Harder
2005. Mar 18., 20:09
itt lehet folytatni, az előzőt bezárom (elérte a 100 oldalt, ha minden igaz akkor jobban terheli a szervert mint egy friss topic - infó a hwsw-ről)
Előzmény:
Invision Power Board I.
kukac7
2005. Mar 18., 23:24
ezt is megeltuk.

talan ez volt a legforgalmasabb topic.
BlackY
2005. Mar 19., 00:33
Nem talán, biztosan...

Amúgy... Hát igen, egyre több ilyen "nevezetes ponthoz" érkezik a tutorial.hu... Szerintem.

BlackY
delux
2005. Mar 19., 20:40
Sziasztok.
tvn-ről phpmyadninnal exportáltam az sql-t. Phptriadban a htdocs/forumba letöltöttem ftp-ről a fórumot. Amit találtam átírtam conf_global.php-ban. Megcsináltam az adatbázist localhoston. De localhoston mégsem megy a fórum. Tudnátok segíteni, hogy mit rontok el? Vagy mit kell még átírni?
Ha lehet úgy válaszoljatok, hogy eléggé kezdő vagyok.
Segítségeteket előre is köszi.
delux
2005. Mar 19., 20:42
Ja és ipb 1.3.1-ről van szó.
Harder
2005. Mar 19., 20:44
vmi hibaüzenet vagy esemény leírás azért segíteni, mert így azon kívül hogy nem megy, semmit nem tudni..
delux
2005. Mar 19., 20:48
Harder
2005. Mar 19., 20:49
Szerintem vmit elírtál az adatbázissal kapcsolatos adatoknál (név, jelszó pl.)
delux
2005. Mar 19., 20:51
Csak a conf_global.php-ban kell átírni dolgokat? És az sql-ben át kell írni valamit. Bocs a sok kérdésért de nem nagyon látom át.
Harder
2005. Mar 19., 20:52
csak a konf global-ban. Ha nagyon nem megy, próbáld meg úgy hogy egy fórumot feltelepítesz localhost-ra, majd a phpmyadmin-on keresztül kicseréled az sql-t.
delux
2005. Mar 19., 20:54
Ok megpróbálom. Köszönöm.
delux
2005. Mar 19., 21:13
Bocs a lámaságért, de
ezt , hogy tudom orvosolni? Feltelepítettem egy új fórumot localhostra aztán sql-t importáltam. És most ez van.
Harder
2005. Mar 19., 21:17
Fut a mysql szervered?
delux
2005. Mar 19., 21:19
QUOTE(Harder @ 2005. Mar 19., 21:17)
Ha arra gondolsz akkor a winmysqladmin el van indítva plusz az apache fut még.
Ill mielőtt importáltam volna az SQL-t akkor elindult a fórum.
delux
2005. Mar 19., 21:23
Bocs, de azt elfelejtettem mondani, hogy megpróbáltam skineket rakni a fórumra a tvn-en, de utána olvastam, hogy nem fogok tudni újat rakni. Szal lehet ez a probléma?
Harder
2005. Mar 19., 21:24
szerintem lehet.
delux
2005. Mar 19., 21:26
Ha törlöm a skineket a tvn-ről és utána exportálom az SQL-t az működne? Hogy tudom nyomtalanul eltüntetni az összes felrakott plussz skint? Elég ha ACP-n keresztül remove-olom? Vagy kell még ftp-ről is törölni valamit utána? Bocs a sok kérdésért.
Harder
2005. Mar 19., 21:36
Úgy emlékszem elég törölni, de azért nézd meg FTP-n is. De a lényeg azon van, hogy állítsd vissza az alapértelmezett skinre a beállítást, és arra is figyelj hogy a te profilodban is vissza legyen állítva.
delux
2005. Mar 19., 21:38
Nem is tudtam mást választani a defaulton kívül. Oké megpróbálom így előről az egészet, hátha sikerül. Köszönöm a segítséget.
bíró
2005. Mar 19., 22:47
delux : hova regisztráltál ? ultrawebre ?
delux
2005. Mar 19., 22:56
Sziasztok megint.
