Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Joomla! (Mambo 4.5.x)
photoshop és webszerkesztés - tutorial.hu > www.tutorial.hu > Programozás
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30
LeGaS
Próbáld ki a JA Submit komponenst.
http://www.joomlart.com/downloads/cat/free...submit_2.1.html
User / pass: bugmenot / bugmenot

Vagy űrlap készítő komponensekkel készíthetsz sajátot is.
coks
Sziasztok!

Töltöttem le egy pár sablont a joomla-hoz. Van egy pár olyan aminek több színsémája van, ezeket mégsem tudom váltogatni. Van olyan sablon aminek a fejlécében itt van pl, hogy red, green, blue, de több az olyan amiben nincs ilyen. Nézegettem a sablon css könyvtárát, ott vannak olyanok pl, hogy style1, style 2 stb, az images könyvtárban pedig ott figyelnek a style1, style2 stb-hez tartozó képek. Hogyan lehet ezeket váltogatni?

Köszönöm a segítséget!

Javítva: Rájöttem. Edit HTML, és a sablon index.php-jában a default style számát átírom. Kezdek belejönni. smile.gif
Matthew
Hello

Azt szeretném kérdezni, hogy nem volt-e valaki abban a cipőben, hogy az oldalán több emberke is írhatott hírt? Én letöltöttem ezt a JA Submit hírbeküldő komponenst, de az volt vele a gondom hogy a hírt beküldte, de a Front Page-re nem rakta ki a hírt. Kérdésem tehát az hogy mivel lehetne megoldani ezt a problémát, hogy több ember is tudjon hírt írni az oldalra, de a Front Page-re is rakja ki a hírt.
coks
Sziasztok!

Feltelepítettem a Datso Gallery-t. Nagyon komoly kis komponens. A probléma csak az, hogy nem találom hol kell beállítani a magyar nyelvet. Zip-elve telepítettem, a language könyvtárba a zip-en belül bemásoltam a hungarian.php-t.
hitetlen
QUOTE(coks @ 2006. Sep 8., 23:44)
Sziasztok!

Feltelepítettem a Datso Gallery-t. Nagyon komoly kis komponens. A probléma csak az, hogy nem találom hol kell beállítani a magyar nyelvet. Zip-elve telepítettem, a language könyvtárba a zip-en belül bemásoltam a hungarian.php-t.
*

írd át a hungarian.php fájl nevét az aktuális nyelvre.
Ha most angol, akkor értelemszerűen english.php -re.
coks
Köszi! Sikerült! respect.gif
coks
Bocsánat a dupla postért, de nincs javítás gomb.

Csak annyit szeretnék kérdezni, hogy ha olyan menüszerkezetet szeretnék létrehozni, hogy pl:

Főoldal
Autós klub
Kapcsolat

Az Autósklubon belül pedig:
Szervezet
Felvétel
Információ

akkor ezt hogyan érdemes megcsinálni? Gondoltam arra, hogy az Autós klub-ot mint hírcsoportot készítem el, és az azon belül lévő menük tulajdonképpen a hírek lesznek. De ez így szerintem hülyeség.
Ezeken az aloldalakon sima infók lennének csak, tehát egyszer meg lenne írva, és nem igazán kell rajtuk a későbbiekben változtatni.
Static commentel lenne érdemes vajon megoldani?

Addig nem merem elkezdeni megcsinálni amíg valaki nem mond egy jó megoldást. smile.gif

Köszönöm előre is!

Ps: még valami! Azt hogy lehet megoldani hogy ha egy menüben újabb menüket hozok létre akkor azok egymásból nyíljanak ki? Mint a joomla.hu-n ha a hírekre kattintok akkor bejönnek alatta az almenük.
hitetlen
QUOTE(coks @ 2006. Sep 14., 10:28)
Bocsánat a dupla postért, de nincs javítás gomb.

