![]() ![]() |
2005. Jul 28., 11:22
|
|
![]() 渡辺 大河 (Watanabe Taiga) ![]() ![]() ![]() Group: haladó tag Posts: 510 Joined: 05. June 28. From: Budapest Member No.: 1123 |
Gondoltam itt lehetne a GIMP-es tutorialokat megbeszélni egymással, és linkeket is lehetne itt közzétenni. Én most linkekkel kezdem először, utána pedig majd összedobok egy pár tutorialt.
Linkek: Hivatalos GIMP oldal gimptalk.com Jó tutorialok -------------------- Lord Gabor | Tutorial.hu fórum haladó tag | Blog | Ubuntu Linux 7.10 (Gutsy Gibbon) | Firefox 2.0.0.8 | jEdit 4.2Final | Amarok 1.4.7 | Mit halgatok? | DeviantART | Wikipedia
"The three phrases of the holy books: Elda Taluta, Sarks Sark, Ark Arks" |
|
|
|
2005. Aug 4., 23:13
|
|
![]() 渡辺 大河 (Watanabe Taiga) ![]() ![]() ![]() Group: haladó tag Posts: 510 Joined: 05. June 28. From: Budapest Member No.: 1123 |
Minisig készítése
1. Nyissunk meg egy új fájlt 400×20 -as méretben. 2. A hátteret nevezzük el Színnek. 3. Töltsük ki ezt a réteget olyan színnel/színátmenettel, amilyenre szeretnénk. ![]() 4. Új réteg átlátszósággal-> Átnevezés Figurára. 5. Illesszük be a képet, amit kicsiben akarunk látni. ![]() 6. Jelöljük ki a képecskét amit az imént raktunk be (jelöljük ki az üres részeket, majd fordítsuk meg a kijelölést), majd ezt növeljük meg 1-2 pixellel. 7. Új réteg átlátszósággal-> Átnevezés Fehérségre. Vigyük ezt a réteget a figuránk alá. 8. Öntsük ki ezt a részt fehérrel, majd szüntessük meg kijelölést, s ezután alkalmazzuk a Gauss elmosást 5-6-os értékkel. ![]() 9. Illesszük be a szöveget ami szeretnénk, majd mentsük el a szöveget útvonalként. 10. Új réteg átlátszósággal-> Átnevezés Szöveg háttérre. 11. Az előbb készült útvonalat alakítsuk át kijelöléssé, majd növeljük meg ezt 1 pixellel. 12. Töltsük ki a kijelölést valamilyen színnel (Itt érdemes valami kontraszt színt választani, de a fekete vagy a fehér is jó általában). 13. Ezt a réteget vigyük a szöveg rétegünk alá, így kapunk egy szép feliratot. ![]() -------------------- Lord Gabor | Tutorial.hu fórum haladó tag | Blog | Ubuntu Linux 7.10 (Gutsy Gibbon) | Firefox 2.0.0.8 | jEdit 4.2Final | Amarok 1.4.7 | Mit halgatok? | DeviantART | Wikipedia
|
|
|
2005. Aug 4., 23:13
|
|
14. A háttérmintához kell csinálnunk egy mintát, aminek a leírása itt található.
15. Ha megvan ez a minta, akkor másoljuk be a patterns mappába, hogy tudjuk használni. 16. Új réteg átlátszósággal-> Átnevezés Mintára. 17. Az előbbi mintát illesszük be erre a rétegre, és változtassuk meg átlátszatlanságot (én 13-ra állítottam) 18. Csináljunk egy rétegmaszkot, és jelöljük ki a figuránk fehérségét és a szöveg hátterét. A rétegmaszkon ezt öntsük ki feketével. ![]() 19. Új réteg átlátszósággal-> Átnevezés Csillanásra. 20. Jelöljünk ki egy ellipszist a kép felső részére, majd töltsük ezt ki fentről lefelé húzva egy fehér-átlátszó színátmenettel. ![]() 21. Új réteg átlátszósággal-> Átnevezés Keretre. 22. Jelöljük ki az egész képet, csökkentsük a kijelölést 1 pixellel, majd fordítsuk meg a kijelölést. Ezt öntsük ki feketével. 23. Csináljunk neki egy rétegmaszkot, és készítsünk fentről lefelé húzva egy fekete-átlátszó színátmenetet. ![]() This post has been edited by Lord Gabor: 2005. Aug 4., 23:15 -------------------- Lord Gabor | Tutorial.hu fórum haladó tag | Blog | Ubuntu Linux 7.10 (Gutsy Gibbon) | Firefox 2.0.0.8 | jEdit 4.2Final | Amarok 1.4.7 | Mit halgatok? | DeviantART | Wikipedia
|
|
|
2005. Aug 5., 05:07
|
|
![]() Segítség, lehugyoz a fa! ![]() ![]() ![]() ![]() Group: törzstag Posts: 1848 Joined: 05. April 25. From: Magyarország / Kecskemét Member No.: 966 |
Látom szíveden viseled a Gimp sorsát! Egyébként jó kis tutorial, mondjuk én nem vagyok nagy Gimp rajongó, de mások biztosan örülni fognak neki!
