Help - Search - Members - Calendar
Full Version: offtopic V.
photoshop és webszerkesztés - tutorial.hu > www.tutorial.hu > Gumiszoba, próbálkozások, gyakorlás
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27
Gables
Szívesen

Ma elmentem egy haveromhoz, mondta tegyem be a tápegységet neki... oké ez megvolt...
összekötöm, minden... áramot neki...
és csíííp csip csip hang jön, ami köztudott hogy aztjelzi, hogy VGA gond van...
egy 6600-ost azért sajnálnék smile.gif

BCS
vagy egyszerüen rosz helyre kötötet a kábeleket evil.gif akkor is vadul csipog, vagy gyenge a táp a géphez vagy elvan álítva valami a biosban kb 1000 féle dolog
Mellody
nemtom van e valami baj az időbeosztásommal, de két órája keltem fel tongue.gif
Gables
szerintem egyszerűen jó alvókád van...
énis délig aludtam, akkor hívott fel teó, hogy vegyem ki a hálókártyát rolleyes.gif
Lord Gabor
Akkor én itt a fél tizenkettős ébredésemmel le vagyok maradva. smile.gif
Halfbreed
Megvilágosodtam, mától a 6-os Explorer helyett áttértem a Firefox 2-re smile.gif
LeGaS
És ehhez mennyi idő kellett? smile.gif Egyébként jól tetted. ^^
Lord Gabor
Nahát, kiakartam deríteni, hogy LeGaS titulusa mit jelent, erre a Google nem egy fórumos hozzászólást dob ki elsőre? smile.gif
Halfbreed
QUOTE(LeGaS @ 2006. Oct 29., 14:49)
És ehhez mennyi idő kellett? smile.gif Egyébként jól tetted. ^^
*

Annyi, hogy megjelenjen a 2-es verzió, mert az 1.5-ös sokkal lassabban töltött be nekem mint az Explorer, ezért nem használtam azt eddig. smile.gif
LeGaS
QUOTE(Lord Gabor @ 2006. Oct 29., 14:16)
Nahát, kiakartam deríteni, hogy LeGaS titulusa mit jelent, erre a Google nem egy fórumos hozzászólást dob ki elsőre? smile.gif
*

LOL! smile.gif
Egyébként az A List Apart-os cikkből van, angolul Greater Standardista.
Mellody
nemigaz hogy esik az eső!! Hó essen ne eső!!!
LeGaS
Inkább eső. smile.gif Azt jobban szeretem.
Mellody
én meg a bazinagy hóviharokat szeretem evil.gif
BCS
phaa nagyon nem hiányzik hogy havas sáros lagyakban járkáljak
eső rulez biggrin.gif
Cony
ne essen semmi legyen 22-23°C kcisit fujjona szél, és a napot takarják el a felhők..az a jó... nem fagy meg az ember, de napszúrást sem kap! smile.gif
Mellody
itt a tél minnyá és ne essen?!?!?! szakadjon a hó októbertől Májusig! smile.gif
Attól lesz a karácsony fehér!
Mozaik
hó, hó, hó. néha persze ső is, de a havat jobban birom smile.gif
Cony
hó, eső egyre megy, mert utánna lutyok/sár lesz, ami állandó kutya pucolást eredményez..brrrrr
dzsoco
jah meg állandó cipőtakarítást nehogy tönkremennyen mert Mo.-n még mindig azt a k..... sószórást csinálják.
Cony
ezaz nem ám hogy homokot, sót, ami kicsinálja a kutyák talpát!!! grrr.gif
Mellody
Na előadtam anyámnak, h elasom a Legóimat, amit kb 7 éve nem használtam, mert airsoft fegyvert akarok venni. erre elkezdett kiabálni, h nem adhatom el, mert hogy kell az unokáknak, meg hogy mekkora érték, meg hogy mien jó. És rájötttem, hogy télleg jó volt régen, de akkor is el kellene adnom, mert már túl öreg vagyok hozzá, de ez meg mien lámaság már hogy valamihez öreg az ember. Tök gáz h nem legózhatok egy jót ( biggrin.gif ) csak mert elmúltam már 9. Olvasgattam a neten multkor, egy csomó apuka siránkozik, h a gyerekeik abbahagyták a legózást, és nekik így már nincs ürügyük legózni. Tök gáz az egész. És egyre nagyobb a kísértés smile.gif Ráadásul nővérem ha elköltözött mert házasodik, akkor magával viszi az övéit is, mert az ő gyerekeinekakarja adni, de össze vannak keverve, szal majd meg kell építeni őket, anélkül hogy kísértésbe essek, hogy ne építsek egy bazi nagy vadászgépet vagy egy vidámparkot. Hát hol élünk emberek... Mondjátok hogy nem én bennem van a hiba!

