Halfbreed
2006. Aug 19., 22:47
A következő pár gondolat nem lesz valami vidám.
Sokan hallottunk róla, hogy nemrég egy fiú nem félt kioltani egy életet, ezért egy tizennyolc éves lánynak, Pénzes Henriettának hosszú szenvedés után a kórházban kellett meghalnia. A mai napon végső nyugalomra helyezték, bízzunk abban, hogy egy jobb helyen elfeledheti mindazt, ami vele történt. Szeretnék kérni mindenkit aki embernek érzi magát, hogy egy szál gyertya mellett még névtelenül is hajtsunk fejet emlékére. Úgy érzem, ez a legkevesebb amit megérdemel.
Köszönöm
zsola2
2006. Aug 19., 23:35
Nem vitatkozni akarok, és természetesen én is elítélném, de a kimondott ítéleteket hadjuk meg a bíróságra.
Halfbreed
2006. Aug 19., 23:42
Épp ellenkezőleg zsola2, nem beszéltem ítéletről. A goldolat lényege csupán annyi, hogy emlékezzünk valakiről, aki már nincs köztünk, semmi több.
zsola2
2006. Aug 19., 23:44
Én csak arra próbáltam célozni, hoyg nem merném kategorikusan kijelenteni, hogy ő ölte meg. a cél és a gondolat nemes, és emberi.
De azért remélem kiderül majd az igazság, és jó ítélet születik.
Amennyiben valóban bebizonyosodik, hogy ő volt, akkor viszont a 15 évet keveslem.
Halfbreed
2006. Aug 19., 23:52
Nem is az a lényeg ki, hanem az hogy valaki megtette. Amúgy sincs valami jó kedvem az utóbbi napokban, nincs erőm most az elékövetőn filozofálni (később meg nem szeretnék). Mindegy, azt hiszem lefekszem lassan.
toxin
2006. Aug 20., 10:47
off ezért ide
Dávid Gyula: Különleges anyagok, különleges helyek az Univerzumban
A 2005-ös előadássorozat médiaanyagai
A kozmosz végeláthatatlan tér- és időtartományaiban, változatos fizikai viszonyai közepette sok olyan anyagfajta létezhet (vagy létezett), amelyek földi körülmények között nem fordulhatnak elő. Létezésük feltételezése, tulajdonságaik ismerete mégis nélkülözhetetlen a Világmindenség megértéséhez. A hipotetikus anyagfajták leírásához az elméleti fizika különböző ágai (részecske-, atommag-, plazma-, szilárdtest-, statisztikus fizika, általános relativitáselmélet) járultak hozzá. E tudományágak fejlődésével az ismeretlen anyagfajtákra vonatkozó elméletek is folyamatosan módosulnak. Sorozatunk a hipotézisek mai állásáról számol be.
http://polaris.mcse.hu/archivum/mediatar/0002_dgy2005akit érdekel
Halfbreed
2006. Aug 20., 11:24
wow, thx!
Cony
2006. Aug 20., 14:36
Azta mindenit 11 arany!
Ria-Ria Hungária!

Szerk#1:
12 arany!!!!
Lord Gabor
2006. Aug 20., 20:25
Anyám, ekkora vihart, és pont most, a tüzijáték alatt! Éreztem, hogy nem szabad kimenni... Nővérem meg kinnt van, de beszéltünk vele, és behúzódott valahová hálistennek.
Cony
2006. Aug 20., 20:56
Azzé M1 hamar hagyta az egésszet a fenébe, pedig az a közszolgálati tv és nekik kötelességük lett volna végig vetíteni.
Végül csak az RTL klub 2 operatóre bírta tartani a kamerát a 80km/h-s viharban!
Gratulálok ennyi barmot, Pécsre ebben a perbe jött meg a vihar. És most kezdik el itt a tüzijátékot ... ezek nem normálisak!
Cony
2006. Aug 20., 21:22
HOPPÁ!!!!
Két halálos áldozata is van a tűzijáték alatt kitört viharnak!
Hivatalosan meg nem erősített információink szerint két halálos áldozata is van a tűzijáték alatt kitört viharnak. A Batthyany téren ledölt a délután légiversenyre épített média-tribün, a Clark Ádám téren egy fa dőlt a tömegre. Információink szerint mindkét helyszínen egy-egy halálos áldozata és több sebesültje volt a szerencsétlenségeknek.
Mozaik
2006. Aug 20., 21:49
olvastuk..
én is ott voltam, szarrá áztam-fáztam, de ezek szerint viszonylag jól jártam: én a hídon álltam, és ott nem volt igazán pánik se semmi ami leeshetett volna... odalent bezzeg nyomultak az emberek!
Harder
2006. Aug 20., 22:33
Szomorú, hogy ilyen tragédia történt, én is most olvasom a híreket meg nézem TV-ben a közvetítést, hogy mi történt.
Mozaik
2006. Aug 20., 22:51
Az index fórumán megy is ezerrel a vádaskodás... Én meg így utólag jövök rá, hogy sokkal rosszabbul is járhattam volna, mint hogy elázom...
Lord Gabor
2006. Aug 20., 22:57
Már 4 halottat mondanak egy csomó helyen (a HírTV most 2-t mondd csak).

