Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Nucleus CMS
photoshop és webszerkesztés - tutorial.hu > www.tutorial.hu > Programozás
gorbeats
Már a vélemények között említettem ezt a kis blogmotort...:
nucleuscms.net

Még1cer...,én ezeken a site-okon alkalmaztam:
sureshotor.fpn.hu
gorbeats.uw.hu

És azért szeretem,mert:

- nagyon egyszer? rendszer?,és ezért viszonylag eccer?en szerkeszthet?
- ennek ellenére szerintem igényes
- nem olyan sok réteg?,mint a PHPNuke (ami méltán elterjedt,de eléggé zárt dobozt képez a rendszere),de ezt kompenzálja,hogy eccere akárhány weblogot tud kezelni
- a skin-ek az admin felületen keresztül elég eccer?en szerkeszthet?ek
- külön választ skin-t és template-et,ami lehet?vé teszi,hogy egymásba ágyazzuk különböz? blog-ok felületeteit és differenciáltabbá váljon a felület...

Na,én szerintem ez egy tök jó rendszer és érdemes lenne foglalkozni vele...

csocsi
gorbeats
Sikerült következetesen elcsesznem a cms címét. Itt a jó cím:

nucleuscms.org

bocsi és csocsi :oops:
Harder
Hi smile.gif

szóval köszi a tippet, a héten valamelyik este megnézem én is, feldobom tesztképpen a gépemre smile.gif az ajánlott lapon már megnéztem a feature és screenshot részt, elég ígéretesnek t?nik. smile.gif

lenne is pár kérdésem ezzel kapcsolatban, mivel te már használod egy ideje smile.gif

- a theme hozzá hogy szerkeszthet?? megoldható az, hogy a forrást beteszed dreamweaver-be (vagy egyéb hasonló progiba), és ott átalakítod, majd a forrást visszamásolod az admin felületen és elmented?

- vannak hozzá pluginek/addon-ok stb.. hogy lehet b?víteni, ha új funkciókat szeretnék?

- láttam a honlapon, hogy magyarosítható az egész, vannak ugye a nyelvi fájlok. Kérdés: ezek letölthet?ek valahonnan, vagy le kell fordítani ?ket?

- ez nem a rendszerhez kapcsolódik, de azért megkérdezem smile.gif Van kedved esetleg err?l írni egy hosszabb/rövidebb ismertet?t, esetleg telepítése útmutatót stb..? Szívesen feltenném a cikkek közé természetesen a neveddel, honlapod címével stb.. érdemes lenne reklámozni kicsit a cuccot.
gorbeats
Szeva...!

Els? kérdés : pontosan,de ezzel már egy ideje felhagytam,mert vhogy egyszer?bb a finomításokat az admin részen keresztül elvégezni,persze nem grafikus,csak kód formában...

Második kérdés : hogyne,abszolút,ott vannak a honlapon. Ha b?víteni szeretnéd,akkor vagy szerkesztesz egy plugint,és csatolod az admin felület install részén,vagy mondjuk beilleszted a skinekbe,mint javascriptet ( lásd. nálam )...

...harmadick : magyar nyelvi fájl nincs még fent, mert csak az 1.55 verziót fordítottam eddig le ( :wink: ) és a kiegészítést még nem küldtem vissza a csávónak...de,ami késik nem múlik...

...és van kedvem,de nem tudom lesz-e rá id?m. Vmikor a jöv? hét második felében talán...

...take care
Harder
Köszi, egyre jobban tetszik, remélem nemsokára lesz egy kis szabadid?m kipróbálni smile.gif Megnéztem a plugineket, a többi (nem nagy) CMS-hez képest elég szép számmal akad a honlapon, ez mindenképpen pozitívum. A nyelvi fordítás is jó hogy igy megy, én a mambo-t magyarosítottam hasonló módon, persze nem lett vmi profi fordítás, de legalább használható. smile.gif
Ami a leírást illeti, ha van kedved és id?d, akkor majd várom, biztos sokan örülnének neki smile.gif
TLoF
Na kezd kicsit elkanászodni a www könyvtár a gépemen, de kipróbáltam ezt is. Nekem nagyon nem jött be ez a rendszer. A template system az jó, de azt ami nekem kellene nem tudja, ahhoz meg hogy megirjam magamnak, arra egyszerübb, ha 0-ról kezdek.

