LeGaS
2006. Jun 10., 19:49
dramm
2006. Jun 13., 17:55
Helló sziasztok!
lenne olyan kérdésem hogy bannert akarok elhelyezni 1 IPB-s fórumon..
Hogy kellene ezt csinálni?Az admin panelen kell vmit szerkeszteni vagy az index-et kell szerkeszteni ha igen akkor hova kéne raknom a kódot hogyha felülre a menü alá akarom középre..vagy egészen a lap aljára szeretném elhelyezni a bannert(bannereket).
Válaszotokat és segítségeteket előre is köszönöm!!
coks
2006. Jun 13., 18:02
Sziasztok!
Már korábban találtam itt egy érdekes kiegészítést az IPB-hoz, konkrétam ezt:
QuizshockA legújabb verziója az 1.6-os támogatja az Invision Power Board 2.x-t. De sajnos sehogy sem sikerül feltelepíteni, hogy rendesen működjön is. Alapesetben telepítés után rögtön hibával kezd, az
Invisionize-on eljutottak már odáig, hogy betöltödik, még a usereket is beolvassa az adatbázisból. Viszont amikor be akar lépni valaki, akkor kiírja, hogy Logging in Please wait, és semmi. Visszadob az index-re. Nem tudom, hogy valaki esetleg foglalkozott-e már ezzel a komponensel.
Előre is köszönöm a segítséget!
LeGaS
2006. Jun 13., 19:20
QUOTE(dramm @ 2006. Jun 13., 18:55)
Helló sziasztok!
lenne olyan kérdésem hogy bannert akarok elhelyezni 1 IPB-s fórumon..
Hogy kellene ezt csinálni?Az admin panelen kell vmit szerkeszteni vagy az index-et kell szerkeszteni ha igen akkor hova kéne raknom a kódot hogyha felülre a menü alá akarom középre..vagy egészen a lap aljára szeretném elhelyezni a bannert(bannereket).
Válaszotokat és segítségeteket előre is köszönöm!!
Üdv!
Admin CP: Skins & Templates menü:
Skin Manager -> * SKIN * -> Edit Root Skin Board Header & Footer Wrapper
Ha a menü alatt akarod, akkor az
<!--IBF.NEWPMBOX--> sor után szúrd be a kódot, ha pedig az oldal aljára, akkor a
<% COPYRIGHT %> után.
dramm
2006. Jun 13., 19:49
QUOTE(LeGaS @ 2006. Jun 13., 20:20)
Üdv!
Admin CP: Skins & Templates menü:
Skin Manager -> * SKIN * -> Edit Root Skin Board Header & Footer Wrapper
Ha a menü alatt akarod, akkor az
<!--IBF.NEWPMBOX--> sor után szúrd be a kódot, ha pedig az oldal aljára, akkor a
<% COPYRIGHT %> után.
OoOoh Kösszi kösszi
Még azt szeretnén kérdezni..vagyis változtatni hogy a bannert a
legutóbbi bejelentkezésed--keresés sor ALÁ és az azt követő fórum KÖZÉ
Szeretném elhelyezni..
Ez ha megvan akkor sablononként kell beírni..vagy elég csak az alapskinnél beírni ?
LeGaS
2006. Jun 13., 19:57
Ahhoz már a HTML sablonokoba kéne belenyúlni, ha a legutóbbi bejelentkezésed ideje doboz alá akarod.
És igen, sablononként kell beleírni.
rakovics
2006. Jun 14., 16:33
Jó lett köszönöm a segítséget!
Kérdésem még hogy az asszisztensre való kattintással nem az asszisztens jelenik meg nekem hanem vmien tárhely reklám!
Ez lehet h a framek miatt van

Ha igen h lehet megoldani a problémát??
Köszönöm válaszotokat.
LeGaS
2006. Jun 14., 16:56
Minden bizonnyal a framek miatt van. Milyen szolgáltatónál vagy?
rakovics
2006. Jun 14., 17:43
QUOTE(LeGaS @ 2006. Jun 14., 16:56)
Minden bizonnyal a framek miatt van. Milyen szolgáltatónál vagy?
cjb
Tudnál vmien megoldást adni?
Jhonny
2006. Jun 14., 17:44
Az ingyenes tárhelyeken csak a baj lesz vele, válts valami normális, fizetős tárhelyre, ott nem fognak jelentkezni ezek a problémák.
TLoF
2006. Jun 14., 21:19
A cjb-és reklámot elég nehéz kiszedni admin ként. Egyes userek maguknak ki tudják kapcsolni a megfelelő js-ek letiltásával, de ezzel nem vagy kint a vizből. Ha akarsz fórumot üzemeltetni akkor várlak szeretettel a szerveren. Köszönöm
rakovics
2006. Jun 16., 16:45
QUOTE(TLoF @ 2006. Jun 14., 21:19)
A cjb-és reklámot elég nehéz kiszedni admin ként. Egyes userek maguknak ki tudják kapcsolni a megfelelő js-ek letiltásával, de ezzel nem vagy kint a vizből. Ha akarsz fórumot üzemeltetni akkor várlak szeretettel a szerveren. Köszönöm

