Help - Search - Members - Calendar
Full Version: JavaScript
photoshop és webszerkesztés - tutorial.hu > www.tutorial.hu > Programozás
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22
greenw
Hali!
agyon láma a kérdésem: mi az a javascript????
Taky
A Javascript egy HTML fájlokba tervezett objektum-orientált nyelv. Alapjai a C és C++ nyelvek, így ezekre sokban hasonlít.
TLoF
Gyorsan tegyük még hozzá:
- kliens oldalon böngészőben fut.
- Ahány nagyobb böngésző annyi implementáció, ergó kevés a szabványos utasítás.
- Majdnem kizárólag html hajtogatásra van kitalálva, gyakorlatilag a html nyelv dinamikus kiegészítője.
- A látványos csicsa dolgokat szokták ebben csinálni.
greenw
QUOTE (TLoF @ Feb 29 2004, 03:35 PM)
- Ahány nagyobb böngésző annyi implementáció, ergó kevés a szabványos utasítás.
- Majdnem kizárólag html hajtogatásra van kitalálva, gyakorlatilag a html nyelv dinamikus kiegészítője.
- A látványos csicsa dolgokat szokták ebben csinálni.

Tudna valaki mondani nekem egy progit amivel javascriptet lehet készíteni?
Harder
javascript kódot jellemzően nem programmal lehet írni, kézzel kell begépelned, ha ismered a javascript nyelvet. Kb mint a PHP-t, ott is ismerni kell a nyelvet.
Taky
QUOTE (TLoF @ Feb 29 2004, 04:35 PM)

ezt a fontos dolgot tényleg kihagytam cool.gif
TLoF
greenw: Én a javascriptet általában notepadban vagy PHPEdit -ben irom, de mind a két esetben a kitalál/begépel elvet kell követni. Igazából a nyelv elcsesztsége, és a változatos környezet miatt nem lehet generálni a dolgokat. Illetve ha szép js kódot akarsz akkor jó néhány részt többször meg kell irnod, mert a netscape/IE/mozzilla alapú böngészők elég különféleképpen értelmezik a dolgokat.
Gazala
Sziasztok!

Szerintem ez javasctipthez tartozik, olyan sciptet keresek, (sajnos nem találok unsure.gif ) (javascript, hát nem az erősségem, azaz egyátalán nem értek hozzá) unsure.gif amely megjeleníti az adott képet, de nem lehet letölteni, a másik, ez nem teljesen ide tartozik de nem akarom a fórumot beszennyezni a 2 mondatos kérdéseimmel. smile.gif Egy galériát akarok, de php nem engedélyezett a szerveren, egyátalán ilyet össze lehetne hozni php nélkül, valami olyasmi kellene hogy a képek kis méretbe megjelennek és ha rákatt akkor a teljes kép smile.gif

Köszönöm előre is!

Üdv: Gazala
Harder
Szvsz olyan, hogy képet megjelenítesz de letölteni nem lehet, nincs.
zsola2
Meghát, ha már megjeleníti a képet, akkor legrosszabb esetben nyomok egy print screent, és kioperálom abből a képet...
LeGaS
Ja, sajna sehogy se lehet elkerülni. Le lehet tiltani hogy ne tudja lementeni, de a képlopók meg a PrintScreen még mindig ott van.
Overdrive
Egyetlen megoldás a Watermark vagy magyarosan vízjel. Be rakod a képbe a kis lógódat ( tongue.gif ) vagy a nevedet és már máshol nem fogják kirakni.
kissbalika
QUOTE(Overdrive @ 2005. Mar 8., 01:58)
Egyetlen megoldás a Watermark vagy magyarosan vízjel. Be rakod a képbe a kis lógódat ( tongue.gif ) vagy a nevedet és már máshol nem fogják kirakni.
*

Kivéve, ha jó fotosoppban a lopós lelkületű emberünk tongue.gif
Delawer
Ha esetleg segít, akkor adok egy JScript doksit, .chm formátumban van meg itt. Sajnos ez csak a Microsoft-os referencia, ami mint tudjuk csak 1 implementáció a több közül.
Gazala
QUOTE(Skullkid @ 2005. Mar 7., 23:18)
Ja, sajna sehogy se lehet elkerülni. Le lehet tiltani hogy ne tudja lementeni, de a képlopók meg a PrintScreen még mindig ott van.
*

Köszönöm a válaszokat, ez a megoldás érdekel, a print screen, hát jah, azt gondoltam azt úgyse érinti a dolog, de ez a lementés letiltása érdekelne.

Köszi!

Üdv: Gazala
TLoF
Mondtuk, hogy nem tudod letiltani. Ahhoz hogy a kép megjelenjen a böngészőben le kell tölteni. Ha meg már letöltötte a delikvens, akkor annak sanyi. tehát nem éri meg vele foglalkozni. Ami képet kiraksz a webre, az onnantól kezdve szabad préda.

Max olyant tudsz csinálni, hogy a jobb klikket letiltod a lapon, ez azonban 2 mp alatt kikerülhető még IE alól is, azt meg már ne is említsem hogy a firefoxban kikapcsolható az ilyen tiltás.