-------------------- |
|
|
|
2005. Aug 5., 08:42
|
|
![]() Most mi legyek? ![]() ![]() ![]() ![]() Group: törzstag Posts: 2474 Joined: 05. February 5. From: Sopron Member No.: 721 |
SZVSZ ebben semmi olyan nincs ami ne igaz PS-re.
-------------------- Tirion | tutorial.hu fórum törzstag
Echo of Dalriada Deviantart: http://gergogilicze.deviantart.com az angolomon meg nemröhögni "Úgy látszik, nem akkor érkezünk el a tökéletességhez, amikor már nem lesz mit hozzátennünk, hanem akkor, amikor már nem lesz mit elhagynunk." Saint Exupéry: Az ember földje Legújabb munkám: Mirka |
|
|
|
2005. Aug 5., 10:32
|
|
Köszönöm az elismerő szavakat.
Minisigek "Ahány sig, annyi szöveg elhelyezkedés" -------------------- Lord Gabor | Tutorial.hu fórum haladó tag | Blog | Ubuntu Linux 7.10 (Gutsy Gibbon) | Firefox 2.0.0.8 | jEdit 4.2Final | Amarok 1.4.7 | Mit halgatok? | DeviantART | Wikipedia
|
|
|
2005. Aug 5., 10:36
|
|
|
tag ![]() ![]() Group: haladó tag Posts: 111 Joined: 05. April 25. Member No.: 967 |
szerintem a betűkre ne rakj stroke-ot, hanem inkább halvány drop shadow-t. és fehér betűkkel jobban bejönne, de
|
|
|
|
2005. Aug 5., 10:47
|
|
QUOTE(Lóri @ 2005. Aug 5., 11:36) szerintem a betűkre ne rakj stroke-ot, hanem inkább halvány drop shadow-t. és fehér betűkkel jobban bejönne, de Valami ilyesmire gondoltál? ![]() -------------------- Lord Gabor | Tutorial.hu fórum haladó tag | Blog | Ubuntu Linux 7.10 (Gutsy Gibbon) | Firefox 2.0.0.8 | jEdit 4.2Final | Amarok 1.4.7 | Mit halgatok? | DeviantART | Wikipedia
|
|
|
2005. Aug 5., 11:15
|
|
![]() Frontend developer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: moderator Posts: 5236 Joined: 04. August 2. From: Budapest Member No.: 413 |
Szerintem még egy ici-picit lehetne az árnyék értékét csökkenteni, de amúgy így sokkal jobb.
-------------------- LeGaS | Moderátor
Webfejlesztő blogom |
|
|
|
2005. Aug 5., 12:51
|
|
![]() Most mi legyek? ![]() ![]() ![]() ![]() Group: törzstag Posts: 2474 Joined: 05. February 5. From: Sopron Member No.: 721 |
meg mondjuk lehetne alatta teljesen
-------------------- Tirion | tutorial.hu fórum törzstag
Echo of Dalriada Deviantart: http://gergogilicze.deviantart.com az angolomon meg nemröhögni "Úgy látszik, nem akkor érkezünk el a tökéletességhez, amikor már nem lesz mit hozzátennünk, hanem akkor, amikor már nem lesz mit elhagynunk." Saint Exupéry: Az ember földje Legújabb munkám: Mirka |
|
|
|
2005. Aug 8., 22:08
|
|
![]() új tag ![]() Group: tag Posts: 42 Joined: 05. August 4. Member No.: 1251 |
Ez a GIMP minden tud többet, miben rosszabb, miben más mint a Photoshop?
|
|
|
|
2005. Aug 8., 22:10
|
|
![]() Frontend developer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: moderator Posts: 5236 Joined: 04. August 2. From: Budapest Member No.: 413 |
Szevasz deino!
Priviben küldj már MSN címet, ha van. A kettő nagyjából ugyanazt tudja, csak a GIMP nyílt forráskódú, a Photoshop meg nem. -------------------- LeGaS | Moderátor
Webfejlesztő blogom |
|
|
|
2005. Aug 9., 06:43
|
|
![]() Segítség, lehugyoz a fa! ![]() ![]() ![]() ![]() Group: törzstag Posts: 1848 Joined: 05. April 25. From: Magyarország / Kecskemét Member No.: 966 |
QUOTE(deino @ 2005. Aug 8., 23:08) A Gimp nem tud annyit mint a PS, a felülete rosszabb, viszont legalább ingyen van, meg nyílt forrású. Én maradok PS-nél, de GIMP se rossz! Ennyi... -------------------- |
|
|
|
2005. Aug 9., 08:44
|
|
![]() új tag ![]() Group: tag Posts: 42 Joined: 05. August 4. Member No.: 1251 |
köszi a válaszokat
|
|
|
|
2005. Aug 9., 10:15
|
|
![]() pa-le-ri-no-fu-kö-té-sü ![]() ![]() ![]() Group: haladó tag Posts: 583 Joined: 05. March 18. Member No.: 855 |
nekem a PS is ingyen volt, leesett a kamionról:DDD
-------------------- |
|
|
|
![]() ![]() |
| Lo-Fi Version | Time is now: 2012. February 10. - 11:41 |