Csak annyit szeretnék kérdezni, 

Szekciót készítesz, majd abba kategóriákat.

pl:
Content -> Section Manager
Ott új szekciót készítesz (New), pl Autósklub

Ezt leokézod (Apply), majd ugyanitt, ebben az ablakban, a jobb oldal segítségével menübe teszed
(Link to Menu : Select a Menu -> kiválasztod a menüt, pl: mainmenu
majd lentebb elnevezed: Menu Item Name: pl. Autósklub, majd alatta benyomod a Link to Menu gombot)
Ha kész vagy, elmented (Save)

Eztán kategoriákat teszel ebbe a Szekcióba.
Content -> Category Manager
Új kategória létrehozás (new)
és elvenevezd.Category Title: pl: Szervezet és ezt beírhatod alá is (Category Name: )
Majd alatta Section: Lenyíló fülecskében kiválasztod az elöbb létrehozott Szekciót. A fenti példánál: Autósklub (lenyló fülecskében találod)

így létrehozól több kategóriát is. Akár ugyanebben a szekcióban, akár másban (ha már van más szekciod is)

Majd tartalmat teszel bele:
Content -> Content by Section -> Autósklub -> Szervezet

Én Almenü rendszert így csinálnék:
Megvannak a menük a honlapodon, (tehát kitetted, létrehoztad már a menüket)
Ekkor pl:
Menu -> Mainmenu
Ráklikk arra a menüre, amit almenübe szeretnél tenni.
(tehát belépsz a szerkesztésébe)
Majd itt a Parent Item: Kiválasztod a szülő menüt.
(Jelenleg-alaphelyzetben Top -ra van állítva, alatta válassz egy szülőmenüt)
Elmented, és kész is vagy vele.
Ez lenne a Joomla alap almenürendszere.

további érdekes almenürendszer, különböző -utólag-, telepített menümodulokkal lehet elérni.
menümodulok:
pl. swmenufree, Tigra, Transmenu, stb
coks
Köszi! Minden flottul ment!
Bár a magyar admin alatt kisilabizálni az angol megfelelőt kicsit időígényes volt. smile.gif

Almenüket elkészítettem rendesen ahogy leírtad. Ezekkel a menüket próbálgattam ki:

Transmenu 2.0
Display Menu Tigra 2.0.1
SWMenu Pro 4.4

A Menu Tigra tűnik a legjobbnak. A probl csak az, hogy hogyan tudom az ezzel létrehozott menüt berakni az eredeti helyére?
Továbbá meg lehet azt oldani, hogy a rendes menü kinézete alapján készítse el az újat?
hitetlen
QUOTE(coks @ 2006. Sep 14., 13:15)
Köszi! Minden flottul ment!
Bár a magyar admin alatt kisilabizálni az angol megfelelőt kicsit időígényes volt. smile.gif

Almenüket elkészítettem rendesen ahogy leírtad. Ezekkel a menüket próbálgattam ki:

Transmenu 2.0
Display Menu Tigra 2.0.1
SWMenu Pro 4.4

A Menu Tigra tűnik a legjobbnak. A probl csak az, hogy hogyan tudom az ezzel létrehozott menüt berakni az eredeti helyére?
Továbbá meg lehet azt oldani, hogy a rendes menü kinézete alapján készítse el az újat?
*

Én azokhoz nem értek, sosem próbáltam, csak láttam a Demot.
De az eredeti helyére gondolom a modulkezelőben tudod kicserélni.
a régit unpunblikálod, az újat publikálod.
Magyarul nem tudom, angolul:
Modules -> Site Modulse:
menüben vannak a modulok.
Ott keresd az új menümodulod.

És szinte biztos, hogy az új menüt is ott tudod szerkeszteni.
(vagy ha járt hozzá Komponens, akkor a hozzá tartozó komponensel kell szerkeszteni)

ja, és a Manimenu Kezdőlapra mindenképp szükséged van a honlapod szerkesztéséhez.
Abban tudod szerkeszteni a kezdőlapod kinézetét.
Szal arra valahogy vigyázz, hogy az mindig meglegyen.
Bár könnyen mozgatható más modulba az (és más menü is),
a Menu -> Mainmenu -be lépve kiválasztod a kívánt menüt -> Move (mozgatás?)

Az eredeti menüket én úgy másolom le, hogy a honlapon JOBB klikk a menüpontra -> Parancsikon másolása.

