Help - Search - Members - Calendar
Full Version: A hazai hackerekrol
photoshop és webszerkesztés - tutorial.hu > www.tutorial.hu > Biztonság
Geysap
Azert, mert valamit nem akarunk felvallalni, meg letezik - talan ez is lehetne a mottoja a topicnak. A portal biztonsaggal foglalkozo resze felvallalta a temat, es szeretnem, ha olyan hirekkel tudnek szolgalni, amiket erdemes elolvasni. A "hacker" szo alatt szigoruan csak a klasszikus meghatarozast ertem, nem a szo magyar jelenteset, smile.gif, es a legkomolyabban elhatarolodik a tema az ujsagok altal felreertelmezett "rossz embertol". Az igazi hackerek szerint a crackerek lusták, felel?tlenek és nem briliáns elmék, azzal érvelnek hogy a biztonsági intézkedések megsértése nem tesz hackerré, ugyanúgy, ahogy attól sem leszel közlekedésmérnök, ha el tudsz kötni egy autót. Sajnos sok író és újságíró keveri a két kifejezést, a crackereket is a `hacker' kifejezéssel írja le; ez kimondhatatlanul idegesíti az igazi hackert. Az alapvet? különbség: a hackerek építenek, míg a crackerek rombolnak. Kovacs Emese forditasa
Tehat nem rombolasrol, nem cyber banditakrol, virusirokrol van szo, hanem kivalo tudasu emberekrol, akik elismert szovetsegekbe tomorulnek. Az elso magyar talalkozo hira fent van a lapon. A SuSe, es a Symantec tamogatja a rendezvenyt - ez azt jelenti, hogy van, aki jol ertelmezi
A temat Kovacs Emese forditasaval kezdtem - engedelyt kerve a felhasznalasra:
"Udv Emese !
Utolagos engedelmeddel, a Neved megjelolesevel lapunkon felhasznaltuk
"Hacker hogyan" c. forditasodat. Ha ellenzed, termeszetesen levesszuk,
es sajat forditast teszunk fel.
Nagy oromunkre szolgalna, ha megnezned a lapunkat www.gyik.hu
Barmit irsz kitesszuk - es elore is megkoszonnem." - a valasz, bar a cikk forditoja most Dublinban van megerkezett:
"Hasznaljatok barmire, errol szol a szabadsag smile.gif
A gyik.hu -t megnezem.
Tovabbi jo munkat,
Emese"
Ennyit talan az uj "temankrol". Nincs mas portal, amelik nyiltan felvallalta volna - reszint fogalomzavar, reszint "hu, mit szolnak" - elv miatt.
Remelem, hogy a topic elenk lesz - a magam reszerol mindent megteszek, hogy a legfrissebb hireket ebben a temaban itt olvassatok.
-Mr-
Ehez a témához kapcsolódva kérdezném. Van-e igény olyan linkekre, ahol az emberek kipróbálhatják a "hacker" képességeiket? Persze mindezt legálisan...

Sokat végigcsináltam én is közülük, viszont vannak olyanok amiknél elakadtam.

Ha valakit érdekel a téma, írok linkeket, és ha nagyon elekad valaki akkor segítek is. (Persze módjával, mert itt a lényeg a tanulás, és hogy az ember maga jöjjön rá dolgokra...)

-Mr-
Harder
Naná hogy érdekel!!
Én is anno próbáltam ilyet, egy publikus site-on volt ilyesmi (full legálisan), élveztem smile.gif (bár hamar elakadtam)
-Mr-
Nyitottam egy új témát WarGames néven...
Geysap
[quote]Nyitottam egy új témát WarGames néven...[/quote]
Kosz szepen - potoltad, amit elfelejtettunk:)
waker
Én azt nem értem, hogy a hazai hackerek miért nem tömörülnek egy non profit szervezeti formába? Vagy ha nem is egy jogi tömörülésbe, de legalább egy weblapot létrehozhatnának, amelyet a hivatalos szócsövüknek lehetne tekinteni. Itt el?re megtudhatnák az illetékesek a legális támadásokat, valamint a szakzsargon kifejezéseket is megtudhatná az odalátogató (pl. a lusta újságírók (tisztelet a kivételnek)).

Ehhez az egységesüléshez szükség lenne egy alapszabályzatra is, amelynek a tartalmát a tagok kötelez?nek tekintenék magukra nézve.

