IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

9 Pages V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Kinek milyen a websiteja? IV.
LeGaS
post 2008. May 12., 18:24
Post #1

Frontend developer

Group: moderator
From: Budapest
Member No.: 413

Előzmény: Kinek milyen a websiteja? III.

--------------------
LeGaS | Moderátor
Webfejlesztő blogom
Go to the top of the page

+Quote Post
Harder
post 2008. May 12., 18:40
Post #2

Admin

Group: Admin
From: Hungary
Member No.: 2

Hűű, nem is vettem észre hogy elértük a limitet biggrin.gif beer.gif

--------------------

+Quote Post
lepke
post 2008. May 12., 21:15
Post #3

új tag
*

Group: tag
From: Debrecen
Member No.: 4117

dvsc.hu
Ez az oldal borzalom. Az előzőt karácsonykor serélték le erre a nem is tudom hogy mit mondjak mire. Ha ez az oldal egy nem hivatalos oldal, akkor nem érdekelne és sosem nézném. De ez a DVSC hivatalos oldala. egyszerűen hihhetetlen.
A nyitóoldaon már megfagy az FF, feltéve hogy egyáltalán megnyitotta azt.
Olyan tag -ek vannak benne, hogy a fülem ketté ál, semmi validitás.
De a legdurvább a fórum. Egyszerüen hiányzik belőle az új hír írása címü link. Úgy tudsz csak írni, hogy a válaszra menve törlöd az előzményt. Jah. Ott se várj bbcode-ot, a html engedélyezett.
Egy induló oldalnál még el is tűrném ezket a hibákat, de hogy nem javították már ki ezeket év eleje óta?
Egyetlen pozitívum, hogy azóta csináltak RSS-t.
Már két hónapja nem is jártam az oldalon, gondoltam megcsinálták már, ma felnézek és tessék.
Leszarják az embert, nem foglalkoznak vele.
A "programozó" valami microsoftos fórumotort használhat, na az is érdekes.
A densingről nem is beszélve. A lap alján ott van a link. A densinger cég és az oldal csak a színben különbözik. Beszarás.

És vajon mennyit fizethetett ezért a Loki?

+Quote Post
hag
post 2008. May 12., 22:00
Post #4

tag
**

From: bp
Member No.: 4474

szerintem designban annyira nem lenne gaz, bar a hasonlosag a keszito ceg es a dvsc honlapja kozott tenyleg eleg nagy, ez tenyleg szomoru, kicsit lehetett volna egyedibb.
viszont az FF-ed szetfagyasa miatt inkabb a gepeden kene szetnezned, nekem tokeletesen leporog az oldal, semmi gond nincs vele.
forumot nem neztem meg, de szerintem osszessegeben nem akkora katasztrofa mint ahogy leirtad, a leiras alapjan valami pistike design 0.2 re szamitottam...

--------------------
http://kocsmy.deviantart.com
freelance webdesigner...vagy valami olyasmi.

+Quote Post
asam9
post 2008. May 12., 22:21
Post #5

tag
**

Member No.: 3910

nálam jön be se ie, se ff alatt

+Quote Post
hag
post 2008. May 12., 23:26
Post #6

tag
**

Member No.: 4474

QUOTE(asam9 @ 2008. May 12., 23:21) *
nálam jön be se ie, se ff alatt

mondjuk nalam is lassan jott be, de azthittem chello viccel meg, de ugynez ki hogy a hostingjuk szar akkor...

--------------------
http://kocsmy.deviantart.com
freelance webdesigner...vagy valami olyasmi.