Ugyhogy ha szavazni kell akkor ez a rendszer kap töllem egy 4-est egy 10-es skálán.
És inkább mambó smile.gif Most találtam ki, hogy hogy lehet szépen vizszintes dinamikus menüt éppítetni vele.
Harder
Én mindenképp kipróbálom majd, most már nagyon kíváncsi vagyok rá smile.gif
Igaz eddig nagyon bejött a mambo, de nyitott vagyok mindenre smile.gif

Mostanában elgondolkoztam azon (illetve már régebben is filóztam rajta), hogy meg kéne jobban ismerni a phpnuke vagy postnuke-t, mert régóta akartam már egy olyan honlapot (vagy szekciót a honlapon), ahol ezekhez theme/skin (vagy hogy nevezzem) -eket gyártanék és adnék közkézre smile.gif De egyel?re id? hiányában valószín?leg "csak" egy "hogy cseréljük a mambo grafikus felületét" leírásig fog terjedni az energiám sad.gif
TLoF
Én kipróbáltam, de nem jött be. Ennél a másik topikban ajánlott open cucc sokkal jobb volt.
Igaz még ebb?l is hiányzott az a hir rendszer ami megvolt a post/phpnuke sorozatban. A mambonak pedig az egysikúság, és a hierarchia hiánya a legnagyobb hátránya.
Én az ebook portálon, azzal szivtam sokat, hogy nem volt egy épkézlább letöltés vezérl? modul. Ugyhogy irtam magamnak egyet. smile.gif. És miután ebbe igy belejöttem, mostanra az összes php kód saját meló (a js-t én is csórtam smile.gif ) A hétvégén megcsináltam a modul alapú admin menüt, meg hozzá a jogosultság rendszert. Még a news modult kell újra irni, és akkor teljesen jó vagyok.

TLoF
Harder
Hát igen ... mindegyiknek megvan a maga kis hátránya smile.gif
A mambo-ból tényleg nagyon hiányzik nekem is a hierarchia, de egyel?re kibírom nélküle ha más nincs smile.gif Végül is nekem részben azért feküdt legjobban a mambo, mert nem az egész honlap megy róla, csak egy része. Ha full CMS-t kéne használnom, szinte 100% hogy nem ezt alkalmaztam volna, ahhoz keveset tud smile.gif
gorbeats
szeva TLoF...!

...ööö...fejtsd már ki léci,hogy mi az,ami neked kellene,de nem tudja. Hátha tudja,vagy hátha csak engem érdekelne,hogy mit tudhatna...nem mintha itt harcoskodni szeretnék a Nucleus mellett,de ha már feldobtam...

...egyébként meg érdekelne egy topic web gallery ügyben...mert én sokáig kerestem magamnak vmi használhatót,de aztán phpwebgallery-re fanyarodtam,mert azt könny? volt átszerkeszteni...van még olyan egyéb gallery post rendszer,ami az ingyenes magyar szervereken is elfut...?

...ha vki kompetensnek érzi magát az ügyben,akkor érdekes témát indíthatna...
Harder
Szerintem a PhpWebGallery egy nagyon cool rendszer, nálam is az fut! wink.gif
gorbeats
Yopp...én meg t?led csórtam,és a maga nemében teljesen rendben van...de el?tte találkoztam olyan progikkal,amik szebbek-jobbak-nagyobb kaliber?ek voltak,csal mind igényelt vmilyen imagemagix szer? szerveri oldali támogatást. Na,most magyar szolgáltatóknál ilyen nincsen,saját gépre meg még nem akarok honalpot rakni...ezért jött be végül az említett gallery post,de azért érdekelne más is. Sajna én nem találtam...
Harder
Tudsz mondani ilyen rendszereket, mert engem is érdkelne ilyesmi !?
én anno elég sokat végignéztem, szerintem messze ez volt a legjobb az összes közül, igaz nekem ezek a szempontok figyeltek be választáskor:

- lehessen grafikailag testreszabni (ha lehet ne baromi nehezen)
- ne kelljen szerkesztenem a galériát az új képek miatt
- ne kelljen egyesével feltölteni a képeket
- a feltöltés igy menjen kb: ftp-n a cuccot felnyomom, a többit csinálja a rendszer könyvtárak, alkönyvtárak szerint

ezzel 1 kompromisszum volt csak, az utolsó pont esetében, ugyanis a képek feltöltése után kell 1-t kattintani a webes admin felületen is, van vagy plusz fél perc az egész biggrin.gif
TLoF
Hello

Én az SPGM mellett tettem le a voksomat. Könny? testre szabni. (már akinek van grafikus vénája), szép, és átlátható a kódja. Semmit nem kell rajta szerkeszteni.. Egy új könyvtár, és már lehet is nyitni az új algalériát.
A program egyik el?nye/hátránya az az hogy nem generál thumbnaileket. Ugyhogy ezt még feltöltés el?tt meg kell csinálni. (van hozzá java-ban irt konverter windowsra ami fel is tölt.) Gyors, és gyakorlatilag nem igényel semmit.

a bemutató megtekinthet?: http://kepregeny.net-en
- lehessen grafikailag testreszabni (ha lehet ne baromi nehezen)
- ne kelljen szerkesztenem a galériát az új képek miatt
- ne kelljen egyesével feltölteni a képeket
- a feltöltés igy menjen kb: ftp-n a cuccot felnyomom, a többit csinálja a rendszer könyvtárak, alkönyvtárak szerint  

ezzel 1 kompromisszum volt csak, az utolsó pont esetében, ugyanis a képek feltöltése után kell 1-t kattintani a webes admin felületen is, van vagy plusz fél perc az egész biggrin.gif

Hmm..
Harder
Akkor ez a gallery nagyon hasonlít arra amit én is használok, gyakorlatilag nálam is el?re meg kell csinálni a thumbnail-eket, azzal együtt feltöltöm a szerverre a képeket, aztán webes admin felületen kell egy "generate" vagy "refresh" vagy mi a túrót nyomni, és már kész is az egész.

Amúgy cool a képregény-es honlap, gratula hozzá!
bigi
QUOTE (gorbeats @ May 4 2003, 06:53 PM)
Már a vélemények között említettem ezt a kis blogmotort...:
nucleuscms.net

Még1cer...,én ezeken a site-okon alkalmaztam:
sureshotor.fpn.hu
gorbeats.uw.hu

És azért szeretem,mert:

- nagyon egyszer? rendszer?,és ezért viszonylag eccer?en szerkeszthet?
- ennek ellenére szerintem igényes
- nem olyan sok réteg?,mint a PHPNuke (ami méltán elterjedt,de eléggé  zárt dobozt képez a rendszere),de ezt kompenzálja,hogy eccere akárhány weblogot tud kezelni
- a skin-ek az admin felületen keresztül elég eccer?en szerkeszthet?ek
- külön választ skin-t és template-et,ami lehet?vé teszi,hogy egymásba ágyazzuk különböz? blog-ok felületeteit és differenciáltabbá váljon a felület...

Na,én szerintem ez egy tök jó rendszer és érdemes lenne foglalkozni vele...

csocsi

Ügyes kis rendszer ez, de olvastam az oldaladon, hogy gond van, az új PHP és a site nem akar együttműködni?

Miért nem csinálsz egy try.hu -s domaint magadnak, akkor nem gond az örökös költözés rolleyes.gif

Ui: ahogy nézem a Te oldalad is kb. olyan gyakran frissül, mint az enyém. biggrin.gif
Jhonny
Nekem nem akar felmenni átírom a configot feltöltöm az sql-t, rámegyek a lapra és még mindíg azt írja ki hogy indítsam a telepítőt vagy írjam át a config.php-t, és ha a telepítőt futtatom, és amikor kitöltöm a cuccokat, és rákattintok arra a gombra, akkor kiír 6 vagy 7 hibaüzenetet és alatta vannak azok az írások, hogy töröljem ki ez meg azt, azt a 2 file-t kitörlöm aztán átírom annak az 1 file-nak a CHMOD-ját.
Utána rámegyek az oldalra a 2-file letörlése már nincs ott de nem fogadja el a CHMOD-ot amit átírtam szólal a hagyományos módszerrel se megy fel meg az install.php-vel se.
UW-n próbáltam.
Lehet hogy egy kicsit zavaros a leírás smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.