Majd létrehozok egy új menüpontot az Adminfelületben, és ott a
Link - Url -t választom, majd ha továbblapozok, akkor a
Link: -hez bemásolom az elöbb már kimásolt parancsikont. (Jobb klikk beillesztés).
elég, ha csak relatív hivatkozást adsz meg (így költözésnél nem kell átirogatni)
relatív hivatkozás kb így néz ki:
/index.php?option=com_weblinks&Itemid=23

tehát az URL-cím elejét kitörölheted. (http://bla...bla...)
ReSeTer
Valaki tudja, hogyan kell eltünteni ezt a szöveget az oldalam aljáról?
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.
Előre is thx.
LeGaS
includes/footer.php:
CODE
<div align="center">
<?php echo $_VERSION->URL; ?>
</div>

Ezt a sort töröld / írd át kedved szerint.
LeGaS
Tegnap megjelent a Joomla! 1.5 Beta, további információk az oldalunkon.
Cony
Köcce LeGaS!
Letöltöm, megnézem localhoston! wink.gif
Bidu
Sziasztok.
Nekem olyan kérdésem lenne, hogy:
A cookie neve hogy hatarozodik meg?

A sessionbol hogy tudom visszaszedni a user nevet? (pl $_SESSION["User"]? Vagy milyen valtozoban van tarolva?)

Köszönöm!
LeGaS
Pl.:
CODE
$name = $my->name;

vagy
CODE
$name = $my->username;

Első az a rendes név, utóbbi a felhasználónév.

Példa a használatára:
CODE
echo $username
Bidu
QUOTE(LeGaS @ 2006. Oct 18., 16:31)
Pl.:
CODE
$name = $my->name;

vagy
CODE
$name = $my->username;

Első az a rendes név, utóbbi a felhasználónév.

Példa a használatára:
CODE
echo $username

*

Köszi LeGaS!
A cookie neve hogyan állítódik elő? Fontos lenne, hogy hozzáférjünk a SessionID-hez.
LeGaS
CODE
$my->id;

smile.gif
Bidu
Köszi. smile.gif
Bidu
Sziasztok. Szeretnék segítséget kérni a következő miatt:
Sikeresen telepítettem a joomla-smf bridge-et és látom ezt az új modult, ami a bejelentkezést intézi.
Csináltam egy teszt regisztrációt és kaptam egy hibaüzenetet:
CODE

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /www/HDD0/oldalam.hu/components/com_smf_registration/smf_registration.php on line 467

Megnéztem, a kódban a következők vannak:
CODE

464 // get superadministrators id
465 $admins = $acl->get_group_objects(25, 'ARO');

467 foreach ($admins['users'] AS $id)
{
$database->setQuery("
SELECT email, sendEmail
FROM {$mosConfig_dbprefix}users
WHERE id = '$id'");
$rows = $database->loadObjectList();
$row = $rows[0];
if ($row->sendEmail)
mosMail($adminEmail2, $adminName2, $row->email, $subject2, $message2);
}

A regisztráció mondjuk sikerült. Megjött az e-mail is, de ez nem túl esztétikus...

Tudnátok segíteni? Nekem a fenti sorok nekem semmit sem mondanak.
Kommentezzem ki az adott sort és jónapot?

Hálás köszönet!
LeGaS
Lecseréltük az öreg IPB-t egy teljesen új SMF-re. smile.gif Imádom ezt a rendszert. tongue.gif
http://www.joomlaforum.hu/
Harder
Miért e váltás, miben jobb az SMF? Ennyivel jobb?
LeGaS
  • Open Source smile.gif
  • RSS
  • SEF linkek
  • Gyorsaság
  • Kisebb SQL - igaz a karakterkódolást is cseréltük UTF-8-ra, ezért is lett jóval kisebb (67MB -> 25MB)
  • Dizájnolhatóság - bár ez számomra nem volt probléma, mindkét fórum template rendszerét szeretem, de ez átláthatóbb valamivel, nincs annyi kis fájlra lebontva
  • Kisebb hasznos funkciók - pl. értesít új válaszról miközben írok és beidézhetem azt a hozzászólást / átírhatom a hozzászólásom, stb...
Hát kb. ennyi, ha még eszembe jutna valami akkor leírom.
Igazából nem volt olyan funkció az IPB-ben, ami miatt ne lett volna érdemes váltani (max. a figyelmeztetési rendszer, de azt meg nem használtuk).
Harder
Thx, ezek tényleg jól hangzanak, előbb vagy utóbb én is megnézem tüzetesebben ezt az SMF-t, mert eddig inkább csak ránéztem. smile.gif
LeGaS
Már készül az SMF Magyarország! tongue.gif De ez már nem ide tartozik, szóval nem offolok. ^^
lac
Joomla- SMF bridge-t használtok? Nekünk is valami hasonlót kéne tenni kéne egy kicsit jobban adminolható fórum.

