CPU: 2,4 GHz P4
RAM: 1256 MB
VGA: inno3d Geforce 7600 GS
Alaplap: Asus P4S800
HDD (ez mondjuk ebből a szempontból nem lényeges, de azért leírom): 80 GB + 250 GB (2 merevlemez, 5 partíció (1. HDD: rendszer+swap+home partíció, 2. HDD: rendszer partíció tesztelésre + adat partíció)
Integrált hangkártya (na azt nem próbáltam, hogy milyen lenne, ha mindegyiknek menne a hangja...

)
DVD olvasó
openSUSE 10.2
XGL-el és
Beryl-el megspékelve.
Gépet nemrég fejlesztettem, egész jó lett így most, életemben először játszottam például Doom 3-al 1024x768-ban max beállításokkal.

Nos, és ez a XGL/Beryl dolog(amivel ugye ez az effekt lett)... ez egyelőre kétélű dolog. Egyrészt jó, mert jól néz ki, az ember el van ájulva tőle, jönnek az álmélkodások, hogy de jó (nővérem például erősködik, hogy az ő gépére is rakjak fel ilyet) és a többi. Viszont 2-3 hét használat után azt kell mondjam, hogy egyelőre még nem érett meg arra a projekt, hogy élesbe bevessék. Miért is? Egyrészt én egyelőre egy (hálistennek viszonylag ritkán) instabil Beryl SVN-t használok, mert a stabilban nincsenek benne azok a dolgok, amik viszonylag hasznos dolgok, vagy legalábbis nem annyira jól, mint SVN-ben ( például a miniatűr előnézetek a tálcán). Ami viszont ennél rosszabb, az a következő: ha XGl megy, akkor nem lehet kihasználni a VGA 3D-s dolgit... namármost ez néha azért megmutatkozik, például nem tudom Doom 3-t elindítani, Google Earth is lassabban megy és textúra hibás, HD felbontású filmet nem tudok emiatt nézni (amúgy még éppenhogy megy XGL nélkül), stb... Elvileg ki lehet kerülni XGL-t, de ez eddig még nekem nem sikerült (mert ugye valami kell a Beryl alá, ami a tényleges 3D-s gyorsítást adja az effekteknek, és csak az effekteknek). Ráadásul egy csomó funkció tényleg csak parasztvakítás vagy eye-candy (pl: ablakok "elégése" bezáráskor, ablak rángás, stb...), ami lassítja a munkát (erről
itt van egy hír/tanulmány Vista alapokon). Viszont vannak benne hasznos dolgok is azért, például az előnézeti képek (tálcán, Alt+Tab váltásakor, ha a sarokba viszem az egeret akkor
Mac OS X-szerű ablakváltás lesz, stb...), zoomolás, átlátszóság néha jól jön, stb.
Én azt mondom erre a dologra egyelőre, hogy szép, látványos, hasznos is, de nem elég kiforrott a mindennapi használathoz(nekem leginkább 3D-s gyorsítás hiányzik ilyenkor) és reménykedem, hogy hamarosan kiheveri ez a rendszer a gyermekbetegségeit...