Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Joomla! (Mambo 4.5.x)
photoshop és webszerkesztés - tutorial.hu > www.tutorial.hu > Programozás
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30
Harder
CMS rendszer, kicsit más mint a phpnuke, postnuke stb.. de hasonló a célja
a lapon van leírás a telepítéséről
2XP
Hmm, nézegetem mostában ezt a mambót, de a modulok installálásával vmi gond van, ha adminból akarom őket felrakni, ezt kapom:

Upload new module - error
Installation file not found
Harder
Most igy hirtelen nem tudom hogy tettem fel őket, de úgy rémlik FTP-n toltam fel a fájlokat, talán 777-t is állítottam rajtuk majd admin-ból installáltam őket - és így működött a dolog.
2XP
Így is megpróbáltam, de semmi sad.gif Még hibaüzenetet sem ír ki, csak újra betölti az oldalt.
Archie
honnan lehet letölteni theme-eket, vagyis stílusokat a MAMBO-hoz?
Harder
pl. www.mamboportal.com

eleve innen is leszedhető elég sok, meg ott a linkgyűjteményük, azt is érdemes megnézni
bigi
Elindult a MOS Magyarország, címe: http://www.mamboserver.hu
Harder
jéééé, erről nem is tudtam smile.gif Honnan került elő a címe?
Taky
iNDE csinálja, pár napja kezdte el....remélem jó sok minden lesz majd az oldalán. wink.gif
bigi
QUOTE (Harder @ Mar 8 2004, 12:47 PM)
jéééé, erről nem is tudtam smile.gif Honnan került elő a címe?

Talán a Linuxfórumon láttam a bannert? smile.gif
Archie
A Mambo 4.5-ben hol van a Letöltés modul?
egyszerűen sehol nem találom.
Harder
melyikre gondolsz? a gyik.com-osra vagy a tutorial.hu-sra? smile.gif
Archie
már megvan le kellett tölteni egy kiegészítést
a neve ReMOSitory
de azért kösz
Harder
Többféle letöltés modult is láttam a mambo-hoz, a tutorial.hu-n viszont nem az van - mármint nem mambo-s -> ezért kérdeztem smile.gif
mattil
Sziasztok!
A következőket leírtam a mamboserver.hu oldal forumába is, de ott senki sem válaszolt és szerintem az egy döglött oldal sajnos..sad.gif Azóta csak annyi történt, hogy az srv-n is igényeltem helyet (http://jvsz.srv.hu) de az még talán sokkal rosszabb ott elindul a telepítő, de a végén hibát jelez és ujraindul a telepítő, a portál nem indul el..sad.gif Mit tegyek?
Szóval az idézet: A helyzet a következő: A Szakszervezetem számára készítek egy honlapot, melynek legfontosabb funkcioja lenne az, hogy a tagok számára a lehető leggyorsabban megjelenitsük az aktuális informáciokat, valamint közelebb hozzuk egymáshoz az utasokat és a jegyvizsgálókat, és azokat akik szertik ezt a szakmát, netán szeretnének elhelyezkedni ilyen foglalkozásban. Még az ősszel készítettem egy egyszerű statikus honlapot, de ez nem volt alakalmas a fenti célokra. Most két hónapja elkezdtem tervezni egy ujat amit eleinte ugy képzeltem el, hogy statikus lapokból áll majd, melyek könnyen változtathatók lesznek. Ennek az eredménye látható a http://www.tar.hu/jvsz lapon. Sajnos a tar nem alkalmas php scriptek futtatására, ezért regisztráltam egy helyet az uw-n , melynek címe: http://jvsz.uw.hu Ekkoriban akadtam rá (teljesen véletlenül) különböző cms rendszerekre. Kiprobáltam a nuke család tagjait, de lefelé görbült rögtön a szám, mert nem voltak alkalmasak arra amire kellettek volna. A Mambóra véletlenül akadtam és miután kiprobáltam (már amennyire tudtam), rájöttem, hogy ez a nekem való!!! Csakhogy egy gond van: bármily jo is lenne nekem valahogy nem akar normálisan működni (((((((((((( Már a főoldalon is hibaüzeneteket ad, és szerintem a magyarítás se működik normálisan, meg még egy csomó minden.. Ebben a formában viszont ez nem működik és az a kérdésem mi a fenét rontottam el? Innen töltöttem le a mambot, és bár nekem win98se-m van, a windows commander 5.0-ám szépen kicsomagolta a tar.gz fileokat. Fel is tettem mindent, csatoltam az adatbázishoz stb és nem volt jo. Aztán letöröltem mindent, az adatbázist is és ujra felmásoltam, majd elindítottam csupaszon. Így is szépen települt, tehát nem kell manuálisan csatolni erre rájöttem, de így sem jó! Az admin menűben a global configurationban ma átállítom magyarra, akkor néhány rész magyarul jelenik meg, de ezt is keveslem (a magyaritást egyszerűen csak bemásoltam a languages könyvtárba) A modulokat szépen tudom ki-be kapcsolgatni, de például hiába írok meg egy cikket, vagy egy kérdőívet, azt nem tudom publikussá tenni hiába nyomogatom a publish gombot Pedig olyan szépen lehet megszerkeszteni és szépen nézne ki ha megjelenne....Egyszóval ellátogatna valaki erre az oldalra, megnézné milyen hibaüzeneteket ír ki és segítene nekem? Nagyon fontos lenne, mert határidős munka, és most annyi minden történt a szakszervezet háza táján (most vannak az ÜT választások), hogy ezekről mihamarabb be szeretnénk számolni, ezért is kellene hogy működjön végre!!! Szóval segít rajtam valaki?? Kérem..
Válasz a tárgyhoz
Harder
Szia Mattil!

