Tyson
2006. Jul 31., 15:06
Helo!
Kipróbáltam és rendben van a linkelés! Köszönöm szépen!
De ha nem vagyok túl szemtelen volna még egy kérdésem!
A kész flash sablonban a fotókat kicseréltem a sajátjaimra. Eddíg rendben is van. Azonban ezek a fotók nagyon kicsik. Ha ráhuzom az egeret beszürkülnek mintha esetleg takarnának egy nagyítást, esetleg egy linket egy másik html-re. A kérdésem az volna, hogy tudna e valamelyikötök segíteni abban, hogy hogyan tudom a fotót rábírni,hogy tovább linkeljen? A szöveget a már tőletek kappott segítséggel megtudom oldani,de azok a page-n vannak. A fotók pedig csupán cserélhető jpg-ek.
Akármit próbálkozok, nem tudok úgy linket alájuk tenni, hogy az az
swf. lejátszásánál valóban kimutasson akár egy albumra, vagy éppen az adott fotó egy nagyobb változatára. Nemtudom,hogy említettem e már,
az egész oldal flash.
C.o.D.er.
2006. Aug 5., 09:37
Hello mindenki,
ha nekem van egy olyan sztringem ami így néz ki:
CODE
.........
input = "2.5";
/*Ez egy sztring*/
.........
de én azt akarom hogy számmá változzon, de ugyanúgy megmaradjon lebegőpontosnak számnak. Tehát:
CODE
.........
input = 2.5;
/*Ez egy double (vagyis lebegopontos) szám */
.........
egyszerűen nem jövök rá. lehet bagyon láma vagyok, és figyelmetlen de nem találtam megfelelő füvényt. pls
Előre is THX!!
tupacko
2006. Aug 5., 10:08
Nem vagyok flash guru, de ha beválik a C++os megoldás, akkor próbáld meg ezt:
[CODE]szam = (double) string[CODE]
C.o.D.er.
2006. Aug 5., 10:23
QUOTE(tupacko @ 2006. Aug 5., 11:08)
Nem vagyok flash guru, de ha beválik a C++os megoldás, akkor próbáld meg ezt:
[CODE]szam = (double) string[CODE]
Sajna a C++ -t nem ismeri. sehogy se jó. de a te megoldásodal legaláb elértem hogy NaN a végeredmény

amúgy THX.
Ja és még 1 probléma közbejött. hogy lehet azt flashba hogy egy gombot lenyomok a flashba és egy változó(ami sztring)nek az utolsó betűjét kiszedi és igy tovabb. Hát mit ne mondjak eléggé Láma kérdéseket teszek fel.
THX előre is !!!
tupacko
2006. Aug 5., 13:02
Szerintem nézd át az action script sstring classját és meglessz az eredménmy. valami pop() vagy mi a függvény neve....
C.o.D.er.
2006. Aug 5., 16:55
QUOTE(tupacko @ 2006. Aug 5., 14:02)
Szerintem nézd át az action script sstring classját és meglessz az eredménmy. valami pop() vagy mi a függvény neve....
Ahham. Köszi
hitetlen
2006. Aug 16., 12:52
Nem találtam Flash álltalános társalgó topicot, így hát ide írom.Nem arról volt szó régebben, hogy - egyebek mellett -, azért sem jó a Flash, mert "tartalmi" honlapot nem lehet vele létrehozni?
1.
mert nem igazán olvasható2.
mert nem lehet a szöveget kimásolni.Nos, én találtam egy honlapot, ahol a tartalmi szöveg olvasható is,
és engedi is Copyzni.http://www.7thheavensoundtrack.com/7thheaven.php(középen, Legfrisebb Hírek szövegdoboz)
Ha már szó volt róla, hogy Flash -ben lehet szöveget kimásolni, úgy sorry.
BlackY
2006. Aug 16., 13:08
Jah, de a Google továbbra is csak több-kevesebb sikerrel találja meg... (mert már tud bennük keresni, de harmatgyenge).
A netről bezúzott tartalmat meg...
BlackY
zsola2
2006. Aug 16., 13:18
Nem az volt a fő probléma, hogy nem lehet a másolás, mert szerintem az elég régóta lehetséges, csupán annyi, hoyg a keresők oldaláról szívás a flash oldal.
Halfbreed
2006. Aug 16., 16:55
Azt, hogy ki lehessen egyáltalán jelölni a szöveget Flash-ben szerkesztés közben lehet beállítani.
Tényleg: miért ne lehetne Flash-es tartalmi lapot készíteni (viszonylag) jó találati hellyel?
Publikálásnál a program kiköp egy kódot,
<!--url's used in the movie-->
<!--text used in the movie-->
<!-- saved from url=(0013)about:internet -->
<object>
.
.
.
</object>
amibe beilleszti az swf fájlban használt szövegeket, így a keresők valamennyire csak le tudják indexelni. Vagy pluszba egy külön div-be is betöltve a tartalmi részt azt csak el lehet valahogy rejteni, hogy a felhasználó csak a flash-es tartalmat lássa és a keresőknek is kényelmesebb legyen... (overflow: hidden, display: none...stb. részletkérdés hogyan).
Szóljon valaki, ha nagyon hülyeséget mondok.
dzsoco
2006. Aug 16., 19:11
A kijelölhető és kopizható szöveget nem nehéz csinálni. De a keresőkkel tényleg nagyon nincs öszhangban. Ha megnézed a fentebb linkelt oldalt a google-ben akkor az első 50 találat közt nem szerepel a lap de lehet az első 100-ban sincs (csak addig néztem). És hát ugye a netezők a legjobb esetben is csak az első 20-at nézik meg de ha nagyon nagyon keresnek valamit akkor is max 50 de akkor már szinte az élete függ tőle