Asszem rájöttem, hogy mi volt a gond, de nem tudom a megoldást. Ha esetleg valakinek van ötlete, akkor azt megköszönném.
Tehát: Az SQL file importjakor localhoston csak a 31 tábláig (asszem így hívják) megy fel localhostra (phpmyadminban az adatbázis mellett a 31-es szám van). Megnéztem a tvn-en phpmyadminnal és ott az adatbázis mellett 49-es szám van. Megpróbáltam feldarabolni a SQL-t Bigdumppal de az kihalt a 887. sornál. Aztán megpróbáltam a MakeChunks-szal is ami 4 darabra vágta az SQL-t. Be akartam importálni phpmyadminba localhoston a megfelelő sorrendben(a MakeChunks megszámozta a sorrendet.) De miután végzett megint csak 31 tábla(???) volt az adatbázisban. Van valami trükje az egymás után feltöltött SQL darabok importjának? Vagy esetleg valakinek ötlete van, mi lehet a gond? A válaszokat előre is köszi.
delux
2005. Mar 19., 23:00
QUOTE(bíró @ 2005. Mar 19., 22:47)
delux : hova regisztráltál ? ultrawebre ?
tvn-en van a fórum. Lehet az ottani SQL exportnál kell beállítani valamit máshogy?
bíró
2005. Mar 19., 23:09
és pontosan mi nem sikerült neked ?
delux
2005. Mar 19., 23:10
QUOTE(bíró @ 2005. Mar 19., 23:09)
és pontosan mi nem sikerült neked ?
Localhostra felrakni a tvn-es fórum tartalmát.
bíró
2005. Mar 19., 23:12
Tehát, ha fórumról van szó, akkor szerintem (csak) a tvn-nel lehet a baj, vagy más ötletem nincsen !
Ha fórumos oldalt akarsz, akkor jobban teszed, ha dox.hu-ra rakod !
Ott meűködni fog, de egy biztos : nagyon lassú a dox.hu !
Sajnos ...
delux
2005. Mar 19., 23:15
QUOTE(bíró @ 2005. Mar 19., 23:12)
Tehát, ha fórumról van szó, akkor szerintem (csak) a tvn-nel lehet a baj, vagy más ötletem nincsen !
Ha fórumos oldalt akarsz, akkor jobban teszed, ha dox.hu-ra rakod !
Ott meűködni fog, de egy biztos : nagyon lassú a dox.hu !
Sajnos ...
Igen tudom már regisztráltam oda de száz év magány volt mire ftp-n felmentek a fileok. Azért is szeretném ezt a localhostos dolgot, hogy amikor átkööltözik a fórum a dox.hu-ra (nekem azt írták a srácok, hogy pár hétt és rendbejön a sebesség), akkor már ne érjen semmi meglepetés ill., hogy ha valamit nagyon elnyomnék a fórumban akkor az localhoston legyen és ne élesbe a tvn-en.
bíró
2005. Mar 19., 23:17
Ha + localhost, akkor az sql.vmilyenkiterjesztés-t kell a myPHPadmin-ba bemásolni, vagy ha az ipb-ről beszélsz akkor azt "telepíteni" kell :
pl.:
http://teneved.xy.hu/forum/install/install.phpvagy valami ilyesmi...
localhoston meg asszem ottis valahogy így...
az a "forum" nem kell oda, ha csak nem egy mappába raktad a fórum cuccost aminek a mappa neve lenne a "forum" helyén !
hy csak simán bemásoltad a localhost/www/amitkitaláltáloldalnevet/ <-- tehát oda, akkor nem kell oda semmi csak asszem az install.php-nek kell jónak lennie !
jah, mega config.php-t írd át !!!
delux
2005. Mar 19., 23:17
Ha beraknék egy képet a tvn-es phpmyadmin export részéről akkor megtudná mondani valaki, hogy mit pipáljak be és mit ne. Hátha csak egy pipa valahol és működne a dolog.
bíró
2005. Mar 19., 23:18
QUOTE(delux @ 2005. Mar 19., 23:15)
száz év magány volt mire ftp-n felmentek a fileok.
