![]() ![]() |
2004. Dec 22., 13:54
|
|
|
új tag ![]() Group: tag Posts: 11 Joined: 04. December 8. Member No.: 581 |
Szevasztok!
A köv dolgot akartam megvalósítani: táblázat 4 cellával (2 sor, 2 oszlop), majd a jobb olszlop két cellája összevonva -> tehát három cella. A bal felső cella magassága szigorúan 200 magas kell, h legyen, de ha az összevont cellában jó sok sornyi szöveg van, akkor a 200!=200. Ki tudja, h miért? Az üres táblázatot a köv kód mutatja: CODE <html> <body leftmargin=0 topmargin=0 rightmargin=0 bottommargin=0> <table border=1 cellpadding=0 cellspacing=0 width=100% height=100%> <tr> <td align=center valign=middle> <table border=1 cellpadding=1 cellspacing=0 width=750 height=550> <tr> <td width=150 height=200 align=center valign=bottom> 1. TARTALOM </td> <td rowspan=2 align=left valign=top> 2. TARTALOM: </td> </tr> <tr> <td align=center valign=bottom> 3. TARTALOM </td> </tr> </table> </td> </tr> </table> </body> </html> A sok sornyi tartalmat a köv módon csináltam: CODE <html> <body leftmargin=0 topmargin=0 rightmargin=0 bottommargin=0> <table border=1 cellpadding=0 cellspacing=0 width=100% height=100%> <tr> <td align=center valign=middle> <table border=1 cellpadding=1 cellspacing=0 width=750 height=550> <tr> <td width=150 height=200 align=center valign=bottom> 1. TARTALOM </td> <td rowspan=2 align=left valign=top> 2. TARTALOM:<br> a<br>a<br>a<br>a<br>a<br>a<br>a<br>a<br>a<br> a<br>a<br>a<br>a<br>a<br>a<br>a<br>a<br>a<br> a<br>a<br>a<br>a<br>a<br>a<br>a<br>a<br>a<br> a<br>a<br>a<br>a<br>a<br>a<br>a<br>a<br>a<br> a<br>a<br>a<br>a<br>a<br>a<br>a<br>a<br>a<br> </td> </tr> <tr> <td align=center valign=bottom> 3. TARTALOM </td> </tr> </table> </td> </tr> </table> </body> </html> És ekkor az 1. TARTALOM cellája elcsúszik lefelé!!! Miért????????? Előre is köszi. |
|
|
|
2004. Dec 22., 14:03
|
|
![]() Penguinista ![]() ![]() ![]() ![]() Group: támogató Posts: 1181 Joined: 04. August 24. From: Inota Member No.: 444 |
Firefoxal kitűnően működik!!!
Ebből is látszik hogy az ie egy nagy adag fos!!!! Én azt tanácsolom, hogy ne használj táblázatokat, hanem használj helyette css-t!!! This post has been edited by Harder: 2004. Dec 22., 15:02 |
|
|
|
2004. Dec 22., 14:06
|
|
|
Még mindig én vagyok a forum hülyéje!!! ![]() ![]() ![]() Group: haladó tag Posts: 590 Joined: 04. November 15. Member No.: 522 |
na jo addig ok hogy hasznaljon/unk .css -t de rengeteg olyan ember van mint en, azt se tom mi .css(ez tulzas).