Ráadásul én azt olvasom, hogy csak a szervezők nem érdeklődtek az előrelátató időjárás felől. Ha esetleg lefújták volna...
Mozaik
2006. Aug 20., 23:13
Ezen az indexen 600 post óta vitatkoznak, hogy mit kellett volna tenni...
Nagyon nagy pech volt, az biztos.
Cony
2006. Aug 20., 23:32
AZt kellett volna tenni mint tavaly vagy kétéve (

) Elhalaszatni egy olyan napra, amikor egy deka felő sem lesz BP felett!
Bár utólag könnyű okos lenni!

Én a hirad.hu -t hirtv.hu -t index.hu -t és hvg.hu -t nézem... vannak még megbízható források?
Elnézést: utánna jártam: 2002-ben az árvíz miatt fujták le mert sokan földönfutóvá lettek vagy meghaltak, és ilyen körülmények között mégsem ünnepelhetünk!
Mozaik
2006. Aug 20., 23:58
én az origo-t is nézem...
más azért mégiscsak jó, hogy utat talál a sok szenvedés, félelem és gyűlölködés között a szeretet(bármennyire banálisnak is érzi ezt az, aki nem volt ott).
hogy nem csak arról szólnak a fórum hozzászólásai, hogy ki a hibás és ki miben téved... hanem arról is, hogy "ezúton is köszönöm annak a lánynak, aki odaadta a takaróját, hogy betakarhassuk vele a gyereket" vagy "a családnak aki hazavitt autóval"...
Lord Gabor
2006. Aug 21., 00:04
Én reggel utazom a Balatonra, kiváncsi vagyok mi lesz akkor. Pénteken vagy szombaton jövünk haza, addig is vigyázzon mindenki magára.
EDIT: És a nővérem már hálistennek hazaért.
Cony
2006. Aug 21., 00:06
Én is elkezdtem olvasgatni a fórumot. Mondjon le, meg kenjük az egésszet az Aba Botondra..szánalmas...
Mozaik: Hát látod vannak ilyen kedves emberek is.
Én meg itt telefonálgattam mint a hülye gyerek mert az unokatesóim felmentek BP-re és pár perce sikerült őket elérnem... megúszták ők is!
Tirion
2006. Aug 21., 12:34
Jó utat Lord Gabor!
Ami meg tegnap történt az nagyon szomorú. Amit pedig egyes tv-k csináltak tegnap az pedig undorító.
Cony
2006. Aug 21., 13:09
Bemész a könyvesboltba lehet kapni Angol könyveket, amiben van egy kis történet rá van írva hogy hány szóból áll és hogy milyen nehézségű. Veszel egy könnyűt és elkezded olvasni. Vagy veszel egy angol nyelvtan könyvet. Vagy beraksz egy egyszerűbb dvd-t amin nem sok szleng van és nem mondanak nehezebb szavakat berakod angol hang magyar felirat vagy fordítva és el tudod sajátítani a kiejtést stb...
Annyi féle módszer van még...
BlackY
2006. Aug 21., 13:12
Akkor az offolást bejefejezendő

írok pár szót én is. Igen, netről meg lehet tanulni nagyon egyszerűen angolul, ám vannak olyan nyelvi elemek minden nyelvben, amit nem lehet megkerülni, hanem rendesen a nyelvtankönyvből meg kell tanulni.
Ha a nyelvtan megvan, utána olvasgatsz on-line, és vagy szótárazgatsz, vagy szöveg-környezet alapján értelmezel, a passzív szókincsed kegyetlenül emelkedni fog, előbb-utóbb olyan szintre, hogy angol felirattal egy japán sorozat pár száz részét simán végignézed úgy, hogy egyszer sem kell lepauseolnod, hogy kikeress egy-egy szót, tökéletesen érteni fogod.