Ezt én is mondtam !
neem, szerintem ez nem jó ötlet ...
habár te tudod ...
delux
2005. Mar 19., 23:20
QUOTE(bíró @ 2005. Mar 19., 23:17)
Ha + localhost, akkor az sql.vmilyenkiterjesztés-t kell a myPHPadmin-ba bemásolni, vagy ha az ipb-ről beszélsz akkor azt "telepíteni" kell :
pl.:
http://teneved.xy.hu/forum/install/install.phpvagy valami ilyesmi...
localhoston meg asszem ottis valahogy így...
az a "forum" nem kell oda, ha csak nem egy mappába raktad a fórum cuccost aminek a mappa neve lenne a "forum" helyén !
hy csak simán bemásoltad a localhost/www/amitkitaláltáloldalnevet/ <-- tehát oda, akkor nem kell oda semmi csak asszem az install.php-nek kell jónak lennie !
jah, mega config.php-t írd át !!!
A fórumot simán fel tudtam telepíteni localhostra, és még el is indul meg be tudok lépni. Viszont amikor az SQL-t akarom importálni akkor kihal az egész.
bíró
2005. Mar 19., 23:21
apache-val csinálod ?
delux
2005. Mar 19., 23:22
QUOTE(bíró @ 2005. Mar 19., 23:21)
Phptriad-ot tettem fel amiben apache is van. Fut is semmi gond amíg nem akarok SQL-t importálni.
bíró
2005. Mar 19., 23:25
én azt mondom töltsd le ezt a fajtát :
http://appservnetwork.comnekem ez bejött !
bíró
2005. Mar 19., 23:26
mielőtt bárki is warezolásra gondolna !!!
ez nem kongkrét link, ahonnét le lehet t****ni !
delux
2005. Mar 19., 23:26
ok. Kipróbálom. Köszönöm a válaszokat..
bíró
2005. Mar 19., 23:29
nincs mit, 1ébként én (is) """***kezdő***"""

vagyok.
delux
2005. Mar 19., 23:30
Lehet még mielőtt kipróbálom az új szerver várok még holnapig, hátha betéved valki akinek lesz rá megoldása. De köszi még1x
Harder
2005. Mar 19., 23:43
a phptriad - hacsak nem frissítették - elég régi cuccokat tartalmaz, azt tényleg lehet hogy majd jobb lenne cserélni. Én konkrétan az EasyPHP-t ajánlom (1.7-es verzió fut nálam, semmi gondom vele, az 1.8-as ma többször is fagyott a céges gépen, bár ez még nem jelent semmit).
A gond amúgy tuti hogy a hiányosan importált sql miatt lesz, ha az nem megy fel tökéletesen, akkor nem megy a fórum sem.
Mivel a leírt módszerekkel nem sikerült a feltöltés, ajánlok még egy utolsó ötletet -> bigdump
http://www.tutorial.hu/content/view/345/28/
delux
2005. Mar 19., 23:47
biddump megvolt de az kiakadt a 887. sornál pontosvesszőt hiányolt. Easyphp már volt a gépemen akkor jónak tün. phpbb-t teszteltem rajta asszem azt kipróbálom. Köszönöm a segítséget.
kukac7
2005. Mar 20., 00:16
delutan ota 2,5 oldalt termelni?
az am a floodolas.
LeGaS
2005. Mar 20., 07:31
delux, a TVN-n lévő fórumnál milyen táblaelőtagot adtál meg a fórumodnak ?
Vagy az eredetit használtad ?
delux
2005. Mar 20., 12:19
Helló!