Marad a vizjel, hogy szépen rárakod a logódat a képre. Sorry, de ez van.
Vki
QUOTE(greenw @ 2004. Feb 29., 17:16)
Tudna valaki mondani nekem egy progit amivel javascriptet lehet készíteni?
*

Jegyzettömb,illetve angol néven Notepad. biggrin.gif laugh.gif
eMeM
azt hallottam, hogy az éppen online userek nyilvántartását úgy lehet megoldani, hogy eltárolom az uccsó kattintás idejét és átadom php-nek és így tovább. gondolom ezt a kattintás idejét js-el lehet meghatározni. tudja valaki a kódot????
toxin
CODE

<?php
//bírás
$result=mysql_query('UPDATE users SET lastAcces=now() WHERE userId='.$_SESSION['userId']);
if (!$result) die (mysql_error());
//kiolvasás
$result=mysql_query('SELECT userName FROM user WHERE lastAcces>DATE_SUB(NOW(), INTERVAL 5 MIN)');
if (!$result) die (mysql_error());
while ($row=mysql_fetch_assoc($result)) echo $row['userName'];
?>

az valami ilyen lesz szvsz smile.gif , nem kattintáskor hanem oldallehíváskor lefuttatod valahogy a beírást, ahova kiakarod iratani pl. az utolsó 5 perc óta oldallehívást kezdeményező Juzereket oda a kiolvasást

ui.:nincs tesztelve
eMeM
Tényleg! Oldallehívás! Ez mér nem jutott eddig eszembe... Köszi! respect.gif
radiX
én számláló scriptet keresek és még nem találtam működőt, olyat ami azt számolja hányan látogatták meg a weboldalam
mindenképpen sajátot akarok nem olyan ingyenes számlálót nyújtó szolgáltatásokét smile.gif
BlackY
Azt JavaScripttel nem fox smile.gif
Amúgy meg van róla tutorial az oldalon, written by BlackY smile.gif

Meg menj el a tutorial.hu-n a letoltéseknél a scriptek\BlackY.scripts kategóriába... wink.gif

BlackY
radiX
QUOTE(BlackY @ 2005. Apr 3., 20:26)
Azt JavaScripttel nem fox smile.gif
Amúgy meg van róla tutorial az oldalon, written by BlackY smile.gif

Meg menj el a tutorial.hu-n a letoltéseknél a scriptek\BlackY.scripts kategóriába... wink.gif

BlackY
*

de lehet javascriptel, minnyá megnézem a scripteknél
LeGaS
Pedig BlackY scriptje is igen jó, nemtom minek neked JS-es. smile.gif

Amúgy aláírásba nem lehet kép.
RoolY
Pedig van JSes számláló, sőt, nekem még forumom is van.
Szóval nem lehetetlen, 1 ide smile.gif

ERRE TESSÉK

RoolY

LeGaS
Hibás a linkelés, az itteni szabályzatra mutat. tongue.gif
RoolY
És sztedm iért írtam a linket a szabályzatra ? smile.gif
Aláírás... mondd valamit? smile.gif

RoolY
BlackY
És Rooly, elmondanád, hogy a számláló értékét hol tárolod JS-el?
1-0 ide wink.gif

BlackY
toxin
off :
Rooly:Nyelvcsere, nyelvválasztás

általában a php site-okat egyetlen index.php-ból hajtuk meg, ha a kiválasztott nyelvet nem tárolod le süti és/vagy session-ban azután az összes site-on belüli linkben szerepelni kell a lang=magyar ill. az összes form-ban lenni kell egy <input type='hidden' name='lang' value='magyar' /> -nak különben a következő site-on belüli navigációkor visszatérünk az alap nyelvi beállításra, mondjuk nálad az sincs ... smile.gif
BlackY
Off:
Toxin, mondod ezt Te!? Az iXediknek hol van index.php-je!? smile.gif

BlackY
toxin
mondtam hogy általában smile.gif
BlackY
Off:
No comment... wink.gif
Amúgy az ixedik.fw.hu-n lehal MySQL hibaüzenettel, hogy Access Denied...

BlackY
bugadani
Ja megcsinálhatnád smile.gif
toxin
amíg nincs a CC-hez működő törés az is marad
bugadani
CC ?
BlackY
CodeCharge Studio...
Amúgy miért nem használsz egy régebbi verziót, amihez van törés?

BlackY
bugadani
<off>Ahhhhhha
Valaki adna egy linket? </off>
toxin
mert már szétkúrtam a keretrendszerét nem lehet visszaváltani
BlackY
Dani: http://codecharge.com
Toxin: Az gáz... Ezért kell néha back-upot csinálni wink.gif

BlackY
bugadani
Adj egy csomagot, átnézem mi a rossz biggrin.gif
BlackY: Kösz smile.gif
BlackY
Bugadani: Az iXedik úgy 1,5 mega körül jár, ha jól emléxem... Ha azt te átnézed, akkor minden elismerésem a tied wink.gif

BlackY
bugadani
Nem baj az... Azért belefognék smile.gif
toxin
mellesleg sokkal jobb frame-t írtam, az hajtja a todo-t meg fürge ecard-ját smile.gif

cms-ből meg van 279->cmsmatrix.org a rák fog cms-t írni
BlackY
Jogos smile.gif
Szal iXedik megy az abandonware kategóriába?

BlackY
toxin
ja a DukeNukem Forever mellé
bugadani
Hé! Akkor én rák vagyok? smile.gif
BlackY
Rák!? Mi van!?

Amúgy kezdünk nagyon offolni...

BlackY
bugadani
Nem csak kezdünk+toxin barátunk azt írta, rák aki cms-t ír smile.gif
BlackY
Ja, te még csak ott tartasz!? biggrin.gif

BlackY
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.