+Quote Post
lepke
post 2008. May 13., 22:30
Post #7

új tag
*

From: Debrecen
Member No.: 4117

Bejön az oldal, CPU felugrik maxra, pár másodperc és működik az oldal. Ha a JS-t tiltom akkor meg megy elejétől végéig jól.
De tény hogy a Hosting sem a legjobb.
A fórum pedig a legnagyobb katasztrófa a honlapon belül.
meg milyen tag az hogy:
<ie:menuitem.........>

+Quote Post
zoleytaylor
post 2008. May 16., 17:59
Post #8

tag
**

Member No.: 4836

be se jön ohmy.gif...

egy másik oldal amivel hasonló jó tapasztalataim voltak: http://e-kerelem.mvh.gov.hu/
tudom hogy nagyon óvatosan kell bánni a felhasználókkal ilyen hivatalos helyeken... de hogy úgy tudják csak megoldani, ha 154156 hitelesítést elfogad az ember, és még manuálisan is felvesz valamit a biztonságos webhelyek listájára, meg a fene se tudja, mit el nem követ... és a hatása az, hogy egy használhatatlan felületet kap... 4 böngészővel próbálkoztam. a firefox ott akadt meg, hogy mivel keretben jelenne meg egy hitelesítést igénylő oldal, nem jön be a figyelmeztetés, ezáltal az oldal sem... (végül egyébként ezzel lehetett megoldani, úgy hogy csak az adott keretet jelenítettem meg...)... az operának nem tetszettek a js függvények, hosszú várakozás, és böngészőfagyás vagy valami timeout... a vicces, hogy nem jönnek rá hogy az ilyen parasztoknak szóló weblapokon nem azt kéne hibaüzenetként írni, hogy "hiba van bazmeg" (azt talán észreveszi a júzer), hanem esetleg hogy "a hiba nálunk van a szerveren, te nem tudsz vele mit kezdeni, próbálkozz később, vagy valahogy máshogy, blabla"... (szóval a kedves kollégák tessenek belegondolni abba hogy ki szembesülhet a hibaüzenettel, és nekik címezve megírni őket... mellesleg az említett lapnál a hozzáértő sem tudja hogy milyen hibáról kap jelentést, csak hogy hiba van smile.gif...). az internet explorer (6-7) egy 150 pixeles sávban (iframe) nyitotta meg a továbblépős oldalt... amiben egy újabb keret, amiben pedig egy kb 1600 pixel széles javascripttel figurázott táblázat van... egymás mellett 3 scrollbar... remek....... az már tényleg csak mellékes, hogy a kérelembenyújtásra adva van kb három hét, amiből kettő folyamatos szerverleállás és hibajavítás... gyakorlatilag az utolsó héten lehetett csak dolgozni vele, úgy ahogy... most van egy újabb év, amíg senki sem fogja használni... de a hibákat majd megint csak a beadási időszakban fogják javítgatni...... nem értem miért nem lehet egy állami hivatal oldalát normálisan, böngészőfüggetlenül megcsinálni... mert az oldalt készítők kb annyi pénzt kérnek el amennyit nem szégyellnek... és bemutatják, hogy ők aztán javascripttel igazítják a böngészőablakhoz a keret méretét, leszarják, hogy már 10 éve kiment a divatból, vagy hogy ha nem iframe-et használnának hanem frameset-et, akkor nem kéne méretezni... esetleg hogy a statikus adatokat statikus (és mindenféle formázás nélküli) html lapokon jelenítsék meg... ez egy katasztrófa... a lényeg a flash banner (csak amiatt kellett flash player az oldalhoz...). namindegy. ez egy bosszantó szar. biggrin.gif

This post has been edited by zoleytaylor: 2008. May 16., 18:02

+Quote Post
BonFire
post 2008. May 16., 22:02
Post #9

tag
**

From: Nyírbátor
Member No.: 4214

Huh, én ennyire nem értek a webszerkesztéshez (micsoda nagyképűség - egyáltalán nem értek hozzá! tongue.gif ), de azt én is látom rajta, hogy eszméletlenül ronda! Magyarán itt arról van szó, hogy tényleg parasztnak nézik a parasztot!

Kezdve OTTAN, hogy ezeket a Times-féle talpas betűket a könyvekben nagyon szeretem, de weboldalon ki nem állhatom. Ettől rögtön mindig olyan érzésem van, mintha ezt egy általános iskolás szerkesztette volna Wordben. Ráadásul akkorák a betűk, hogy egy hivatkozásnak még a címe sem fér ki rá! "Közel a területalapú támogatás-igénylésn..." Ebből mit lehet érteni, ha a cím elolvasásához is lapozni kéne? 800 pix szélességben egy rövidebb, összetett mondat sem fér ki! h1 vagy mekkora ez a betűméret.

