Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Joomla! (Mambo 4.5.x)
photoshop és webszerkesztés - tutorial.hu > www.tutorial.hu > Programozás
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30
LeGaS
Rendo: én meg a könyörtelen moderátor vagyok. evil.gif Az offolást ne itt tessék folytatni. smile.gif

Egyébként témához kapcsolódva: a Mambo-nak új neve lesz, mivel a Miro-val felbontották a szerződést. closedeyes.gif
BlackY
Offing rulez evil.gif evil.gif

BlackY
BonD
Na itt egy kis ontopic dolog...
Van egy olyan oldal, hogy Honosító Műhely amit már elég régóta nézegetek. Főleg innen szemezgetem a hasznos segédprogikat, aztán irány a hivatalos oldal és letöltés, mert utálom a magyarosításokat. Amivel kapcsolódik ez az egész ide, hogy ez az egész Mambo-t használ, de a copyright elszivárgott és csak az impresszumban említik meg, hogy ez valójában Mambo. Kérdésem az, hogy lehet ilyet a Mambo licensz szerint? Az ok, ami miatt kérdezem, hogy régebben kerestem egy olyan CMS-t, ami lehetőleg opensource és ki lehet alatta cserélni (legálisan) a kopirájtot, de sajna nem találtam ilyet.
LeGaS
CODE
<meta name="Generator" content="Mambo - Copyright 2000 - 2005 Miro International Pty Ltd.  All rights reserved." />

Ezt nem távolíthatják el a forrásból, de attól függetlenül nem kell az oldalon feltünteni, hogy a Mambo motor fut alatta.
BonD
Yeah! Most már nem megyek velek sokra, mivel közben megoldódtak a CMS problmáim (saját kódok), így nem kell a licensszel bajlódnom. Minden esetre érdekes dolgokat talál az ember! wink.gif
falcon
szép estét mindenkinek,

volna egy kérdésem ami már régóta foglalkoztat, remélem érthetö leszek..

feltöltöttem a mambo*.tar.gz nevü fájlt. hogyan tudom most én ezt kicsomagolni és telepíteni? a tárhely linuxos csak éppen nem tudom hogyan jutok a command prompt-hoz?

Harder
Hát talán ki kellett volna csomagolni azt a tömörített fájlt és a csak a tartalmát feltölteni.. wink.gif
falcon
igen harder igazad lehet de per pilanat nem mindegy hogy 3 megát töltök fel vagy 13-at.. dial-up rulez smile.gif

szoval nincs mas megoldas?
Harder
Nem láttam még ilyesmit, csak olyat hogy a modulokat stb.. fel lehet tölteni egyben is (csomagolt állományként) és a kicsomagolás/telepítés már a szerveren történik.

Mivel - ha jól értem - neked a feltöltés idejével van gond, erre azt tudom mondani hogy nem tökölöd el az időt ("régóta foglalkoztat") ilyesmivel, már valszeg többször is fel tudtad volna tölteni azt a 13MB-t biggrin.gif tongue.gif
falcon
úgy értem régóta foglakoztatott, bár sosem hallottam róla.. megaztán én mindig az egyszerü és (energia, idö)takarékos módszereket szeretem.. de hanem, hát nem, bár valszeg meg lehet oldani ezt is..

mondjuk ha installálok egy shell scriptet a szerverre? persze most egyet sem sikerült találnom, pedig volt egy egysoros php és müködött..
BlackY
Ha van bz2 kiegészítés a szerveren, akkor feltöltöd a cuccot + egy PHP szkriptet ami kicsomagolja, kicsomagoltatod és kész.

BlackY
LeGaS
Van a Mambo-hoz egy script, ami rögtön felrakja neked egy másik szerverről, de most nem tudom a nevét.
LeGaS
Publikussá tették a Mambo új nevét: Joomla!
http://www.joomla.org, http://www.joomla.com
Eléggé túl vannak terhelve a szerverek, szóval most nem valószínű hogy el fogjátok tudni érni.

