Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Xoops
photoshop és webszerkesztés - tutorial.hu > www.tutorial.hu > Programozás
bigi
Nyitottam egy új témát az Xoops-nak, így követhet?bb lesz a CMS rendszerek tömegében smile.gif

kesigomu elkészült az új verzió fordításával, érdemes ellátogatni az oldalára :

http://kesigomu.kyed.com
Harder
Ok, akkor xoops-ról itt lesz szó smile.gif

tegnap meglátogattam a lapot amit irtál, láttam még neked sem sikerült leszedned a cuccot, üres volt a download rész smile.gif

kiváncsi leszek rá, nekem tetszett ez a CMS.
Taky
Sajna kesigomu oldalán nincs semmi a Xoops-ról...vki el tudja nekem küldeni a magyarítást? (ja, és hogy melyik Xoopshoz van)
bigi
Sajna kesigomu oldalán nincs semmi a Xoops-ról...vki el tudja nekem küldeni a magyarítást? (ja, és hogy melyik Xoopshoz van)

Van az 1.3.9-hez és az 2-es sorozathoz is, átküldjem mail-en?
Melyiket?
Harder
Légyszi nekem is küldd át, köszi!
azért érdekelne hogy ezekre a rendszerekre épül? lapot miért nem látni a magyar weben.. vajon nem ismerik ?ket vagy mi lehet az oka?
Taky
Hali,
huhh,az szuper lenne, ha átküldenéd:
taky@mailbox.hu -ra kéne smile.gif

El?re is köszi.

(ja, és ha nem gáz,akkor mind a kett?t, mert még nem tudom melyiknél kötök ki,de a 2.0-vel kezdeném)
Taky

Van az 1.3.9-hez és az 2-es sorozathoz is, átküldjem mail-en?
Melyiket?

Csak elírtam a mailcímet...de mindegy,mert ott van alul smile.gif
Köszi még1szer el?re is
Taky
Légyszi nekem is küldd át, köszi!
azért érdekelne hogy ezekre a rendszerekre épül? lapot miért nem látni a magyar weben.. vajon nem ismerik ?ket vagy mi lehet az oka?

Elképzelhet?,hogy nem nagyon ismerik ?ket, de nekem nagyon tetszik az, amit kívülr?l lehet látni róluk...kicsit elmélyedek ebben is, asszem.
Harder
Ok, akkor tudod, a szokásos: várjuk a véleményed róla biggrin.gif

Amúgy nekem mindenképp nagyon pozitiv emlékeim vannak róla, ha nem lenne a mambo, és most kéne indítani egy site-t, nagyon er?sen elgondkolkodnék azon hogy erre építsem. (persze azért még ott van a phpnuke és postnuke, ami nem lebecsülend?) biggrin.gif
Taky
Mindenképp beszámolok majd az élményeimr?l smile.gif
bigi
Átment a mail mindkett?töknek, indulhat a telepítés biggrin.gif
Harder
Köszi megkaptam, nemsokára kipróbálom és írok! smile.gif
Taky
Köszi szépen, megjött...én is írok majd smile.gif
bigi
Kesigomu oldala újból megy!
http://kesigomu.kyed.com/modules/news/
Taky
Köszi a linket smile.gif
Harder, neked sikerült feltenned a Xoops-ot?
Harder
Este eltököltem végül az id?t úgyhogy nem tudtam kipróbálni, valszeg ma telepítem smile.gif
bigi
Nálam felment és fut is normálisan (igaz localhost-on).
Taky
localhoston biztos megy smile.gif
(én nem ott próbáltam)
Harder
Én is localhost-on néztem meg, nem volt vele gond smile.gif

Az install alatt nem volt gond, pöccre felment a cucc, és elég egyértelm? is smile.gif
A grafika egyértelm?en jobb lett az egészben, sokkal jobb az admin felületen is (normálisan néz ki).
Ami különösen tetszett, hogy a module-okat egyesével kell hozzáadni az el?ször üres laphoz telepítés után! smile.gif Üdít? változatosság a -nuke-okhoz képest, ahol install után azzal kell kezdeni a beállítgatásokat hogy kitakarítom ami nem kell smile.gif

Ami furcsa, hogy kicsit lassúnak t?nik az egész, de nem tudom minek köszönhet?: a xoops vagy a gép miatt van? smile.gif

Majd még írok csak befutott egy meló. sad.gif
bigi
localhoston biztos megy smile.gif
(én nem ott próbáltam)

Kb. fél éve használtam, de akkor csak az Eplanet-en futott, a többin az általad is leírt hibajelenséget produkálta, de az még az 1.3.x-es sorozat volt.

Szerintem ugyanaz a probléma most is.
Harder
Tegnap este feldobtam a szerverre is a xoops-t megnézni ott hogy megy, jelentem ott semmi a fentiekhez hasonló probléma nem volt smile.gif

http://www.gyik.com/xoops/

Sebességre is jobb mint localhost-on (ez a benti gép ócseny rossz)

Ami kicsit kevésbé tetszett már, hogy az állítgatások alatt többször is el?fordult, hogy a submit gomb megnyomás után csak egy fehér lap jött be, szal nem frissítette rendesen a lapot, és nem ugrott tovább. Ilyenkor az F5 segített, de azért kis fekete pont a rendszernek .. ja és ezt a melóhelyes localhost-on és a szerveren is produkálta, más-más böngész?kkel.

Aztán a másik negatívum ami nem tetszik, hogy egyel?re baromira nem találom azt a lehet?séget, ahol meg tudnám szabni, a block-ok milyen sorrendben jelenjenek meg a lapon. Biztos van benne valahol ilyen lehet?ség, de akkor vagy nagyon eldugták, vagy nagyon nem egyértelm? helyen van, vagy én vagyok a vak. smile.gif

Logikusan én itt várnám hogy legyen ilyen opció: admin / system admin / block administration, viszont itt minden van csak ez nem.

A ... / system admin / Modules Administration alá bezzeg be tudták tenni a sorrendre vonatkozó opciókat, csak a block alá nem.. smile.gif

Másik furcsaság, hogy az install után telepítettem a module-okat is, amik ugye a "main menu"-ban jelennek meg a honlapon (pl. forum, news, web links, downloads stb.) - egészen addig, amíg be vagyok jelentkezve a rendszerbe. Amint kilépek és anymous vagyok, már elt?nik a "main menu" sad.gif

Ráadásul egy egy "waiting contents" module aktiválásakor elvárnám, hogy ezt csak az admin acc-val belépve jelenítse meg a lapon, nem kell hogy minden látogató lássa.

szóval ilyesmi gondjaim vannak a xoops-val, valszeg ezekre mind van segítség, jobban bele kéne mélyedni - de ennek ellenére szerintem a régi verzió jobb volt, ezt mintha kicsit túlbonyolították volna smile.gif

(mambo 4ever!) smile.gifsmile.gif
bigi
Új javított, magyar Xoops verzió (2.02)!
http://kesigomu.kyed.com/modules/mydownloads/
ChanOP
Sziasztok!

A XOOPS Magyarország oldala nemrég elindult! Folyamatosan bővülő tartalommal várunk minden érdeklődőt! Továbbá keresünk szerkesztőket is. Az oldal a http://xoops.chaosteam.hu címen érhető el.

---------------------------------------------------
ChanOP
XOOPS Hungarian Support Team
http://xoops.chaosteam.hu

This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.