IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

5 Pages V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Flash vs HTML oldalak, és megoldások az interneten...
BonD
post 2006. Mar 25., 06:41
Post #1

Segítség, lehugyoz a fa!

Group: törzstag
From: Magyarország / Kecskemét
Member No.: 966

A téma a Kinek milyen a websiteja II. topicban kezdődött, ebből a hozzászólásból:
QUOTE(HUman @ 2006. Mar 25., 12:59)
Köszönöm a hozzászólásokat. Sajnos a lassulás a scroll miatt van. 9600 xt alatt gyalázza a vidkártyákat és a procikat is. Javítani fogom. A sávszélesség nem gond már. A flash ha betöltődik, akkor már a tempből fut és nincs köze a lassuláshoz. Olyan mint a képek, ha már voltál az oldalon, akkor gyorsan betölt. A flash mérete most csak 300 kb. Ez nem nagy. Persze nem modemeseknek való a flash oldalak nézegetése.
Goblin szerint a "flash oldalaké a jövő" . A flashban egyre több lehetősség rejlik.Kommunikálhat php-val, és szinte mindent meg lehet vele oldani. Már nem a sávszélesség az akadály, hanem a gépparkok. De néhány év, és nagyon kemény animációkat lehet vele készíteni. Rengeteg oldalon van már flash kiegészítés. Értem a reklámtól, a menürendszerig.
A teljes oldalas flasht kevesebben csinálják. Kevesebben is tudják megnézni élvezhető minőségben az előbb említett okok miatt.
De én maradok ennél, mert a látványt szeretem csinálni, és egy kicsit mást mint ami a megszokott. Én mindég vizuális ember voltam, gyermek korom óta festek, és a flashban megtaláltam ami hiányzott. A képek már nem elégítenek ki. Pedig a kicsiktől a nagyokig a portrétól a tályképig mindent csináltam, de ilyen hévvel talán soha mint a flasht.
Egyépként ma éjjel, reggelig megcsináltam a naprendszer modeljét.
A kezdésnél van. Preloadert is tettem bele mert már nől a méret.
Nézzétek meg. Bocsi a sok szövegért. smile.gif
Naprendszer
*

Zsola
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
QUOTE(Goblin @ 2006. Mar 24., 23:30)
Szerintem a sávszél folyamatos növekedésével a flasholdalaké a jövő. Szóval hajrá!!!
*

Szerintem meg gondold ezt meg kétszer...

This post has been edited by zsola2: 2006. Mar 30., 02:34

--------------------
Go to the top of the page

+Quote Post
dzsoco
post 2006. Mar 25., 08:14
Post #2

törzstag

Member No.: 506

pont hogy most hogy a sávszél egyre nagyobb egyre gyorsabban akarjuk hogy betöltődjön egy oldal és inkább a minimál dizájn kezd előre törni és egyre inkább a tartalom számít. Szerintem...

+Quote Post
BlackY
post 2006. Mar 25., 08:31
Post #3

Commander 1337

From: Szeged
Member No.: 38

Hát meg ugye a Flash fileok nem kereshetőek, etc.

BlackY

--------------------
BlackY
Blog
Új téma vagy tutorial
Szerkesztő | Törzstag
--
Hogyan kérdezzünk?
Üvöltsük meg együtt a holdat: Wuff :D

+Quote Post
Goblin
post 2006. Mar 25., 17:27
Post #4

új tag
*

Group: tag
From: Győr
Member No.: 2165

QUOTE(dzsoco @ 2006. Mar 25., 08:14)
pont hogy most hogy a sávszél egyre nagyobb egyre gyorsabban akarjuk hogy betöltődjön egy oldal és inkább a minimál dizájn kezd előre törni és egyre inkább a tartalom számít. Szerintem...
*

Ha te így vetted észre. Szerintem viszont eszméletlen gyorsasággal terjednek a flash oldalak. 2-3 éve szinte azt sem tudták mi az a flash, most meg jóformán minden 3. oldal flashel készült vagy legallább is bizonyos része. A tartalom ill. design. Na ezzel is vitatkoznék. A tartalom mindíg is számítot és számítani is fog. Ezzel nincs is semmi baj ez a természetes. A designt mért kéne minimálra venni mikor épp az a lényege a sávszél nővekedésének, hogy szinte már észre sem veszed a különbséget egy egyszerű fehér lap és egy fullos design betöltése között. A különbség a nagyobb letöltéseknél kell, hogy észrevehető legyen. Például, egy filmet már nem 12 óra alatt hanem 6 óra alatt töltesz le. De ez csak egy példa volt. Vagy itt van az hogy mekkora próbálkozások vannak, kissebb nagyobb sikerrel a 3D-s odalak felé. Az is a minimál design előretörése? Az interaktivitás tör előre és mint ilyen a flash. biggrin.gif Szerintem...

BonD: Átgondoltam! És javítom magam. A flash csak egy eszöz az interaktív oldalak készítéséhez, de mindenképp az interaktív oldalaké a jövő. Míg ehez a flash a legjobb eszköz, addíg egyben az övé is. Nekem ez a véleményem blush.gif

This post has been edited by Goblin: 2006. Mar 25., 17:39

+Quote Post
tomsolo
post 2006. Mar 25., 17:49
Post #5

tag
**

Member No.: 1382

flash általános használatával az legnagyobb probléma hogy nem képes a tartalmat a átadni ha nincs telepítve player, ill hogy nem bookmarkolhatók benne a tartalmak ...

ezeket persze meg lehet kerülni okos php és xml kombinációkkal, valamint még okosabb flash programozással de akkor is...

egy kezemen megtudom számolni hány ilyen oldal van jelenleg a világhálón... gondolom az MS nemvéletlenül tolja a vistában az Expressiont másik irányba...

flash legjobb felhasználási területei sztem a direkt interakivitásra kihegyeztt oldalak (flashes rajzolós beszélős, szerkesztős, céges prezentálós) illetve hagyományos html oldalak diszítő elemként való felhasználása...

