Gondoltam növelem a topicok számát, mivel amúgy sem találtam megfelelőt a problémámnak

Szóval csináltam egy "kicsit" rosszul sikerült képet, de a beállítás egész jó lett, s gondoltam helyre pofozom. Itt tartok most:
Ilyen volt:
Ilyen lett:
Nem nevetni, sajnos csak normál gépem van

1 óra alatt sikerült a szöszmöték nagy részét kiszedni, ám pl. a láma körül elég csúnya maradt, ami főleg nagyobb méretben vehető észre.
láma
Természetesen lámpát akartam írni.
Harder
2003. Aug 9., 06:14
2XP,
még szerintem az égen kéne dolgozni, mert az nagyon világos
Milyen géppel dolgoztál?
| QUOTE |
láma 
Természetesen lámpát akartam írni. |
Látod Hardver, ha lehetne szerkeszteni a hozzászólásokat, akkor egyszerűbb lenne 8)
| QUOTE |
2XP, még szerintem az égen kéne dolgozni, mert az nagyon világos  Milyen géppel dolgoztál? |
A gép egy kb. 20 éves Praktika PLC3

A korához képest nagyon jó képeket lehet vele csinálni, feltéve ha van állvány, és exponálózsinór (a mellékelt képnél nem volt, és igazán nem is ezt a pillanaatot próbáltam megörökíteni, de mégis ez lett a legtűrhetőbb)

Megpróbálok kezdeni vmit az égbolttal is, bár a lámpa jobban zavar.
Harder
2003. Aug 9., 21:26
| QUOTE |
A gép egy kb. 20 éves Praktika PLC3
|
Akkor az már ÉRTÉK, vigyázni kell rá!
Sh4d3
2003. Aug 12., 14:48
nahh mind 1
Nézd meg itt
http://hunftp.fw.hu/img/balcsi.jpg
Bocsi Harder , kérlek törőld az előző hozzászólásomat .
Köszike .
savanya
2003. Nov 12., 11:55
Sziasztok!
A következő a problémám: szerkesztenék photoshoppal egy 20 MB-os psd fájlt, viszon mikor dolgozok vele kb. 5-10 művelet után megtelik a c: meghajtóm (a C:\WINDOWS\TEMP-ben egy 1GB-os fájl keletkezik).
Lehet-e valamit csinálni, ez ellen?
Előre is kösz a segítséget!
Harder
2003. Nov 12., 12:14
Igen, lehet

A photoshop-t nyisd meg, és menj az
EDIT/PREFERENCES/Plug-ins & Scratch Disks menüpontba
Ott vannak olyanok, hogy Scratch disks
first: startup
second: none
stb..
itt lehet beállítani, hogy hova tegye a scratch file-t. Alapban ugye a "startup" azt jelenti, hogy ahonnan a program indul - tehát a "C" meghajtón. Ezt átteheted máshova is, vagy eleve addj meg 1-1 másik meghajtót is a second, third stb.. helyekre is.
savanya
2003. Nov 13., 10:25
Kösz a segítséget, egyelőre bevált.
Jön a következő gondom: szöveget akarok begépelni függőlegesen, a gép ugyan függőlegesen gépeli, de álló betűkkel, ilyenkor mi a teendő?
Van ugyan egy megoldásom: a visszintesen gépelt szöveg fóliát egyesítem egy üressel, és elforgatom 90 fokkal, de ez után már nem tudom szerkeszteni a szöveget, ezért ez nem túl jó.
Remélem ebben is tudsz segíteni!
Harder
2003. Nov 13., 21:18
persze