Ezt hogy értsem? Mit tegyek akkor ?
Váltsak szervert ?
LeGaS
2006. Jun 16., 17:32
Igen.
Total PC Pro
2006. Jun 20., 11:59
igen, az IPB lassan már sehol sem megy.
De érdekes én nemrég jöttem rá hogy az ATW-n a 2.1.6-os kitűnően megy.

Mondjuk a skin, lang inportot még nem néztem, lehet ez lesz a buktató.
@LeGaSMitől szenved a fórum most egy kicsit magyarítás hiányban?
Régen voltam már itt.
passatgt
2006. Jun 21., 10:02
Hali!
Van egy ipb adatbázisom,amit phpmyadminból mentettem ki.Hogyan tudom a fórumot egy másik tárhelyre költöztetni?
LeGaS
2006. Jun 21., 10:27
passatgt: átmásolod a IPB fájljait az új szerverre és beimportálod a kimentett SQL fájlt.
passatgt
2006. Jun 21., 13:57
Köszi
Mégegy kérdés:Felraktam a magyar nyelvet.Hol tudom átállítani magyarra?
LeGaS
2006. Jun 21., 15:29
Look & Feel fül -> Languages / Manage Languages
passatgt
2006. Jun 21., 19:44
Köszi
Google adsenset vagy bannert hol lehet kirakni?Bocsi hogy ennyit kérdezek:)
coks
2006. Jun 21., 20:18
Sziasztok!
Visszakerestem, de nem találtam megoldást...
Admin CP/Menage Forums
Van 3 fő témaköröm, pl:
Történelem
Irodalom
MatematikaA
Történelmen belül van pl:
Hazai
KülföldiA probléma a következő. Ha létrehozok egy új fórumot, akkor defaultra azt állítja, hogy engedélyezett a szavazás, természetesen user group függően.
Ha én beállítom, hogy mindenki tudjon szavazást csinálni, de csak a
Matematika témában tehesse mindezt, akkor a metamatikán kívül mindenhol be kell állítanom azt, hogy ne lehessen szavazni. A
Történelmen belül, rögtön 2x is (
Hazai, Külföldi). Hogyan lehet azt megoldani, ha egyáltalán meglehet, hogy a Történelmen belül lévő összes fórumon ne legyen engedélyezve a szavazás. Gondoljatok bele úgy, hogy mondjuk van vagy 30 téma a
Történelemben. Azon mind végigmenni...
Létezik valami egyszerűbb megoldás? Remélem érthető lett.

Segítségeteket előre is köszönöm!!!
babylon
2006. Jun 22., 07:16
Üdvözlök minden fórumozót
Egy régi tervem megvalósitásán dolgozom éppen. Egy IPB alapú fórumot szeretnék beinditani. Szerencsémre rátaláltam erre a témára itt az oldalon, és már látom, hogy rengeteg hasznos információt tudok kiszürni a beszélgetésekből.
De sajnos mindjárt az elején egy számomra nem érthető problémába ütköztem. Fizetős tárhelyre tettem fel az IPB 216-ot, de amikor az installt elinditom és beirom az adatbázisra és adminra vonatkozó adatokat, a köv hibaüzenetet kapom:
"Fatal error: Allowed memory size of 8388608 bytes exhausted (tried to allocate 133 bytes) in /var/www/standard/digitalart.hu/forum/ips_kernel/class_xml.php on line 660"
A tárhelyen még bő 90MB szabad terület van. Tegnap este óta értetlenül nézem ezt a hibaüzenetet és nem jövök rá az okára.
Légyszi, segitsetek!
Előre is köszönöm!
Harder
2006. Jun 22., 10:23
Ez nem a tárhelyed méretére vonatkozik, hanem a php konfigban található "memory_limit" változó értékére, amit a rendszergazda tud megemelni (alapértelmezetten 8MB).
babylon
2006. Jun 22., 11:27
QUOTE(Harder @ 2006. Jun 22., 11:23)
Ez nem a tárhelyed méretére vonatkozik, hanem a php konfigban található "memory_limit" változó értékére, amit a rendszergazda tud megemelni (alapértelmezetten 8MB).
Köszönöm az infót!
Tehát akkor a tárhely szolgáltató emberei a kulcsok a probléma megoldására, ha jól értem. Hivom is őket.
passatgt
2006. Jun 22., 12:31
A 4. hozzászólásban olvastam hogyan kell bannert kirakni.Beírtam a kódot de semmi nem változott:S
Erről lenne szó:www.ingyencuccok.info
LeGaS
2006. Jun 22., 16:41
Másold be a módosított wrapper-t, akkor többet tudok mondani. És biztos hogy az alapértelmezett sablont módosítottad?
passatgt
2006. Jun 23., 00:21
Nah már rájöttem,a javascript elejéről kimaradt a !
passatgt
2006. Jun 23., 10:40
Hali!
Hogyan kell upgradelni a fórumot?Most 2.0.6-os verzióm van és szeretném 2.1-re csinálni.Gondolom az upgrade mappában kell keresni valamit,de addig a 2.1-es fájlokat valahova felkell tölteni,ezt a részét nemigazán vágom
LeGaS
2006. Jun 23., 10:46
http://www.tutorial.hu/node/315#4frissitesUgyan ez 1.3.x-ről 2.0.x-re való frissítést írja le, de ugyanígy kell.
Keanu
2006. Jun 23., 11:56
QUOTE(Total PC Pro @ 2006. Jun 20., 11:59)
Érdekes én nemrég jöttem rá hogy az ATW-n a 2.1.6-os kitűnően megy.