a lapodon ami megjelenik üzenet:
Warning: ini_set() has been disabled for security reasons in /mnt/ultraweb/j/jv/jvsz/mambots/moscode.inc on line 18

ez annyit jelent, hogy ezt az ini_set() bizbaszt a uw.hu letiltotta biztonsági okok miatt, szerintem túl sok minden nem tudsz vele kezdeni.

Azt javaslom, hogy dobd fel a mambo a www.srv.hu szerverre, ott elvileg jónak kell lennie, nekem már van rajta telepített mambo-m.
BlackPrince
srv.hu -n a configuration.php -ra aztirja hogy unwriteable, amire ezeket irja azokat chmod segitségével állítsd 777- re. Ahogy néztem a /tmp is az volt, szóval lehet hogy az srv nemfogja szeretni a mambo-t (?)
Az uw nál meg valami biztonsági matyira hivatkozott, szvsz le van tiltva az a függvény. De én nem értek a mambohoz, Harder valamivel tapasztaltabb wink.gif
mattil
Nagyon szépen köszönöm, hogy máris válaszoltatok! Boldogságom határtalan biggrin.gif
A configuration.php-t ugye a telepítő hozza létre, illetve hozná, ha menne sad.gif igy annak nem tudom átállítani a chmodját... az uw-val akkor ezek szerint nem érdemes foglalkozni? Jó akkor majd megszüntetem! Már a php Nuke és a postnuke telepítése is gondot okozott ott, igaz azok nálam nem is váltak be...Ezt a /tmp dolgot nem értem:ilyen könyvtáram nekem sehol sincs!! Lehet hogy valahonnan máshonnan kellene letöltenem a mambot?
BlackPrince
A /tmp könyvtár az a főkönyvtárban van,
/mnt/ultraweb/j/jv/jvsz/mambots/moscode.inc pl ez a mambots.inc fájl elérési útját mutatja, de Te ettől még nem tudsz feljebb lépni a /mnt/ultraweb/j/jv/jvsz/ szintnél, mivel le van tiltva. Hogy ne tudjanak mások, mások cuccába belenyúlkálni.

Remélem hogy úgy megérthető amit írtam, mert már nemnagyon megy a fogalmazás meg semmi se smile.gif Későre jár...

