Help - Search - Members - Calendar
Full Version: offtopic V.
photoshop és webszerkesztés - tutorial.hu > www.tutorial.hu > Gumiszoba, próbálkozások, gyakorlás
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27
BCS
Mozaik
QUOTE(Mellody @ 2007. Feb 19., 15:44) *
VAjon miért van az h ha igazam van egy tudományos fórumon, egyszerűen törlik a felhasználói nevem ???

Tod a tudományos pofák általában besavanyodott alakok, és nem szeretik, ha a kérdést nem megfelelően tudományosan közelíted meg. A te válaszod egy másik felfogás, és ők sztem ott nem épp arról beszéltek, de ha jól adod elő, talán még kis se bannolnak...
Megjegyzem aranylaci oldalán én is közel jutottam már pár agyvérzéshez.

Halfbreed: király biggrin.gif
Mellody
Egyszer indítottam egy tényleg tudományos témát, a tökéletes vákkumról, tökéletes tükörröl, 0 kelvinről, meg az eseményhorizontról. Egybüdös hsz-t nem tudtak bele írni. Ennyit érnek. Szobatudósok. Illetve nem is, ez a hapsi csak a fantáziájával szórja az észt.
dzsoco
jah mindenki hülye csak te nem (a megnemértett zseni), már bocs....
Mellody
ja biggrin.gif

szerk.: De igazság szerint "rendesek", mert hmost h kibannoltak ,egyből elkezdtek úgy beszélni a dologról, amit eddig írtam, ők meg tagadták, mintha ez eddig is tény lett volna. De ejtsük a témát alapból nem kellett volna ilyn fórumra bemenni és elrontani a "értsünk egyet mindenben, hogy ha eljönnek értünk az ufók magukkal vigyenek" idillt.

szerk2.: és csak h képben legyünk, ők a meg nem értett zsenik nem én. Én a megértett zseni vagyok biggrin.gif /csak poén mielőtt valaki belekötne smile.gif/
BCS
Nem tudjátok véletlenül ? hogy ez melyik együttesnek lehet a száma vagy esetleg mi lehet a szám címe ?

http://proba09.cjb.hu/index.html

A fastlane sorozat 7. részének az elejéből vágtam ki ezt a részletet szov. bocs hogy csak ennyi lett.
Lord Gabor
Szöveg alapján szerintem ez a szám:
Skunk Anansie - Carmen Queasy
BCS
köszi
meg kerestem a youtubon ennek a számnak a klipjét azt hittem valami szép kis fehér bombázós klipet fogok látni de valami iszonyat szörnyüséget találtam helyette
a saw 3 emellett elbujhat dry.gif
Mellody
sziasztok!
ti az ilyenekben látjátok a 3D-s alakzatot? csak mert akkor lehet neki kéne ülni ps-el megpróbálni hogyan kell, csak kíváncsi vok h lenne e akit érdekel.
http://staff.science.uva.nl/~ulle/gallery/hund.gif
http://staff.science.uva.nl/~ulle/gallery/hai.gif
amit látni kéne:
első: kutya, második: cápa
ckow
hát én őszintén szólva nem láttam semmit, pedig egy egész könyvnyi ilyenem van, amik mennek.. egyszer ráakadtam egy programra ami sima jpgkből csinált ilyen képeket, szerintem ps-el lehetetlen
Mellody
PS-el semmi sem lehetetlen! smile.gif amugy meg naggyából tudom is hogyan kell.

szerk.:
faja
http://www.dpchallenge.com/image.php?IMAGE_ID=440344
BlackY
De. Zeneszerkesztés.

BlackY
Mellody
najóvan...
smile.gif
Halfbreed
Blacky-ről jut eszembe, egyszer ráakadtam egy olyan progira, ami hanggá alakítja a képinformációt. Ha megtaláltam a linket majd bedobom. smile.gif
BlackY
Halfbreed, még hány topicban kell, hogy kijavítsalak? Nagy Y!!!!

