Help - Search - Members - Calendar
Full Version: photoshop
photoshop és webszerkesztés - tutorial.hu > www.tutorial.hu > Photoshop és egyéb grafikai programok, témák
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
unduruxi
Sziasztok!

Ilyen, vagy ehhez hasonló szabadon felhasználható virágos háttérképet hol találok? Kerestem a Google-ben, de semmi...

köszi!
zauber
Egy kis segítséget szeretnék kérni! Nem tudom, hogy program-, vagy felhasználói hiba!
Mindenesetre nagyon idegesítő!!!!!!!
hiba:
rajzolok egy elipszist az "elipszis alakú kijelőlő eszközzel" majd lementem "munkagörbe készítése kijelőlésből" lehetőséggel!
Eddig ok is!
De.... mikor aktválom a már lementett munkagörbét a kijelőlésem felső részénél /kb 11 óránál/ lesz egy kis "pukli" nem egyenletes a kijelőlésem!
Így
Mi lehet a hiba?
zauber
Csak nekem vannak ilyen gondjaim?

Még egy kérdés:
Hogyan tudnám photoshopba megoldani,
több új nyitott dokumentum esetén,
hogy azokat 1 gombnyomással bezárja és lementse?
BonFire
QUOTE(zauber @ 2009. Jan 20., 08:51) *
Egy kis segítséget szeretnék kérni! Nem tudom, hogy program-, vagy felhasználói hiba!
Mindenesetre nagyon idegesítő!!!!!!!
hiba:
rajzolok egy elipszist az "elipszis alakú kijelőlő eszközzel" majd lementem "munkagörbe készítése kijelőlésből" lehetőséggel!
Eddig ok is!
De.... mikor aktválom a már lementett munkagörbét a kijelőlésem felső részénél /kb 11 óránál/ lesz egy kis "pukli" nem egyenletes a kijelőlésem!
Így
Mi lehet a hiba?

Nem program és nem is felhasználói hiba, esetleg tévedés. Mindössze annyi történik, hogy nem a megfelelő eszközt használod. A lényeg annyi, hogy pixeles eszközzel készítesz egy kijelölést, majd azt megpróbálod átkonvertálni vektorosra. A konvertáláskor megkérdezi hogy mekkora legyen a tűrés (tolerance). Itt minél kisebb számot adsz meg, annál élethűbben követi le a path az eredeti alakzatot. Viszont mivel eleve pixeles eszközzel hoztad létre, soha nem lehet tökéletes az alakzat. Ez abból adódik, hogy a pixel mindig négyzet alakú, az ellipszis pedig ugye görbe.

Megoldás: Direkt ennek az elkerülésére van a Photoshopban vektoros ellipszis eszköz is. Az U betűjelű eszközcsoportban találod. Azzal rajzold meg az ellipszist, és akkor még egy konvertálástól is megkíméled magad.

Másik kérdésedre Ctrl+W a megoldás. Ez a fájl bezárása. Természetesen rá fog kérdezni, hogy szeretnéd-e menteni. De tömeges dokumentum bezárásra mentéssel tudtommal egyetlen program sem képes. Nem mintha megoldhatatlan lenne, sokkal inkább azért, mert nem praktikus. Be kell zárogatni egyesével, és eldönteni, hogy akarjuk-e menteni, vagy sem.
zauber
Köszönöm szépen a választ!!
Ami az ovált illeti eddig mindig az "M" eszközt használtam, de az a tuti amít te írtál!!! "U"
Köszi még egyszer!!

Ami a csoportos bezárást illeti viszont arra meg továbbra is nagy szükségem lenne, mert olyan műveleteket végzek
>>>>>>pontos méretű bélyegképeket pakolok fel egy 10x15-ös méretű lapra, és ezt 30 személy esetében is így csinálom. Erre írtam egy "Műveletek" feledatsort, vagyis ezt leautómatizáltam. A gondom csak ott kezdődik, hogy ezeket be kellene zárnom, mentéssel és egyszerre<<<<<<<<
amelynek a végén több dokumentum keletkezik és a gyorsaság miatt fontos lenne a csoportos mentés+bezárás funkció!

