![]() ![]() |
2005. Jul 6., 14:09
|
|
|
új tag ![]() Group: tag Posts: 5 Joined: 05. July 6. Member No.: 1155 |
Halihó!!
Ha valaki tud segítsen... ogm-et és mkv-t szeretnék úgy avi-be konvertálni, hogy feliratos maradjon (japán hang- angol felirat). Akad valami olyan program amivel ezt meg lehet csinálni? Ha igen melyik, és hogyan kell? Előre is köszi!! |
|
|
|
2005. Jul 6., 16:04
|
|
![]() Penguinista ![]() ![]() ![]() ![]() Group: támogató Posts: 1181 Joined: 04. August 24. From: Inota Member No.: 444 |
http://www.google.co.hu/search?client=fire...le+keres%C3%A9s http://www.google.co.hu/search?hs=aKV&hl=h...es%C3%A9s&meta= Ja egyébként üdv a fórumon, látom új vagy. This post has been edited by Rendo: 2005. Jul 6., 16:04 |
|
|
|
2005. Jul 7., 06:56
|
|
|
Szia!
Igen, még új vagyok... de idővel ez remélem változni fog |
|
|
|
2005. Jul 11., 08:07
|
|
|
Lehet hogy nagyon hülye vagyok, de nekem még mindig nem sikerül... nincs valami olyan progi, amivel valakinek már sikerült átkonvertálnia úgy, hogy a felirat is megmaradt? Mert nekem eltűnik a felirat akárhogy is próbálom, és csak az eredeti nyelv marad....
|
|
|
|
2005. Jul 11., 09:03
|
|
![]() Penguinista ![]() ![]() ![]() ![]() Group: támogató Posts: 1181 Joined: 04. August 24. From: Inota Member No.: 444 |
Most lehet hogy hülyeséget mondok, de szerintem avinál külön fájban van a felirat. Vagy nem?
|
|
|
|
2005. Jul 11., 09:12
|
|
![]() deréktag ![]() ![]() ![]() ![]() Group: törzstag Posts: 1685 Joined: 04. November 27. Member No.: 548 |
de, az avi nem tárolja a feliratot, külön .sub vagy .srt fájlból lehet hozzárendelni a lejátszásnál.
mért, az ogm meg az mkv az olyan hogy bele van olvasztva a felirat? |
|
|
|
2005. Jul 11., 13:05
|
|
![]() tag ![]() ![]() Group: haladó tag Posts: 335 Joined: 04. December 28. From: Esztergom Member No.: 622 |
Avinál is lehet beleolvasztva a felirat. tán még van hozzá progi is amivel kilehet szedni.
ogm: Konténer- v. tárolófájl, ami képes kompaktan tárolni egy fájlban a videófolyamot, hangsávokat, és feliratsávokat. Ennélfogva a benne levő feliratokhoz felirat filter szükséges. Eredetileg mpeg4-es videó, és ogg vorbis hangformátum tárolását jelentette, de ma már szinte bármilyen formátumú videó és hang lehet bene. mkv - Matroska video. Ugyanolyan konténer fájl, mint az ogm, a különbség annyi, hogy az mkv feliratozása Unicode karakterkészletű nyelveken írt feliratokat is meg tud jeleníteni (pl. japán). forrás: AoiAnime |
|
|
|
2005. Jul 12., 14:46
|
|
|
Hali!
Újabb probléma merült fel... akárhogyan próbálkozom egyszerűen nem indítja el az .ogm-es fájlokat sem a lejátszóm... tegnap még működött, és ma ezt írja ki: Acess violation at adress 747F1F0C in module 'quartz.dll'. Read of address 00000020 BSpalyert használok, meg Media Player-t szoktam, de ma már egyikkel sem ment... tud valaki segíteni??? |
|
|
|
2005. Jul 12., 15:00
|
|
![]() tag ![]() ![]() Group: haladó tag Posts: 335 Joined: 04. December 28. From: Esztergom Member No.: 622 |
Próbáld meg újra felrakni a matroska packot, legalábbis én ezt használom
|
|
|
|
2005. Jul 18., 11:45
|
|
|
Halihó!