A projekt az 1.0-ás verzióról indul, ez a Mambo 4.5.3-at tartalmazza + a biztonsági javításokat. A régi Mambo 4.5.1 / 4.5.2-vel működő komponensek / modulok / mambotok ugyanúgy működnek a Joomla!-val is.
Harder
akkor joomlazunk majd, nem mambozunk.. biggrin.gif
Lóri
Engem kicsit emlékeztet a google-ra crazy.gif
cannaris
mambo jobb nev szvsz
saxus
QUOTE(cannaris @ 2005. Sep 3., 20:58)
mambo jobb nev szvsz
*

Az. Amugy most kicsit lemaradtam. Arról hallottam, hogy különváltak a Miro-tól, de most az egész Mambo csapat szakadt úgy ahogy van és átkeresztelték őket Jommla! -vá, vagy kettészakadt és van továbbra is Mambo?
Harder
van tovabbra is mambo (fieztos) meg van joomla (free)
LeGaS
Igen, és van Miro meg Open Source Miro. smile.gif
bigi
Most nézem, hogy elvileg szeptemberben jön az első Joomla! verzió.
LeGaS, tudsz esetleg valami konkrétabbat, talán pontos dátum, stb?
LeGaS
Még nem tudok semmi információt róla.
bigi
QUOTE(LeGaS @ 2005. Sep 11., 16:25)
Még nem tudok semmi információt róla.
*

Kár, remélem szólsz, ha megtudsz valamit smile.gif
LeGaS
Persze, szólni fogok, de érdemesebb lesz majd a megújult Joomla! Magyarország-ot látogatni, mert mostantól sokkal több infóval fogjuk a nagyközönséget ellátni.

Addig ajánlom figyelmetetkbe a Blogg-X nevű programot, amit Windows-ra / Mac-re feltelepítve, a program segítségével írhatsz új hírt az oldalra. Nagyon hasznos szerintem, próbáljátok ki! smile.gif
Harder
Mambo 4.5.1-re is működik? (gondolom igen)

---

közben feltettem localhost-ra egy 4.5.2.1-t, azzal működik. Mondjuk arra még nem jöttem rá, hogy lehetneg megoldani hogy a cikket ne egy az egyben nyomja ki a főlapra.. smile.gif (jó lenne ha törné bevezetőre meg további részre)
LeGaS
Még erősen BETA állapotban van, szóval szerintem ez is meg lesz oldva. wink.gif
Harder
Ha van vmi fejlemény és látod/olvasod, légyszi dobj ide egy üzenetet, mert én tuti el fogom felejteni smile.gif thx!
Egyébként szimpatikus a dolog!
Harder
thx smile.gif asszem megvárom szépen míg mások átállnak, és ha látom hogy nincs gond, mehet... smile.gif
LeGaS
Oks, majd a Joomla! Magyarország-on kiderül hogy működik. smile.gif
Egyébként új forge van: http://developer.joomla.org
Taky
próbáltátok már az előző verziókhoz kiadott cuccokat felnyomni joomla alá? máködnek? (ha igen, akkor kicsit joomlázok) wink.gif
Harder
Elvileg igen, azt olvastam hogy ez egy mambo 4.5.3, mennie kell mindennek. Belegondolva nem is tartom valószínűnek hogy ennyi mizéria és ilyen rövid idő után egy olyan verzióval álljanak elő, ami máris nem kompatibilis a mambo-val. Sőt... egy ideig szerintem még szándékosan kompatibilis lesz mindenféle cucc vele (hogy ne akadályozzák az átállást)
BonD
Hülye kérdés következik:
Joomla & IPB kombóhoz közös login lehetőség létezik-e? Úgy értem, hogy a júzer mondjuk bejelentkezik Joomla-ba és utána mondjuk kiválasztja a fórumot és már be is lesz jelentkezve? Ha van ilyen, akkor hol találom? Thx előre is és bocs a lámulásért!
LeGaS
Taky: én már kipróbáltam és működnek. wink.gif

BonD: létezik megoldás, a http://bbpixel.com/ oldalait nézegesd. Csak ugye mivel az IPB 2.0.x / 2.1 is fizetős, így ez a script is az.
BonD
Hát elég érdekes üzeltpolitikát folytat ez a bbpixels... A csóri az árlistát is tartalmazó fórum témában beszél valami 10 dolláros alapcsomagról, amit ha megveszek, akkor máris tudom használni a Mambo-t az IPB-vel. Arról viszont már nem szól a fáma, hogy ezzel gyakorlatilag kitörölhetem a csinos kis fenekemet, mert ahhoz, hogy az IPB-s júzerek egyben Mambo-s júzerek is legyenek és fordítva, szóval mindehhez egy 30 dolláros csomagot kell vennem.