Véleményem szerint csak így lehet bármit is elérni kishazánkban, megváltoztatni azt a téves közvélekedést, mely szerint a hacker=cracker.
A fentiek pedig azért kellenének, hogy legalizálni lehessen a ténykedésüket.
Az senkinek sem jó, hogy olyan embereket hurcolnak meg, akik semmi törvénybe ütköz?t nem követtek el.
Sh1py
Hi all!
Ide ír6nátok pár jó wargame linkjét smile.gif Én is +csináltam párat, de elég alapszintűeket (siriusweb, 1. wargame) , a komolyabbak már nem mentek... sad.gif
Nemrég belefutottam vkibe, aki közepes hackernek nevezi magát, de érdekes módon nem ismer 1 programnyelvet se... azt állítja, hogy be tud jutni bárkinek a gépére vmi progival, csak az IP kell, ha megvan, feltesz egy trójait, és kész. Tipikus cracker, vagy még az se? smile.gif
Harder
Nah ez az a kategória, akik szerintem a tipikus nagyszájú looooooooser smile.gif smile.gif smile.gif
BlackPrince
Ilyen vacak programokkal nem lehet feltörni egy rendszert, ha van valami kis védelem. Mi próbáltuk egymást így törni de nem ment, pedig még ki is kapcsoltuk a t?zfalat smile.gif
A trojaiak amit probáltunk: Netbus, BackDoor/SubSeven
Localra is próbáltam csatlkozni, miután "feltelepítettem" a trójait (persze lekapcsolva minden védelmet) a Netbus az m?ködött, kitudta adni a CD -t meg tallózni lehetett vele biggrin.gif
Szóval ezek a trojanok sz*rt nem érnek, max elszórakozgatni lehet velük smile.gif
Szvsz a hack nem az hogy leszedünk egy programot meg portscannert aztán adjuk neki. Komolyan ismerni kell a rendszert amit hackelni akarsz. És magadnak kell mindig a hibát felfedezni, mert amit már használtak és észrevettek az nagy valószínúséggel már ki is van javítva.
Geysap
QUOTE (BlackPrince @ Mar 1 2004, 08:00 PM)
Ilyen vacak programokkal nem lehet feltörni egy rendszert, ha van valami kis védelem. Mi próbáltuk egymást így törni de nem ment, pedig még ki is kapcsoltuk a t?zfalat smile.gif
Localra is próbáltam csatlkozni, miután "feltelepítettem" a trójait (persze lekapcsolva minden védelmet) a Netbus az m?ködött, kitudta adni a CD -t meg tallózni lehetett vele biggrin.gif
Szóval ezek a trojanok sz*rt nem érnek, max elszórakozgatni lehet velük smile.gif
Szvsz a hack nem az hogy leszedünk egy programot meg portscannert aztán adjuk neki. Komolyan ismerni kell a rendszert amit hackelni akarsz. És magadnak kell mindig a hibát felfedezni, mert amit már használtak és észrevettek az nagy valószínúséggel már ki is van javítva.

nana:)))
nem olyan vacakok azok...
goboka
No, jön mazsola= goboka, s megkérdezi, ki szeret játszani? Ki szeretne igazán hackerként próbát tenni! Szívesen fogadom, csak a normális paranoiával vagyok megáldva, néhány IP cím jól jönne a furcsa dolgokra.Abból már én is egtudom a tulajdonost...
Nem fontos, csak ép jól jönne. biggrin.gif
Geysap
QUOTE (goboka @ May 17 2004, 08:48 AM)
No, jön mazsola= goboka, s megkérdezi, ki szeret játszani? Ki szeretne igazán hackerként próbát tenni! Szívesen fogadom, csak a normális paranoiával vagyok megáldva, néhány IP cím jól jönne a furcsa dolgokra.Abból már én is egtudom a tulajdonost...
Nem fontos, csak ép jól jönne. biggrin.gif

Bibi...:

Dinamikus IP - m van, es hasznalok egy legalis progit, ami masodpercenkent 1000 - tol tobb tizezerig valtoztatja az IP -t, ezaltal a gep fizikai helyet virtualisan. Egy terkepen lehet kovetni....

