Help - Search - Members - Calendar
Full Version: photoshop
photoshop és webszerkesztés - tutorial.hu > www.tutorial.hu > Photoshop és egyéb grafikai programok, témák
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
radiX
QUOTE(Lizardman @ 2005. May 11., 16:27)
Figyu megnézegettem a betüket de sehol se találtam:(
*

lehet nem windows alap font, neten keresgélj
pl www.dafont.com vagy www.1001fonts.com
zsola2
Valaki nem tud egy jó kis tutorialt, amiben jól leírják, hoyg hoygan is tudnék kivágni egy hajkoronát azzal együtt egy arcot is természetesen wink.gif???
Tudo, hoyga könyvben benne van, de az meg mot nincs nálam. sad.gif

Thx! előre is!

Ha esetleg valakit érdekelne, akkor ráleltem. smile.gif
http://www.tutorialized.com/tutorial/Cutting-out-Images/5867
Mozaik
valaki tudna nekem motivációt adni hogy PS-ezzek? crazy.gif

(sőt, ezzel az erővel: vki tud nekem motivációt adni hogy dolgozzam már ki a vizsgatételeket? biggrin.gif )
zsola2
Mozaik,

vizsgatételekhez: ha nem dolgozod ki, meg foksz bukni... smile.gif
Vagy jól elkéred majd másé, de abból mindig szarabb tanulni. smile.gif

PShez: ashley simpsonról sedd le a ruhát, és csinálj egy jó fehérnemüs képet.

Hm? elég motiváció? biggrin.gif
Tirion
Aztán továbbmehetsz és leszedheted a fehérnemüüt is smile.gif
joe04
hogy lehet háttérnélküli képet csinálni?
zsola2
Ne fess neki hátteret. wink.gif

Nah, de komoylra fordítva a szót, amikor elmented a képet gifbe, vagy pngbe (csak ezeknél a formátumoknál működik az _átlátszó háttér_ ), akkor a mentéskor azt válazd ki, hogy Transparency.

É akkor átlátszó háttere lesz a képednek.
joe04
QUOTE(zsola2 @ 2005. May 17., 13:17)
Ne fess neki hátteret. wink.gif

Nah, de komoylra fordítva a szót, amikor elmented a képet gifbe, vagy pngbe (csak ezeknél a formátumoknál működik az _átlátszó háttér_ ), akkor a mentéskor azt válazd ki, hogy Transparency.

É akkor átlátszó háttere lesz a képednek.
*

hol kell transparentre menni?
Mozaik
asszem a background colort veszi átlátszónak ha transparencybe meted, de nem tut.

zsola2: én a gyakorláshoz kértem, az sztem profiknak való. annak Ulead Pohot Expressel állnék neki, azt már tom kezelni.
mellesleg: azt hoogy? honnan tudjam, hogy néz ki egy nő a ruha alatt? én olyant még soose láttaaam... huh.gif unsure.gif biggrin.gif biggrin.gif
ja, tétel: ezt montam én is. már kész vok. ha betrtom az ütemtervet még meg is tanulom őket biggrin.gif ami valószínűtlen. sztem az utsó pillanatba fogok őrülten magolni, mint mindig.
azér magyarból... hogy én... megbukni... na nem.
zsola2
Na peeersze. smile.gif biggrin.gif

a tételekkel meg csak tartsd be az ütemtervet!
Nem nevelni akarok, de hidd el, jobb az, ha meg is tanulod. biggrin.gif
(utólag már okos az ember) smile.gif

zsola2
QUOTE(joe04 @ 2005. May 17., 14:28)
hol kell transparentre menni?
*

Olvasd el szépen figyelmesen mégegyszer a hozzászólásomat.
Apró tipp: azután ugrik fel az ablak, miután megadtad a filenevet, és a ment ombra kattintottál.
Zeix
Helló mindenkinek!

Az lenne a problémám , hogy Corel 12-ben az árnyékolási effekt
a monitoron tökéletes de ha kinyomtatom akkor az árnyékolás
körül megjelenik az effekt körvonala ami sötétebb mint kellene.
Így aztán egy négyzet látszik az árnyékolás körül. Remélem érthető ahogy leírtam jó lenne ha tudna valaki segíteni ebben a témában.

Zeix.
slevi
Sziasztok!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy kivágtam egy részt egy képből és ezt egy kicsit el kéne forgatnom de nem 90fokal hanem csak egy kicsit:)
Ezt hogyan tudom megcsinálni???Légyszi segítsetek
előre is köszönöm!
Harder
Van egy rotate opció asszem az edit menüsorban, a free transform stb. mellett. Azt választva te határozod meg az egér húzásával, hogy mennyire forduljon el a kép.
Trianta
Sziasztok!