A ctrl+w-t ismertem, ettől a ctrl+alt+w jobb, de sajna nekem még gyorsabb kellene!

Ha van valakinek ötlete légyszi írjatok!
BonFire
QUOTE(zauber @ 2009. Jan 29., 08:53) *
Ami a csoportos bezárást illeti viszont arra meg továbbra is nagy szükségem lenne, mert olyan műveleteket végzek
>>>>>>pontos méretű bélyegképeket pakolok fel egy 10x15-ös méretű lapra, és ezt 30 személy esetében is így csinálom. Erre írtam egy "Műveletek" feledatsort, vagyis ezt leautómatizáltam. A gondom csak ott kezdődik, hogy ezeket be kellene zárnom, mentéssel és egyszerre...

Azt hiszem, nem te vagy az első, aki ezt kérdezte. Már másoknál is felmerült, de ha jól tudom, eddig még nem született rá megoldás. Ha jól értem, egy Actiont programoztál. Nagyon helyes, univerzális dolog, és jól használható, de ebben az esetben inkább egy automatizált feladatra lenne szükség (mint amilyet a File/Automate menüpontban találunk), de azt hiszem, ilyen egyelőre még nincs. dry.gif
zauber
Köszi a választ!
sad.gif
sanya71
Üdv,egy olyan kérdésem lenne hogy photoshopal lehet e ilyen tüéles képet csinálni?digitális fényképezezövel lekapom az órát,de fénylik az üvege és a króm szij sárga vagy sotét barna idáig jutottam Óra képem köszi
tupacko
A szürkéből hogyan lett sárga? smile.gif Mármint, tükröződött az órán valami vagy vakuval készítetted a képet?
BonFire
Amúgy a példaként bemutatott kép nagyon-nagyon rajznak tűnik nekem. Nem kizárt, hogy nem fénykép.
sanya71
QUOTE(BonFire @ 2009. Mar 7., 13:20) *
Amúgy a példaként bemutatott kép nagyon-nagyon rajznak tűnik nekem. Nem kizárt, hogy nem fénykép.

lehet hogy rajz nem értek hozzá,de legalább hasonlot szeretnék kreálni,mert egy katalogusba kellenének a képek.
Balou
Szia!

Milyen "digitális fényképezővel" kaptad le?Ha egy ilyen "turistakompakt"-tal, akkor persze hogy ilyen tünetei lesznek...óriási különbségek tudnak lenni pl egy kompakt gép és egy Digitális Tükörreflexes gép között minőségben. (tudom mert mostanában elkunyerálom néha tesóm tükörreflexesét biggrin.gif ) Amúgy ha csak kompakt van, próbáld meg a Lightroom-ot, lehet,hoyg több órányi szenvedés árán ugyan, de ki tudsz valamit hozni belőle..
Lizardman
Sziasztok!

Segítséget szeretmék kérni, egy olyan személytől, aki ért a Photoshophoz!

Feladat az lenne, hogy adott egy kép, és azt kéne színtelítettségileg növelni, szebb kontrasztokat kihozni belőle, szebb színeket, stb...

Kérem, akinek van egy kis ideje, hogy ezt megcsinálja nekem, az jelezzen itt, vagy PM-ben!

Előre is köszönöm!
zoyx
Hát előszöris itt segítséget, és ötleteket adunk + véleményezünk. Nem pedig megcsináljuk a feladatott valaki más helyett.
A Tanácsom az hogy nézz körül az Image/Adjustments menüpont alatt. Főként a Level , Curves, Brightness/ Contrast menüpontokat ajánlom figyelmedbe. smile.gif
Syrkan
Sziasztok!