A lejátszási problémám megszűnt: letöröltem mindnet, és felraktam egy új pack-ot... most már jó. Viszont még mindig nem tudok ogm-et és mkv-t avi-ba konvertálni... pedig jó lenne, mert most vettem egy DivX-es DVD lejátszót, ami nagyon jó működik, viszont egyre több az mkv-s ogm-es fájl, ami nekem ugye nem jó... sajnos. Szóval valaki segítsen!!!!!!!!! |
|
|
|
2005. Jul 18., 17:20
|
|
Ogm átkonvertálása avi-ba
Milyen program kell hozzá? - ACP konverter 0.9.993 A program és az update felinstallálása (mindent installáljunk fel, amit felkínál) után a ?paths?-ban be kell állítani az Output directory-t, hogy hol dolgozzon a progi. Ezen kívül mindent hagyjunk meg alapbeállításokkal. Ha nem tudjuk, hogy az ogm-ünkben hány audio hangsávunk van, és milyen sorrendben, akkor virtualdubmoddal nézzük meg a Streamek-ben, és jegyezzük fel, hogy melyik az első, és melyik a második. Avi tools => convert to avi => Open video (elsőre nem mindig sikerül, hibát ír ki, de másodszorra már be fogja tölteni). Az ogg bal oldalán láthatunk egy számot: 1, ez jelenti azt, hogy az első hangsávunkat fogja meghagyni. De ha mi azt szeretnénk, ha a másodikat használja, akkor állítsuk át 2-esre. Destination-nél beállítjuk a célkönyvtárat névvel együtt, és Convert to avi. Írta: andusia Anime Addicts Remélem segít |
|
|
|
2005. Nov 28., 10:14
|
|
|
új tag ![]() Group: tag Posts: 3 Joined: 05. November 13. Member No.: 1567 |
Sziasztok.
Nekem van egy saját készítésű 53 Gbytos tömörítetlen avi-m. Le szeretném tömöríteni, gondoltam az xvid jo lesz de... 720*576 kellene igy a standard kodolások kozott a as@l5-ot találtam erre. A bajom az hogy itt a max bitrate 8000 és ezt ki is használja igy meg a fájlom 1.2 Gb lesz. Ez nekem tul nagy. Meg lehet oldani hogy ilyen felbontás mellett 2600 kbps körüli kódolást állitsak be ? ui: probáltam többféleképpen de a bitrate minden esetben ugrált és néha lement 800 alá ami nagyon rossz minoség és a beállitástol fuggetlenul mindig fel is ment 5-6000 re is Virtualdubbal probáltam és nem értek nagyon a kodoláshoz remélem segit vki aki meg tudja mondani thx elore is |
|
|
|
2006. Feb 21., 17:10
|
|
|
új tag ![]() Group: tag Posts: 1 Joined: 06. February 21. Member No.: 2015 |
Sziasztok !
Kérem segitsenek? Hogyan lehet késziteni,hogy avi + feliratosat csinálni egybe legyen a film? Milyen programot kell késziteni? Köszönöm ! |
|
|
|
2006. Feb 21., 20:34
|
|
|
Admin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Admin Posts: 8049 Joined: 03. March 16. From: Hungary Member No.: 2 |
QUOTE(Morzsingo @ 2005. Nov 28., 10:14) Nem vagyok igazán járatos a témában, de tudtommal az alábbiakkal tudsz játszani: - beállítod hogy mekkora legyen a végleges fájlméret, és a program ennek megfelelően kiszámolja a tömörítés fokát - beállítod hogy milyen tömörítéssel dolgozzon, és lesz a fájl akkora amekkorába belefér az adott filmhossz. Ekkor ugye állandó a tömörítés foka. - beállítod hogy mekkora legyen a fájlméret, beállítod hogy lehet variable bitrate és a beállított méretben kapod meg a filmet, hol jobban, hol rosszabbul tömörítve. -------------------- |
|
|
|
2006. Feb 21., 20:58
|
|
![]() új tag ![]() Group: tag Posts: 45 Joined: 04. March 4. Member No.: 270 |
van egy 11mb-os wmv-m azt .avi-ba, hogy tudnám átkonvertálni? nem tud valaki esetleg valami progit?
-------------------- Dani
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Lo-Fi Version | Time is now: 2012. May 22. - 19:42 |