Hogyan lehet egy kép színeit egy másik színhez igazítani?
Mondjuk van egy túlnyomórészt kékfehér kép, és ezen főleg a kék színt szeretném egy megadott kék színhez közelíttetni.
Szóval a képet szeretném kicsit beolvasztani egy háttérszínbe.
Ha nem jó témába írtam, elnézést.

Trianta
dzsoco
Egy kép szineit egy másikhoz igazítani a Match Colorral lehet (image/adjustments/match color) de szerintem neked nem pont ez kell de azért próbáld ki, amúgy lehet próbálkozni a hue and saturations-al vagy a layer blending módjának állítgatásával és így tovább...

Trianta
Köszi, kipróbálom otthon.

Azt már próbálgattam, hogy van két layer, az egyik a kép a másik meg egy ugyanakkora egyszínű kép, de ilyenkor nagyon elnyomja a képet a szín, vagy pedig nem eléggé színezi.
Sejby
egy kérdésem lenne.

Nem tud valaki olyan tutoriált valahol, ami azt mututja meg hogyan lehet XP stylust csinálni, amit pl. a style XP-vel vagy valami ilyennel lehetne használni?
le szeretném cserélni az alap Windows témát sajátra...
kerestem, de nem találtam sad.gif
dzsoco
Ha jól tudom akkor a Stardock SkinStudio x.x direkt erre van bár a külsőt psben kell csinálni csak magát a skint ez rakja össze. Meg kell adni egy alapértelmezett grafikus progit aztán csak ki kell választani mi akarsz csinálni megnyitja az alapot ha jól tudom és azt átszerkeszteni vagy valami hasonló elven...

egyébként iszonyat egy meló szerintem

szerk2.: jee dance.gif megfejtettem a Trim menüpont lényegét elég lol hogy eddig nem jöttem rá.
Sejby
köszi smile.gif
asszem elleszek vele egy ideig...
Matthew
Nincs valakinek birtokában egy olyan Photoshop shape ami olyan mint egy nyított könyv?
Már egy órája kutakodok neten de semmi eredménye. help2.gif
Halfbreed
Csináltam egyet, remélem hasonlóra gondoltál. Ha egyszerűbb alakzatot keresel és nagyon nem találsz sehol, ott a Pen Tool, nyugodtan nekiugorhatsz wink2.gif
Matthew
Leborulok tudásod elött respect2.gif
Köszönöm szépen!
Monique
respect.gif
S.O.S. Üdv. mindenkinek, valaki mondja meg, hogy ha elkészítettem egy névjegykártyát Ps-ban, hogyan tudom kinyomtatni, hogy egy oldalon ne csask egy névjegy legyen, hanem amennyi kifér egy A4-es lapra! Köszönöm Photoshop sCS2-öt használom!

Köszönöm
Mozaik
Üdv.
Azt tanácsolom, miután megcsináltad és elmentetted Photoshopban a névjegykártyát, nyiss meg egy Word ablakot, beszúrás - kép - fájlból, és szúrd be a névjegykártyát. ezután már csak ctrl+c, ctrl+v, tedd rá a lapra annyiszor ahányszor ráfér.
dzsoco
de keményebb papírra nyomtasd mert a sima papír gyakorlatilag xart sem ér névjegykártyának. Egyébként nekem is az jutott eszembe mint Mozaik-nak.
neati
Sziasztok!

Adobe Photoshop 9 cs2-esem van magyarul.Ezt szeretném angolra váltani,milyen billentyű kombinációval lehet?stb?.Előre is köszi
Harder
A MagyarPsUninstall + AngolPsInstall bill.kombinációval. smile.gif
neati
QUOTE(Harder @ 2006. Jul 7., 08:47)
A MagyarPsUninstall + AngolPsInstall bill.kombinációval. smile.gif
*

???????????????????töröljem le a magyar verziót és telepitsem az angolt???de nekem csak ez a magyar verzió van meg
Harder
Jól értetted, és ezen sajnos az sem változtat, hogy nincs meg az angol verziód.
neati
QUOTE(Harder @ 2006. Jul 7., 08:53)
Jól értetted, és ezen sajnos az sem változtat, hogy nincs meg az angol verziód.
*

Akkor csak a régebbi photoshopnál lehetett CTRL+K kombinációval angolra váltani?
Harder
Így van.
Roli012
egy hülye kérdés: megvan a kép meg minden, csak le kellene kerekíteni a sarkait (kerekített sarkú téglalap) megtaláltam a kerekített s. téglalapot, ki is jelöltem vele meg minden, és csak odarajzol egy k.s. téglalapot, de mást semmit nem csinál sad.gif
BlackY
Tudom, hogy nem így kéne, meg minden, de: megcsináltad a téglalapot. Ctrl + click a shape-re, és vigyázva, hogy a kijelölés megmaradjon törlöd a shape-t.
Ezután (ha több layered van akkor Layer -> Merge visible) Select->Inverse és ráböksz a del gombra, mentesz, és azonnal visszatöltöd a layeres PSD-t!