És ami azt illeti tessék elmenni arra a szakkörre, tanuld meg a nyelvet amíg van rá esélyed, hogy később ne több százezres tanfolyamokon kelljen tanulgatnod a nyelvet; megéri. Különösen, hogy ha hozzávesszük azt, hogy manapság bármilyen munka-hirdetést nézel az angol nyelv - legalább a szakmai - majd' mindenhol követelmény.
BlackY
toxin
2006. Aug 21., 13:21
"Annyi féle módszer van még..."
ezt kifejtve : a legegyszerűbb dc++ / magyar hub / keresőbe angol-nál

vagy
http://mp3portal.hu/index.php?name=PNphpBB...er=asc&start=20
2
Mozaik
2006. Aug 21., 14:08
QUOTE(Tirion @ 2006. Aug 21., 12:34)
Jó utat Lord Gabor!
Ami meg tegnap történt az nagyon szomorú. Amit pedig egyes tv-k csináltak tegnap az pedig undorító.
Én csak azt hallottam, hogy ment tovább a műsor, mintha mi sem történt volna.
Ami, ha belegondolsz, nem biztos, hogy ostobaság.
Mikor H. G. Wells Világok harca c. rádiójátékát leadták, hiába mondták be többször hogy ez fikció, közpánikot keltett...
Ha itt is folyamatosan adják amit tudnak, csak azt érik el, hogy nem csak a kint lévők, de az otthoniak is bepánikolnak, stb.
A hiradóban aztán úgyis benne lesz(van).
Tirion
2006. Aug 21., 14:50
Mozaik, pont, hogy a híradósokra gondoltam éppen. Dehát ez a dolguk... de mindegy, részemről ennyit.
Mozaik
2006. Aug 21., 14:50
Miért, mit csináltak a hiradósok?
zsola2
2006. Aug 21., 15:46
Gakorlatilag csak az irhájukat mentették.
Meg a kamerákat. volt aki saját maga tartotta a kameráját, hoyg el ne fújja szél. Vagy a kamera tartotta őt?
Nehéz volt eldönteni.
Egyébként egyetlen egy dolog volt ami nagyon nagy hiba volt, ha már nem fújták le, és az az, hoyg nem kapcsolták vissza idejében a közvilágítást, hanem hagyták 5-6 percet úgy vonulni a csordát, hogy a tök sötétben botorkáltak.
De ővebben majd este írok egy keveset a blogban. Elég élménydús volt.
Igazából örülök, hoyg egyben vagyok.
Zsolát hallottátok, Bem rakpart halász utca kereszteződése, kidőlt fa tövéből...
toxin
2006. Aug 21., 16:18
hát erre jót nem lehet mondani, rosszat meg nem akarok, de annak szívből örülök hogy nem lett semmi bajod az ijedségen kívűl, bárcsak mindenki elmondhatná ezt magárlól
Cony
2006. Aug 21., 18:01
Örülünk Zsola hogy megúsztad!
Viszopont holnap egy hétig hiányt fogtok szenvedni, tudom-tudom nehéz lesz kibírni de egy hétre elutazom!
Holnap reggel 6-tól nem láttok! :szipog:
dzsoco
2006. Aug 22., 22:06
aki tud frankó levlistákat amire fel lehetne iratkozzni és jó sok levelet kapni azt ne fogja vissza.
zsola2
2006. Aug 22., 22:49
visszaigazolás nélkül?

dzsoco
2006. Aug 22., 22:52

kicsit idegesítenek már a körlevelek drasztikus lépés kell

de már enyhülni látszik a dühöm
zsola2
2006. Aug 23., 00:05

Gondold azért át mégegyszer.