Harder, megelőztél :DDD
mattil
Pedig még csak 10:22 van! smile.gif Gyerek még az idő smile.gif) De akkor a karórám szerint miért van már fél 11?
mattil
illetve fél1!
Harder
Nálam már fél 1 van de nembaj, legfeljebb megint elalszok a buszon holnap smile.gif

Elindítottam egy mambo feltöltést az srv.hu-ra, ha kibirom addig megnézem, fel lehet-e tenni rendesen
ha nem, akkor majd holnap befejezem smile.gif
mattil
Én meg éppen a step 3-nál vagyok...:Felajánlott itt nekem az URL-re és a PATH-ra két lehetőséget, ezeket elfogadjam? Vagy akkor mi a helyes cím? Szóval az urlre ezt irta pirossal: http:free.srv.hu/j/v/jvsz a PATH-ra meg ezt: /hosting/srv.hu/j/v/jvsz
Harder
ezek jók, hagyd úgy ahogy vannak smile.gif
mattil
Step 4 - Congratulations! Mambo Open Source is installed

** PLEASE REMEMBER TO COMPLETELY REMOVE THE INSTALLATION DIRECTORY **
Administration Login Details
Username : admin
Password : (no ezt nem irom le smile.gif )

Click the "Run" button to start Mambo Open Source site or "Admin" to take you to administrator login.

Your configuration file or directory is not writeable, or there was a problem creating the configuration file. You'll have to upload the following code by hand. Click in the textarea to highlight all of the code

És a run gombra kattintva ujra elindul a telepitő sad.gifsad.gif
Harder
persze, mert az install könyvtárat nem törölted smile.gif

másrészt pedig azt írja, hogy a configuration fájlod vagy könyvtárad nem volt írható, így nem tudta létrehozni azt. A forrást (amit ott láttál alatta) be kell copypastelned a fájlba.
Harder
befejeztem most reggel az install, nem volt vele kulonosebb gond
http://free.srv.hu/m/a/mambika/
feltoltottem a fajlokat, elinditottam a webes install-t, azt vegignyomtam, a vegen ami kodot kiirt alul, azt copypasteltem es egy configuration.php nevu fajlkent feltoltottem a szerverre.
Az installation konyvtarat toroltem.

a folap mukodik, az admin mukodik

amivel gaz van, az a hirek felvetele, szerintem vmi el van cseszve az sql-ben

felveszek egy hirt - ez még megy, el lehet menteni, megjelenik a listában
amikor "published" nyomok neki - na itt van gaz, mert nem lehet, illetve nem csinal semmit
ha megint bele akarok menni az elobb felrakott cikkbe, mar nem enged, helyette ezt a hibauzenetet dobja:

You must add a category for this section first.

DB function failed with error number 1146
Table 'mambika.mos_' doesn't exist SQL=SELECT c.*, g.name AS groupname, u.name AS editor,COUNT(DISTINCT s2.checked_out) AS checked_out, COUNT(DISTINCT s1.id) AS num FROM mos_categories AS c LEFT JOIN mos_users AS u ON u.id = c.checked_out LEFT JOIN mos_groups AS g ON g.id = c.access LEFT JOIN mos_ AS s1 ON s1.catid = c.id LEFT JOIN mos_ AS s2 ON s2.catid = c.id AND s2.checked_out > 0 WHERE section='' GROUP BY c.id ORDER BY c.ordering, c.name LIMIT 0,10

mattil
azt tudom most hirtelen javasolni, hogy a lapon ott van az 1.0.3-as verzio is csomagolva, probald meg azt feltenni. egyelore nem tudom eldonteni mi lehet a gond, emlekeim szerint en mar tettem fel az 1.0.4-es csomagot is es nem volt gond, de ez nem 100%.
ha az 1.0.3-assal is ugyanilyen gondok lesznek, akkor viszont az srv.hu ludas amin meglepodnek, mert a regebbi installom meg még működik náluk.

most ennyit tudtam segíteni, rohannom kell melózni, legyetek rosszak majd napközben jelentkezek.
BlackPrince
Azért van korában, mert a szerver még nincs átállítva nyári időszámításra.