kicsit túlbonyolítottad, nem kell ennyi mindent csinálni

1.) begépeled vízszintesen a szöveget
2.) a szöveg layer-en állva elmész ide: EDIT/TRANSFORM
3.) ott kiválasztod merre akarod forgatni (rotate 90 CW stb..) és katt
nem kell semmivel összeolvasztani a text layer-t, forgatható az anélkül is és még szerkeszthető is marad
Harder
2003. Dec 26., 19:06
Érdemes megnézni ezt a lapot, a retusálás magasiskolája
http://homepage.mac.com/gapodaca/digital/digital.html
jules
2004. Jan 24., 00:13
Hello
Megnéztem azt az oldalt amit javasoltál és tényleg nagyon jó. Ezzel kapcsolatban szeretnék feltenni egy kérdést ha tudtok légyszi segítsetek.
Mint azon az oldalon is lehet látni két női alak és arc van retusálva ami tényleg nagyon jó. Még arcot ilyen erősen soha nem változtattam. Ez esetben darabokra szedik a képet és külön külön torzitgatják? Előre is köszi!
Harder
2004. Jan 24., 00:18
Bár pontosan nem tudom hogy készültek azok a képek, de szerintem nem voltak szétvagdosva, retusálva majd újra összepakolva. Valszeg egyben dolgozott vele az illető.
greenw
2004. Feb 28., 09:06
Hali Harder!
Na szóval kivettem a képből a szöveget, és most elég csíkos lett a kép, az lenne a kérdésem, hogy azt meglehet e csinálni, hogy ami a képnek a háttere azt megfogni és újra letapétázni a képet!-Na ez jól megmontam
Szóval van egy kék képem amin van egy szöveg! A Clone Stamp Toolal kiszedtem a szöveget, de a kép nagyon csíkos lett! Na most azt meglehet e csinálni, hogy ugyan azzal a kék színnel újra festem a képet!
Harder
2004. Feb 28., 09:10
Elvileg igen, de a kérdésre adott válasz erősen függ a képtől, amivel dolgozol. Szóval jó lenne látni, milyen volt a kép eredetileg, és milyen lett retusálás után. Ha feltöltöd őket vhova és irsz 1-1 linket, úgy konkrétabb segítséget tudok adni
greenw
2004. Feb 28., 15:01
http://gameoverforum.srv.hu/logo_phpBB.gif Ezt a képet szertném retusálni úgy hogy a szöveg eltűnjön!!!
Harder
2004. Feb 28., 15:09
Ez nem volt nehéz, íme
http://www.gyik.com/temp/logo_phpBBfeliratnelkul.tifItt a szöveg mellett volt olyan háttérrész, melyet lehetett klónozni, nem kellett a stamp eszközt használni
greenw
2004. Feb 28., 16:11
THX Harder! Minden elismerésem a tiérd! Áttudnád küldeni egy mailbe, mert enm tudom lementeni, mert a QuickTime bekavar! e-mail: gege@vipmail.hu
Harder
2004. Feb 28., 17:39
Persze, már át is ment
anyatok
2004. Mar 24., 08:47
| QUOTE (Harder @ Nov 12 2003, 11:14 AM) |
A photoshop-t nyisd meg, és menj az EDIT/PREFERENCES/Plug-ins & Scratch Disks menüpontba
|
És ez is megoldás lehet, de csak akkor, ha az addig véghezvitt lépéseket nem akarod visszahozni: Edit/Purge/All vagy all helyett az amire biztos, hogy nincs szükséged.
Harder
2004. Jun 2., 23:11
Csináltam egy képet (nagyon le voltam fáradva agyilag), amolyan poénképpen.

Bevallom nem igazán szoktam ilyesmivel szórakozni, pedig érdekel.

Nektek vannak ilyen képeitek? Ha igen, jöhetnek!
zsola2
2004. Jun 2., 23:24
ettől megijedtem..
Harder
2004. Jun 2., 23:39
Amúgy nem ismerősek a szemek? Egy ismert embertől vannak..
| QUOTE (Harder @ Jun 3 2004, 12:11 AM) |
Csináltam egy képet (nagyon le voltam fáradva agyilag), amolyan poénképpen. 
Bevallom nem igazán szoktam ilyesmivel szórakozni, pedig érdekel. 
Nektek vannak ilyen képeitek? Ha igen, jöhetnek! |
Basszus, tisztára anyósom
Harder
2004. Jun 3., 10:15
:)))))
Amúgy Angeline Jolie (ha így írják a nevét)
zsola2
2004. Jun 3., 10:28
| QUOTE (Harder @ Jun 3 2004, 09:15 AM) |
)))) Amúgy Angeline Jolie (ha így írják a nevét) |
Jaa, hát, így már sokkal aranyosabb. :-)
Harder
2004. Jun 3., 10:51