Hogyan csináltad? Mert nekem egyszerüen mindig úratöltögeti az admin részt.
kukac7
2006. Jun 23., 12:35
QUOTE(Keanu @ 2006. Jun 23., 12:56)
Hogyan csináltad? Mert nekem egyszerüen mindig úratöltögeti az admin részt.
attol, hogy az admin xar, meg kitunoen megy.
eeeerted?
Keanu
2006. Jun 23., 13:19
QUOTE(kukac7 @ 2006. Jun 23., 12:35)
attol, hogy az admin xar, meg kitunoen megy.
eeeerted?

Azt gondoltam
De megoldás nincs rá? Azon kívül persze, hogy fizetős tárhelyre költözzek.
LeGaS
2006. Jun 23., 13:57
Biztos meg lehet, csak senkinek sincs ideje szórakozni vele.
TLoF
2006. Jun 23., 14:06
Pár java scriptet kell kitörölni bellőle és simán megy.
Keanu
2006. Jun 23., 17:55
QUOTE(TLoF @ 2006. Jun 23., 14:06)
Pár java scriptet kell kitörölni bellőle és simán megy.
Esetleg leírnáb melyiket kellene?
kukac7
2006. Jun 23., 18:30
QUOTE(Keanu @ 2006. Jun 23., 18:55)
Esetleg leírnáb melyiket kellene?