Igazából nekem nem is az árakkal van a gondom, mert egyszer kibír az ember ennyi zsét, csak hát a ködösítést nagyon nem szeretem. A bbpixels pedig ködösít, szerintem...
LeGaS
Elkészültem a Joomla! 1.0 teljes frontend magyarosításával (informal változat) + a telepítő is magyar. smile.gif
Harder
Király vagy! biggrin.gif up.gif
Szunti
QUOTE(LeGaS @ 2005. Sep 18., 11:34)
Elkészültem a Joomla! 1.0 teljes frontend magyarosításával (informal változat) + a telepítő is magyar. smile.gif
*

Mikor lehet majd letölteni, és honnan?
LeGaS
Arra várok, hogy az új forgeon megerősítsék a projektet, akkor fel tudom oda tölteni. wink.gif
Szunti
Kösz, már alig vártam! wink.gif
LeGaS
Örülök neki! smile.gif
Érdemes lesz látogatni a Joomla! Magyarország-ot, mivel az sokkal-sokkal jobb lesz mint a mostani Mambo Magyarország. Most nagyon ráálltam a Joomla! témára, csomó cikkel + hírrel foglak titeket elárasztani. biggrin.gif wink.gif
tomsolo
paradigma kell a joomlának és jó lesz... smile.gif

ez mostani 1.00 verzió így első blikkre bugmenetesebb mint 4.5.3 beta és szép az admin template-e...smile.gif
Taky
QUOTE(LeGaS @ 2005. Sep 17., 22:26)
Taky: én már kipróbáltam és működnek. wink.gif
*

oks, király wink.gif
LeGaS
Közeleg a Joomla! 1.0.1

A mai napon UTC idő szerint 16:00-kor kiadják a Joomla! 1.0.1 verzióját.

Tudni kell, hogy ez csak hibajavításokat tartalmaz és semmi új funkció nem került bele.

Bár az 1.0.0 verzióban sem voltak kritikus hibák vagy biztonsági rések, de a bugok idegesítőek voltak.

Az 1.0.1 letölhető lesz patch vagy teljes disztribúció formájában is.
LeGaS
Kijött az 1.0.1:
http://developer.joomla.org/sf/frs/do/view...oomla_1_0.1_0_1
Szunti
De jó. Lehet fel is rakom. biggrin.gif
dzsoco
Hi

tud magyarul a ez a Joomla? Mert felraktam az 1.0.1-et localra de így hogy angolul van nem sok mindent tudok csinálni, még Mambo sem volt fönt sose a gépen ugyhogy full ismeretlen számomra még ez.
Ha tud magyarul akkor egy direct linket a letöltésre ha kérhetnék az előző oldalon találtam valamit de azon az oldalon hát nem igen igazodtam ki biggrin.gif
előre is köszi
LeGaS
http://developer.joomla.org/sf/frs/do/down...nd/frs1185?dl=1
De ez csak frontend magyarosítás, tehát az admin nem lesz magyar. Készül már az is, de elég sok munka van vele. Ha még full kezdő vagy, tudom ajánlani a http://kezikonyv.mamboserver.hu oldalt.
dzsoco
Uhhh köszönöm szépen ez is nagyon nagy segítség mert mondjuk nem olyan nehéz ez az admin nagyjából végigpróbálgattam mindent de azért így mostmár legalább tudni fogom pontosan is hogy mit csinálok nem kell állandóan keresgélni hogy min változtattam biggrin.gif
köszi
bigi
Időközben kijött az 1.0.2 is, kicsit sűrűn jövöget mostanában biggrin.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.