Megcsináltam háttérnek a céges gépre, most azt mondja a kolleganőm hogy nem hajlandó megnézni, mert rosszat fog álmodni miatta..
BlackPrince
2004. Jun 3., 13:47
zsola2
2004. Jun 3., 14:01
viszont azt meg kell hagyni, hoyg ez a kutya gyönyörű!
Harder
2004. Jun 3., 14:04
LOL :DDD
Harder
2004. Jun 3., 14:06
Bedobok egy linket, TLoF-tól kaptam én is, nagyon profi az illető
http://www.retouch.ca/
BlackPrince
2004. Jun 3., 14:20
Hat elegge vagja a dolgokat. Szepen megcsinalta a kepeket
zsola2
2004. Jun 3., 19:45
no, akkor ezt sasoljátok meg...
Ez az ember tudhat azért valamit...
http://homepage.mac.com/gapodaca/digital/digital.html
BlackPrince
2004. Jun 3., 19:59
a noket nezzetek meg, elegge nagyot alakitott rajtuk rondabol->szepet
Harder
2004. Jun 3., 20:16
Ezt már ismertem, szerintem is nagyon jó munkákat csinál
Troll
2004. Jun 17., 21:52
Üdv!
Lehet, hogy nem a legmegfelelőbb helyen kérdezem, de nem találtam jobb topikot rá...
Arra lennék kíváncsi, hogy lehetséges-e a Ps-ben az, hogy ha varázspálcával kijelölök egy területet, akkor a körbezárt részeket is kijelölje automatikusan?
Harder
2004. Jun 17., 23:24
Csak ha a tolerance értékét növeled, de tökéletes eredményt valszeg az sem fog adni. Ha egy adott területet akarsz pontosan körbejelölni, ne a varázspálcát használd, inkább rajzold körbe - gyorsabban végzel és pontosabb eredményt ad.
Troll
2004. Jun 17., 23:35
Köszi a gyors választ...
A 8-as psp-ben van egy olyan, "selection modify", ami kiszűri a kijelölésben a bizonyos méretnél kisseb lyukakat. Talán az egyik új ps-ben is lesz ilyesmi.
Thnx
Harder
2004. Jun 17., 23:51
Jó funkciónak tűnik, talán egyszer belepítik ebbe is.
zsola2
2004. Jun 19., 12:59
Kaptam egy mailt.
Budapest Holnapután volt a tárgy, és egy pps volt benne.
egészen jó kis grafikák vannak benne, gondoltam hátha még nem láttátok....
feltettem a pps-t ide:
http://hudefaja.uw.hu/bp.ppsÜdv.
Zs.
Harder
2004. Jun 19., 20:51
ismeretlen pps-t nem szoktam megnézni (sorry

) ), de nem ezek a képek voltak?
http://kepek.origo.hu/galleriesdisplay/gdi...489/gallery.xml
zsola2
2004. Jun 19., 22:51
Hát, ha kinézed belőlem....

De amúgy igen, ezek voltak, és a linken több kép van. :-)
Harder
2004. Jun 20., 06:55
Persze hogy nem belőled nézem a virusos pps-t, hanem a készítőből, aki elkezdte mailben küldeni

Cégnél rengeteg ilyet kapok és van amikor jelez a virusírtó
Harder
2004. Nov 25., 19:44
dzsoco
2006. Jan 28., 12:10
Egy tutorialban láttam ezt a csajt és hát sz.tem annyira rossz sült ki a tutorialból hogy megcsináltam hogy sz.tem hogy nézne ki jól....
Érdemes letölteni és egymást váltogatva nézni hogy mi változott így scrollal nem igazán jönnek ki a változások.....
Fagyees
2006. Jan 28., 12:11

tutorialt de azonnal!!!! mármint a te verziódról!!!
dzsoco
2006. Jan 28., 12:17
Az egész a Healing Brush toolal készült nagyon kevés helyen használtam a Clone stamp toolt meg a Spot Healing brush tool-t (mert utálom a gaussian bluros agyon simított arcbört), jah a végén érdemes egy kis filter/noise/add noise 1 és 2 közötti értéket monokrómot és uniformként csak a börre így élethűbb az egész
(volt vagy ezer kattintás)
szerk.: jah meg az orrát igazítottam a Filter/liqufy-val (nemtom hogy ragozzák)
szerk2.: jah meg a haja aztszem Ctrl+u (hue & saturation) az egész képre és maskolva kiszedtem a felesleges részeket....
Harder
2006. Jan 28., 12:21
Nagyon jól sikerült, gratula!
Matthew
2006. Jan 28., 12:31
Jesszus Mária, Mária szent József!
Mond hova küldhetem a képemet, retusálod azt futok a model ügynökséghez:D
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.