![]() ![]() |
2010. Jul 6., 19:37
|
|
![]() Commander 1337 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: törzstag Posts: 5470 Joined: 03. May 25. From: Szeged Member No.: 38 |
Na, ma is tanultam vmi. újat, thx
BlackY -------------------- BlackY
Blog Új téma vagy tutorial Szerkesztő | Törzstag -- Hogyan kérdezzünk? Üvöltsük meg együtt a holdat: Wuff :D |
|
|
|
2010. Jul 6., 19:39
|
|
|
új tag ![]() Group: tag Posts: 14 Joined: 07. December 14. Member No.: 4323 |
köszönöm a válaszokat
értelemszerűen én is a perspektívánál kerestem, de jobbra balra döntögettem és tovább léptem mondván nem az. de most hogy jobban megnéztem hatásotokra már látom hogy valahogy összelehet játszani a dolgot:) egyéb kérdés : még a jó öreg cs2 van fenn nálam ,de már egyre jobban haldoklik így új telepítésre próbálom rávenni magam cs4 miben más mint a cs2 ? nem mennék nagy részletekbe bele csak az érdekelne vannak nagyobb eltérések,különbségek javulások benne? -------------------- elnézést.elég kacifántosan fogalmazok...:)
|
|
|
|
2010. Jul 6., 21:25
|
|
![]() tag ![]() ![]() Group: tag Posts: 107 Joined: 07. October 5. Member No.: 4214 |
egyéb kérdés : még a jó öreg cs2 van fenn nálam ,de már egyre jobban haldoklik így új telepítésre próbálom rávenni magam cs4 miben más mint a cs2 ? nem mennék nagy részletekbe bele csak az érdekelne vannak nagyobb eltérések,különbségek javulások benne? Még annyira nem tudok zongorázni, hogy zongorázzam a különbséget, de a két verzió között számos újítás született. Az egyik, hogy sokkal átláthatóbb és kézreállóbb a kezelőfelület. Személy szerint nekem már nagyon hiányzott a böngészőkben már megszokott füles elrendezés, amennyiben több kép van megnyitva. Nem a Window menüben kell egyikről a másikra ugrálni, továbbá egy ikonsor is segít az elrendezésben és az átláthatóságban. Fejlődtek az eszközök. A klónozó, és a gyógyító ecset (Healing Brush). A felvett mintát lerakás előtt is lehet látni, úgymond viszi magával az ecset, így még lerakás előtt percízen beigazíthatjuk. A maszkok kapott egy új különálló panelt, ahonnan a legfontosabb funkciók elérhetők. Továbbá a maszk a CS4-ben már rugalmasan kezelhető. Nem kell a kijelölésnél a lágy peremmel bajlódni, mert utólag is lehet lágyítani a Maszk panelen, sőt, ha nem tetszik vissza is állítani, mindezt egy csúszkával. Ezt nagyon szeretem. A korrekciós rétegek (adjustments) is külön panelt kapott ikonokkal, akinek jobban tetszik, arról választhatja ki, amelyik kell neki. Az Adjustment menüben egy remek korrigáló effekt jelent meg, a Shadows/Highlights. Ez olyan képeknél jön jól, ahol egyszerre vannak alul- és túlexponált részek. Ez a szűrő kiegyenlíti. Megjelent a tartalomfüggő méretezés, amellyel úgy lehet a képet átméretezni, hogy a lényeges részek ne torzuljanak. (Persze nem minden képnél működik tökéletesen.) De mindezek már túlhaladottak, mert azóta már megjelent a CS5 is, de abban számomra nincsenek olyan újítások, hogy egyelőre váltsak rá. |
|
|
|
2010. Jul 6., 21:37
|
|
|
új tag ![]() Group: tag Posts: 14 Joined: 07. December 14. Member No.: 4323 |
ez egy tartalmas válasz volt:), köszönöm
váltok cs4 re amint az időm engedi:) -------------------- elnézést.elég kacifántosan fogalmazok...:)
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Lo-Fi Version | Time is now: 2010. September 10. - 17:32 |