ha en html t szerkesztettem akkor DW ben dizanj alapon csinaltam, es mostanban szoktam ra a dizajn+code alapra, soha nem hasznaltam .css-t. |
|
|
|
2004. Dec 22., 14:46
|
|
![]() aki zsola, csak 2... ![]() ![]() ![]() ![]() Group: moderator Posts: 3800 Joined: 04. April 28. Member No.: 305 |
QUOTE(Rendo @ 2004. Dec 22., 15:03) Firefoxal kitűnően működik!!! Ebből is látszik hogy az ie egy nagy adag fos!!!! Én azt tanácsolom, hogy ne használj táblázatokat, hanem használj helyette css-t!!! Rendo: Nem piszkálás képp, de meg lehetne azt oldani, hoyg egy ekkorát ne idézz... Már majdnem lehúztam az egeret az asztalról... hpromonex: van itt a tutorial.hu-n egy csomó leírás a css-el kapcsolatban... ha van időd, javaslom, olvass bele, mert majd meglátod, ha egy picit is megérted, az már mennyit fog segíteni egy oldal kialakításában, ha táblázatot nem is csinálsz vele... --------------- Harder: thx. This post has been edited by zsola2: 2004. Dec 22., 15:04 -------------------- - egy blog a rengetegben -
A fórum etikettjét mindenképp olvasd el! --> Fórum looser's guide Webszerkesztéssel kapcsolatos kérdésekre PM-ben _nem_ vagyok hajlandó válaszolni... A fórum azért van, hogy ezt ott beszéljük meg! "Ne feledd, ha valaki felbosszant, az arcodon 42 izom rándul össze. De csupán négy izom kell ahhoz, hogy kinyújtsd a kezed, és pofán vágd vele az ilyen seggfejeket." |
|
|
|
2004. Dec 22., 14:51
|
|
![]() ,.., ![]() ![]() ![]() ![]() Group: törzstag Posts: 3130 Joined: 04. August 17. Member No.: 437 |
jó a példa, erre kell figyelni többek között amikor html template-t készítesz, az eredeti kép felvágásakor csak egyforma magaságú elemek kerüljenek egymás mellé, mert szétcsúszik az egész (IE-ben csak a tartalom határozza meg egy cella magaságát, na jó lehet %-osan is megadni de azt meg a többi böngésző nem kezeli le), ahogy a melléket ábra mutja
http://free.srv.hu/m/a/matuska/login.html a középső cellában egy újabb tábla van, amiben egy sorban egyforma magasságú elemek helyezkednek el ezzel kéne ránéni az oldalra http://www.tutorial.hu/forum/forums.html?sho...indpost&p=16906 ui: Üdvözöllek a webdizájn 'csodálatos világában' This post has been edited by toxin: 2004. Dec 22., 15:00 -------------------- Bugs, bugs, bugs. If I had them all in jugs,
I'd dig, dig, dig, till a big, big hole was dug, dug, dug, dug, And that would be the end of the bug song. I'm gonna dig, dig, dig, dig, dig, dig, dig, dig, dig ..... The Bug Song - Charles Thomas "Stompin' Tom" Connors |
|
|
|
2004. Dec 22., 15:11
|
|
|
Admin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Admin Posts: 8049 Joined: 03. March 16. From: Hungary Member No.: 2 |
a kód tényleg jó, csak ez a tetves IE nem kezeli rendesen.
félmegoldás: kis trükkel (tudom nem lett szép) IE alatt is fent lehet tartani a 200x200-as területet (zöld), de alatta a kék jól mutatja, miért is félmegoldás ... A CSS meg biztos jó rá, de még ilyen szinten én is hülye vagyok hozzá. CODE <!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN"
"http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd"> <html> <head> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2"> <title>Untitled Document</title> </head> <body> <table width="750" border="0" align="center" cellpadding="0" cellspacing="0"> <tr> <td width="200" height="200" valign="top" bgcolor="#0000FF"><table width="200" height="200" border="0" cellpadding="0" cellspacing="0"> <tr> <td bgcolor="#CCFFCC">TARTALOM 1<br> 200X200 </td> </tr> </table></td> <td width="550" rowspan="2" valign="top" bgcolor="#999999"><p>TARTALOM3<br> 550 PX SZÉLES </p> <p>A<br> A<br> A<br> A<br> A<br> A<br> A<br> A<br> A<br> A<br> A<br> A<br> A<br> A<br> A<br> A<br> </p></td> </tr> <tr> <td width="200" bgcolor="#CCCCCC">TARTALOM2</td> </tr> </table> </body> </html> -------------------- |
|
|
|
2004. Dec 22., 15:57
|
|
![]() ,.., ![]() ![]() ![]() ![]() Group: törzstag Posts: 3130 Joined: 04. August 17. Member No.: 437 |
