IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

26 Pages V  « < 24 25 26  
Reply to this topicStart new topic
> photoshop
BlackY
post 2010. Jul 6., 19:37
Post #376

Commander 1337

Group: törzstag
From: Szeged
Member No.: 38

Na, ma is tanultam vmi. újat, thx smile.gif

BlackY

--------------------
BlackY
Blog
Új téma vagy tutorial
Szerkesztő | Törzstag
--
Hogyan kérdezzünk?
Üvöltsük meg együtt a holdat: Wuff :D
Go to the top of the page

+Quote Post
blasi
post 2010. Jul 6., 19:39
Post #377

új tag
*

Group: tag
Member No.: 4323

köszönöm a válaszokat
értelemszerűen én is a perspektívánál kerestem, de jobbra balra döntögettem és tovább léptem mondván nem az. de most hogy jobban megnéztem hatásotokra már látom hogy valahogy összelehet játszani a dolgot:)

egyéb kérdés : még a jó öreg cs2 van fenn nálam ,de már egyre jobban haldoklik így új telepítésre próbálom rávenni magam
cs4 miben más mint a cs2 ? nem mennék nagy részletekbe bele csak az érdekelne vannak nagyobb eltérések,különbségek javulások benne?smile.gif

--------------------
elnézést.elég kacifántosan fogalmazok...:)

+Quote Post
BonFire
post 2010. Jul 6., 21:25
Post #378

tag
**

Member No.: 4214

QUOTE(blasi @ 2010. Jul 6., 20:39) *
egyéb kérdés : még a jó öreg cs2 van fenn nálam ,de már egyre jobban haldoklik így új telepítésre próbálom rávenni magam
cs4 miben más mint a cs2 ? nem mennék nagy részletekbe bele csak az érdekelne vannak nagyobb eltérések,különbségek javulások benne?smile.gif

Még annyira nem tudok zongorázni, hogy zongorázzam a különbséget, de a két verzió között számos újítás született. Az egyik, hogy sokkal átláthatóbb és kézreállóbb a kezelőfelület. Személy szerint nekem már nagyon hiányzott a böngészőkben már megszokott füles elrendezés, amennyiben több kép van megnyitva. Nem a Window menüben kell egyikről a másikra ugrálni, továbbá egy ikonsor is segít az elrendezésben és az átláthatóságban.

Fejlődtek az eszközök. A klónozó, és a gyógyító ecset (Healing Brush). A felvett mintát lerakás előtt is lehet látni, úgymond viszi magával az ecset, így még lerakás előtt percízen beigazíthatjuk.

A maszkok kapott egy új különálló panelt, ahonnan a legfontosabb funkciók elérhetők. Továbbá a maszk a CS4-ben már rugalmasan kezelhető. Nem kell a kijelölésnél a lágy peremmel bajlódni, mert utólag is lehet lágyítani a Maszk panelen, sőt, ha nem tetszik vissza is állítani, mindezt egy csúszkával. Ezt nagyon szeretem.

A korrekciós rétegek (adjustments) is külön panelt kapott ikonokkal, akinek jobban tetszik, arról választhatja ki, amelyik kell neki.

Az Adjustment menüben egy remek korrigáló effekt jelent meg, a Shadows/Highlights. Ez olyan képeknél jön jól, ahol egyszerre vannak alul- és túlexponált részek. Ez a szűrő kiegyenlíti.

Megjelent a tartalomfüggő méretezés, amellyel úgy lehet a képet átméretezni, hogy a lényeges részek ne torzuljanak. (Persze nem minden képnél működik tökéletesen.)

De mindezek már túlhaladottak, mert azóta már megjelent a CS5 is, de abban számomra nincsenek olyan újítások, hogy egyelőre váltsak rá.

+Quote Post
blasi
post 2010. Jul 6., 21:37
Post #379

új tag
*

Member No.: 4323

ez egy tartalmas válasz volt:), köszönöm
váltok cs4 re amint az időm engedi:)

--------------------
elnézést.elég kacifántosan fogalmazok...:)

+Quote Post

26 Pages V  « < 24 25 26
Reply to this topicStart new topic

Lo-Fi Version Time is now: 2010. September 10. - 17:32

Harder - webdesigner blog | keresőoptimalizálás | honlapkészítés