Tegnap este feldobtam a szerverre is a xoops-t megnézni ott hogy megy, jelentem ott semmi a fentiekhez hasonló probléma nem volt
http://www.gyik.com/xoops/
Sebességre is jobb mint localhost-on (ez a benti gép ócseny rossz)
Ami kicsit kevésbé tetszett már, hogy az állítgatások alatt többször is el?fordult, hogy a submit gomb megnyomás után csak egy fehér lap jött be, szal nem frissítette rendesen a lapot, és nem ugrott tovább. Ilyenkor az F5 segített, de azért kis fekete pont a rendszernek .. ja és ezt a melóhelyes localhost-on és a szerveren is produkálta, más-más böngész?kkel.
Aztán a másik negatívum ami nem tetszik, hogy egyel?re baromira nem találom azt a lehet?séget, ahol meg tudnám szabni, a block-ok milyen sorrendben jelenjenek meg a lapon. Biztos van benne valahol ilyen lehet?ség, de akkor vagy nagyon eldugták, vagy nagyon nem egyértelm? helyen van, vagy én vagyok a vak.
Logikusan én itt várnám hogy legyen ilyen opció: admin / system admin / block administration, viszont itt minden van csak ez nem.
A ... / system admin / Modules Administration alá bezzeg be tudták tenni a sorrendre vonatkozó opciókat, csak a block alá nem..
Másik furcsaság, hogy az install után telepítettem a module-okat is, amik ugye a "main menu"-ban jelennek meg a honlapon (pl. forum, news, web links, downloads stb.) - egészen addig, amíg be vagyok jelentkezve a rendszerbe. Amint kilépek és anymous vagyok, már elt?nik a "main menu"
Ráadásul egy egy "waiting contents" module aktiválásakor elvárnám, hogy ezt csak az admin acc-val belépve jelenítse meg a lapon, nem kell hogy minden látogató lássa.
szóval ilyesmi gondjaim vannak a xoops-val, valszeg ezekre mind van segítség, jobban bele kéne mélyedni - de ennek ellenére szerintem a régi verzió jobb volt, ezt mintha kicsit túlbonyolították volna
(mambo 4ever!)