Gonosz dolog ez.
De néha az ember lelkének jót tesz.

Mozaik
2006. Aug 23., 00:23
Így van, gondold át mégegyszer:
...elég ennyi nekik?!
Ahogy Hofi mondotta:
"Azt írja az írás, hogy én 87 km/h-val mentem lakott területen.
Hát az lehetetlen.
Én ilyen lassan életemben nem mentem..."
Jhonny
2006. Aug 23., 21:13
Nem szar ugy blogolni, hogy kb. 5 hozzaszolas van az egesz rendszerben, de tobbnyire le se szarjak amit irsz, es orulsz, ha hetente 3 latogatod van?
BlackY
2006. Aug 23., 21:16
Nem.
BlackY
Jhonny
2006. Aug 23., 21:19
Kifejtened bovebben a velemenyed?
BlackY
2006. Aug 23., 21:21
Nem.
Najó, de: nem csak a nagyközönségnek lehet blogot írni. Period.
BlackY
dzsoco
2006. Aug 23., 21:23
Hát a blogot elvileg magadnak irod. A nagy látogatottsággal bíró blog-ok meg általában arról szólnak hogy mindenkit leszól az illető meg hasonlók én már nem is nagyon olvasok olyanokat, nincs értelme. Néhányat látogatok általában azok is a fórumtagok blogjai.
BlackY
2006. Aug 23., 21:47
Ahhoz, hogy ezt ennyire magabiztosan kijelenthessük kéne egy általános definíció a blog fogalmára.
Az önmagunknak írt szöveget (médiumtól függetlenül: pl. netre kitéve ugyan, de állandóan lezárva HTTP Base auth-al, és csak neked van hozzá accod) simán lognak, vagyis naplónak nevezném, nem minősíteném blognak...
BlackY
Jhonny
2006. Aug 23., 21:47
De ha nem latogatjak, akkor tulajdonkeppen semmi ertelme az egesznek, mert nem tudod meg mas velemenyet, nem tudsz beszelgetni senkivel az adott temaval kapcsolatban, ez igy nem valami izgi.
BlackY
2006. Aug 23., 21:51
A 20. század elejétől már bőven írógattak naplókat az emberek (mondjuk nem túl sokat, de már a műfaj létezett), szerinted azokat arra tervezték, hogy mindenki lássa őket?
Nem.
Tehát van értelme naplót vezetni, még akkor is, ha csak te olvasod.
BlackY
bugadani
2006. Aug 23., 22:41
Elgondolkodtató hozzáállás
Sandmann
2006. Aug 24., 13:43
Akkor már inkább papírra írom... az sokkal stílusosabb, és értékállóbb.
Én spec. nem olvasok blogokat...
Sandmann
Mozaik
2006. Aug 24., 14:35
Szvsz ha a blogot blognak használod, akkor nem hasonlítható össze a kézzel írt naplóval, hiszen annak nem is lehet publicitása.
A kézzel írt napló elektronikus megfelelője az, amit én művelek: számítógépen, jegyzettömbbe írom amit írok. Azért így, mert kézzel írni utálok, billentyűzeten meg nem...
LeGaS
2006. Aug 24., 14:38
Én leginkább már nem is tudok írni kézzel.
zsola2
2006. Aug 24., 15:04
Elég nagy baj az vazze!
BonD
2006. Aug 24., 16:26
QUOTE(Jhonny @ 2006. Aug 23., 22:47)
De ha nem latogatjak, akkor tulajdonkeppen semmi ertelme az egesznek, mert nem tudod meg mas velemenyet, nem tudsz beszelgetni senkivel az adott temaval kapcsolatban, ez igy nem valami izgi.
Mondjuk ha értelmes dolgokról írsz értelmes stílusban, akkor ez a probléma nem fog felmerülni. Tény, hogy a kezdeti nehézségeken át kell lendülni, de van rengeteg ingyenes és fair-play eszköz a blogok reklámozására, mint pl. blogkeresők, blogringek, kommenteknél megadható honlapelérhetőség, keresőoptimalizálás, stb.
Sandmann
2006. Aug 24., 16:43
de most miért jó nekem, ha van blogom?
Sandmann
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.