Köszönöm még egyszer.
|
|
|
|
2005. Apr 24., 16:17
|
|
![]() aki zsola, csak 2... ![]() ![]() ![]() ![]() Group: moderator Posts: 3800 Joined: 04. April 28. Member No.: 305 |
Négy mega az nagyon nagyon sok egy 460*80 as bannernek...
ott valami más lesz. -------------------- - egy blog a rengetegben -
A fórum etikettjét mindenképp olvasd el! --> Fórum looser's guide Webszerkesztéssel kapcsolatos kérdésekre PM-ben _nem_ vagyok hajlandó válaszolni... A fórum azért van, hogy ezt ott beszéljük meg! "Ne feledd, ha valaki felbosszant, az arcodon 42 izom rándul össze. De csupán négy izom kell ahhoz, hogy kinyújtsd a kezed, és pofán vágd vele az ilyen seggfejeket." |
|
|
|
2005. Apr 24., 16:39
|
|
négy mega?! GIF-ben?!
jézusom, mekkora kép 1600x2000?? -------------------- |
|
|
|
2005. Apr 24., 17:31
|
|
Atyaúristen!!! 4 mega???
-------------------- Tirion | tutorial.hu fórum törzstag
|
|
|
![]() ![]() |
| Lo-Fi Version | Time is now: 2012. February 10. - 13:17 |