Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Zajszűrés
photoshop és webszerkesztés - tutorial.hu > www.tutorial.hu > Photoshop és egyéb grafikai programok, témák
BonD
Sziasztok!

Aki fotózott már valaha digitális géppel és utána szerette volna az elkészült fényképet nagy felbontásban használni (pl. plakát, brosúra), vagy netán retusálni, az valószínűleg találkozott már a digitális fényképezés egyik nagy átkával. A hobbi szintű gépek többsége ugyanis zajos képeket készít, és bár ez a zaj kisebb felbontásokban nem jelent akkora problémát, és hobbi felhasználásnál nem is kell vele foglalkozni, de komolyabb munkák során zavaró lehet. Ezért fontos, hogy olyan gépet vásároljunk, ami lehetőleg nem túl zajos képeket készít. Viszont a hobbi kategóriában kapható gépeknél (30-200e árkategória) csak tűzoltásra van lehetőség, vagyis az elkészült képekről kell eltávolítani a zajt.

Ehhez kereshetnénk itt hatékony taktikákat, módszereket és szoftvereket. Én egy programról hallottam igazán jó véleményeket, ez pedig a Neat Image. A program fizetős, magyar forintba átszámítva 12000 forintba kerül ($59.90), de sajnos nem tudom honnan lehetne beszerezni, illetve, hogy valaki közületek használta-e már?

Remélem felkelti érdeklődéseteket ez a téma, fotózás iránt érdeklődő barátaim! smile.gif
Archie
ez érdekes lehet!!
eléggé hatásosak a példák is.. kíváncsi vagyok!
Tirion
Sztem ezt nézd meg előbb aztán gondolkodj el, megéri e kiadni érte ennyit. wink.gif
http://kepfeltoltes.hu/051215/neatimage_vs...ltoltes.hu_.jpg
dzsoco
Bevallom őszintén eddig sose használtam a photoshopban ezt a funkciót de engem meggyőzött mert sz.tem jól megcsinálta az is de a program is nagyon jól megcsinálja szvsz nem biztos hogy megéri megvenni bár ha legális szoftver kell akkor még mindig érdemesebb a neat image-t választani mert olcsóbb mint a ps és az direkt erre van kitalálva v.színű jobb munkát is végez. Magyar forgalmazót nem találtam a neat image progihoz ugyhogy marad az online rendelés lehetősége az oldalról Bond. De egy régebbi verzió talán megtalálható egy sz.gépes újság mellékletében fullosan sose tudni megkéne nézni az archivumokat az újságoknál hátha.

szerk.: beleszőttem a pü-ben jött leveledre a választ.
BonD
Tirion: ha a fenti kép a PS zajszűrőjét akarja prezentálni, akkor én nézhettem el valamit nagyon, mivel nálam ennél jóval xarabb eredményt produkált.
Tirion
Ez csak egy sima smart blur rajta, finom beállításokkal. De igaza van dzsoco-nak ha legális szoftver kell akkor tényleg olcsóbb ez a progi. Viszont a PS jóval több dologra használható biggrin.gif
zsola2
No nem is az, hoyg több dologra használható.
hát könyörgöm srácok, a PS-t alapvetően erre találták ki.
Annál jobb progot nem tuok. wink.gif
Csak meg kell tanulni használni, hoyg retusáljuk ki a képből a zajt.
dzsoco
reduce noise vagy mi a neve azzal szinte ugyan az a hatás mint a neat image-l
IMSthlm
Sziasztok! Én bizony megvettem a NI egyik verzióját, Neat Image 5.2 Pro / Standalone-t.
Meg kell tanulni kezelni, az tény, egyébként ezt én sem csinálom még jól. De elégedett vagyok vele eddig.
A Neat Image saját fórumán lehet sokat olvasni és tanulni, ajánlanám alapos áttanulmányozását. Vigyázzni kell, nehogy elmosd az éleket... (nekem nagyon zajosak a képeim, sport/tornacsarnokokban készülnek 1600 ISO, 1/400 - 1/500 záridövel 70-200/f2,8-as Sigma objektívvel)

Az igaz, hogy amint kifizettem ráakadtam egy másik zajcsökkentö programra, ami gyorsabb, mint a NI és elég hatékony is.
Noiseware a neve, találni egy ingyenes demoverziót, ám ha kipróbálod a 15 napos professional/trial-t akkor látod a különbséget itt is a demo és a prof között. Ez nem olyan drága mint a NI, és nem igényel annyit az embertöl, egyszerü a kezelése. Noiseware Community Edition a pontos neve (a demonak).
Most azt csinálom, hogy mindkettön átengedem a képeket, aztán a jobbikat választom.
Talán attól is függ, nekem milyen napom van... A Neat Image jobb. ezzel nem írhattam hülyeséget, mert nagyon sok szakembernek ez a véleménye. Próbáljátok ki!
Zsola2-nek igazat adok abban, hogy már elötte lehet csökkenteni a zajt, mondjuk én már a RAW (nekem NEF) konvertálásakor megteszem az elsö lépéseket egy egyszerü programmal..
Harder
Ez hasznos infó volt köszi, jó amikor így össze lehet hasonítani rendszeres használat mellett a progikat.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.