![]() ![]() |
2004. Jan 2., 23:33
|
|
|
Altartalékos ![]() ![]() ![]() ![]() Group: törzstag Posts: 1930 Joined: 03. December 8. Member No.: 213 |
.htacces fájlokról tudtok valami online ismertetőt?
Ezzel meglehet csinálni, hogy pl.: az egyik mappában legyen fölsorolás a többiben meg forbiddent adjon vissza? |
|
|
|
2004. Jan 3., 00:29
|
|
|
Admin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Admin Posts: 8049 Joined: 03. March 16. From: Hungary Member No.: 2 |
aha, én ezt a lapot szeretem ehhez a témához:
http://www.clockwatchers.com/htaccess_tool.html -------------------- |
|
|
|
2004. Jan 3., 12:47
|
|
|
Altartalékos ![]() ![]() ![]() ![]() Group: törzstag Posts: 1930 Joined: 03. December 8. Member No.: 213 |
Köszi szépen!
Majd kipróbálom élesben ha lesz Linuxom az kb 15-e |
|
|
|
2004. Jan 3., 13:27
|
|
|
Admin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Admin Posts: 8049 Joined: 03. March 16. From: Hungary Member No.: 2 |
... ez hogy kapcsolódik a linuxhoz?
-------------------- |
|
|
|
2004. Jan 3., 14:02
|
|
|
Egyszerűen
Ahhoz kell webserver ugye és én Apache nál nemadom alább, azt ugye meg nemvagyok hajlandó konfigolni a Winem alatt |
|
|
|
2004. Feb 23., 21:04
|
|
|
Egy kicsit felélesztem a topicot
Feltettem az Apache -ot + PHP -t beleraktam. És azt szeretném megcsinálni, hogy bizonyos mappát csak localról lehessel elérni. .htacces fájlt megcsináltam, de az az istenért nem akar csinálni semmit. Próbáltam csak simán a "Deny from all" -t is de azzal sem tiltja le a mappát Egyébként 2.0.48 fut. |
|
|
|
2004. Feb 24., 21:52
|
|
|
bitwizard ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Admin Posts: 1265 Joined: 03. April 28. Member No.: 11 |
Keress az apache konfban olyant hogy <directory "dokumentroot-od"> és ott az allow overwrite-ot állítsd át full- ra. és apache restart után menni fog.
-------------------- TLoF
Kepregeny.NET |
|
|
|
2004. Feb 24., 22:58
|
|
|
Jujj anyáááááám, de béna vagyok
.htacces != .htaccess Valahol félreolvastam aztán rosszul rögzült. Harder: Majd ha erre jársz akkor biggyesszél már egy "s" bet?t a topic végére This post has been edited by BlackPrince: 2004. Feb 24., 23:12 |
|
|
|
2004. Feb 24., 23:30
|
|
|
A lényeget is kitöröltem
Nincs "full" lehet?ség a helyette "all" van. |
|
|
|
2004. Feb 25., 10:39
|
|
|
bitwizard ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Admin Posts: 1265 Joined: 03. April 28. Member No.: 11 |
A dolog lényegi jelentőségén nem változtat a dolog, Ha jól emlékszem az 1.3.x -es ágban még full volt, de már régen állítottam be.
-------------------- TLoF
Kepregeny.NET |
|
|
|
2004. Feb 25., 14:26
|
|
|
Olyat lehet csinálni hogy egy másik porton érkez? kérést pl.:
http://localhost:81 nek a doc rootja ne C:\akarmi legyen hanem mondjuk C:\barmi persze az eredeti megmaradjon... Ma valószín? ezt próbálom megcsinálni + azt a könyvtárat lejelszavazom a küls?söknek ahol fejlesztek |
|
|
|
2004. Feb 25., 18:35
|
|
|
Másik porton??? az érdekes lessz és miért figyelne bármelyik ember a 81-es portodat?
Nem lenne egyszerübb, ha csinálnál pár "virtual" hostot és akkor mindenki azt látna amit hagynál neki? Fogod és a httpd.conf -ban bekapcsolod a namevirtalhosting direktivát, és adsz neki egy IP cimet. értelemszerüen a 127.0.0.1 -et. utánna beirsz két ilyen tételt a configba: <VirtualHost *> DocumentRoot publikus/weblapod/konyvtára ServerName valami.myip.hu ErrorLog kulso-error.log TransferLog kulso-acces.log </VirtualHost> <VirtualHost *> DocumentRoot /privát/weblapod/könyvtára ServerName blackprince.sajat ErrorLog belso-error.log TransferLog belso-acces.log </VirtualHost> Hostnamelookup off -ra kapcsol, hogy ne legyen gond log gyártással. utánna elmész a c:\windows\sytem32\driver\etc\host fileba és beirod hogy blackprince.sajat 127.0.0.1 Igy a külsős weblapod és a belsős telejesen különbözik, és függetlenül fog müködni, és még a port beállításokkal sem szivatod magadat fejlesztés közben. Apache haladóknak c. előadásunkat hallották -------------------- TLoF
Kepregeny.NET |
|
|
|
2004. Feb 25., 23:13
|
|||
|
Jah ezt olvastam itt + ott El?ször a .hu, 2. myip.hu az eldönti hogy hova menjen a dolgog, aztán a akarmi.myip.hu címen lév? DNS szerver (ez már az én gépem) meg eldönti mi lesz a ize.akarmi.myip.hu val. Jól mondom? Csak kicsit nehéz volt ezt megfoglamazni |
||
|
|
|||
2004. Feb 26., 12:07
|
|
|
Nem. Nem lehet.
A magyarázat: A névfeloldási sorrended majdnem jó Első lépés . (elvileg minden url egy pontra végződik, csak ezt egyezményes szinten lehagyják) .hu. ez megmondja hogy magyar. myip.hu. ez megmondja hogy myip.hu. a gazda. És itt jön a hiba a gondolat menetedben, ugyanis nem oszthatod tovább a dolgot, hiszen ahhoz hogy a sajat.blackprince.myip.hu domaint a blackprince.myip.hu dns szerver oldja fel ahhoz a ki kell delegálni a blackprince.myip.hu zónát a myip.hu dns szerverének, ami nem történik meg. tehát ha te regeled a blackprince.myip.hu -t én attól még regelhetem a tlof.blackprince.myip.hu -t és az teljesen függetlenül fog müködni egymástól. A host file-os trükk pedig nem windowsos dns szerver, hanem maradék a régi kishállós világból, ahol még kézzel irták a neveket a gépekhez. -------------------- TLoF
Kepregeny.NET |
|
|
|
2004. Feb 26., 14:30
|
|
|
Akkor ha jól értem egy domaint csak egy DNS szerver szolgálhat ki?
Hát ja, a windowsos dologra nem nagyon találtam kifejezést, aztán a DNS hez állt a legközelebb OFFtopic Lassan már cikket lehet összedobni az itteni anyagokból, címek: 1. Apache kezd?knek 2. Apache haladóknak 3. Apache fels?fokon Könyveket megrendelni a következ? telefonszámon lehet: ONtopic This post has been edited by BlackPrince: 2004. Feb 26., 14:36 |
|
|
|
![]() ![]() |
| Lo-Fi Version | Time is now: 2012. May 22. - 19:08 |