Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Plug-in
photoshop és webszerkesztés - tutorial.hu > www.tutorial.hu > Photoshop és egyéb grafikai programok, témák
Pages: 1, 2
2XP
A bevezet?ben már szó volt a plug-inekr?l, és gondolom megérdemel egy topicot is.

Az els? kérdés rögtön t?lem származna: honnan lehet ezeket letölteni? wink.gif
Harder
Én még nem nagyon láttam plugineket web-en, igaz nem is nagyon kerestem (nem használom ?ket). smile.gif
Mire lenne amúgy szükséged?

Ui.: warez linkeket ne tegyetek be ide ( PÜ-ben senki nem látja.. wink.gif )
2XP
Igazából semmire, csak ki akartam ?ket próbálni wink.gif
Anonymous
Kazaan lehet találni..
csuti
talán érdemes itt is szétnézni http://share.studio.adobe.com
Harder
Wow, cool link még nem ismertem, köszi smile.gif
csuti
széljegyzet, Harder a filterek és egyéb nyalánkságok is mind plug-in smile.gif
ha megnézed a telepített fájlokat akkor majd mindet megtalálod a ProgramFile/Adobe/Photoshop/plug-In könyvtárban smile.gif
plug-in csak annyit tesz, hogy külön fejlesztés amit úgy adnak csak hozzá a f? programhoz...
általában ha kitörlöd ?ket akor is szalad a photoshop csak éppen nem látod AZT a bizonyos plug-int smile.gif

mégegy érdekesség...
ha megnyitod a ProgramFile/Adobe/Photoshop/Required könyvtárat találsz ott egy tw10428.dat fájlt
szövegszerkeszt?vel megnyitva ott találod szinte az összes szöveget ami megjelenik a szoftverben, tehát egyszer?en át is tudod írni smile.gif
bár néha ha a plugi-neveket írod át akkor nem m?ködnek mert a bels?hivatkozást nem tudo így megváltoztatni, tehát azért csak odafigyelve garázdálkodjatok vele smile.gif
Harder
Ok smile.gif
Én a plugin alatt azokat a plugin-eket értettem, amiket a program telepítése után install-lal vagy bemásolással hozzá tudsz adni smile.gif (kai's, xenofex stb..)
A ecseteket stb. természetesen nem vettem ebbe a kategóriába smile.gif
csuti
nem kötekedni akarok smile.gif de én sem a "sablonokról" beszéltem, mint az ecsetek, formák, stb...
a plug-inokat külön csapatok készítik, külön kell ?ket buildelni és csak azért mert már az installáló buildelésénél belerakják a telepít?be és nem neked kell külön hozzáadni (ahogy pár külön letölthet?t) attól azok még külön egységet képeznek és plug-inoknak hívják ?ket...
csak azért jegyzem meg mert lehet, hogy fordításnál belefutsz a kifejezésbe és jó ha nem csak letölthet?, extra plag.inokra gondolsz hanem a töbiekre is smile.gif
Harder
Ok, thx smile.gif
csuti
honnan tudnék Eye Candy-t letölteni?
?gyt?nik az alien skin becsukta az ingyencirkuszt és már nincs ingyenes letöltés sad.gif
csuti
ok, talán innen sikerült
http://www.meucantinhodearte.hpg.ig.com.br...r/downloads.htm
Harder
[quote]ok, talán innen sikerült http://www.meucantinhodearte.hpg.ig.com.br/downloads.htm[/quote]

Sikerült? smile.gif
csuti
igen, bar a lelkiismeretem nem tiszta sad.gif
ugyanis minden mas oldal az alienskin helyre mutatott ahol viszont bezart a bazar es onnan mar nem lehet ingyen letolteni....
na mindegy... ez van... en mindennek ellenallok, kiveve a kisertesnek :twisted:
Harder
[quote]igen, bar a lelkiismeretem nem tiszta sad.gif
ugyanis minden mas oldal az alienskin helyre mutatott ahol viszont bezart a bazar es onnan mar nem lehet ingyen letolteni....
na mindegy... ez van... en mindennek ellenallok, kiveve a kisertesnek :twisted:[/quote]

:twisted: laugh.gif :twisted:
kukac7
tudtok jo plugin linkeket, hol talalok ilyeneket?
en ujabb filterekre gondolok ez alatt. smile.gif
kukac7
QUOTE (Harder @ Jul 5 2004, 01:27 AM)
Freeware pluginek között szerintem nincs túl sok jó, de nézz szét itt:
http://thepluginsite.com/resources/freetools.htm
http://www.redfieldplugins.com/
http://www.freephotoshop.com/html/free_plugins.html
http://www.photoshop-filters.com/html/free...eephotoshop.htm