Harder:
nincs hozzá az alap adatbázis szerkezet? Mert akkor onnan csak a mambika.mos_ cuccot kéne a mysqlbe berakni.
bigi
Új Mamboval foglalkozó oldal: http://mambers.com
mattil
Igen, ha jol látom ez egy forum, rengeteg témával és hozzászolással..Sajnos csak angol és német nyelvű hozzászólások vannak sad.gif
Harder
Megvan az sql külön fájban is, onnan végül is fel lehet tenni azt a részt smile.gif
Ez benne van minden csomagban, csak ki kell kopipesztelni.

thx a mambers.com cimet, még nem ismertem smile.gif
mattil
Sziasztok! Ma reggel én is eljutottam odáig, hogy elindult nekem is az oldal. Mindent ugy csináltam, ahogy Harder. De sajnos nekem se működött az admin részből egy csomó minden, pl a hírek felvétele sem sad.gif Ugyanezt tapasztaltam anno az uw-nál is! Ellátogattam a mamboserver.com oldalra, ahol a fő hír épp az 1.7-es megjelenése. Le is töltöttem rögtön, majd letöröltem mindent a szerverről, és kitöröltem az eddigi adatbázist. Elindítottam az uj verzio feltöltését, majd elmentem fodrászhoz. Én balga azt hittem mire hazajövök fel lesz töltve minden erre a megszakadt a kapcsolat üzenet fogadott sad.gif Most elkezdtem ujra, de piszok lassan megy. Néha nagyon elegem van a mikrós netemből, de sajnos itt nincs más lehetőség netkapcsolatra sad.gif Mindenesetre eremélem ez a verzió már működni fog! Csak legyen időm kivárni mire csigalassusággal felmászik a szerverre....
Harder
Remélem az 1.0.7-es verzió már jó lesz, majd ird meg a fejleményeket!
mattil
Sziasztok!
Végre működik! Az 1.0.7-es verzió tökéletesen megy az srv alatt. Atelepítésnél itt is kiirta először a sok unwriteablet, de aztán mindent (az összes könyvtárat és filét) átállítottam 777-re és innentől kezdve szépen elindult és működik is megfelelően smile.gif Eléggé el voltam és vagyok foglalva ma délután és este, de röpke fél óra alatt összehoztam azt, ami most az oldalon látható ITT Nagyon jól működik, és tényleg nagyon jó kis rendszernek találom. Talán csak a magyarítást említeném meg, ami egy kicsit fura számomra. Kétfajta magyarításom van, az egyiket innen szedtem le, a másikat a mamboserver.hu-rol és ami az egyikből hiányzik, az a másikban benne van, de a másikból pont az hiányzik, ami viszont az elsőben megvan blink.gif hmm érthető ez a kicsit bonyolult szöveg smile.gif Egyik sem teljes, pedig jó lenne!!Lesz még majd egy csomo kérdésem szerintem, ahogy előrébb jutok majd a készítésével. Most egyébként valami értelmes felszínt keresek...
mattil
Oldalam a következőt irja ki ha beírom a címet MIÉRT????
JVSZ Portál
This site is temporarily unavailable.
Please notify the System Administrator
unsure.gif
Harder
passz, erre igy szerintem nem sok mindent lehet mondani.
esetleg a szerveren épp megfeküdt az sql vagy ilyesmi (már ha te nem állítottál el semmit).
TLoF
Most megy a lap, de rengeteg benne a hibás link, és az elrontott paraméter.. Lessz még mit nézni rajta smile.gif
vary
Szervusztok.

