![]() ![]() |
2004. Oct 30., 16:13
|
|
|
új tag ![]() Group: haladó tag Posts: 87 Joined: 04. September 28. Member No.: 475 |
Sziasztok!
A Kerio beállításairól szeretnék mindent megtudni. |
|
|
|
2004. Oct 30., 16:53
|
|
|
új tag ![]() Group: haladó tag Posts: 87 Joined: 04. September 28. Member No.: 475 |
Feltelepítettem a Kerio Firewall 4-est,
de ez csak 30napos verzió Pedig jónak tűnik és legalább magyarul van. Le akartam tesztelni, de nem tudtam, mert állítólag a HTTP Referer le van tiltva vagy a tűzfalban vagy a böngészőben. |
|
|
|
2004. Oct 30., 16:55
|
|
|
Admin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Admin Posts: 8049 Joined: 03. March 16. From: Hungary Member No.: 2 |
A 30 napos pár dologban kevesebbet tud mint a full, de amúgy működik ugyanúgy, otthonra ingyenes asszem.
A referer-t meg neked kel megkeresni hogy hol van letiltva, mert tényleg több helyen is lehet ilyet csinálni. (a 4.x-es keriokat amugy nem ismerem) -------------------- |
|
|
|
2004. Oct 30., 19:20
|
|
|
Admin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Admin Posts: 8049 Joined: 03. March 16. From: Hungary Member No.: 2 |
A rettesoft.hu oldalán van a kerio-hoz leírás.
-------------------- |
|
|
|
2004. Nov 1., 13:13
|
|
|
Köszi.
Te melyiket használod? A 2.1.5 -öst? |
|
|
|
2004. Nov 1., 13:36
|
|||
![]() Frontend developer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: moderator Posts: 5236 Joined: 04. August 2. From: Budapest Member No.: 413 |
Én a 4-es verziót használom. -------------------- LeGaS | Moderátor
Webfejlesztő blogom |
||
|
|
|||
2004. Nov 1., 13:55
|
|
|
bitwizard ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Admin Posts: 1265 Joined: 03. April 28. Member No.: 11 |
2.1.5. Nekem csak tüzfal kell, azaz a ki és a bejövő kapcsolataimon üljön. Az hogy bent mit inditgatok, az legyen az én kis magán ügyem. a NOD32 rendet tart belül, a határon áljon ott a kerio, kivül meg tudom, hogy káosz van, tehát tökéletes páros.
-------------------- TLoF
Kepregeny.NET |
|
|
|
2004. Nov 1., 15:07
|
|
|
Én is 2.1.5-t használok, szal lsd. előző hozzászólás.
-------------------- |
|
|
|
2004. Nov 1., 22:32
|
|||
|
Admin (security) ![]() ![]() ![]() Group: törzstag Posts: 978 Joined: 03. April 30. From: Szekszard Member No.: 12 |
A 4. verzio beallitasairol kivalo anyagok vannak a Kerio lapjan. Itt talalod: http://www.kerio.com/supp_kpf_manual.html -------------------- Fiat justitia, pereat mundus! | www.gyik.com
www.avien.org felkért alapító tagja -> Computer Security - and Virusanalyst Public letter concerning the Writing of Viruses & How it Does Not Teach about Virus Prevention |
||
|
|
|||
2005. Feb 21., 22:35
|
|
![]() tag ![]() ![]() Group: haladó tag Posts: 335 Joined: 04. December 28. From: Esztergom Member No.: 622 |
Hellotok!!
Egy két dologra kiváncsi lennék a Kerioval kapcsolatban. Nézegettema naplózását azon belül is a behatolásokat, sajna nem nagyon értem mi micsoda. Irok példákat: Leírás | Irány| Támadás forrása BACKDOOR Trojan active deltasource | be | 97.129-183-adsl-pool.axelero.hu (ezzel van tele a napló) Portscan | be | fey-progress.hu (ebből pár darab) ICMP Superscan echo | be | adsl-82-141-68-147.kotinet.com A támadás osztályok pedig:network scan, attemted recon, successful-user általában az öszeset visszautasítja, de ma volt egy olyan akció hogy detected. Ez mit jelent? Meg általánosságban ezek milyen fajta behatolások amik jelentkeztek? Ha lenne valaki aki tudna egykét fontos tudnivalót közölni ezügyben azt megköszönném |
|
|
|
2005. Feb 22., 00:25
|
|
|
Admin (security) ![]() ![]() ![]() Group: törzstag Posts: 978 Joined: 03. April 30. From: Szekszard Member No.: 12 |
QUOTE(lac @ 2005. Feb 21., 22:35) Hellotok!! Van egy erdekes jelenseg a Kerio - NOD32 kozos alkalmazasaval (es a Kerio 4.x szeria). Ezt a levelet kaptam anno: "Sziasztok! Mostanában a Kerio Personal Firewall progim nem indul. A következő hibát kapom: Could not start DB server: socket() failed for udp socket. Most akkor mi van. Nem tudok rájönni, hogy mivel akad össze. Mostanában lecseréltem a Norton Antivirust NOD32-re. Idegesít a dolog, mert ilyenkor nincs hálózatom egészen addíg, amíg le nem instalálom a keriot. Akinek van ötlete, megköszönöm." Bevallom otletem sem volt, igy megkerdeztem az illetekeseket. A jelenseget ismerik - de eddig csak "javitasi" otletuk van, amit megosztok Veletek, hatha vkinel szten elofordul ez. "Itt egy leírás egy lehetséges megoldásról. Ezt közvetlenül ügyfélnek nem szoktuk adni, mert valóban nem veszélytelen a használata, de tégy egy próbát: A következőképpen oldottam meg a problémát. Először is uninstalláltam a .Net FrameWork 1.1 -s kiegészítőt, amit a Microsoft Automatikus Frissítése szedett le az MS honlapjárol, majd hosszas keresgélés után az Interneten találtam egy programot, ami a Windows Socket beállításait és egyéb hálózati beállításokat az alapértelmezett értékekre állítja vissza. Ez megoldotta a problémát. Az eljárás nem vezsélytelen, de nálam működik. Ami a programot illeti, szabadon letölthető: http://www.softpedia.com/progDownload/WinS...load-15337.html Utána, ha lefuttatjuk, akkor minden hálózati beállítást újra meg kellett adni (ip, dns mivel én statikust használok a local hálózaton) és azóta működik!" -------------------- Fiat justitia, pereat mundus! | www.gyik.com
www.avien.org felkért alapító tagja -> Computer Security - and Virusanalyst Public letter concerning the Writing of Viruses & How it Does Not Teach about Virus Prevention |
|
|
|
![]() ![]() |
| Lo-Fi Version | Time is now: 2012. May 22. - 19:29 |