QUOTE(LeGaS @ 2006. Oct 23., 13:50)

• Kisebb SQL - igaz a karakterkódolást is cseréltük UTF-8-ra, ezért is lett jóval kisebb (67MB -> 25MB)

*

Hmm ezt hogy csináltátok? smile.gif UTF-8-ban bizonyos karaktereket több mint 1 bájton tárolunk nem(pl: ékezetes)? Akkor elvileg igy csak nőhetett a méret? Vagy valamit nem értek smile.gif
LeGaS
QUOTE(lac @ 2006. Oct 23., 15:07)
Joomla- SMF bridge-t használtok? Nekünk is valami hasonlót kéne tenni kéne egy kicsit jobban adminolható fórum.
*

Nem használtunk bridge-t, mert nem volt rá szükségünk. smile.gif De az SMF oldaláról letölthető bridge-t javaslom.

QUOTE(lac @ 2006. Oct 23., 15:07)
Hmm ezt hogy csináltátok? smile.gif UTF-8-ban bizonyos karaktereket több mint 1 bájton tárolunk nem(pl: ékezetes)? Akkor elvileg igy csak nőhetett a méret? Vagy valamit nem értek smile.gif
*

Hát nem tudom, nem én csináltam az adatbázis konvertálását. smile.gif Mindenesetre az IPB-s adatbázisnál kisebb lett.
lac
A joomla főoldalon nincs reg, csak a fórumban igy már világos smile.gif

TaNbEaRo
Sziasztok!

Meg lehet oldani, hogy a Joomla-ban létrehozok egy modult, és abban egy saját php kód fusson le?
TaNbEaRo
Kösz szépen!

Még sok hasznos dolgot találtam a lapon, amit belinkeltél.
TaNbEaRo
A héten tettem fel újra a honlapomra a joomlát, és régebben fckeditort használtam. Most is ezt szeretném, ezért megkerestem a neten, beinstalláltam, de valamiért nem oylan, mint régen volt. Hiányoznak a betűtípus, stílus, betűméret választó menük. Így néz ki most.
Próbáltam már ezt-azt, de nem tudtam megcsinálni. Remélem tudtok segíteni.
Norbee_89
hello, feltettem en is a joomlat, amihez meg tok bot vagyok, probalom felfedezni benne amerikat. a joomla most nalam benne van ket konyvtarba: wwwroot/joomla/joomla2, es mivel az en domain nevem norbee_89.extra.hu, nem indul el igy, le kell lineklni, na de nekem a kezdo oldal az maga a joomla kezdo oldala szeretnem hogy legyen, ezert atmasoltam a joomla index.php filejat a wwwroot gyokerkonyvtarba de nem indul el, hogy csinaljam meg azt hogy mikor beirtam a http://norbee_89.extra.hu akkor induljon el a joomla?
TaNbEaRo
A gyökérkönyvtárba ne a joomla index.php-ját tedd be, hanem írj egy html oldalt, ahol javascripttel átirányítod a látogatót a joomla kezdőlapjára. Persze ha akarod megírhatod php-ban is.
Norbee_89
QUOTE(TaNbEaRo @ 2006. Nov 6., 21:01)
A gyökérkönyvtárba ne a joomla index.php-ját tedd be, hanem írj egy html oldalt, ahol javascripttel átirányítod a látogatót a joomla kezdőlapjára. Persze ha akarod megírhatod php-ban is.
*

igen csak az a gaz, hogy nem tom hogy kell!!:( nem irod le pls hogyan kell az atiranyitast megcsinalni?
BlackY
Google keresés, "Redirect".
Tipp:
CODE

301-es HTTP kód
 Redirect fejléc

Ez a kettő mindig működik, Google és társai is kedvelik. Kell hozzá minimális HTTP ismeret, kemény 2 (!) sor PHP kódot meg kell írni, bár annyit sem, elég ha rákeresel a fenti hibakódra a fórumban. wink.gif

CODE

Meta refresh
  JavaScript (document.location)

Ezek csúnyák, inaccessable-k, Google nem szereti. Felejtős.