ezeket kell.
Keanu
2006. Jun 23., 19:25
QUOTE(kukac7 @ 2006. Jun 23., 18:30)
Ezt nem értem...hol vannak itt kódok?
kukac7
2006. Jun 23., 19:42
QUOTE(Keanu @ 2006. Jun 23., 20:25)
Ezt nem értem...hol vannak itt kódok?
olvasd el, hogy mit irt TLoF oda es hatha megerted.
Keanu
2006. Jun 23., 19:45
QUOTE(kukac7 @ 2006. Jun 23., 19:42)
olvasd el, hogy mit irt TLoF oda es hatha megerted.
Hátha..de nem nagyon...
Jhonny
2006. Jun 23., 19:55
Költözz fizetős tárhelyre! Meg lehetne oldani, hogy elmenjen ATW-n az IPB, de azután is lennének vele problémáid, ezt akarják megértetni veled.
Keanu
2006. Jun 23., 20:22
Na mindegy írtam nekik....amúgy a cjb-n mér olyan lassú? Mert ott nem sok gond volt vele, csak annyi hogy lassan jött be az oldal.
TLoF
2006. Jun 23., 20:34
Ha van türelmed, akkor kb másfél hónap mulva az extra.hu még egy frissitésen esik át, és akkor ott ezzel nem lessz gond.
Egyébbként azzal van a gond, hogy az admin autojumpmenu fügvénye mindig az ablak cimét változtatja, nem a keretét.
Rövid távon megoldás lehet, hogy pár js -t letiltasz a tárhely szolgálatónál (ff + addblocker) és akkor tudod adminolni, de hosszú távon, ha normálisan megy a fórum megéri egy rendes tárhelybe beruházni.
Amennyiben a fórummotort cégünknél rendeli meg egy csomaggal együtt, úgy a fórumért csak 10.000 Ft-t kell fizetnie.
[REKLÁM]
Fórum HostingA csomag tartalma:
* Invision Power Board aktuális verziója (IPB liszensz)
* 100 MB tárhely
* PHP
* MySQL
* domain fenntartás
A csomag ára évi 28.000 Ft (nettó) kompletten.
A fórummotor letölthető egy korlátozott verzióban a fejlesztők honlapjáról
[/REKLÁM]
Aktiv tutorial.hu fórumozóknak domain név regisztráció ajándékba.
passatgt
2006. Jun 25., 00:08
Hali!
Ehhez a modhoz:
http://mods.invisionize.com/db/index.php/f/6061 nincs valakinek magyarosítása?néztem a nyelvi fájlt de annyira nem tudok angolul ,hogy lefordítsam
passatgt
2006. Jun 25., 16:10
Még egy kérdés:Mit jelent az,ha csillag van a név mögött?
LeGaS
2006. Jun 25., 16:14
Szerintem nincs a MODhoz fordítása senkinek, de ha nagyon sok időm lesz, akkor majd lefordítom.
A csillag a név mögött pedig azt jelenti, hogy a felhasználó rejtett.
kukac7
2006. Jun 25., 19:06
QUOTE(LeGaS @ 2006. Jun 25., 17:14)
A csillag a név mögött pedig azt jelenti, hogy a felhasználó rejtett.
es csak az adminok latjak az online listaban.
---moderálva---
- nem neked szólt az üzenet, amire reagáltál
- ha már személyeskedsz, tedd magánba, nem ide tartozik
Harder
babylon
2006. Jun 27., 11:45
QUOTE(babylon @ 2006. Jun 22., 08:16)
Fizetős tárhelyre tettem fel az IPB 216-ot, de amikor az installt elinditom és beirom az adatbázisra és adminra vonatkozó adatokat, a köv hibaüzenetet kapom:
"Fatal error: Allowed memory size of 8388608 bytes exhausted (tried to allocate 133 bytes) in /var/www/standard/digitalart.hu/forum/ips_kernel/class_xml.php on line 660"
Hello! Továbbra is a fentebb leirt probléma miatt fordulnék hozzátok....
A tárhely-szolgáltatómmal a mai napig nem sikerült egyességre jussak, ugyanis ők még külön dij ellenében sem hajlandóak ezt a kvótát felemelni

Tehát a kérdésem a következő lenne: van-e valamilyen másfajta megoldás arra, hogy a 8MB korlát ellenére a fórum működhessen ezen a tárhelyen?
LeGaS
2006. Jun 27., 12:14
Ha localhost-on összerakod és utána feltöltöd a fájlokat + adatbázist a szerverre, akkor lehet.
babylon
2006. Jun 27., 13:05
QUOTE(LeGaS @ 2006. Jun 27., 13:14)
Ha localhost-on összerakod és utána feltöltöd a fájlokat + adatbázist a szerverre, akkor lehet.
Köszi a választ, de ettől akartam megkimélni magamat. Sajnos nem vagyok otthogy egyáltalán a PHP-ban és adatbázis-kezelésben. A PHP Nukevel már tettem egy hasonló kisérletet, de csak hibaüzenetek tömkelegét kaptam. Erre a gépemre nincs is telepitve semmi, ami a sajátgépen futáshoz szükséges lenne. Azt gondoltam, hogy ha megvásárlom az IPB-t meg egy "normális" tárhelyet mindennel felcicomázva, semmi hasonló meglepetésben nem lehet majd részem. Eléggé elkeserit, hogy egy csomó lóvé kifizetése után is itt állok tehetetlenül...
A helyzet sajnos az, hogy fogalmam nincs, miként kell sajátgépen felépitsem az egész rendszert, aztán feltöltenem. Nem tudom, hogy utánna ahányszor változtatni akarok valamit, ezt mindig végig kell csináljam, vagy ez csak egyszeri alkalom?
Ha valakinek van kedve és energiája ezt a folyamatot olyan szinten elmesélni, hogy azt akár én is megértsem, akkor talán megpróbálom, de sokkal jobban örülnék, ha valami olyan tanácsot adna aki tud, hogy milyen szolgáltatónál, hogy és mint lehetne az IPB-t ilyen "szákutcáktól" mentesen futtani?
kösz előre is a válaszokat
LeGaS
2006. Jun 27., 14:11
Otthoni webszervert legegyszerűbben az EasyPHP-vel lehet csinálni (
cikk), azonkívül ott van még az AppServ és a XAMPP is, ami már kicsit komolyabb. Ezt a dolgot - ha szerencséd van - csak egyszer kell eljátszanod, skin illetve nyelv telepítésekor, a többi lehetőségnek működnie kell (kéne). Ha rendes tárhelyet akarsz, ahol az IPB gond nélkül fut, akkor küldj privát üzit TLoF-nak.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.