szerk.: de jó lenne megint 6 évesnek lenni smile.gif
Amúgy ezt itt fennt ne vegyétek nagyon komolyan csak elragadott a hév, ez olyan mint amikor az a bajom h miért nem hordhatok szoknyát stb...
LeGaS
Airsoft-ozni nem csak 18 éves kortól lehet?
Mellody
nem, 16
szerk.: de márciusig úgyse töltöm még be.
Mozaik
Ugyan már, nyugodtan legózhatsz... én mondjuk 15 vagyok, de tegnap is ma jót legóztam(na jó, bevallom, az öcsémmel smile.gif ), építettem egy transformert... király smile.gif
Mellesleg nagyon szépen meg is lehet indokolni: mikor a múltkor itt voltak a barátaink, a negyvenes komoly bankigazgató meg apám leültek legózni, mert az illető meg akart mutatni milyen az új házuk, és megépítette legóból az alaprajzát... és addig-addig építette amíg megoldást találtak egy eddig megoldatlan berendezési problémára biggrin.gif
Mellody
jajj kísértenek!
visszatérve az airsoft-ra egy ilyet, vagy legalábbis felettébb hasonlót fogok venni:
user posted image

És az a faja, h kitaláltam nyáron h airsoftozni akarok, és az osztálytársam is kitalálta, de egymástól teljesen függetlenül, így eggyütt megyünk airsoftozni XD
zsola2
Ni a szar az az airsoftozás?
Lord Gabor
Airsoft a wikipédia szerint
Nekem olyan paintball szerű valaminek tűnik így első látásra.
LeGaS
SoftAir.hu a Magyar Airsoft portál
zsola2
aham. értem.
köszönöm.
Mellody
Ugyan olyan mint a paintball, csak sokkal realisztikusabb:
-Igazi fegyverek alapján mintázzák a fegyvereket, még a súlyuk is ugyanolyan
-Nem festéklövedékekkel, hanem muanyag golyókkal (BB) jáccák, szal fáj is (nm nagyon, farmeren keresztül nem is érezni szinte), de muszály becsületesnek lenni
-Katonai ruházatban játszák, katonai felszerelésekkel
-Nyílt terepen (erdő, lőtér, stb...)

Szal tök faja az gész, szvsz százszor jobb mint a paintball, viszont nem lehet bérelni, neked kell megvenni a fegyvert meg a felszerelést.
És sokkal sokrétűbb mint a paintball, vannak gépfegyverek, shotgunok, gyorstüzelők, mesterlövészpuskák, pisztolyok, revolverek, felszerelhető vagy külön gránátvető (és gránát smile.gif ), felszerelhető gyakorlatilag minden ami az igazi fegyvereknél, és még sorolhatnám... Van olyan meccs ahol a zsiguli tetejére letámasztanak egy állati nagy géppityut, és úgy irtanak. Van éjjeli meccs, téli meccs, mindenféle, szal nagyon jó játék, csak be kell hozzá tölteni a 16-ot.
lac
Nem tudom én elég alacsonynak tartom ezt a 16 éves minimál életkort. Meg ahogy elkezdtem körülnézni a témában(megtettszett a dolog) én nem láttam ilyen korú játékosokat. Jól meggondoltad? smile.gif
Mellody
osztálytársam is airsoftozik, pedig nem sokkal idősebb nálam. sok fiatal airsoftos van, de a többségük már ilyen 30 éves emberke.
Mozaik
QUOTE(Mellody @ 2006. Oct 31., 14:20)
-Nem festéklövedékekkel, hanem muanyag golyókkal (BB) jáccák, szal fáj is (nm nagyon, farmeren keresztül nem is érezni szinte)
*