. Én még mindig tartom magam ahhoz hogy igazán tartalmi oldalt nem ésszerű flashben csinálni.
BlackY
2006. Aug 16., 22:20
És a Google azért nem hülye, nézi az a stílusokat is, a hidden és/vagy display:none-os tartalmakat bünteti is adott esetben.
(Egy fórum hozzászólásnyi valós szöveg mellé bevágod egy láthatatlan div-be a háború és békét valószínűleg olyan minuszos google rank-ed lesz, hogy öröm nézni

)
BlackY
Halfbreed
2006. Aug 19., 09:41
Lenne egy kis problémám (nem is igazán probléma, csak zavar). Ugye a flash-nek van külön beépített 'hand' egérmutatója. Azt szerettem volna megoldani, hogy a windows alapértelmezett 'hand'-je jelenjen meg helyette. Írtam egy as-et ami elrejti az egérmutatót és az egér koordinátáira igazít egy mc-t, ami a windows-os kurzort ábrázolja (beimportált transparent 'png'). Működik, az egyetlen gond vele, hogy fps-től függetlenül battyog kicsit. Sok flash-es oldalon nagyon szépen megoldják (valahogy), hogy simán menjen. Nem tud véletlenül valaki másik módszert amivel ezt el lehetne kerülni?
stanford
2006. Aug 23., 07:57
Sziasztok, egy nagyon alapvetö kérdéssel fordulok hozzátok én kis naiv. Arrol lenne szo ,hogy ha én csinálok egy flash menüt és azt be teszem html-be akkor a flash buttonokhoz hogyan lehet hozzárendelni linkeket ill. oldalakat ,ha lehet? Nagyon hálás lennék ha valaki tudna segiteni,elöre is köszönöm ,én.
tupacko
2006. Aug 23., 07:59
ActionScriptből kell megoldani: úgy egészséges:
a gomb actionscriptjéhez beírod:
on(release){
getURL("http://tupacko.uw.hu/index.php","melyik_frame");
}
Halfbreed
2006. Aug 23., 08:09
Egy másik megoldás, ha az Actions layerre illesztesz egy kódot a fő timeline-on. Én ált. így használom, mert így egy helyen vannak a kódok és könnyebben áttekinthető szertintem.
Ehhez először adni kell egy nevet a gombnak vagy mc-nek amire kattintani szeretnél. Áttítsd az Instance Name-jét mondjuk 'gomb'-ra.
Ha ez megvan, akkor Az Actions layerre illeszthető kód a következő:
_root.gomb.onPress = function(){
getURL("http://tutorial.hu","frame_neve");
}
Ha a kódban onPress szerepel, az az egérgomb lenyomásánál rögtön végrehajtja a parancsot, ha onRelease az pedig csak az egérgomb felengedése után.
stanford
2006. Aug 23., 08:53
Nagyon szépen köszönöm ,megy mindem mostmár