Tudjátok csodás tanárom kítalálta hogy szakdogának a mambo-ismeretetést csináljam meg.Csak hát eddig igazán sok leírást, még nem találtam.és úgy látom itt csupa profi van...ezért probálok itt segítségetkérni, ha valaki tud bárhol valami összegző vagy bármilyen apró leírást kérelm szóljatok.Elöre is köszönöm............. ph34r.gif
Harder
Én még nem láttam ilyen magyar leírást. sad.gif Elég kevesen használják itthon, de meg ne kérdezd miért ... szerintem honlaphoz elég jó alapot ad, könnyű használni meg normálisan lehet skinelni is smile.gif
vary
nos nem kell magyar leírás angol is megfelel csak valami részletes leírás kéne......... sad.gif
mattil
Sziasztok!
Épp az előbb jártam a mamboserver.com oldalon, ahol azt láttam, hogy bizony már nem a mambo 4.5 a legujabb verzió ám smile.gif Mambo 5.0-ról szólnak a hírek, amibe belelapozgattam és az ott megadott linkekre is ellátogattam. Sajnos nem tudok angolul, csak felszínesen néhány szótígy amit kivettem, az annyi, hogy bizony még a neve is meg fog változni! DOMIT lesz belőle. De lehet, hogy csak én értettem félre, ami ugye a nyelvtudás hiánya miatt érthető biggrin.gif Valaki aki tud angolul megnézné, és elmondaná nekünk miről is irnak ott?
Más: sajnos totál időhiányban szenvedek, és rengeteget melózom, de azért csöppnyi szabadidőmben kezdek egyre jobban rájövögetni, hogy mi hogyan is működik, igy már nincsenek hibás linkjeim stb, de nem könnyű, mert bizony totál angol adminnal van megáldva a kicsike, ezért mindent kiprobálok, mire rájövök valamire..A magyarosításból nem lesz ujabb verzió? Esetleg egy olyan, ami már az admint is magyarul jelenítené meg?
Harder
Én az admint részt soha nem fordítottam, bár ettól még persze lehet hogy vkinek megvan smile.gif
Nem szeretem a magyar nyelvű felületeket se ilyen cms, se program se egyéb szgépes dolog kapcsán, mert sokszor olyan kritikán aluliak a fordítások, hogy csak megkeverik az embert. sad.gif Az angol meg egységes, pl. a "send" gomb tudom hogy mindenhol küldést jelent, a magyarba meg van aki OK-t, van aki MEHET, van aki KÜLDÉS-t, van aki ELKÜLDÖM stb... szal nem szeretem. smile.gif smile.gif
Harder
mattil, igy egy rövid leírás angolul, hogy kb mit is tud:
http://www.mambosolutions.com/index.php?op...id=22&Itemid=40

plusz itt a mambo 4.5 102 oldalas angol nyelvű leírása is pdf-ben:
http://www.mambosolutions.com/index.php?op...d=71&Itemid=43#
Harder
ja és magyar fordításhoz ezt találtam:
http://mosforge.net/frs/?group_id=29&release_id=15

igaz az admin-t ezzel még nem cserélted ki, de talán ennek is hasznát veszed smile.gif
mattil
Sziasztok!
Hogyan hozhatok létre az főmenűn kívül egyéb menűket (almenüket)? Pl a jogszabályok résznél jo lenne, ha a baloldalon lenne egy almenű, ami a feltöltött jogszabályokat tartalmazná, és nem az oldal közepén jelenne meg egy csomo link...
És még valami: Ha a content news-on belül létrehozok kategoriákat, akkor az ugyanazt eredményezi, mintha a contenten belül létrehozok egy vadonatujat? én ugyanis nem látok különbséget, de lehet, hogy bennem van a hiba:) ( A nevessünk egy külön content section, míg a szakszervezet és a jogszabályok csak egy alkategoria a newsen belül...) Pedig első blikkre azt hittem, hogy ha létrehozok egy ujat, akkor majd egy a főoldalhoz hasonlo felületet kapok külön névvel (világosabban: egy rovat főoldalát), de nem igy történt, pedig ha nem a nyitólapra akarom kitenni, akkor semmi értelme az intro textnek. Ezért gondoltam, hogy a rovat főoldalára...
mattil
Ja tényleg! Köszi harder a leírásokat! Remélem vary is nagy hasznát veszi majd a 120 oldalas kézikönyvnek smile.gif A magyarítást is lecseréltem onnan ahonnan mondtad, és sokkal jobbnak találom mint az eddig nálam előfordulokat. Annyira azért nem vagyok hülye angolbol mint amennyire látszik biggrin.gif Hiszen már 16 éve foglalkozom számítástechnikával (még Videoton TVC-n kezdtem smile.gif ) és azért csak ragadt rám valami a számitástechnikai angolból. Csak a folyószövegeket nem értem, mert nem tanultam a nyelvet:pl most a mamboserver.com mambo 5.0-ról szóló cikkét sem.. Ja tényleg azt elolvasta valaki aki ért angolul? Miről szól?
TLoF
Egy mondatban? Nagyon király lessz minden. smile.gif

