![]() ![]() |
2005. Jan 7., 10:40
|
|
|
tag ![]() ![]() Group: haladó tag Posts: 148 Joined: 04. August 2. Member No.: 414 |
Hi emberek!
Szeretnék létrehozni, egy olyan rendszert, ahol a regisztrált (eleinte nem regsiztrált) emberkék tölthetnének fel képeket. Vmi olyan rendszert szeretnék, ahol ha regel vki, akkor az ftp szerevren létrejön egy könyvtár, ahová a későbbiekben feltöltheti a képeit. Mivel elég kezdő vagyok php+mysql téren (de elég elszánt is) ezért először azt szeretném megkérdezni, hogy létezik-e ilyen rendszer (ha igen és tetszik, akkor nem fogok most szenvedni Ha rendszer nem, képfeltöltő script biztos van, ami nekem tanulmányozás céljából tökéletes lenne! + lenne még egy kérdésem: meg lehet-e oldani, hogy a szerveren a feltöltött képekből thumbnail-eket csináljak? |
|
|
|
2005. Jan 7., 11:40
|
|
![]() aki zsola, csak 2... ![]() ![]() ![]() ![]() Group: moderator Posts: 3800 Joined: 04. April 28. Member No.: 305 |
Hali!
Egy ilyen dolgon én is elkezdtem filózni, és már haladtam is vele, gyakorlatilag én egy mysql adatbázissal együtt knbinálva egy GD könyvtárat használó megjelenítést akarok... Az admin részt későbbre terveztem. Szal, a thumbnail problémát meg lehet oldani, ha a GD könyvtár engedélyezve van... (nekem kicsit problémásra sikeredett az első fele, lsd: Help topic. A file feltöltésről meg asszem láttam valahol egy cikket a http://www.designprog.net -en. -------------------- - egy blog a rengetegben -
A fórum etikettjét mindenképp olvasd el! --> Fórum looser's guide Webszerkesztéssel kapcsolatos kérdésekre PM-ben _nem_ vagyok hajlandó válaszolni... A fórum azért van, hogy ezt ott beszéljük meg! "Ne feledd, ha valaki felbosszant, az arcodon 42 izom rándul össze. De csupán négy izom kell ahhoz, hogy kinyújtsd a kezed, és pofán vágd vele az ilyen seggfejeket." |
|
|
|
2005. Jan 7., 14:01
|
|
|
tag ![]() ![]() Group: haladó tag Posts: 148 Joined: 04. August 2. Member No.: 414 |
hohohoho :-DDD ezen elég hasznos dolgok vannak, sőőőt! Tenksz!
|
|
|
|
2005. Jan 7., 14:15
|
|
![]() Commander 1337 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: törzstag Posts: 5506 Joined: 03. May 25. From: Szeged Member No.: 38 |
Ha elfogadsz egy tippet arra nagyon-nagyon vigyázol, hogy minden feltöltött fájlon lefuttatsz egy GetImageSize fgv-t, és a visszatérési érték 3-as index értékével megnézed, hogy télleg képről van-e szó...
Sok fejtörést úszhatsz meg ezzel... BlackY -------------------- BlackY
Blog Új téma vagy tutorial Szerkesztő | Törzstag -- Hogyan kérdezzünk? Üvöltsük meg együtt a holdat: Wuff :D |
|
|
|
2005. Jan 7., 14:28
|
|
|
ezt épp most olvastam a fenti oldalon :-D
Sajna nekem most még ez az átkozott vizsgaidőszak okoz sok fejtörést, de csak vége lesz 1x. (Akkor elképzelhető, hogy többször felhozom majd ezt a topikot, most 1enlőre csak tervezgetek, gondolkodok) |
|
|
|
2005. Jan 7., 15:18
|
|
![]() aki zsola, csak 2... ![]() ![]() ![]() ![]() Group: moderator Posts: 3800 Joined: 04. April 28. Member No.: 305 |
Igen, ez nekem is eszembe jutott, merthogy aszongya a júzer, hoyg hehe.. feltöltök neked egy jó kis php filet..
Ezt a topicot én is fel fogom még sztem hozni egyszer kétszer.. De most újabb löketet kaptam, hogy folytassam ezt az izét, szal csak érjek haza.... (De messze van az még -------------------- - egy blog a rengetegben -
A fórum etikettjét mindenképp olvasd el! --> Fórum looser's guide Webszerkesztéssel kapcsolatos kérdésekre PM-ben _nem_ vagyok hajlandó válaszolni... A fórum azért van, hogy ezt ott beszéljük meg! "Ne feledd, ha valaki felbosszant, az arcodon 42 izom rándul össze. De csupán négy izom kell ahhoz, hogy kinyújtsd a kezed, és pofán vágd vele az ilyen seggfejeket." |
|
|
|
2005. Jan 7., 19:32
|
|
|
bitwizard ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Admin Posts: 1265 Joined: 03. April 28. Member No.: 11 |
Van egy ilyen cucc. Elég béna megoldással de pl spgm kiegésző nek tökéletes.