Két kérdésem is lenne. Egy ideje használom Photoshopot, de az első problémával még nem találkoztam. Most raktam fel Win7et és CS4et, azóta ha megnyitok egy képet szerkesztésre, a lehető legkisebb méretet kapom róla, ami általában cirka 0,3%. Elég zavaró, hogy minden egyes kép megnyitásakor fel kell plusszolgatnom a képet szerkeszthető, látható méretre. Valaki esetleg tudja, hogy hol lehet ezen a tulajdonságon állítani, hogy pl fit screen módban, vagy egy bizonyos %-ban kapjam meg a képeket?

A második kérdésem mértékegységekkel kapcsolatos. Preferences-ben oké hogy átállítom az egységeket alapjáraton pixelre, inchre, bármi másra, de pl. rectangular merquee toolnál, ha fix méretet adnék meg, szeretném egyszer pixelben, egyszer inchben, vagy éppen másban megadni a méreteket. Van erre valamilyen táblázat, vagy hasonló leírás, hogy PS a mértékegységekre milyen jelöléseket, rövidítéseket használ? Bármi hasonló leírás is simán megteszi.

Előre is köszi!
Kalogenius
Sziasztok!
PS-el szoktam cégem részére kis szórólapokat készíteni. Nagy szükségem lenne különböző mintás gyűrt abroszokra, melyen a termékeket elhelyezném. Tud-e valaki segíteni, hogy hogyan kell elkészíteni a gyűrt abroszt.
Köszönöm előre is.
Kalogenius
Sziasztok!
Tud-e valaki segítséget adni ahhoz, hogy textúrából a mellékelt képhez hasonlót készítsek.
Köszönöm a segítséget előre is.
http://kepfeltoltes.hu/100228/gy_r_tt_www....ltoltes.hu_.jpg
BonFire
QUOTE(Kalogenius @ 2010. Feb 28., 19:24) *
Sziasztok!
Tud-e valaki segítséget adni ahhoz, hogy textúrából a mellékelt képhez hasonlót készítsek.
Köszönöm a segítséget előre is.
http://kepfeltoltes.hu/100228/gy_r_tt_www....ltoltes.hu_.jpg

Neked a torzítások közül a Displace-re lesz szükséged. Az a fekete és fehér képpontok alapján "gyűri" össze a képet. Magyar nyelvű videotutorial: http://bonfire.blog.hu/2009/08/11/3d_zaszl..._video_tutorial
Kalogenius
QUOTE(BonFire @ 2010. Feb 28., 19:37) *
Neked a torzítások közül a Displace-re lesz szükséged. Az a fekete és fehér képpontok alapján "gyűri" össze a képet. Magyar nyelvű videotutorial: http://bonfire.blog.hu/2009/08/11/3d_zaszl..._video_tutorial

Köszönöm a segítséget, kipróbálom és visszajelzéssel leszek.
Kalogenius
Szia!
Feltettem PSD-ben hátha látod a hibámat, nem igazán vagyok elragadtatva tőlle. Próbálkozzak ezzel finomítgatni vagy?
http://w871.dobd.hu/file/abrosz-8AdD6xQlwJA
Kalogenius
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni OnOne PlugIn Suite v5.0.1 telepítéséhez. Én PS CS4-te használok.
Az alábbi hiba üzenetet kapom: "unable to locate Adobe Photoshop. Plug-in Suite 5 needs Adobe Photoshop CS2 or Elements 4.0 greater to run.Please instal Adobe Photoshop first and then run this installer again.Köszönöm a segítséget előre is.
blasi
üdv
miként tudnám megoldani hogy a képet térben tudjam dönteni kicsit? mit ha a képet más szögből, magasabbról nézném?
BlackY
Szia!

