![]() ![]() |
2006. Nov 1., 22:30
|
|
![]() Commander 1337 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: törzstag Posts: 5506 Joined: 03. May 25. From: Szeged Member No.: 38 |
Cony kérésére megnyitva. Ide jöhet minden tipp, hogy milyen programokkal érdemes Windowsunkat betonbiztosra megcsinálni!
BlackY -------------------- BlackY
Blog Új téma vagy tutorial Szerkesztő | Törzstag -- Hogyan kérdezzünk? Üvöltsük meg együtt a holdat: Wuff :D |
|
|
|
2006. Nov 1., 22:39
|
|
![]() Másztör ![]() ![]() ![]() ![]() Group: törzstag Posts: 1002 Joined: 05. July 1. From: The Moon Member No.: 1135 |
Köszi BlackY!
Azért kértem meg BlackY-t a téma létrehozására, mert szeretném megtudni hogy ti miket használtok. Vírusírtó, tűzfal, "ram doktorok", ilyesmik közül. Nézegettem híreket, cikkeket, termékeket. Elég sok progit próbáltam ki; Nod32, Avast!, Norton, stb. A spyware-kel nincsen gondom, ott az Spyware terminator, Spy bot: Search and Destroy, stb. Másik tipusú programok, a helyre állítók, karban tartók, esetleg pc tuningolok, egyszóval hogy gyorsabban töltődjön be, és gyorsabban/megbízhatóbban fusson a windows! Nah, szóval ti mit ajánlotok/használtok? -------------------- Hardstyle is my style |
|
|
|
2006. Nov 1., 23:11
|
|
|
Admin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Admin Posts: 8049 Joined: 03. March 16. From: Hungary Member No.: 2 |
Azt, hogy a szükséges, megbízható programokon kívül semmi egyéb vackot nem kell telepíteni.
-------------------- |
|
|
|
2006. Nov 1., 23:14
|
|
![]() Másztör ![]() ![]() ![]() ![]() Group: törzstag Posts: 1002 Joined: 05. July 1. From: The Moon Member No.: 1135 |
Oks, és nálad Harder mi tartozik a 'szükséges' szó alá?
-------------------- Hardstyle is my style |
|
|
|
2006. Nov 1., 23:16
|
|
![]() Frontend developer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: moderator Posts: 5236 Joined: 04. August 2. From: Budapest Member No.: 413 |
Feltételezem az, amit gyakran használsz és tényleg kell ahhoz, hogy élvezhetően tudj gépezni.
-------------------- LeGaS | Moderátor
Webfejlesztő blogom |
|
|
|
2006. Nov 1., 23:18
|
|
És ez nálad milyen programokban nyilvánul meg?
-------------------- Hardstyle is my style |
|
|
|
2006. Nov 1., 23:19
|
|
![]() aki zsola, csak 2... ![]() ![]() ![]() ![]() Group: moderator Posts: 3800 Joined: 04. April 28. Member No.: 305 |
Nos, saccperkábé:
-SP2, -nod32, -Kerio, ezek védenek. Innentől inkább azt mondanám, hogy miért megy a windowsom immár 2 éve... Mert nem telepítek szaros demokat, trial verziókat össze vissza. A hardware-ekhez mindig a megfelelő driver van telepítve, semmi több, se felhasználói élményt előidéző progok, vagy csicsa. Játék gyakorlatilag nem sok volt rajta, NFS, COD, Warcraft, de semmi több. Frissíteni egy programot csak akkor frissítek, ha kijött már egy jó ideje, megfelelően tesztelték, esetleg már javított verzió is kijött belőle, vagy legalábbis javítás. Nos, talán ennyi. Vigyázni kell rá, és működik az frankón. Az meg hogy kinek mi az alapvető prog, az júzere válogatja (szerintem). -------------------- - egy blog a rengetegben -
A fórum etikettjét mindenképp olvasd el! --> Fórum looser's guide Webszerkesztéssel kapcsolatos kérdésekre PM-ben _nem_ vagyok hajlandó válaszolni... A fórum azért van, hogy ezt ott beszéljük meg! "Ne feledd, ha valaki felbosszant, az arcodon 42 izom rándul össze. De csupán négy izom kell ahhoz, hogy kinyújtsd a kezed, és pofán vágd vele az ilyen seggfejeket." |