Én spec azt hallottam hogy az is fáj... Persze nemtom, én magam nem próbáltam.
Mellody
hát ha 1 joule-al lőnek meg egy 6mm-es (20-25 grammos) golyóval, az mindenképp fáj. De amúgy van piros festékes golyó az airsofthoz, hogy még realisztikusabb legyen smile.gif
Mellody
A legóhoz visszatérve meg: belegondoltam, elővettem, de rájöttem: áhh már nem vagyok 8 évs sajnos, ha valamit építeni akaok fogok egy 3Dmodellező progit és építek smile.gif Szal elővettem, és elkezdtem különválogatni szín mg satöbbi szerint, hogy elrakjam, és majd 10 év mulva vegyem csak elő amikor már gyerekei lesznek. Az egész szoba egy merő legó volt, mert minden kis elemet a szoba egy más pontjára kellett állítanom, hogy meg tudjam különböztetni a kategóriákat. Erre beállított egy lány ismerősöm biggrin.gif csakúgy biggrin.gif én meg magyarázhattam neki, hogy csak az unokáknak szedtem elő, meg satöbbi. És ki lettem röhögve... na mindegy biggrin.gif
Mozaik
Há minek aztat szétválogatni? Nálunk egy naaagy dobozban egy terítőne van az egész, ha kell, kihúzzuk mint egy zsákot, szétnyitjuk a terítőt és legózunk; ha befejeztük a leesett darabokat is visszahányjuk a terítőre, aztán összefog, összehajt, és pakol vissza az egész a dobozba. Ennyi. smile.gif
Mellody
jójó, de nekem van egy nővérem és egy bátyám, és ők 10 éves korukig mindig kaptak legót szülinapra, karácsonyra stb... És velem is így van, tehát nem fér el az összes egy dobozban, sőt egy kissebb szekrényben sem. Azért szerettem volna eladni, ha találók egy jó vevőt aki terepasztalozik legóból (mert van ilyen) annak akár 200.000 -ért is kaphattam volna, abból meg már egy profi airsoft felszerelés extrákkal kijönne.
BCS
én mi van amikor 1 méterről mondjuk nyakon lőnek valakit ezzel a müanyag golyóval ?
Mellody
Hát ha a gigáját találják el akkor fuldoklik egy kicsit, de semmi baja nem lesz. A gyengébb fegyvereknek általában nem marad nyoma és nem fáj annyira, de ha mondjuk egy mesterlövésszel lőnek nyakba, akkor egy bazinagy véraláfutás lesz, setleg egy kis seb. Arról nem is beszélve hogy kitiltanak egyből az airsoftból, soha nem lőhetsz valakire egy méterről. Arra ott van a késelés (kés nélkül smile.gif ).
BCS
vazze az explorer nem vette figyelembe a <br />-t ha a <p> elé raktam csak akkor ha utána
zsola2
Sepiroth, nagyon helyes...
Minek a <p> elé sortörés? wink.gif

Egyébként egyméterről ha nyakon lőnek, az még csak egy dolog, ott talán nincs ideje úgy felgyorsulni a golyónak, mintha távolabbról lőnének. Feltéve, ha ugyan azon az elven működik, mint a "rendes" lőfegyver.

