Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Xaraya
photoshop és webszerkesztés - tutorial.hu > www.tutorial.hu > Programozás
Pages: 1, 2
Harder
ezt most már tényleg csak azért nyitom, mert már hír is volt róla a honlapon, megérdemli a topicot smile.gif

most néztem, hogy új verzió van bel?le, és egyre jobban mutat a honlapja is:

Xaraya Beta 0.902 Released

http://www.xaraya.com
bigi
Kipróbáltam a Beta 0.900-at, de elég instabil volt nálam.
Ennel ellenére érdemes odafigyelni rá, nagyon ígéretesnek t?nik.
Harder
Szerintem is érdemes rá odafigyelni, kíváncsi leszek az stable 1.0-ra smile.gif
TLoF
Na akkor gyorsan foglajuk össze mi történik a Xaraya Háza tájján.

Na kb ennyi. Majd igyekszem nyomon követni a hireket.
Harder
Cool, thx!

most rohannom kell de este én is megnézem a lapot, még valami hírt is ki lehetne tenni ezzel kapcsolatban.smile.gif
TLoF
Xaraya .9.0.4 Megjelent. Jelen pillanatban egész használhatónak tünik, megéri majd a fordításba föccölni némi energiát, és a tutorialok/howto-k fordítása is megér majd egy misét. Jelenleg az az igazság, hogy nem kevés kisérletezési kedv kell, mire egy használható rendszert farag az ember bell?le, de nagyon jó lett.. Külön el?nye (és hátránya) az hogy mindenki jelent?s módon egyedivé tudja tenni a lapot. Értem ezalatt, hogy a php-nuke/postnuke rendszerek jelenleg inkább teginthet?k forum, és portál motornak mint CMS rendszernek.
A Xaraya hook rendszere nem igazán igényli a küls? modulokat, illetve egy egy modul megvalósítása a pusztán a hook megfelel? felépítéséb?l fog állni. (több modul, amik 100%-osan kompatibilisek az alap rendszerrel, viszont nem lehet file-ban terjeszteni ?ket, csak tutorial formájában. (értsd, ha ide, meg ide kattintasz, ezt beirod, akkor kapsz egy jó forumot, ha ide de utánna amoda kattintasz akkor pedig egy webblogot.) Az biztos, hogy ha valaki elkezd magyarországon jó xaraya tutorialokat irni/fordítani akkor egész szép sikert lehet vele elérni. (ajánlom még figyelmetekbe a lokalizációt támogató részt.. valami nagyon könny? vele fordítani.)
Harder
Tegnap én is feldobtam a 9.0.4-eset, ültem el?tte egy kis id?t, de meg kellett állapítanom hogy ez az egyik eddigi legbonyolultabb rendszer. smile.gif Ezt inkább jó értelemben mondom, mert persze ez egyben jelzi valahol a tudását is, tetszett. Fent is hagytam, majd még nézegetem ahogy lesz id?m rá smile.gif
bigi
Xaraya .9.0.6 Released

In response to a reported security issue, the Xaraya Team has release the .9.0.6 package. Not much has changed between .9.0.5 and .9.0.6, however all users are suggested to upgrade to the latest release. The reported security issue allows a malicious user to gain access to areas that their privilege set should not allow. This release fixes this issue, as well as hardens areas such as the memberslist against XSS attacks. Credit goes to Carl Corliss for the report of the issue, as well as the fix. As a reminder, security issues are requested to be forwarded to the Xaraya Project Management Committee at info@xaraya.com or security@xaraya.com so that appropriate attention can be given.

There are no DB changes between this release and the .9.0.5 release; however, you should still run the upgrade.php to raise your version number. There are also three separate builds to choose from with this release. Core is the bare minimum to run Xaraya, Base is a good assortment of modules to run, and Full is all the modules that are in the modules repository that are in condition for testing. Thanks to all that have reported issues, and please keep the feedback coming!