Tényleg az lenne a lényeges, hogy a bannerben ott bólogasson a marha, meg húzzon a dzsondír? Ettől lesz az oldalnak igazi jó magyar agrárfílingje? Aki ezt csinálta, annak annyi esztétikai érzéke lehetett, hogy szerintem még egy jobb érzésű gazda is kikapta volna a kapát a kezéből, és még napszámra sem vélte volna alkalmasnak, mert az ilyen még az összes répát is kivágja a földből a dudva helyett.

Ezek még ott tartanak, hogy jujdejóezaWin95, meg a 800x600-as 16 színű monitor. Ettől fog majd a magyar agrártársadalom felvirágozni. Tisztára olyan érzésem van, mintha visszafelé mennénk az időben teccikerteni.png ...

És még oda van biggyesztve az oldalra, hogy a Kedvencek közé tétel!

This post has been edited by BonFire: 2008. May 16., 22:05

+Quote Post
Damned
post 2008. May 23., 14:51
Post #10

új tag
*

Member No.: 3506

Sziasztok!

Csináltam egy zenekarhonlapot.

http://www.monkeycave.uw.hu

tartalmilag még nem sok, de kinézetre várok válaszokat.

Az első olyan oldalam, ahol rétegeket használok.

Üdv, TheDamned

+Quote Post
tupacko
post 2008. May 23., 18:40
Post #11

WebPillangó

Group: törzstag
From: Sepsiszentgyörgy
Member No.: 2566

Damned, nem szeretnélek megsérteni, de jobb lett volna nem használni a rétegeket, mivel így pl. a vedégkönyv használhatatlan: egy példa, nem lehet görgeni, mert a görgetősáv fölött van az a "valami". Más aloldalaknál is gondot jelent - használhatatlanná teszi az oldalt. Sajnos jó dolgot nem igazán tudok mondani.

--------------------

+Quote Post
Damned
post 2008. May 24., 08:56
Post #12

új tag
*

Alakítottam rajta kicsit..
Igazából a görgő miatt eltüntettem onnan az angyalt..

Jelenlegi állapotában jobb?

És talán egyéb ötleteket, ha tudtok adni, nagyon-nagyon megköszönném! smile.gif

Kössz

+Quote Post
tupacko
post 2008. May 24., 14:55
Post #13

WebPillangó

Group: törzstag
From: Sepsiszentgyörgy
Member No.: 2566

Nem látok változást. Ajánlom figyelmedbe, hogy nézd me más, nagy zenekarok weboldalát, hogy nyerj inspirációt. Ne másolj! Csupán gyűjts ötletet, majd azokból kovácsolj össze egy weboldalt smile.gif

--------------------

+Quote Post
zoleytaylor
post 2008. May 24., 15:30
Post #14

tag
**

Member No.: 4836

még mindig nemjó... (a design rész nem érdekes, amíg a váz szar... amúgy a design is nagyon múltszázadi...) felejtsd el ezt a rétegezést, használhatatlan... (egy lap első tesztelése: jobbklikk, select all... hát itt ha mindent kijelölök, nem lehet eltüntetni a layer kijelölését, és bosszantó, és soha többet nem nézek erre a lapra biggrin.gif adblockoltam biggrin.gif)

+Quote Post
Damned
post 2008. May 25., 09:20
Post #15

új tag
*

Átalakítottam az egészet, de az alapötlet az ugyanaz maradt.

Csupán 3 réteg az egész.

Képek jó minőségűek stb...

Ha így se jó, akkor sajnálom, így jártam.

+Quote Post

9 Pages V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic

Lo-Fi Version Time is now: 2012. February 11. - 2:45

Harder - webdesigner blog | keresőoptimalizálás | honlapkészítés