és lőn
CODE <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd"> <html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml"> <head> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1" /> <title>Untitled Document</title> <style type="text/css"> #wrapper{ margin:10px; border:1px solid black; } #float1{ float:left; width:150px; height:200px; border:1px solid black; } #float2{ float:left; width:150px; border:1px solid black; clear:left; } #main1{ border:1px; margin-left:150px; border:1px solid black; } </style> </head> <body style="margin:0px;"> <div id="wrapper"> <div id="float1">Tartalom1</div> <div id="float2">Tartalom2</div> <div id="main1"> a<br>a<br>a<br>a<br>a<br>a<br>a<br>a<br>a<br> a<br>a<br>a<br>a<br>a<br>a<br>a<br>a<br>a<br> a<br>a<br>a<br>a<br>a<br>a<br>a<br>a<br>a<br> a<br>a<br>a<br>a<br>a<br>a<br>a<br>a<br>a<br> a<br>a<br>a<br>a<br>a<br>a<br>a<br>a<br>a<br>asdsad</div> </div> </body> </html> remélem jó -------------------- Bugs, bugs, bugs. If I had them all in jugs,
I'd dig, dig, dig, till a big, big hole was dug, dug, dug, dug, And that would be the end of the bug song. I'm gonna dig, dig, dig, dig, dig, dig, dig, dig, dig ..... The Bug Song - Charles Thomas "Stompin' Tom" Connors |
|
|
|
2004. Dec 22., 16:03
|
|
javítva nem adtam hozzá a border 1px-elét a main1 margójához, helyesen :
CODE #main1{ border:1px; margin-left:151px; border:1px solid black; } tehát a margin-left az 151 px This post has been edited by toxin: 2004. Dec 22., 16:04 -------------------- Bugs, bugs, bugs. If I had them all in jugs,
|
|
|
2004. Dec 22., 16:15
|
|
|
Admin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Admin Posts: 8049 Joined: 03. March 16. From: Hungary Member No.: 2 |
Basszus, meg kéne már vmikor tanulnom ezt a CSS-t használni..
-------------------- |
|
|
|
2004. Dec 22., 16:25
|
|
kézzel+ésszel
ennek elllenére továbbra is a táblákat javasolom mindenkinek grafika beillesztésére(egyforma cellamagassággal ahogy feljebb írtam) This post has been edited by toxin: 2004. Dec 22., 16:26 -------------------- Bugs, bugs, bugs. If I had them all in jugs,
|
|
|
2004. Dec 22., 16:34
|
|
|
A hosszú idézésért bocsánat, nem lesz többet.
Figyelmetlen voltam: az egészből kimaradt, hogy IE-ről van szó. Már most is rengeteg .css-t használok, próbálom mindenhol őket használni, ahol csak tudom, de a táblázatokat nem tudom, hogy kell helyettesíteni. Harder: Ha jól értem a szétcsúszó cellába egy újabb táblát kell betennem, hogy jó legyen? -tényleg elég ronda lett szegényke... |
|
|
|
2004. Dec 22., 16:38
|
|
|
Toxin: Köszi. Ilyen mélyen még nem ástam bele magam ebbe, ez így új távlatokat nyitott.
|
|
|
|
2004. Dec 22., 16:55
|
|
|
QUOTE A hosszú idézésért bocsánat, nem lesz többet. Nem te idéztél hosszan, hanem Rendo idézte be válaszkor a te egész hozzászólásodat, az volt felesleges. QUOTE Harder: Ha jól értem a szétcsúszó cellába egy újabb táblát kell betennem, hogy jó legyen? -tényleg elég ronda lett szegényke... jaja, betettem egy újabb táblát, annak állítottam be a 200x200-t és top-nak pozicionáltam. Ronda az tény, de ez még mindig egy aránylag böngészőfüggetlen eredményt ad. Már biztos mondák, de én is csak azt tudom mondani: Firefox-on kell tesztelni, ha ott működik, akkor OK-s a kód. Aztán lehet módosítgatni hogy IE-n is jól nézzen ki. -------------------- |
|
|
|
2004. Dec 22., 16:59
|
|
|
Még mindig én vagyok a forum hülyéje!!! ![]() ![]() ![]() Group: haladó tag Posts: 590 Joined: 04. November 15. Member No.: 522 |
csak azt nem tudom hogy mert van olyanember a Microsoft osokon kivul aki IEt hasznal |
|
|
|
2004. Dec 22., 17:09
|
|
![]() Penguinista ![]() ![]() ![]() ![]() Group: támogató Posts: 1181 Joined: 04. August 24. From: Inota Member No.: 444 |
Bocsi az idézetért!
This post has been edited by Rendo: 2004. Dec 22., 17:10 |
|
|
|
![]() ![]() |
| Lo-Fi Version | Time is now: 2012. May 22. - 19:09 |