koszi, majd "atnyalazom" oket. biggrin.gif
Harder
ok smile.gif
amúgy ha megfogadsz egy tanácsot, plugineket csak óvatosan, módjával használod. smile.gif Egyrészt nagyon látszódik a grafikán, másrészt ezekkel nem is igazán tanulsz, harmadrészt elkényelmesedsz tőlük stb.. nagyon rájuk leszel utalva, és annak nincs jó vége. smile.gif
zsola2
Harder: Mit értesz azon, hoyg nagyon látszódik a grafikán?
Harder
Úgy értettem, hogy ezekből a pluginekből azért nincs túl sok (vagy inkább nincs túl sok ténylegesen használható, elterjedt plugin), nagyjából ugyanazokat használja mindenki és mivel ezekben a lehetőségek/variációk száma behatárolt, sokszor észre lehet venni a grafikán hogy melyik pluginnel készült.
zsola2
QUOTE (Harder @ Jul 8 2004, 08:26 AM)
Úgy értettem, hogy ezekből a pluginekből azért nincs túl sok (vagy inkább nincs túl sok ténylegesen használható, elterjedt plugin), nagyjából ugyanazokat használja mindenki és mivel ezekben a lehetőségek/variációk száma behatárolt, sokszor észre lehet venni a grafikán hogy melyik pluginnel készült.

Ahsooo. smile.gif
thx. respect.gif

valami iylesmire gondoltam én is, de nem voltam biztos. smile.gif
Mayfield
http://www.bestfilez.net/forums/index.php?...opic=10419&st=1 Ez egy orosz fórum, sajnos nem mindig élö links. De azért érdemes itt körülnézni!!
Drake
nekem vannak plug-injaim csak gőzöm sincs hogy lehet ezeket betenni. Ha tutook segíteni az király lenne.
zsola2
Némelyiket installálni kell, aminek van istall, vagy setup.exe-je, vagy ha nincs, akkorcsak bemásolod a plugins könyvtárba, ott ahová a PS telepítve van, és kész.
(szerintem)
pik20
QUOTE(Drake @ 2005. Sep 19., 15:22)
nekem vannak plug-injaim csak gőzöm sincs hogy lehet ezeket betenni. Ha tutook segíteni az király lenne.
*

Elovastam a topicot, de (bocs ha buta a kérdés) hol találom meg a pl. *.8BF kiterjesztésű plug-inokat (bemámosolva a megfelelő mappába) a programban.
Eddig nem leltem sehol gondolkodik.gif
Harder
Plug-Ins\Adobe Photoshop Only\

de ha pl. totalcommander-ben vagy az oprendszer keresőjével rákeresel a "8bf" kiterjesztésre, akkor kidobálja az összes találatot..
pik20
QUOTE(pik20 @ 2005. Sep 20., 16:15)
Elovastam a topicot, de (bocs ha buta a kérdés) hol találom meg a pl. *.8BF kiterjesztésű plug-inokat (bemámosolva a megfelelő mappába) a programban.
Eddig nem leltem sehol gondolkodik.gif
*

Stimmel!
Bemásoltam a fájlt, de hol találom meg, hogyan tudom az új dolgt használni a Photoshopban?
huh.gif
LeGaS
A Filters menüben keresd.
pik20
QUOTE(LeGaS @ 2005. Sep 20., 19:57)
A Filters menüben keresd.
*

Bemásoltam a szűrők-be (hu verzió) de nem látom a lenyílóablakban!
Az instal verziós pluginek megjelennek! grrr.gif Mit bénázhatok el?
lac
Mivel nem vagyok nagy PS guru, ezért szükség lenne egy olyan pluginre amivel amolyan homokba írást tudok csinálni, próbálgattam egy két tutort de valahogy nem az igazi. Esetleg tud valaki ilyesmiről?

thx
dzsoco
Hát konkrétan nem tudok ilyen pluginról biztos létezik, keress rá angol megfelelőkkel a homokra meg a pluginra, hátha összejön és találsz de ha van hozzá egy tutoriálod akkor ha egyszer jól megcsinálod és közben felveszed a lépéseket akkor késöbb egy kattintással tudsz majd olyat csinálni.
kul
Remélem nem ismétlek senkit, mikor a http://www.cybia.co.uk oldalt ajánlom. Van jópár freeware plugin. Persze nem a legújabbak, de azért jók.

AlphaWorks : 6 filters with various transparency properties
ColourWorks : 20 filters for modifying the colours in your images
EdgeWorks : 20 filters for producing edge/contour effects
ScreenWorks : 30 filters with different screen/mesh overlays
EmbossWorks : 20 filters containing simple emboss variations
SwapShop : 15 filters that "swap" colour values in your images
MasterBlaster : 20 filters to "blast" colours giving a strong cast
Mezzy : 15 filters for producing mezzo and grain effects
Horty911
Hi!

Olyan Plugin-t keresek, amivel *.dds fájlokat tudok szerkeszteni.
Photoshop 8 CS-m van, bár ez lehet mind1.