J. Cox for Team Xaraya

http://www.xaraya.com/index.php/news/195
TLoF
Na a srácok kiadták a 0.9.1.0 -s változatot.. és azt állítják, hogy befejez?dött a nagy változások korszaka az architecturában ezért léptek tovább.. Hát meglátjuk a mostani verzióban azért még mindig kapok hiba üzeneteket, viszont már kevesebbet, és jobban meg kell érte dolgozni.
Harder
Akkor szerinted már esetleg érdemes próbálgatni, ismerkedni vele? Vagy még várjunk csöppet? smile.gif
TLoF
Ismerkedni minden képpen megéri vele, lévén az elvek már nem változnak a kódot csiszolják még, meg ilyenek, de szerintem lassan a feature freeze stádium kezd?dik, amikor már nem lesznek mélyre ható változások...
Harder
Akkor ideje lesz ismerkedni vele, mert most már vagy igy vagy úgy, de lassan le kell cserélni a gyik.com alatti mambo-t smile.gif
bigi
[quote]Akkor ideje lesz ismerkedni vele, mert most már vagy igy vagy úgy, de lassan le kell cserélni a gyik.com alatti mambo-t smile.gif[/quote]
Jó lenne sok gyakorlati tapasztalatot hallani a Xaraya-ról, lassan felrakom én is tesztelgetni smile.gif
Harder
ehh ... le akartam tölteni, erre nem elérhet?.

ha a honlapján rákatt bárhol a letöltésre (akár fent, akár a jobb oldalon), mindig ide visz:
http://sourceforge.net/project/showfiles.p...?group_id=64578

itt pedig most semmi letölthet? nincs sad.gif
bigi
Felraktam az új Xaraya-t (Xaraya-0.9.1.4), hát eddig nagyon szimpatikus, de megfelelően nyakatekert is smile.gif , eddig nem jött semmilyen hibaüzenet, vagy csak nem dolgoztam meg érte elég keményen ? blink.gif

Láttatok hozzá magyar fordítást valahol?
Harder
Még nincs magyar fordítás tudtommal, legalábbis a levlista alapján mondom ezt smile.gif
Viszont nem tudom mikor lesz ebből a rendszerből végre vmi final verzió, nem igazán látszódik hogy haladnának vele. sad.gif
bigi
QUOTE (Harder @ Nov 9 2003, 01:02 AM)
Még nincs magyar fordítás tudtommal, legalábbis a levlista alapján mondom ezt smile.gif
Viszont nem tudom mikor lesz ebből a rendszerből végre vmi final verzió, nem igazán látszódik hogy haladnának vele. sad.gif

Remélem nem pukkant ki a projekt, jó lenne már egy final verzió smile.gif
Taky
QUOTE (bigi @ Nov 9 2003, 11:59 AM)

Remélem nem pukkant ki a projekt, jó lenne már egy final verzió smile.gif

Nem hiszem, hogy "kipukkant" volna......
A Postnuke sem volt valami sűrűn frissülő cucc, gondolom ez sem lesz az.

Mondjuk hozzák ki inkább később, de egy ütős cucc legyen, és ne egy bugtemető.... wink.gif

(bár az is lehet, hogy kis akadályba ütköztek) biggrin.gif
bigi
Hát az igaz, hogy inkább később és hibátlanul jöjjön, mint hamarabb, de hibásan.
Ennek ellenére azért nagyon örülnék, ha mihamarabb megjelenne smile.gif
Taky
Aki nem ismerné:

http://lists.xaraya.com/mailman/listinfo/x...xaraya_users-hu
Harder
Én már elég régóta feliratoztam rá biggrin.gif biggrin.gif
Sajnos egyelőre nem túl nagy a forgalom rajta sad.gif
Taky
Én csak most vettem észre..... wink.gif
Annyira még nem néztem szét náluk smile.gif
TLoF
0.9.1.4 20-Oct-2003
n/a
core/stable
27-Oct-2003
29-Oct-2003

0.9.7
18-Nov-2003
02-Dec-2003
core/stable
12-Dec-2003
?