Be kellene nevezned egy Hacker jatekba - vannak, letolthetok, vagy eljonni a masodik Hacker konferenciara (ha lesz annyi levegom, hogy elmondjam, ill. kitartson addig...) - meghallgatni az eloadasomat a multiparat virusokrol, es az Internetbunozes elleni ORFK csoport mukodesenek alkotmanyellenessegerol, ill. tevekenysegenek az FBI szakertokkel - buncslekmenynek minositeserol...
Harder
Geysap, nem akarod átdobni ezt a progit mailben? smile.gif
BlackPrince
Ha megkaptad Harder, nekem tovabbdobod? biggrin.gif
Harder
Ha Geysap beleegyezik, akár a lapra is kitehetjük felőlem. smile.gif
goboka
No,ja. Dob át, töltsd le? S én mit kezdenék vele fiúk? Kinézitek belőlem, hogy meg tudnám tanulni... biggrin.gif
Szép tőletek, de nem hiszem, hogy menne.Ismerem korlátaimat, s energiám mennyiségét is. Ez már nekem sok.
Az előadás, azt hű , de meghallgatnám! A világ másik felén lakom, s csak visszafogottan, ne hagyd magad feldühíteni! unsure.gif

No, amit a progi tulajdonosának ideírtam kitöröltem, csak, biggrin.gif no majd máskor. Nem priviben átküldöm.
Harder
Geysap még mindig hallgat .. smile.gif
Geysap
QUOTE (Harder @ May 19 2004, 06:19 PM)
Geysap még mindig hallgat .. smile.gif

Most jottem haza...

http://www.gfi.com - lapon talaljatok. Erdemes feliratkozni a hirlevelukre, mert akkor nem csak harminc napos progik tolthetok le, hanem a folyamatos fejlesztest kuldik, mint betat. Kivaloak. En nem hasznalok tuzfalat, de ha megnezitek a GFI -t, ertheto lesz a "Security scannerek" miatt. Az van fenn talan ket verzio, kivalo progi, (apol es eltakar....smile.gif

E mellett a GFI Network Security Scanner regebbi verzioival erdemes kezdeni, az uj is hallatlan jo, csak rengeteget fejlodott. (Az elso szeriak egyszerubbek voltak, kivalo portscanekkel - egy tartomany scanelese utan termeszetesen kiirta az oprendszert, a patch hianyokat, beallitasi hibakat, es ha kedved volt telnet....)

Az ujak is hallatlan jok, nezzetek meg
Harder
Köszi, megnézzem!
BlackPrince
Én is köszönöm, már töltöm is smile.gif
Geysap
QUOTE (BlackPrince @ May 19 2004, 07:20 PM)
Én is köszönöm, már töltöm is smile.gif

Ezek is jok, de sajnos tevedtem - szerintem a sima agyi oxigenhiany miatti feledekenyseg...smile.gif)

Itt talaltok nehany erdekes cuccost:

http://www.illegalworld.com/index1.html

Amire gondoltam az itt van, csak "jogszeruve" kell tenni 30 nap utan a hasznalatat, de azt hiszem a serialok tekinteteben nagy az Internet...smile.gif

http://www.steganos.com

Ez az egyszerubb: http://www.steganos.com/?product=SIA6&language=en

Ez a professionalis: http://www.steganos.com/?product=SIAPRO6&language=en

Bocs a tevedesert...

Itt irja a terkepet, es minden mast....
Geysap
A segitseg:

A programok, mint olvashatjatok letolthetok, harminc napig ingyen hasznalhatok. Ha vkinek megtetszik, akkor a gyarto cegtol a jelolt licence dijert meg tudja venni azokat.

Remelem, ha nem is er ennyit Nektek, de egy honapig "elszorakoztok" a progikkal... Ilyen is van biggrin.gif
goboka
Gondoltam, megnézem mis ez, szépen lejárattam, mentettem a naplót, s agyon vágta a virusbusteremet, azóta nem megy...A naplóban is van róls jegyzés bőven,már csak azt nem tudom mit jlent ez a helyzet? unsure.gif
Geysap
QUOTE (goboka @ May 21 2004, 10:00 PM)
Gondoltam, megnézem mis ez, szépen lejárattam, mentettem a naplót, s agyon vágta a virusbusteremet, azóta nem megy...A naplóban is van róls jegyzés bőven,már csak azt nem tudom mit jlent ez a helyzet? unsure.gif

