Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Linuxos Programok
photoshop és webszerkesztés - tutorial.hu > www.tutorial.hu > Általános beszélgetés, vélemények, kérdések, javaslatok
Harder
Arra gondoltam, hogy ha vhol belefutunk 1-1 jó programba, be kéne írni annyit hogy mi a neve, miért jó (miben jobb mint a többi hasonló), hasonló program?, és hogy esetleg honnan lehet leszedni.

vmi ilyesmire gondoltam:

neve: sylpheed
honlap: http://sylpheed.good-day.net/
kategória: mailkliens
miért tetszik: mert hasonló mint a wines thebat, elég gyors és szerintem többet is tud mint pl. egy kmail
hasonlóan jó: valszeg a mozilla thunderbird-je (bár az nekem nehézkesebbnek tűnt)
Tomcat
név: Downloader for X
HP: http://www.krasu.ru/soft/chuchelo/
Kat.: letöltésvezérlő
miért tetszik: mert jó laugh.gif

név: XnView
HP: http://xnview.com
kat: képnézeegető, alap szerkesztési oplciókkal, kötegelt feladatok
szvsz ezt a progit sokan ismerik, lévén multiplatformos, s tényleg jó smile.gif

Harder
jó FTP kliensre kérnék tippet! biggrin.gif

Mondom mihez kéne
Monitort nem akarok állandóan futtatni a géphez, szóval SSH-val szándékozom elérni, ráadásul cégtől is így tudom elérni. Amire kell: ha éjszaka letöltést akarok, menjen a linux, illetve ha cégnél meló közben találok letöltenivalót, akkor csak SSH-val egyből otthonra szedjem le.
A wget általános dolgokra jó, de szükségem lenne egy nagyon jó FTP kliensre is, ami tudjon ilyesmit:
- bookmark
- queue
- sebességlimit dinamikusan állítható (ha azt akarom hogy 20 percig csak 10kb/sec-kel töltsön, lehessen állítani)
- megszakadt fel-/letöltések folytatása
- automatikus reconnect
- ha bezárom a putty ablakát (pl. cégnél), itthon megnyitva és belépve vhogy tudjam folytatni az aktuális letöltések figyelését (nem tudom ez egyeltalán megoldható-e)
- ha stop-pal megállítok egy letöltést, tudjam folytatni

Egyelőre az ncftp-vel szemezek, nemtom erről mi a vélemény.. esetleg van ennél jobb megoldás?
bigi
QUOTE (Harder @ Mar 27 2004, 05:01 PM)
neve: sylpheed
honlap: http://sylpheed.good-day.net/
kategória: mailkliens
miért tetszik: mert hasonló mint a wines thebat, elég gyors és szerintem többet is tud mint pl. egy kmail
hasonlóan jó: valszeg a mozilla thunderbird-je (bár az nekem nehézkesebbnek tűnt)

sylpheed-claws, egy sylpheed fork, de már ez a nagytestvér, nagyon kinőtte magát.
Itt a honlapja.

Ui: bent van az Uhu 1.1-ben is, de előtte le kell venni a sima sylpheed-et.
Harder
Ez tényleg durva! biggrin.gif
Tomcat
bazz sima sylpheed-et forgattam gentoon laugh.gif Na mind1, véget Gnome 2.6-al, majd korrigáljuk a problémát biggrin.gif Amúgy jobb mint Thunderbird, tényleg, thx a tippet biggrin.gif

nemtom ki mennyire irc -zik itten, vagy használ instant messengereket, de ajánlom mindenki figyelmébe a gaim nevezetű progit.

msn, icq, aim, yahoo, jabber és két ismeretlen másik protokoll smile.gif + egy korrekt IRC rész. Jól konfigolható, szal kircsó. Pár napja használom, de Xchat nem lesz többet gépen biggrin.gif

egy nagyobb bibije van, ami talán érint 1-2 emberkát, hogy a file átvitel MSN, ICQ esetén nem támogatott. Mondjuk engem nem zavar. MSN hangátvitele sem megy... Ezt leszámítva tökéletes smile.gif

biutos nem egyedülálló fícsör, de automata nick kiegészítás TAB leütésre nagyon tetszik. Tiszta Linux konzol laugh.gif

Harder
nem irc-elek, viszont szándékozok feltenni vmit majd a linux-ra smile.gif eredetileg xchat-t gondoltam, de akkor megnézem helyette ezt a gaim-t.
Tomcat
Hahh! Majd elfeledtem egy másik kedvencem: bluefish

jó kis kódbabráló cucc. HTML, PHP. meg amit akarsz smile.gif Kinézet meg Homesite5 és klónjai
Harder
Én meg ajánlok egy másikat, szvsz nem lehet rossz bár még nem próbáltam smile.gif

http://www.nvu.com/
Tomcat
smile.gif ezt mintha ajánlotta volna már valaki. vagy olvastam róla valmit s úgy keveredtem oda? smile.gif Szal szar biztos nem lehet, hisz a mozilla HTML szerkesztője kioperálva by Lindows Inc. smile.gif Mondjuk nekem nem jött be a mozilla ilyen szempontból, maradok jó kis kékhalnál smile.gif Mindenesetre jó 5let, hogy a firefox és a thunderbird, meg a chat mellé ezt is kiszedték standalone-ba...