BlackY
Harder
Felvettem filter-be a neved, úgyhogy ezután nagy valószínűséggel mindig jól fog megjelenni (hacsak valaki szándékosan nem írja nagyon másképp) biggrin.gif
BlackY
Köszi respect.gif smile.gif

BlackY
Halfbreed
BlackY, még egyszer elnézést kérek, egész nap nem jutottam géphez ezért csak most tudom javítani.
Engesztelésül egyszer vendégem leszel egy sörre. wink.gif
BlackY
smile.gif

BlackY
Tirion
Én látom azokat a képeket! smile.gif Még ilyeneket smile.gif
Cony
QUOTE(kukac7 @ 2007. Mar 2., 23:32) *
1. megjelent mar kulhonban is es nalunk is
2. mibol gondolod, hogy egybol valtani fognak az emberek ie7re?
3. nem csak vistan megy az ie7
4. felesleges erre alapozni, szerintem evekbe telik, amig az x% ie6bol lesz x+tobb% ie7

1. Tudok róla, és már régóta azt használom.
2. Hogy a netezők nagy része XP-t használt, amin IE 6-van alapon, sokan nem töltötték le az újat. (szerinted kb 1 hónapja a netezők hány % használt IE 7-t?) Aki megveszi a Vistát, az nem hiszem hogy le fogja szedni az IE7-t és fel fogja rakni az IE6-t!.
3. Nekem is fenn volt XP-n!
4. "egyre fontosabb lesz az IE 7-re való optimalizáció!", nem azt mondtam hogy a Vista megjelenése után mindeki azonnal törli az XP-jét és Vistát rak fel, vagy update-eli az IE6-t, hanem hónapról-hónapra többen és többen fogják használni, majd végül eltűnik mint az IE5!

Lord Gabor
Azért erre nehezebb alapozni, hogy hamar el fog tünni IE 6, lévén hogy Internet Explorer 7 Windows XP/Windows Vistán megy csak, és sok cég még használja azért a Windows 2000-t, és ha nem váltanak egyhamar Windows Vistára, akkor nem váltanak IE 7-re sem...
LeGaS
QUOTE(Cony @ 2007. Mar 4., 00:06) *
2. Hogy a netezők nagy része XP-t használt, amin IE 6-van alapon, sokan nem töltötték le az újat. (szerinted kb 1 hónapja a netezők hány % használt IE 7-t?) Aki megveszi a Vistát, az nem hiszem hogy le fogja szedni az IE7-t és fel fogja rakni az IE6-t!.

De automatikus frissítésként letöltődik (már ha nem kapcsolták ki).
BCS
QUOTE(LeGaS @ 2007. Mar 4., 07:37) *
De automatikus frissítésként letöltődik (már ha nem kapcsolták ki).

egy pár hete még igen de most nem, valamiért ki vették a microsoftnál az automatikus fríssítésekből
nemrég feltetttem ismét az xp sp2-őt,
lejöt a kb 80 frísítést de most már nincs közte az ie7
Mellody
Emberek, a Mellody név nem gáz egy férfi embernek? most komoylan biggrin.gif csak mert ismerősömnek született kislánya, és Melody nak nevezték smile.gif
BCS
szegény lány
ckow
hát nekem a dallam meg a Looney Tunes jut róla eszembe biggrin.gif manapság már bármilyen nevet lehet adni
Christo
Sziasztok!

Ha érdekelnek valakit dokumentumfilmek a budapesti metróról (80-as évek), akkor innen lehet letölteni őket:
http://www.c6.hu/~lovigabi/metro_freeforum/
Mellody
ez sokkol.
http://www.youtube.com/watch?v=BX8M09NBZ3g
XD
Bexter
Legjobb pillanatotokban hátha eszetekbe jut, hogy mekkora
sávszélességetek van!!

1. Az emberi test 75MB-nyi genetikai információt tartalmaz.
2. Egy spermium így 37.5 MB-ot
3. Egy milliliterben 100 millió spermium van.

Gondolatmenet:

Általánosságban egy alkalommal 2.25 ml-t lövünk ki 5 mp alatt.
Igy a fütyi sávszélessége:
(37.5MB x 100M x 2,25)/5 = (37.500.000 x 100.000.000 x 2.25)/5 =
1687500000000000
tehát: 1687,5 TeraByte/s