Szedd le a Steganost, es frissitsd a Bustert, de annak "eszre kell terni" magatol....
Milyen naplorol van szo?
goboka
Letöltöttem az ajánlatot a linkről, lejárattam, s van róla egy txt. file.
A Vbustert frissítem mindig, nem tért magához. Igaz két napig nem voltam, leszedem a cuccot, meglátjuk.
Miért mindig én, a csodába is. Mi a fenével vonzom őket? Karantéban kető, a vírusbuster elbánt néhány trójaival, irtotta, most még nem tudom mi a helyzet, nézem..
goboka
Ok, köszi, leszedtem, vbusterem azonnal működött, elkapott egy Trilan B-t.
Hiába nagy a vonzerőm.... biggrin.gif
Előtte txt-t wordben elraktam emlékbe, több, olyan 20 oldalnyi...
Paranoia? Kell, de ennyi, több nem. Már nem érdkel, ha túrkálnak a leveleimben, egészségükre. A vírusokat nem szeretem, a nagy divathullámot kikerültem, mégis előjön mindig valami szutyok..nem levélben, figyelek.
Geysap
QUOTE (goboka @ May 23 2004, 05:37 PM)
Ok, köszi, leszedtem, vbusterem azonnal működött, elkapott egy Trilan B-t.
Hiába nagy a vonzerőm.... biggrin.gif
Előtte txt-t wordben elraktam emlékbe, több, olyan 20 oldalnyi...
Paranoia? Kell, de ennyi, több nem. Már nem érdkel, ha túrkálnak a leveleimben, egészségükre. A vírusokat nem szeretem, a nagy divathullámot kikerültem, mégis előjön mindig valami szutyok..nem levélben, figyelek.

Edesem,
az az elkapott virus, ha nem torolted, erdekelne...
Ha a karantenban van, siman egyszeres jelszo nelkuli zipben kuld el lecci:
papp_geza1@axelero.hu

Kosz es csok wink.gif
goboka
"..Ha egyszer csalódnál drágám, visszajöhetsz ..."
Édesem! biggrin.gif
Máskor időben szólj. Sajnálom, kiirtottam. Ha tudnám a listádat mi érdekel, s mi nem, neked karanténba teszem mindig, csak nem tudom mi érdekel, s mi nem. Ösztönös, hogy amit irtani tud a védőm, azt irtom..
Sajnálom drágám biggrin.gif
Vigaszod, hogy viszajöhetsz hozzám... tongue.gif
Hiába kívácsiságod csak trójaiakkal tudom felébreszteni.. ohmy.gif
( Ez egy zene szövegének a részlete, nem az időmből valók, mert épp csak 18 vagyok, mint tudod, mániám lett töbek között a 20-30-as évek zenéje, ez valahonan onnan cseng a fülembe)
Eltűnt a kedvencem a bal alsó sarokból, ez itt most nem tetszik, az olyan gobokás volt, két egyenes vonal helyette szem helyett...

S ígérem, a legközelebbi és utána jövő trójait, elcsomagolom neked, sajátos módon, ahogy Te mondanád jól szarul, de biztonságosan.. wink.gif Pusz!
Geysap
QUOTE (goboka @ May 25 2004, 02:52 PM)
"..Ha egyszer csalódnál drágám, visszajöhetsz ..."
Édesem! biggrin.gif
Máskor időben szólj. Sajnálom, kiirtottam. Ha tudnám a listádat mi érdekel, s mi nem, neked karanténba teszem mindig, csak nem tudom mi érdekel, s mi nem. Ösztönös, hogy amit irtani tud a védőm, azt irtom..
Sajnálom drágám biggrin.gif
Vigaszod, hogy viszajöhetsz hozzám... tongue.gif
Hiába kívácsiságod csak trójaiakkal tudom felébreszteni.. ohmy.gif
( Ez egy zene szövegének a részlete, nem az időmből valók, mert épp csak 18 vagyok, mint tudod, mániám lett töbek között a 20-30-as évek zenéje, ez valahonan onnan cseng a fülembe)
Eltűnt a kedvencem a bal alsó sarokból, ez itt most nem tetszik, az olyan gobokás volt, két egyenes vonal helyette szem helyett...

S ígérem, a legközelebbi és utána jövő trójait, elcsomagolom neked, sajátos módon, ahogy Te mondanád jól szarul, de biztonságosan.. wink.gif Pusz!

"Sajnálom drágám biggrin.gif
Vigaszod, hogy viszajöhetsz hozzám... tongue.gif "

Azert ennek orulok smile.gif)) megnyugtattal....

"jól szarul, de biztonságosan.. wink.gif Pusz!" - igen, ez a pontos szakmai kifejezes..
Elore is kosz
Pusz

This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.