De vannak egyszerűbb megoldások is, gondolom, én így szoktam tongue.gif smile.gif

BlackY
Mellody
gondolkodik.gif
Szép dolog a Magyar nyelv plz valami formába öntsd mondanivalódat mert igy nm tudunk segíteni.
Mozaik
QUOTE(Roli012 @ 2006. Jul 8., 14:55)
egy hülye kérdés: megvan a kép meg minden, csak le kellene kerekíteni a sarkait (kerekített sarkú téglalap) megtaláltam a kerekített s. téglalapot, ki is jelöltem vele meg minden, és csak odarajzol egy k.s. téglalapot, de mást semmit nem csinál sad.gif
*

hol találtad meg a k.s. téglalapot? shape-ben vagy kijelölésben?
találd meg kijelölésben. jelöld ki vele a képet. nyomj egy ctrl+i-t.(kijelölés megfordítása). nyomj egy del-t. kész.
dzsoco
Hi

Jó dolog amit BlackY mond csak azzal az a baj hogy késöbb nem tudod módosítani mert törölted a kép egyes részeit, ezért én ezt így szoktam csinálni:
http://dzsoco.extra.hu/letoltesek/kerekites.avi
a végén egy trimmelést még lehetne csinálni hogy ne legyen akkora üres rész körben aztán csá...
dzsoco
ismételten szivesen hogy tépjük a szánkat wink.gif
Mr. Marcell
ez http://www.tutorial.hu/photoshop/krom2lepesben/g1.jpg milyen betűtípussal van írva vagy milyen programmal van csinálva??
Mozaik
a kérdésedet csak egy témában tedd fel. nem árt ha elolvasod a fórumszabályzatot.

(omg, még egy akit marcellnak hívnak! hát kész kiszúrás! angry.gif smile.gif )
tupacko
QUOTE(Mr. Marcell @ 2006. Jul 10., 17:57)
ez http://www.tutorial.hu/photoshop/krom2lepesben/g1.jpg milyen betűtípussal van írva vagy milyen programmal van csinálva??
*

A valasz ott van: http://www.tutorial.hu/photoshop/krom2lepesben/g1.jpg smile.gif
Trianta
Sziasztok!

Egy egyszerű kérdésem van: hogy lehet egy négyszög sarkait lekerekíteni?
(Én PSP-t használok, de gondolom nem sok eltérés van.)
Mellody
PSP? lol. mindenesetre van külön rounded maruque tool vagy mi a neve.
dzsoco
mi abban a lol? Paint shop Pro ha nem tudnád amúgy Corel termék ami egyáltalán nem rossz sőt...
amúgy meg kerekítésre a Rounded Ractangle Tool-t kell használni (a palettán a T betü alatt van ha nyomva tartjuk a gombot akkor megjelenik) és soha de soha ne használjuk meg már többször olvastam tanácsnak is a fentebb említett Marquee Tool-t lekerekítésre de akár sima téglalap készítésére se használjuk mert ha kerekítettet akarunk akkor a feather értékkel lehet csak ami viszont nem kerekít hanem elmos és nem lesz szép éles továbbá se téglalpnak se kerekített t.-nak nem lesz tovább szerkeszthető a formája.

üdv. dzsoco
Mellody
ja! Én Play Station Portable-ra gondoltam biggrin.gif:D:D
Trianta
dzsoco!

Megtaláltam. :-)

Köszi!
Trianta
Tulajdonképpen olyat szeretnék, hogy van egy téglalap, de ennek csak az 1px széles kerete kell, ennek sarkai minimálisan lekerekítve, de a baloldali és a felső szél picit világosabb (3D-s:-). Ezt hogy lehet megoldani?
dzsoco
csinálsz a már említett módszerrel egy kerekített téglalapot fent a menü alatt tudod állítani hogy hány pixel-es kerekítése legyen.
Majd a layer palettán allul kis f betüs ikon layer style/border ott tudsz adni neki tetszóleges keretet majd még abban az ablakban a gradint overlay-el tudsz csinálni olyan effektet hogy világosabb színből átmegy sötétebbe. Az Angle értékkel tudod módosítani az irányt.

dzsoco
Mellody
ja és ha a belseje nem kell akkor azt is a layer style-ban legfelül tudod az opacitynál átállítani.
Trianta
Két kérdés:

1. Egy jpg képet elmentve melyik formátum lesz a jobb minőség gif vagy png?

2. A png képben lehet e a gif-hez hasonlóan átlátszó (transzparens) rész?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.