|
|
|
2006. Nov 1., 23:26
|
|
|
Admin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Admin Posts: 8049 Joined: 03. March 16. From: Hungary Member No.: 2 |
QUOTE Nos, saccperkábé: -SP2, -nod32, -Kerio, ezek védenek. Innentől inkább azt mondanám, hogy miért megy a windowsom immár 2 éve... Mert nem telepítek szaros demokat, trial verziókat össze vissza. A hardware-ekhez mindig a megfelelő driver van telepítve, semmi több, se felhasználói élményt előidéző progok, vagy csicsa. Játék gyakorlatilag nem sok volt rajta, NFS, COD, Warcraft, de semmi több. Frissíteni egy programot csak akkor frissítek, ha kijött már egy jó ideje, megfelelően tesztelték, esetleg már javított verzió is kijött belőle, vagy legalábbis javítás. Nos, talán ennyi. Nálam detto, kivéve hogy semmi jatek nincs a gepen. -------------------- |
|
|
|
2006. Nov 1., 23:28
|
|
QUOTE(zsola2 @ 2006. Nov 2., 00:19) Nos, saccperkábé: -SP2, -nod32, -Kerio, ezek védenek. Innentől inkább azt mondanám, hogy miért megy a windowsom ... Köszönöm Zsola, egy ilyen választ vártam. Egy másik témában Sepiroth ajánlotta a Nod32-t most azt használom, vagyis tesztelem. em tűnik rossznak! Kerió, meg az Sp2 itt is fenn van. 2 év, milyen jó is lenne. Én már 2 hónapnak is tok örülni! Cony Szerk.: Ennyire jó ez a Nod32? Látom elég sokan használják... This post has been edited by Cony: 2006. Nov 1., 23:29 -------------------- Hardstyle is my style |
|
|
|
2006. Nov 1., 23:52
|
|
![]() tag ![]() ![]() Group: haladó tag Posts: 335 Joined: 04. December 28. From: Esztergom Member No.: 622 |
Tűzfal: Kerio
Antivírus: F-Prot, mióta gépen van azóta ez van, nem is nagyon próbáltam mást Spyware: Ad-Aware, SpyBot S&D Egyéb: PeerGuardian, RegCleaner Müködik minden klappul, bár ritkán vagyok win alatt otthon, és nekem is lassan két éves lesz a windowsom. Vírusom meg már régen volt, kb 5 a pályafutásom alatt. Bár szerintem nem feltétlen ezeken a programokon múlik hogy jó legyen a windowsunk, ha nem telepítget az ember összevissza mindenféle trial, meg nem nyalánkságokat akkor megbízhatóbb lesz a rendszer. Szinte minden fizetős proginak megvan a free alternativája. Érdemes inkább ezek közül szemezgetni és akkor nem kell igencsak virusveszélyes crackeket telepítgetni, meg olyan weboldalakat nézni ahol ezek az okosságok fellelhetőek. De mint mondtam ritkán használok wint, linuxon meg kisebb az esélye. Mondjuk amit kiakarok hozni ebből, az az hogy ha okosan használjuk a rendszerünket, akkor tényleg csak akkor kell újrahuzni ha mondjuk egy új hardvert teszünk a gépbe, pl alaplap cserénél nem tudtam elkerülni, meghasalt a picike |
|
|
|
2006. Nov 2., 00:27
|
|
![]() tag ![]() ![]() Group: tag Posts: 349 Joined: 06. February 3. From: Hungry Member No.: 1909 |
Hát nálam:
tűzfal: ZoneAlarm vírusirtó: Nod32 szórakozás: BsPlayer, Winamp ezek szoktak gyakrabban menni, a többi annyira nem fontos, de leírom: "munka": Maple8, Tina6, M. Office, Visual Studio 2005 rendszer: everest, TC, Daemon Tools, Nero, XAMPP játék: Age of III, GTA San Andreas, Oblivion (mióta nem játszottam...) Elég sok progi van fent, de ezek közül csak kevés szokott menni egyszerre. Kiszedem az összeset az automatikus indításból... Mondjuk félévente szoktam újratelepíteni az oprendszert, de csak azért, hogy frissnek érezzem Sandmann This post has been edited by Sandmann: 2006. Nov 2., 00:29 -------------------- The voices are telling me to kill you...