File feltöltő spgm-hez -------------------- TLoF
Kepregeny.NET |
|
|
|
2005. Jan 7., 21:56
|
|
Lenne, egy olyan kérdésem, hogy szerintetek melyik a praktikusabb?
A kérdés lényege az, hoyg van egy galéria, ami mysqlből szedi össze a fileneveket, meg a könyvtárat, majd abból rakja nekem össze szépen táblázatba. (itt máris lenne egy kérdés, hogy ez sztetek így jó, vagy van ennél esetleg praktikusabb megoldás is? Jelenleg mondjuk nekem ez a legpraktikusabb, mert ezt az eljárást ismerem eddig a legjobban) No, és itt van az igazi kérdésem.. szerintetek a thumbnaileket a megjelenítőben készítessem el vele, és úgy mutassa őket, vagy elég, ha egyszer megcsinálom, az admin felületen, és a megjelenítésnél meg csak hivatkozok rá? Sztem az adminisztrációnál sikeresebb lenne, mert gyorsabban futna le a script, az tuti, de azért mondom megkérdezlek benneteket is, hátha esetleg mást gondoltok, vagy én nem gondoltam valamire... Szal? -------------------- - egy blog a rengetegben -
|
|
|
2005. Jan 8., 01:10
|
|
![]() Commander 1337 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: törzstag Posts: 5506 Joined: 03. May 25. From: Szeged Member No.: 38 |
Nem az, hogy gyorsabban futna le, hanem a képekhez meg kell írnod egy külön kicsinítő képet, ami képenként fut le, és sok képnél + felhasználónál olyan szerver load-ot csinál, hogy nagyot
Szal inkább admin click megoldás BlackY -------------------- BlackY
Blog Új téma vagy tutorial Szerkesztő | Törzstag -- Hogyan kérdezzünk? Üvöltsük meg együtt a holdat: Wuff :D |
|
|
|
2005. Jan 8., 02:24
|
|
Akkor jó..
thx... megcsináltam amúgy, nem esett volna jól, ha át kéne írni az egészet... a látogató felülete nagyon frankó lett... de az adminba nem merek belefogni... -------------------- - egy blog a rengetegben -
|
|
|
2005. Jan 8., 02:32
|
|
QUOTE(TLoF @ 2005. Jan 7., 19:32) Csak kér, hoyg valamiért nem megy... ---- Namégegyszer nekifutok.. Szal, csak kár, hogy valamiért nem megy... This post has been edited by zsola2: 2005. Jan 8., 02:33 -------------------- - egy blog a rengetegben -
|
|
|
2005. Jan 8., 04:28
|
|
Nem láttam még ilyen adminos részt ezekhez, szal, kútfejemből gondolkodtam...
Szerintetek ez így nagyon gáz? http://zsola2.atw.hu/gallery/step1.php Igazából jobb 5 let nem jutott az eszembe. :/ -------------------- - egy blog a rengetegben -
|
|
|
2005. Jan 8., 09:26
|
|
![]() Frontend developer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: moderator Posts: 5236 Joined: 04. August 2. From: Budapest Member No.: 413 |
Szerintem egyátalán nem gáz.
Tök jó. -------------------- LeGaS | Moderátor
Webfejlesztő blogom |
|
|
|
2005. Jan 8., 09:45
|
|
![]() nyik-nyikk ![]() ![]() ![]() Group: törzstag Posts: 741 Joined: 04. August 13. From: Magyarország / Kistarcsa Member No.: 432 |
Szerintem sem gáz, teccik.
Én így csináltam képfeltöltő cumót.: Csak Dreamw.ben ilyen, ilyen kék, de nemtom miért, meg aza Browse sem tudom miért angol, na mind1 Egyébként ezta banner feltöltős cumót a liveware2 motoromhoz írtam.. GG Rooly -------------------- |
|
|
|
2005. Jan 8., 10:26
|
|
|
QUOTE(zsola2 @ 2005. Jan 8., 03:28) Nem láttam még ilyen adminos részt ezekhez, szal, kútfejemből gondolkodtam... Szerintetek ez így nagyon gáz? http://zsola2.atw.hu/gallery/step1.php Igazából jobb 5 let nem jutott az eszembe. :/ De mennyivel jobban nézne ki, ha az "Írd be a könyvtár nevét" helyett "Új kategória létrehozása" vagy vmi ilyesmi állna, ha már képekről van szó |
|
|
|
![]() ![]() |
| Lo-Fi Version | Time is now: 2012. May 22. - 19:29 |