Ha jól értem a skew (shear mapping címszó alatt wikipedián megtalálod, ha a jobb oldalon levő kép olyan, akkor azt keresed smile.gif ) műveletre célzol. Jelöld ki a területet, amit meg akarsz dönteni, aztán Free Transform (Ctrl + T) eszköznél a felső menüsorban az utolsó két beviteli mező (H: [ ] ° V: [ ] °) írj be számokat, rövid próbálkozás után meg lesz pont az az effekt.
Azt nem tudom, hogy lehet-e simán egérmozdulatokkal is megcsinálni, mint a forgatást/átméretezést, de a bepötyögős módszer működik smile.gif

BlackY
BonFire
QUOTE(BlackY @ 2010. Jul 6., 18:52) *
Azt nem tudom, hogy lehet-e simán egérmozdulatokkal is megcsinálni, mint a forgatást/átméretezést, de a bepötyögős módszer működik smile.gif

BlackY

Meg lehet egérrel is. Ctrl+T, majd jobb gombos kattintás a képre, és a helyi menüből ki lehet választani, hogy a perspektívát (Perspective) akarjuk változtatni – ebben az esetben egy pont mozgatásával a függőleges vagy vízszintes párját szimmetrikusan mozgatja tükrözve, attól függően, hogy vízszintesen vagy függőlegesen húzzuk a pontot –; vagy torzítani (Distortion) akarjuk. Ebben az esetben a kép mind a négy sarka szabadon pozicionálható az egérrel, egymástól függetlenül.
BlackY
Na, ma is tanultam vmi. újat, thx smile.gif

BlackY
blasi
köszönöm a válaszokat
értelemszerűen én is a perspektívánál kerestem, de jobbra balra döntögettem és tovább léptem mondván nem az. de most hogy jobban megnéztem hatásotokra már látom hogy valahogy összelehet játszani a dolgot:)

egyéb kérdés : még a jó öreg cs2 van fenn nálam ,de már egyre jobban haldoklik így új telepítésre próbálom rávenni magam
cs4 miben más mint a cs2 ? nem mennék nagy részletekbe bele csak az érdekelne vannak nagyobb eltérések,különbségek javulások benne?smile.gif
BonFire
QUOTE(blasi @ 2010. Jul 6., 20:39) *
egyéb kérdés : még a jó öreg cs2 van fenn nálam ,de már egyre jobban haldoklik így új telepítésre próbálom rávenni magam
cs4 miben más mint a cs2 ? nem mennék nagy részletekbe bele csak az érdekelne vannak nagyobb eltérések,különbségek javulások benne?smile.gif

Még annyira nem tudok zongorázni, hogy zongorázzam a különbséget, de a két verzió között számos újítás született. Az egyik, hogy sokkal átláthatóbb és kézreállóbb a kezelőfelület. Személy szerint nekem már nagyon hiányzott a böngészőkben már megszokott füles elrendezés, amennyiben több kép van megnyitva. Nem a Window menüben kell egyikről a másikra ugrálni, továbbá egy ikonsor is segít az elrendezésben és az átláthatóságban.

Fejlődtek az eszközök. A klónozó, és a gyógyító ecset (Healing Brush). A felvett mintát lerakás előtt is lehet látni, úgymond viszi magával az ecset, így még lerakás előtt percízen beigazíthatjuk.

A maszkok kapott egy új különálló panelt, ahonnan a legfontosabb funkciók elérhetők. Továbbá a maszk a CS4-ben már rugalmasan kezelhető. Nem kell a kijelölésnél a lágy peremmel bajlódni, mert utólag is lehet lágyítani a Maszk panelen, sőt, ha nem tetszik vissza is állítani, mindezt egy csúszkával. Ezt nagyon szeretem.

A korrekciós rétegek (adjustments) is külön panelt kapott ikonokkal, akinek jobban tetszik, arról választhatja ki, amelyik kell neki.

Az Adjustment menüben egy remek korrigáló effekt jelent meg, a Shadows/Highlights. Ez olyan képeknél jön jól, ahol egyszerre vannak alul- és túlexponált részek. Ez a szűrő kiegyenlíti.

Megjelent a tartalomfüggő méretezés, amellyel úgy lehet a képet átméretezni, hogy a lényeges részek ne torzuljanak. (Persze nem minden képnél működik tökéletesen.)

De mindezek már túlhaladottak, mert azóta már megjelent a CS5 is, de abban számomra nincsenek olyan újítások, hogy egyelőre váltsak rá.
blasi
ez egy tartalmas válasz volt:), köszönöm
váltok cs4 re amint az időm engedi:)
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.