BlackY
Norbee_89
QUOTE(BlackY @ 2006. Nov 6., 21:12)
Google keresés, "Redirect".
Tipp:
CODE

301-es HTTP kód
 Redirect fejléc

Ez a kettő mindig működik, Google és társai is kedvelik. Kell hozzá minimális HTTP ismeret, kemény 2 (!) sor PHP kódot meg kell írni, bár annyit sem, elég ha rákeresel a fenti hibakódra a fórumban. wink.gif

CODE

Meta refresh
  JavaScript (document.location)

Ezek csúnyák, inaccessable-k, Google nem szereti. Felejtős.

BlackY
*

blacky pls, rakerestem, egy csomo mndent talaltam itt, de ha egy sor akkor ird be ide pls hogy tudjam innen kimasolni, es atszerkesszteni a sajat esetemre! pls
BlackY
Kereső-használat - I. lecke:

1. Előkészületek.
Valószínűleg nem ok nélkül tettem oda a kacsintós szmájlit és adtam ilyen pontos információt: az én egyik hozzászólásomban van a keresett infó, és pont azt akarom elkerülni, hogy copy-paste-lj, mert akkor nem ér az egész semmit. "A tudás mindenkié" - áll a nyitólapon. Mindenkié, aki tényleg birtokolni akarja.
Mivel itt HTTP-s témákról lesz szó valószínűleg nem a Photoshop témában keresendő a válasz - bár a rengeteg off-topic... - szűkítettük két fórumra, egy keresőszóra, és egy felhasználóra.

2. Keresés:
Kulcsszó: 301
Felhasználó: BlackY
Keresés a Webdesign és honlapkészítés valamint a Programozás fórumokban
Az eredményeket üzenetenként fogja mutatni

Ráböksz a keresésre, és második helyen ott van a találat. És akkor sem fogom kilinkelni a pontos topicot!

BlackY
Ui.: Ha sértőnek találtad előre-utólag elnézést kérek, de nagyon unalmas már, hogy mindenki olyan kérdést tesz fel, amit 1000x átbeszéltünk már, pusztán azért mert nem akarja/tudja használni a keresőt...
Ui2.: A nemet nagy B-vel és Y-al írom, és szeretem rendesen leírva látni wink.gif
Norbee_89
QUOTE(BlackY @ 2006. Nov 6., 21:52)
Kereső-használat - I. lecke:

1. Előkészületek.
Valószínűleg nem ok nélkül tettem oda a kacsintós szmájlit és adtam ilyen pontos információt: az én egyik hozzászólásomban van a keresett infó, és pont azt akarom elkerülni, hogy copy-paste-lj, mert akkor nem ér az egész semmit. "A tudás mindenkié" - áll a nyitólapon. Mindenkié, aki tényleg birtokolni akarja.
Mivel itt HTTP-s témákról lesz szó valószínűleg nem a Photoshop témában keresendő  a válasz - bár a rengeteg off-topic... - szűkítettük két fórumra, egy keresőszóra, és egy felhasználóra.

2. Keresés:
Kulcsszó: 301
Felhasználó: BlackY
Keresés a Webdesign és honlapkészítés valamint a Programozás fórumokban
Az eredményeket üzenetenként fogja mutatni

Ráböksz a keresésre, és második helyen ott van a találat. És akkor sem fogom kilinkelni a pontos topicot!

BlackY
Ui.: Ha sértőnek találtad előre-utólag elnézést kérek, de nagyon unalmas már, hogy mindenki olyan kérdést tesz fel, amit 1000x átbeszéltünk már, pusztán azért mert nem akarja/tudja használni a keresőt...
Ui2.: A nemet nagy B-vel és Y-al írom, és szeretem rendesen leírva látni wink.gif
*

ok blacky, igazad van, rakeresek es megertem, nem tartom sertonek!
KOSZ!-->amugy sikerult, megcsinaltam a segitseged alapjan, kosz!
BlackY
smile.gif

BlackY
LeGaS
A téma elérte a 100 oldalt, folyt. köv: Joomla! (Mambo 4.5.x) II.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.