ja még egy kérdés nem tudnátok nekem adni eegy olyan oldalt ahol kivan irva az action script és az hogy mit csinál hogyha beirom? És még1* köszönöm sokat segitettetek
tupacko
2006. Aug 23., 08:57
Nincs mit. Én manualból tanulgattam, de ha jól meg akarod tanulni akkor szerintem www.swf.hu
stanford
2006. Aug 23., 09:52
Sajnos az swf.hu nem tudok regizni mert már probáltam és nem ment, valodni név valodi e-mail-al. Tudnál tanácsot adni? és bocsi hogy zaklatlak
Halfbreed
2006. Aug 23., 10:15
Ha Flash-ben nyomsz egy F1-et, akkor felugrik a súgópanel, ott van egy részletes Action Script referencia is, minden le van benne írva (igaz, angulol). A regi nem tudom miért nem megy, pontosan mi baj van vele?
stanford
2006. Aug 23., 10:35
csak nem küld vissza jelzö e-mailt ill. jelszó megerösitést. Na de nem baj majd a flash help-je segit és köszönöm mindent.
tupacko
2006. Aug 23., 10:45
Manual alatt én is a flash beépítet helpjére gondoltam, de azt sok magyar nem szeretni (nem tudom miért), mert szerinntük:
1. túl száraz a leírás
2. nem magyar
3. lusták fogni a szótárt és tanulni angolúl.
stanford
2006. Aug 23., 11:07
Én szeretem az angolt, szerintem ha meg van az alap tudás (tudod mit jelent a dog meg a cat

) akkor a többi már adja magát föleg flashben ahol leforditasz 1 szot és abbol már el tudsz indulni. Tehát nekem sokat segitettél az f1-el
Halfbreed
2006. Aug 23., 14:38
Na, ennek örülünk. Ide nyugadtan írhatsz ha bármi kérdésed van.
stanford
2006. Aug 24., 09:44
Csak nem jutok elöbbre a kutya fáját.
Ha tudnás segiteni megint hálás lennék neked... Az a bajom ,hogy csináltam egy gombot amire ha az ember rákattint akkor egy másik rétegen elkezd menni egy animáció ,be is irom hogy
_root.butt1.onPress = function{
play ()
De nem tudom ,hogy mit kell a zárojelbe irni ill tudom csak nem tudom a korrekt formátumot. ja meg azt nem tudom ,hogy csináljak egy Action Script réteget és oda irjam vagy mehet a gomb rétegére.
stanford
2006. Aug 24., 09:53
Barom ,vagyok bocsika. most már megy minden és bocsi a zavarásért
stanford
2006. Aug 24., 11:31
még is csak lenne egy kérdésem ,mégpedig az ,hogy mi a helyes formátum a gotoAndStop ( vagy play) parancs után
Tehát mit kell a zárolyelbe irni ill. hogyan
gotoAndPlay (....) .... hogyan kell beirni a frame számát meg a többit
Nagyon sokat segitenétek válaszotokkal
Halfbreed
2006. Aug 24., 12:29
Kétféleképpen ugorhatsz képkockára vele:
1.) Megadod a képkocka számát:
gotoAndPlay(20);
2.)Megadod a nevét:
gotoAndPlay("huszadik_frame");
A gotoAndStop(); ugyanígy működik.
Nevet a Properties panelen tudsz képkockának beállítani.
stanford
2006. Aug 24., 12:31
nem mükszik ezt irja ki
**Error** Scene=Scene 1, layer=button 2, frame=27:Line 1: Statement block must be terminated by '}'
_root.butt2.onPress = function () {
**Error** Scene=Scene 1, layer=button 2, frame=27:Line 6: Operator '=' must be followed by an operand
**Error** Scene=Scene 1, layer=button 2, frame=27:Line 1: Statement must appear within on handler
Total ActionScript Errors: 3 Reported Errors: 3
stanford
2006. Aug 24., 12:34
gotoAndPlay(14);
és én ezt irtam be...
Halfbreed
2006. Aug 24., 12:36
Mutasd az As kódot, azzal most te segítenél sokat.
Mondjuk azt most látni, hogy tuti nincs lezárva egy:
function(){}valahol.
szerk.: Zárjad le szépen
gotoAndPlay(14);
}
stanford
2006. Aug 24., 12:44
végülis csak ennyi van benne csak arra szeretnék valahogy rájönni hogy hogyan tudok vissza lépni a framek között egy gomb segitségével...
stanford
2006. Aug 24., 12:45
**Error** Scene=Scene 1, layer=button 2, frame=27:Line 1: Statement must appear within on handler
Total ActionScript Errors: 1 Reported Errors: 1
már csak ezt irja ki
stanford
2006. Aug 24., 12:54
QUOTE(stanford @ 2006. Aug 24., 13:45)
Total ActionScript Errors: 1 Reported Errors: 1
már csak ezt irja ki

hogy én mekkora barom vagyok ismét!!!!!!!