+Quote Post
Goblin
post 2006. Mar 25., 18:21
Post #6

új tag
*

QUOTE(tomsolo @ 2006. Mar 25., 17:49)
flash általános használatával  az legnagyobb probléma hogy nem képes a tartalmat a átadni ha nincs telepítve player, ill  hogy nem bookmarkolhatók benne a tartalmak ...

*

Ezek te is tudod, hogy olyan problémák amik könyen javíthatóak és igazából nem vesznek le semmit a program értékéből. Szerintem az újabb verziókban ezek a problémák már kilesznek küszöbölve.

+Quote Post
dzsoco
post 2006. Mar 25., 19:06
Post #7

törzstag

Member No.: 506

Szerintem a css van iszonyatosan feltörekvőbe no meg a cms-ek, portál rendszerek persze a flash is jön felfele de a flash inkább (szerintem) ilyen prezentációs, bemutatkozó, személyes oldalakra, reklámokra, vagy full reklám oldalakra pl. nike stb.. való igazán ahol valjuk be őszintén nem a tartalom a fontos hanem a kinézet és ezt a flash nagyon jól csinálja (főleg egy jó as programozó kezében). Például egy origo.hu-t nem tudok elképzelni flashben.
A minimál dizájnt ne úgy értsd hogy fehér üres lap hanem egyszerű felépítésű gyors de igényes grafikai elemekkel felépített oldal. Főleg css oldalakra jellemző ez. pl. zen garden

+Quote Post
Goblin
post 2006. Mar 26., 20:39
Post #8

új tag
*

QUOTE(dzsoco @ 2006. Mar 25., 19:06)
Szerintem a css van iszonyatosan feltörekvőbe no meg a cms-ek, portál rendszerek persze a flash is jön felfele de a flash inkább (szerintem) ilyen prezentációs, bemutatkozó, személyes oldalakra, reklámokra, vagy full reklám oldalakra pl. nike stb.. való igazán ahol valjuk be őszintén nem a tartalom a fontos hanem a kinézet és ezt a flash nagyon jól csinálja (főleg egy jó as programozó kezében). Például egy origo.hu-t nem tudok elképzelni flashben.
A minimál dizájnt ne úgy értsd hogy fehér üres lap hanem egyszerű felépítésű gyors de igényes grafikai elemekkel felépített oldal. Főleg css oldalakra jellemző ez. pl. zen garden
*

Itt egy példa arra hogy lehet flashel is "tartalmas" oldalt készíteni. http://www.fantasy-interactive.com/

+Quote Post
BonD
post 2006. Mar 26., 20:51
Post #9

Segítség, lehugyoz a fa!

QUOTE(Goblin @ 2006. Mar 26., 20:39)
Itt egy példa  arra hogy lehet flashel is "tartalmas" oldalt készíteni. http://www.fantasy-interactive.com/
*

Te nem érted miről van szó, és ez fáj.

--------------------

+Quote Post
Jackson
post 2006. Mar 26., 21:32
Post #10

The Special Agent

Group: haladó tag
From: Bp
Member No.: 2115

flash-ben pl én nem tudok róla, hogy szöveget tudsz-e keresni (egyb sztem is a css a jövő)

--------------------
Jackson
Hát igen, az Isten! | DesignWorld | GooGle | Blogom

+Quote Post
LeGaS
post 2006. Mar 26., 21:39
Post #11

Frontend developer

Group: moderator
From: Budapest
Member No.: 413

XML fájlokkal megoldható hogy lehessen Flash-ben szöveget keresni, nem?

--------------------
LeGaS | Moderátor
Webfejlesztő blogom

+Quote Post
Jackson
post 2006. Mar 26., 21:43
Post #12

The Special Agent

QUOTE(LeGaS @ 2006. Mar 26., 21:39)
XML fájlokkal megoldható hogy lehessen Flash-ben szöveget keresni, nem?
*

jó, én nem tudom, oda is írtam, csak gondoltam, mivel olyan, hogy szöveg, ott szinte nem is létezik külön.

--------------------
Jackson

+Quote Post
BonD
post 2006. Mar 26., 21:44
Post #13

Segítség, lehugyoz a fa!

De létezik. Csak a Macromedia nem fejleszt olyan Flash API-t, ami kereshetővé tenné...

--------------------

+Quote Post
Jackson
post 2006. Mar 26., 21:46
Post #14

The Special Agent

QUOTE(BonD @ 2006. Mar 26., 21:44)
De létezik. Csak a Macromedia nem fejleszt olyan Flash API-t, ami kereshetővé tenné...
*

köv hibámért is sry, de legalább tanultam vmit smile.gif

--------------------
Jackson

+Quote Post
Goblin
post 2006. Mar 27., 14:12
Post #15

új tag
*

QUOTE(BonD @ 2006. Mar 26., 20:51)
Te nem érted miről van szó, és ez fáj.
*

biggrin.gif Látod az lehet.

Tudomásom szerint flashben a szöveget belehet futásidőben inportálni egy txt fájlból. Innentől egy kis programozással megoldható a keresés is. Nem? Az első mondatomban biztos vagyok a második csak tipp. De nem hiszem, hogy ez egy olyan probbléma lenne, amit nemlehet megoldani.

+Quote Post

5 Pages V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic

Lo-Fi Version Time is now: 2012. February 11. - 2:20

Harder - webdesigner blog | keresőoptimalizálás | honlapkészítés