Minden esetre, nevezzetek konzervatívnak, de talán még a 18 éves korhatárt is keveselném ebben a "játékban". sad.gif
Mellody
Konzervatív! smile.gif
Nemtom hogy hogyan gyorsulnak, van bennük egy cucc, ami felpörgeti a golyót mielőtt kirepül. És kb 50-100 méterig visznek el ezek a cuccok, szal nem nagyon van idejük felgyorsulni.

szerk.: megaztán nagyon kicsi az esélye, hogy nyakon lőnek. Sokkal valószínűbb hogy testre, ott meg nem fáj ha van rajtad egy póló meg egy katonai zubbony. És amúgy is egy meccsen max egyszer lőnek meg kivéve ha visszaállós vagy orvosos meccs van. És az se biztos hogy meglőnek egyszer is, kivéve ha last man standing van és a vesztes csapatban vagy smile.gif
BCS
QUOTE(zsola2 @ 2006. Nov 1., 20:58)
Sepiroth, nagyon helyes...
Minek a <p> elé sortörés? wink.gif

Egyébként egyméterről ha nyakon lőnek, az még csak egy dolog, ott talán nincs ideje úgy felgyorsulni a golyónak, mintha távolabbról lőnének. Feltéve, ha ugyan azon az elven működik, mint a "rendes" lőfegyver.

Minden esetre, nevezzetek konzervatívnak, de talán még a 18 éves korhatárt is keveselném ebben a "játékban". sad.gif
*

szerintem is kevés a 18
igaz 30 év felett is lehetnek olyanok akik lövés előt magasról tesznek rá hogy a másiknak a fejét célozza esetleg ugy hogy azon nincs éppen védő sisak és kilövi mondjuk a szemét
Mellody
Ugyan, védőszemüveg vagy maszk nélkül nem is lehet a pálya közelébe menni. És hidd el nem fog senki a másik ember fejére célozni szándékosan, hacsak nem tud máshova lőni, akár milyen felelősség nélküli ember. A szemüvegeket is letesztelik, satöbbi
zsola2
Erről egyébként eszembe jutnak ezek az utolsó mondatok:

"ááá, ugyan, nincs is kibiztosítva!"

biggrin.gif
Cony
Zsola:

Nyugadtan lőhedsz a maszkra tegnap vettem a Teszkóba....
Mellody
vagy:
Nézd meg a csövét, nem ragadt bele valami? smile.gif
Sandmann
QUOTE(zsola2 @ 2006. Nov 1., 19:58)
*

A rendes lőfegyvernél és minden másiknál is az van, hogy csak addig gyorsul a lövedék, amíg a csőben van. A töltényt a lőpor égésekor képződő gáz gyorsítja. Mivel a lőpor a cső belsejében van, és nem mozog együtt a tölténnyel, csak addig tudja gyorsítani azt, amíg a cső belsejében van.
(Ha a tölténnyel együtt menne a lőpor, akkor a töltény vmilyen füstcsíkot hagyna maga után sztem, ezért látni lehetne, hogy honnan jönnek a lövések...)
Amint a töltény kiér a csőből a gáz elszökik, tehát nem gyorsítja a töltényt. Innentől már a közegellenállás lassítja a töltényt.
A rakéta csinálja azt, amit mondasz: az magával viszi az üzemanyagát, és akkor gyorsul, amikor akar...

Sandmann
Mellody
de ha mondjuk egy szakadékba lőssz lefele, akkor gyorsul smile.gif
zsola2
Sandman, elfogadom amit mondasz, mert nem értek hozzá.
De akkor hoyg lehet az, hogyha nem nő a sebessége, akkor közelről pl megfogja a golyóálló üveg az AK töltényét, távolabbról viszont átmegy rajta?
(Persze ez csak egy pizonyos pont, még távolabbról már lassul...)
Mondom, nekem így mondták olyanok, akik fegyverrel dolgoztak nagyon sokáig.
De tényleg nem értek hozzá, én ebben a hitben éltem sokáig.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.