Előre is köszi a választ!
dzsoco
mivel fogalmam sincs mi az a dds kiterjesztés ezért csak ennyit tudok így elsőre mondani: http://developer.nvidia.com/object/nv_texture_tools.html
http://vrmluniverse.sourceforge.net/tut/tut.html
vagy google: photoshop dds format
Mellody
csak hogy ne maradj tudatlan:
speciális kiterjsztés, a számgépes játékokban ilyenekkel szokták "körbehajtogatni" a 3D-s modelleket. (nem minden játékban, csak kevésben, és nem mindig erre használják, csak hogy ne kössetek belém)
Én is amugy pont ilyen dds plugint keresek hogy tudjak szerkeszteni skineket a S.W.I.N.E. -hoz.
dzsoco
volt egy idő mikor érdekelt a 3d időközben már rájöttem mi is akar ez lenni, ilyen kiterített kép vagy hogy mondjam... lehetett a Maya-ban (én ezzel a progival ismerkedtem) ilyet exportálni majd képszerkesztőben szerkeztgetni majd ráhúzni a modellre.
Mellody
Átnéztem a linkeket meg a googlen is kerestem, de nem találtam semmi használhatót, szal ha valaki tud egy olyan plugint amivel lehet a ps ban dds filét szerkeszteni, vagy esetleg egy oda-vissza konvertáló progit ami tud dds-t konvertálni akkor szóljon! örülnék. !
Köszi
Mellody
ZSiGO
NVIDIA DDS PLug-in, (ami fentebb is szerepel) egyébként az első találat Google keresővel is.
Kipróbáltam működik.
pik20
Tudtok-e photoshophoz olyan plugint, ami nyomtatáskor automatikusan ráteszi a dátumot?
Mellody
up.gif Köszi dzsoco és ZSiGo
Mellody
Sziasztok lenne egy kérdésem, nm bisztos h ide kéne de szerintem igen. Ha leszedtem pár *.8bf filét azt hova kell tenni? És miféle óvintézkedéseket kell csinálni?
köszi: Mellody
dzsoco
keress rá erre a kiterjesztésre total commanderben és abba a könyvátrba tedd bele ahol ilyenek vannak wink.gif (józan paraszti ész ahogy volt tanárom mondta)
óvintézkedés: próbáld ki egyel ha működik mégegyel és így tovább ha valamelyik miatt nem indul a progi akkor azt töröld le ennyi....
Mellody
DE minimum 8 mappában van ilyen kiterjesztés
dzsoco
hát muszály volt nekem is rákeresnem ezért kapsz egy fekete pontot mert nem akartam.
Adobe\adobe photoshop cs2\plug-ins\filters\ <- ide másold
Mellody
Nem jó closedeyes.gif
a mittudoménnmtudomelolvasni.dll nem található. Akárhova teszem. De hagyd csak nem fontos.
dzsoco
Akkor nem tudom mi a baj sorry.
De adok helyébe egy hasznos kis dolgot:

CODE

// Close ALL Without Saving - Photoshop CS/CS2 Script
// Description: closes ALL current documents without saving and without prompting to save changes
// Author: Trevor Morris (tmorris@fundy.net)
// Version: 1.0.0, 20/Nov/2005

// run script in Photoshop
#target photoshop;

// ensure that there is at least one document open; if not, display error message
if (documents.length == 0) {
alert("There are no documents open.");
}

// if at least one document exists, then proceed
else {
while (documents.length > 0) {
 activeDocument.close(SaveOptions.DONOTSAVECHANGES);
}
}

Ezt a kódot mentsük el xy.jsx -ként (bármilyen nevet adhatunk neki). Majd másoljuk a Presets\Scripts könyvtárba
Ez azt foglya csinálni hogy minden éppen használt dokumentumot be fog zárni a ps-ben úgy hogy nem kérdez rá hogy menteni akarjuk.
zsola2
tyúha! és ez mire jó? engem ez az opció már elég sokmindentől megmentett... wink.gif
dzsoco
Én mondjuk sokat progálgatok ezt azt a ps-ben és van amikor elég sok kép van megnyitva benne és nem akarom őket elmenteni és mindig is utáltam azt amikor 20-adszorra ( jól tudok ragzani) is megkérdezte hogy akarom menteni... szóval érted?! Egyébként meg rendesen ha x-re kattintok akkor megkérdezni de ha kiválasztom a menüből a File/script/xy (ahogy elneveztem) akkor bezárja az összes képet.
Hasznos lehet például még a programból való gyors kilépésre mikor elmentetted az aktuális dok.-ot utánna ami biztos nem kell akkor kiválasztod és bezárja mindet....

Jah az elöbb elfelejtettem odaírni hogy hogyan is kell használni Tehát: filet/scrip/....
zsola2
Jaaa, hoyg csak menüből lehet elérni?
Eztet nem mondta maga. smile.gif
Így már valóban van értelme...
kis stuff, de néha akkor tényleg jól jön. smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.