Ez több mint egymilliárd floppy, vagy 2 millió CD lemez / sec.
ckow
na jó, de ki akar 45 milliószor lemásolni 37mb-nyi anyagot? biggrin.gif
ReSeTer
Valaki megtudná mondani, hogy hogyan lehet AutoCAD 2007 vagy valamelyikkel ilyen felíratmezőt(szövegmező)-t csinálni?
ilyet
És fejléces keretet?
ibalazs
ReSeTer:
Meg kell rajzolnod; vonal, honnan hova, aztán meg bele a szöveget smile.gif (R14től 2008as verzióig ~ugyanúgy)
Az ACAD az tényleg egy rajzoló program, ahogy csinálnád kézzel-papírral-ceruzával, úgy kell csinálni benne is.
Ez most úgy tűnhet, hogy nesze-semmi-fogd-meg-jól, de igazából nem tudom, hogy hol akadtál el.
Mellody
Harder
Aranyos kép smile.gif
Lord Gabor
Aranyos a kép tényleg, csak nem eated, hanem ate... vagy csak én tévednék? smile.gif
Ahh, itt van a magyarázat... smile.gif
Eated
Lord Gabor
A mai világban szokták mondogatni, hogy az embernek egyre kevesebb ideje van mindenre, mert állandóan csak rohanunk, csinálni kell a feladatainkat, stb. Szabadidőnk minden másodpercét ki kell használnunk! Hogyan tehetjük ezt meg? Nos, ha pédául egy filmsorozatot/több filmet szeretnénk megnézni a közeljövőben, akkor minek vacakoljunk azzal, hogy mindegyiket _külön_ nézzük meg? Miért ne nézhetnénk meg őket egyszerre, egy időben? Sőt, ez a megoldás valamilyen szinten demokratikus, ugyanis a környezetünkben mindenki kiválaszthatja a neki megfelelő filmet... smile.gif
Ez a kép eredetileg azért készült, hogy teszteljem az XGL és Mplayer képességeit a gépemen, de ezt a kommentet egyszerűen nem tudtam kihagyni.... smile.gif

A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu
Harder
Kellemes... smile.gif Milyen gépen fut?
Lord Gabor
CPU: 2,4 GHz P4
RAM: 1256 MB
VGA: inno3d Geforce 7600 GS
Alaplap: Asus P4S800
HDD (ez mondjuk ebből a szempontból nem lényeges, de azért leírom): 80 GB + 250 GB (2 merevlemez, 5 partíció (1. HDD: rendszer+swap+home partíció, 2. HDD: rendszer partíció tesztelésre + adat partíció)
Integrált hangkártya (na azt nem próbáltam, hogy milyen lenne, ha mindegyiknek menne a hangja... smile.gif )
DVD olvasó
openSUSE 10.2 XGL-el és Beryl-el megspékelve.
Gépet nemrég fejlesztettem, egész jó lett így most, életemben először játszottam például Doom 3-al 1024x768-ban max beállításokkal. smile.gif
Nos, és ez a XGL/Beryl dolog(amivel ugye ez az effekt lett)... ez egyelőre kétélű dolog. Egyrészt jó, mert jól néz ki, az ember el van ájulva tőle, jönnek az álmélkodások, hogy de jó (nővérem például erősködik, hogy az ő gépére is rakjak fel ilyet) és a többi. Viszont 2-3 hét használat után azt kell mondjam, hogy egyelőre még nem érett meg arra a projekt, hogy élesbe bevessék. Miért is? Egyrészt én egyelőre egy (hálistennek viszonylag ritkán) instabil Beryl SVN-t használok, mert a stabilban nincsenek benne azok a dolgok, amik viszonylag hasznos dolgok, vagy legalábbis nem annyira jól, mint SVN-ben ( például a miniatűr előnézetek a tálcán). Ami viszont ennél rosszabb, az a következő: ha XGl megy, akkor nem lehet kihasználni a VGA 3D-s dolgit... namármost ez néha azért megmutatkozik, például nem tudom Doom 3-t elindítani, Google Earth is lassabban megy és textúra hibás, HD felbontású filmet nem tudok emiatt nézni (amúgy még éppenhogy megy XGL nélkül), stb... Elvileg ki lehet kerülni XGL-t, de ez eddig még nekem nem sikerült (mert ugye valami kell a Beryl alá, ami a tényleges 3D-s gyorsítást adja az effekteknek, és csak az effekteknek). Ráadásul egy csomó funkció tényleg csak parasztvakítás vagy eye-candy (pl: ablakok "elégése" bezáráskor, ablak rángás, stb...), ami lassítja a munkát (erről itt van egy hír/tanulmány Vista alapokon). Viszont vannak benne hasznos dolgok is azért, például az előnézeti képek (tálcán, Alt+Tab váltásakor, ha a sarokba viszem az egeret akkor Mac OS X-szerű ablakváltás lesz, stb...), zoomolás, átlátszóság néha jól jön, stb.
Én azt mondom erre a dologra egyelőre, hogy szép, látványos, hasznos is, de nem elég kiforrott a mindennapi használathoz(nekem leginkább 3D-s gyorsítás hiányzik ilyenkor) és reménykedem, hogy hamarosan kiheveri ez a rendszer a gyermekbetegségeit...
Mellody
Majdnem írtam valami csúnyát biggrin.gif
az én gépemmel elbújhatok smile.gif
Harder
Köszi a részletes leírást, csak emiatt gondolkodtam mostanság, hogy beszerzek egy plusz gépet itthonra és kipróbálom úgyhogy pont jól jött. smile.gif
Lord Gabor
Kiváncsi leszek majd a véleményedre. smile.gif Milyen rendszer fog felkerülni majd a gépre? Én openSUSE-t szívből ajánlok, jó kis rendszer (bár jogi problémák miatt egy pár dolgot sajna nem tartalmaz alapból, mint például mp3 lejátszás, DVD lejátszás, stb (UHU Linux például alapból engedi ezeket emlékeim szerint... sőt, biztos, nemrég használtam egy UHU Live CD-t, azon ment mp3 rögtön), de ha az ember felpakol egy pár dolgot az alaptelepítés mellé, akkor utána már tökéletes smile.gif ). UHU Linux sem egy rossz rendszer, de azzal kapcsolatban nincsen most sok tapasztalatom, mert régen volt gépemen, de XGL valószínűleg ott is megy (viszont ott nincs alapból a telepítő CD-n mint például susénél). Amit nagyon favorizálnak most Linuxnál, az az Ubuntu Linux... amit én azért nem tudtam kipróbálni, mert nem volt hajlandó oda települni ahová én akartam, legfeljebb a régi rendszer helyett lett volna felmenni, de azt meg nem akartam ugye (Ubuntuval mondjuk érdemes lenne megvárni az áprolisi új stabil változatot, én speciel azt teszem). Ha kéne valami segítség Linux ügyben, akkor én szívesen tudok segíteni akár emailben, akár MSN-n (minkdettő címem ugyanaz: lordgabor / kukac / gmail / pont / com )
Harder
Rendben, köszi smile.gif
BCS
az msn most már csak hotmailes email cimet enged belépési email ként ? mer akár hogy nyagatom nem enged mást
Mellody
nekem megy msn.com al is
Lord Gabor
QUOTE(Harder @ 2007. Mar 14., 23:53) *
Rendben, köszi smile.gif