Részletezve:
- XML-RPC alapokra kivánják helyezni a lapot. Előny az egységes belső formátum, könnyebb testreszabhatóság, hátrány: nehezebb programozhatóság, bár ez titeket nem érint.
- A !DOMIT motor integrációja miatt nagyszámú flash plugin támogatás. (lásd: a hirek egy kis ablakot foglalnak el, amiben egy flash van, és abban futnak a hirek, minden csicsával).
- Remote Admin felület: Na ez nagy ujdonság: irhatsz off-line cikkeket, szerkesztheted a lapot, és amikor fellépsz, akkor össze szinkronizálod a kettőt. Ha ezt rendesen megoldják és elfogadható sebességgel megy akkor ez nagy húzás lessz.
- Emelgetik a saját template motort. Szerintem ez hülyeség. Ha már ennyire azt csinálták, hogy a létező rendszereketből "bevásároltak" akkor akár azt is meg lehetne csinálni, hogy mondjuk Smarty-t használnak.
- PHPGACL a jogosultság kezeléshez. A cucc egy jó darab, kicsi, és kiba gyors (mint irják 517 sor kommentekkel együtt, ami a bő kommentek miatt kb a fele az egésznek)
- AdoDB ez egy pozitiv változás. ugyanis ez a php layer elfedi a programozók elől az sql utasítások különbségeit. Eredménye, hogy relative db független progikat lehet irni.

Összességében, ez kb úgy néz ki, mint mikor valaki álmodik, és ha már ezt csinálja akkor jó nagyot. Ha ezt mondjuk 1. max másfél éven belül készre megcsinlják akkor nagyot fognak vele szakítani.
Harder
Hinnyje, ez tényleg nagyon jól hangzik az alapján amit írsz, kíváncsi leszek mennyi és mikorra valósul meg belőle. Bízzunk benne hogy nem húzódik majd el annyira, mint a 4.x-ről 4.5.x-re való váltás.
mattil
Sziasztok!
Annyi helyen olvastam, hogy htmlarea3 igy, htmlarea3 ugy, hogy letöltöttem magamnak a htmlarea3_xtd -t bemásoltam az editor könyvtárba, és a global configurationban ezt adtam meg az eddigi htmlarea2 helyett. El is indul, bár sokkal lassabban mint a 2-es..Ki is probáltam rögtön, de amikor képet akarok beszúrni, akkor ezt a hibaüzenetewt írja ki: Configuration problem: "/hosting/srv.hu/images/stories" does not exist. Pedig létezik az a könyvtár és a htmlarea2 működik is rendesen blink.gif
mattil
Továbbra sem tudom hogy kell a főmenűn (main menü) és a felhasználói menűn(user menü) kívül további menűket létrehozni. Itt a Gyik.com-on is több menű van pedig. Hogy lettek létrehozva?
És még valami: Nem tudok komponenseket telepíteni. Hogyan kell? Ha kicsomogolom a komponenst akkor hiába másolgatom akárhová nem jelenik meg mint uj komponens. Ha elinditom benne az install.komponens neve.php filet akkor azt irja:"Direct Access to this location is not allowed." Ha pedig az admin menűből akarom telepíteni a tömörített komponenst akkor ezt kapom: "Installation file not found:
/hosting/srv.hu/j/v/jvsz/uploadfiles/install_408668bddbff0/"
Ezt már az srv.hu forumán is jelezte valaki, de később azt irta talált egy safe patchet és most már manualban tudja telepíteni ezeket én nem tudom hol keressem ezt a patch-et, pedig én is szeretnék forumot, vendégkönyvet és egyebeket telepíteni!
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.