Rossz helyre irtam az as-t és ezérrt nem ment.... Te jó ég... Bocsánat bocsánat Bocsánat....
Ha majd következönek elakadok akkor légyszives kérdezd meg hogy biztosan átgondoltam mindent..... Bocsánat még egyszer
Halfbreed
2006. Aug 24., 13:01
előfordul
LeGaS
2006. Aug 24., 14:12
stanford: megköszönném ha legközelebb használnád a Javít gombot! Ne írj 3 hozzászólást egymás után.
stanford
2006. Aug 25., 14:18
Elöszöris köszönöm szépen a tegnao segitséget. Másodszor bocsánat a sok hozzászolásért.
Harmadszor van megint egy problémám

(milyen meglepö (szintén nem találom a Flash helpjében...))
A feladat az lenne ,hogy én rákattintok egy buttonra (ennek a gombnak van egy értéke pl: 15 (-hogy adom meg neki ezt az értéket? )) és ha én rákattintok akkor egy dinamikus text mezöbe be kéne irnia azt a számot (15)
Az lenne a kérdésem ,hogy lehet e ilyet csinálni és ha lehet akkor hogyan?
Elöre is köszönök szépen megint minden segitséget...
tupacko
2006. Aug 25., 16:28
Jelenleg nincs flash a gépemen, ezért hibás kódot nem akarok írn, így csak az elméletet mondom el:
1. a gombra kattintva meghívodik egy függvény (ahogy már az feljeb le van írva)
2. a függvényben fölűlírod a dinamikus szövegmező értékét
- minden din. szövegmezőhöz lehet változót csatolni, aminek oda kell ad a 15öt
vlm ilyesmi az átadás:
_root.változó = 15;
de nem biztos.
Halfbreed
2006. Aug 25., 19:57
Ha a szövegmező a _root-on van, akkor:
_root.szovegmezo_neve.text = valtozo;
Így félálomban szerintem működni fog.
stanford
2006. Aug 29., 08:15
Sziasztok ,bocsi ,hogy eddig nem irtam de azota porbálkozom megcsinálni de nem megy. Mármint de mert beirja a din.-be a 15-öt de nekem akkor kellene beirnia ha rákattintok egy buttonra. (eddig ez vált be _root.dyna.text = 15 ) (dyna a dinamikus textem neve) 9:10
csak nem tudom hogy lehet azt csinálni ,hogy akkor irja be ha én rékattintok a btn1 nevű gombomra.
Ugyancsak háláslennék a helyes megoldásért

9:15
Meg van : _root.btn1.onPress = function () {
_root.dyna.text = 15 ;}
ez igy nekem bevált de ha van valami egyszerübb megoldás szivesen veszem

9:20
tupacko
2006. Aug 29., 08:18
Akkor hívod meg, amikor rákattintasz a gombra:
_root.gomb.onRelease = function(){
_root.dyna.text = 15;
}
stanford
2006. Aug 29., 08:35
Most már sikerült. Köszönöm szépen!!! Már csak egy bajom van de tényleg csak egy (biztos lesz több is

) Ha én nem azt akarom hogy a 15-öt irja be hanem azt ,hogy 06-15 akkor azt hogyan kell mert én ezt beirom és kiirja nekem ,hogy -9

Ez is megvan csak idézö jelbe kellett tenni. Szoval köszönöm mégegyszer mndenkinek

Uram Atyám ,hogy ennyi bajom legyen.... Elöre is bocsánat a kérdésért ,de most már minden megy kivéve az hogy van 5 gombom mind az ötnek más az értéke ha rámegyek az elsöre akkor mükszik ,de ha a másodikra akkor nem. Mi lehet az oka?10:00
Halfbreed
2006. Aug 29., 11:13
Mindegyik gombnak különböző nevűnek kell lennie, és az as-ben is úgy kell hivatkozni rájuk
stanford
2006. Aug 29., 18:37
Tudom ,hogy elég baromságokat irtam ,de nem vagyok ennyire hülye

(na jó de) ,de most kivételesen nem az a baj ,mert mindegyiknek más a neve
Halfbreed
2006. Aug 29., 21:36
Mutasd már az as kódot pls.
zserbo
2006. Sep 3., 11:55
Hali!
Lenne egy olyan nagyon szőke kérdésem, hogy swf-hez hogy lehet megoldani, hogy az xml könyvtárban levő szavakat megjelenítse? Sajnálom még kezdő vagyok, erre meg még nem találtam meg a választ. Nagyon köszi a segítséget előre is!
Halfbreed
2006. Sep 3., 12:24
zserbo
2006. Sep 3., 13:06
QUOTE(Halfbreed @ 2006. Sep 3., 12:24)
1000 köszönet!
Halfbreed
2006. Sep 3., 13:43
Nincs mit.
koder
2006. Sep 13., 15:04
hali
valaki mondaná hogy lehet azt megycsinálni actionscriptem amit az arrange csniálna szóval előrébb hozzni vagy hátrébb az elemeket a google nem segitett

köszi
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.