meg lehet meg is tupírozták (van 1-1,5 éve is annak, hogy mozilla szerkesztőjét ahsználtam)

apropó! Nem tud valaki olyan linuxos HTML szerkesztőt, mely automata tag kiegészítést tud? Mint homesite, DW, stb. KDE-s Quanta nem érdekel, hiába tudja smile.gif Kékhal sajna nem tudja (vagy csak én vagyok láma)
bigi
QUOTE (Tomcat @ Apr 13 2004, 11:32 PM)
apropó! Nem tud valaki olyan linuxos HTML szerkesztőt, mely automata tag kiegészítést tud? Mint homesite, DW, stb. KDE-s Quanta nem érdekel, hiába tudja smile.gif Kékhal sajna nem tudja (vagy csak én vagyok láma)

jEdit -et használom Linux és Win alatt is, baromi jó, tudja amit szeretnél.
Tomcat
thx bigi! megnézem majd, jónak tűnik... win alá meg alapból mászik fel amint átmászok majd picit autoCADezni smile.gif
BlackPrince
Mit készítesz autocadben? smile.gif
Tomcat
most épp semmit amúgy műszaki ábrázolás házit wink.gif

No nem kell félelmetes dolgokra gondolnod... számtech-technika szak csak... nem leszek én mérnök laugh.gif Amúgy öberkircsó program, tetszik smile.gif nem kell pöcsölni kézi rajzolással végre...

mondtam már, hogy idegesítő, hogy a sylpheed-claws egyik függősége nem fordul le valami miatt? dry.gif
BlackPrince
Még nem mondtad.
Majd megnézem hétvége fele a progit, sok jót mondtak már róla smile.gif
BlackPrince
Valami TotalCommanderhez hasonlo cucc kene X ala, mer hat mc azert nem graf feluletre valo biggrin.gif
Harder
Mondjuk nekem grafikus felület alatt is az mc jött be leginkább biggrin.gif, de nézd meg pl. a Nautilus filemanager-t, az vmi hasonló mint a total commander
Taky
én is MC párti vagyok....már megszoktam biggrin.gif
BlackPrince
Irssi -t meg nem lattam a felsorolsaban szoval van ilyen is smile.gif
Szvsz a legjobb irc kliens wink.gif
Tomcat
Az XMMS ugye a 'default' mp3 player Linux alá. Nos miért ne legyen ebböl is egy fork biggrin.gif Tavaly télen indult útjának a beep-media-player, xmms alapokon. Miért is? Mivel az XMMS ugyan GPL, de a beepesek szerint eléggé closed-source stílusban megy a fejlesztgetése (nehéz patchet bejuttatni hozzájuk, stb). Megoldás szerintük a BMP smile.gif

http://beepmp.sourceforge.net/

Hmm első ránézésre a nagy különbség, hogy szakítottak az XMMS által használt, öregecske GTK 1.2-vel, s GTK2 alapokon nyugszik a stuff. Én most unmerge -eltem az xmmst smile.gif

ja igen! a 0.96.x szériát nem javasolják a dmivel memória problémák vannak vele eállítólag. Helyette a CVS verzióka javasoltak.. Mondjuk portage-ban 0.96.1 volt smile.gif Sebaj, eddig nincs gond vele
Tomcat
Hoppá smile.gif Ennek a BMP 0.96-os szériának tényleg van valami baja dry.gif Olyan szépen csökken a free RAM miközben fut, hogy öröm nézni grrr.gif

Bár mintha valami nem stimmelne a gentoo étvágyával, mert tegnap forgatás közben 780MB ramot csócsált be a kis piszok, oszt utána vissza se adta. nemtom miért, eddig ilyen nem volt gondolkodik.gif
Tomcat
Hmm visszatértem a fluxboxhoz smile.gif Viszont 1-2 ikon kellett azért az asztalra, ezért végre nekiugrottam az idesk nevű proginak. Sokkal 1xerűbb beállítani, mint gondoltam. Lényegében pár perc a min. 2 konfig file. smile.gif és qrva jó fícsörjei vannak:

- ikonok átlátszóságát be lehet állítani (opcionális) --> onmouseover-re újra fakítás nélkül látszanak
- feliratozásuk szintén opcionális. Nálam onmouseover -re jelenik meg az ikon felirata. Állítható szín, betűtípus, méret. Kircsó.
- árnyék: állítható helyzet, szín
- beállítható háló az asztalra, amihez igazíthatóak az ikonok. De szabadon mozgathatóak is.

http://idesk.sf.net

BlackPrince
miert valtottal xfce rol?
Tomcat
Nem is tudom... fluxbox jobban bejön. Főleg így idesk-el párosítva. Ennyi smile.gif
BlackPrince
smile.gif Monnyuk nekem mostanaban azt jelenti hogy linuxozok, hogy besshzok pesti gepbe, aztan azt allitgatom smile.gif Konzol rulez biggrin.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.