Dornröschen Jól válaszd meg az útitársaidat! Lehet, hogy meg kell enned őket... |
|
|
|
2006. Nov 2., 02:35
|
|
![]() aki zsola, csak 2... ![]() ![]() ![]() ![]() Group: moderator Posts: 3800 Joined: 04. April 28. Member No.: 305 |
Jah, és egy counterspy, de az csak ül és figyel, sokat nem ellenőrizgetek vele, hetente ha esetleg talál egy-egy férget, kinyírja éjjel kettőkor, és kész.
Nod32 pedig elég jó virusírtó, nem fogja agyonra a gépet, ha a háttérben keres is, és azért eléggé naprakész. napi frissítések, stb. És az ára sem egy egetverő nagy összeg, megéri kifizetni a licenszet is. -------------------- - egy blog a rengetegben -
A fórum etikettjét mindenképp olvasd el! --> Fórum looser's guide Webszerkesztéssel kapcsolatos kérdésekre PM-ben _nem_ vagyok hajlandó válaszolni... A fórum azért van, hogy ezt ott beszéljük meg! "Ne feledd, ha valaki felbosszant, az arcodon 42 izom rándul össze. De csupán négy izom kell ahhoz, hogy kinyújtsd a kezed, és pofán vágd vele az ilyen seggfejeket." |
|
|
|
2006. Nov 2., 09:25
|
|
![]() művészlélek ![]() ![]() ![]() Group: haladó tag Posts: 813 Joined: 06. August 3. Member No.: 2755 |
elég egy nod 32 ő több semmi nem kell
havonta jönnek ki uj tüzfalak meg jól hangzók spyver programok de tök feleslegesek hiszen semmivel sem csinálnak többet mint a nod 32 és átlag szarabul is müködnek és ami azt illetti a felfrisített xp sp2 es tüzfal normálisan müxik felesleges másiik tüzfal progi pl: hogy netezni tudjál a 80-as portnak igyis ugyis nyitva kell lennie és még néhánynak szintén hogy pl: levelezhes ha meg a nyitot porton le akarna jönni egy vírus azt a nod32 rögtön blokolja mielőtt a gépre rámehetne tüzfal teszt http://wigwam.sztaki.hu/varazslatok/port_teszt.shtml This post has been edited by Sepiroth: 2006. Nov 2., 09:44 |
|
|
|
2006. Nov 2., 09:53
|
|
Nem vitatkozni akarok, sőt, azelőtt is fejet hajtok, hogy elegendő a win tűzfala, ha mindig frissített. De, csak egy átlag felhasználónak.
Nagy gondban lennék, ha csak azt kéne használjam, hisz a tűzfalam tele van lukakkal, kivételekkel, amikre nekem a távoli eléréshez szükség van. Sőt, hoyg továbbmenjek, az xp-sp2-es rosszindulatú szoftver eltávolítója sem olyan rossz. -------------------- - egy blog a rengetegben -
|
|
|
2006. Nov 2., 10:29
|
|
![]() művészlélek ![]() ![]() ![]() Group: haladó tag Posts: 813 Joined: 06. August 3. Member No.: 2755 |
persze lehet tévedek a mai világban a fene se tudja
szoftver eltávolításra szerintem your uninstaller 2006 os a legjobb kb az mint a windows szoftver eltávolítója de miután leuninstalta a progit végig sceneli a registryt és hiba nélkül törli a megmaradt üres könyvtárat pl a program files könyvtárban majd törli a registríből a programra vonatkozó bejegyzéseket This post has been edited by Sepiroth: 2006. Nov 2., 10:32 |
|
|
|
![]() ![]() |
| Lo-Fi Version | Time is now: 2012. May 22. - 19:34 |