Az az ami az SQL jelszó alatti mező? Ha az akkor nem adtam meg semmit üresen hagytam. De elméletileg sikerült felraknom a dolgokat localhostra úgy, hogy phpmyadminból exportáltam a táblákat a 31. tábláig és második lépésben exportáltam a 31. utáni táblákat. Majd localhoston importáltam 2 lépésben. Bár kaptam valami hibaüzenetet, de úgy néz ki minden megvan és minden a helyén van. Köszönöm mindenkinek.
ui.: Easyphp-vel csináltam meg, de sikerülhetett volna phptriaddal is így két lépésben, szerintem. De azt már nem fogom kipróbálni. Épp elég időbe telt mire rájöttem, hogy az easyphpnál mi az SQL user és ésaz SQL password. De sikerült.
delux
2005. Mar 22., 21:53
Sziasztok.
Az lenne a kérdésem, hogy mit és hol kell beállítani, hogy az emailek elmenjenek a fórumról? Azt írja ki email küldés után, hogy email elküldve, viszont nem érkeznek meg a mailek. Ha jól gondolom a headert kéne átírni az emailer.php-ben de nem tudom melyik sorban kell (ha jól gondolom). Ill. nem tudom, hogy ACP-ben PHP mailt v. smtp-t kell választanom. Vagy free tárhelyen bebuktam az emailezést? Válaszokat előre is köszi.
kukac7
2005. Mar 23., 00:24
QUOTE(delux @ 2005. Mar 22., 21:53)
Sziasztok.
Az lenne a kérdésem, hogy mit és hol kell beállítani, hogy az emailek elmenjenek a fórumról? Azt írja ki email küldés után, hogy email elküldve, viszont nem érkeznek meg a mailek. Ha jól gondolom a headert kéne átírni az emailer.php-ben de nem tudom melyik sorban kell (ha jól gondolom). Ill. nem tudom, hogy ACP-ben PHP mailt v. smtp-t kell választanom. Vagy free tárhelyen bebuktam az emailezést? Válaszokat előre is köszi.
a legtobb ingyenes tarhelyen muxik a mail kuldes.
php mail-t kell valasztanod, hacsak nem smtp-n keresztul akarod kuldeni a leveleket.
az fw helyen gondok vannak a mail kuldessel, de a tobbi helyen megy.
ha jol latom, akkor a tvn-nel van a forum?
elkepzelheto, hogy ott is gondok vannak, nemtom.
delux
2005. Mar 23., 08:55
Hi.
Igen a tvn-en van a fórum. A tvn-n oldalán azt írják, hogy csak az ott kapott e-mail címmel fog működni (Figyelem: A From header csak a "delux@tvn.hu" címmel fog működni!" Mit és hol kéne átírnom. Pár próbálkozáson túl vagyok már, de semmi eredmény. Ill. csak annyi, hogy az e-mailt elküldtük a megadott címre. de soha nem érkeznek meg. (???) Ha valaki tudja mit és hol kell átírni, akkor megköszönném ha el tudná magyarázni.
kukac7
2005. Mar 23., 20:52
volan egy kicsi (?) gondom.
http://www.linkin.hu/forumnem megy a regizes, mert a kepen generalt kod nem jelenik meg.

ez pedig eleg nagy gond.
vkienk van otlete, mi lehet a gond?
Ez nekem is sok helyen előfordult má,r és a megoldást csak az IE használata jelentette. De ha meg megvan a reg már mehet az FF ezerrel
kukac7
2005. Mar 24., 12:57
QUOTE(lac @ 2005. Mar 23., 22:57)
Ez nekem is sok helyen előfordult má,r és a megoldást csak az IE használata jelentette. De ha meg megvan a reg már mehet az FF ezerrel
ie alatt sem jo az a baj.
toxin
2005. Mar 24., 13:03
megy az, IE,O, és FF alatt is
Hunor
2005. Mar 24., 13:35
sziasztok!
nalam az invison 1.3-as verzioja fut, es a kerdesem az lenne, hogy egy hozzaszolas hany karakter hosszu lehet? meghatarozott, vagy adminon lehet kulon beallitani, vagy? hirdettem egy palyazatot, oda szukseges ez... hiszen hosszu irasokat is fognak bemasolni majd.
Udv,
Hunor
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.