Hehh, pont most jött ki a firss, stabil 0.2.0-es változat. Valószínűleg meghallották a tegnapi csevejünket a témáról. smile.gif

QUOTE(Sepiroth @ 2007. Mar 15., 09:55) *
az msn most már csak hotmailes email cimet enged belépési email ként ? mer akár hogy nyagatom nem enged mást

Nekem gmail-es címmel is megy, direkt megnéztem most.
BCS
QUOTE(Lord Gabor @ 2007. Mar 15., 13:35) *
Hehh, pont most jött ki a firss, stabil 0.2.0-es változat. Valószínűleg meghallották a tegnapi csevejünket a témáról. smile.gif
Nekem gmail-es címmel is megy, direkt megnéztem most.

de az id-ét csak hotmailesnek engedi
lac
QUOTE(Lord Gabor @ 2007. Mar 14., 23:00) *
Amit nagyon favorizálnak most Linuxnál, az az Ubuntu Linux... amit én azért nem tudtam kipróbálni, mert nem volt hajlandó oda települni ahová én akartam, legfeljebb a régi rendszer helyett lett volna felmenni, de azt meg nem akartam ugye (Ubuntuval mondjuk érdemes lenne megvárni az áprolisi új stabil változatot, én speciel azt teszem).

Jobb is hogy megvárjátok olyan másfél hete nyüstölöm a Feisty-t, de van hogy kiakad szegényke egy-egy frissités után :S, most úgy vagyok vele, hogy nem is frissitem tovább a csomagokat (szinte naponta van vagy 20-30 frissebb csomag) mert müködik, aztán ha kijön a végleges akkor átállok rá teljes mértékben.
BCS
bexarok
a képfeltöltéses oldalam a második helyen van a googlén a képfeltöltés szóra biggrin.gif pedíg alíg pár hónapos és direkt csak ugy csináltam hogy egyszerre csak egy képet lehessen feltölteni, hogy ne legyen túl népszerű mert eredetileg személyes használatra lett kitalálva
ezek szerint az emberek mégiscsak előnyben részesítenek egy szép oldalt biggrin.gif

ha szerver lenne mögötte a képfeltöltés.hut is lenyomná a trónról muhaha muhaha biggrin.gif
ckow
hem hem, csak hogy belekössek, nálam 3. vagy biggrin.gif

de amúgy grat wink.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.