0.9.8
13-Dec-2003
23-Dec-2003
core/stable
02-Jan-2004
?

0.9.9
03-Jan-2004
13-Jan-2004
core/stable
23-Jan-2004
?

1.0 24-Jan-2004
03-Feb-2004 core/xar_1.0
13-Feb-2004 ?

Na ezek az infók kerültek ki nemrégiben a xaraya.com -ra... még a végén előbb utóbb lessz bellőle stabil kiadás.. smile.gif
bigi
Ez egy remek hír! Már lassan ideje volt!
Ezek szerint visszatértél a fórumba?
Harder
Nah erre kíváncsi leszek ... nincs már túl messzi a jan.24., kibírjuk biggrin.gif
TLoF
Eddig sem mentem el, csak nem volt miért irni smile.gif

De rájöttem, ha nem kezdek el szájat tépni, kihal a fórum smile.gif

Egyébbként szvsz az 1.0-ás változatig. most már nem érdemes felrakni prod. -ba a cuccot, viszont tesztelni erősen javallot, és talán neki lehetne álni a fordításnak, is, bár erről Kempelemet kellene megkérdezni, hogy van -e már valami hivatalos project erre a célra
bigi
QUOTE (TLoF @ Dec 10 2003, 05:01 PM)
Eddig sem mentem el, csak nem volt miért irni smile.gif

De rájöttem, ha nem kezdek el szájat tépni, kihal a fórum smile.gif

biggrin.gif

Xaraya .9.7.0 Released
Xaraya .9.7.0 Beta has been released. The Xaraya codebase is a culmination of two years of hard work and fun by many developers across the world. Xaraya is on the final road toward the 1.0.0 release, and with .9.7.0 the final elements of stability, performance (cache system) and functionality has been introduced. Benchmarks for the final releases can be found here as well as here.........
Tomcat
full csomag 16MB!! te jó ég blink.gif ph34r.gif

amúgy nálam csak a cjb-nél ment rendesen a cucc, srv.hu--n picit, uw-n nagyon beintett (fel se ment). Esetleg valaki felpakolta valami free helyre ezeken kívül?
TLoF
Free ??? Sose volt ilyen helyre accom smile.gif
Amióta komolyan netezek, mindig volt szerver ahol garázdálkodhattam. smile.gif
Tomcat
laugh.gif laugh.gif
Harder
Ha így haladnak, 2005-2006-ra talán már meglesz az 1.0 verzió is .. :/
Taky
LOL
TLoF
Február 1-én napvilágot látott a 0.9.8.0 -ás verzió smile.gif
Harder
Ha jól emlékszem, vmi 2003 végéről volt eredetileg szó, hogy befejezik, ugye? smile.gif Ehhez képest ..
Remélem ha egyszer kihozzák a final verziót, a javításokat, frissítéseket már kicsit pörgősebben készítik biggrin.gif
Tomcat
csak nehogy olyan legyen, mint a postnyúk. abból se lesz már soha 0.8 szvsz smile.gif
Taky
QUOTE (Tomcat @ Feb 3 2004, 01:31 PM)
csak nehogy olyan legyen, mint a postnyúk. abból se lesz már soha 0.8 szvsz smile.gif

én úgy tudom,hogy lesz wink.gif
Tomcat
én is, de legutónn nyáron olvastam róla hírt biggrin.gif
TLoF
Ki az abszolult szegény?
Aki már igérni se bir smile.gif
Harder
LOL biggrin.gif
greenw
Ez amúgy mi??? (Xaraya)
Harder
Tartalomkezelő rendszer (CMS)
De még nincs kész, csak reménykedünk hogy minnél hamarabb kiadnak egy final verziót smile.gif
Taky
QUOTE (Harder @ Feb 18 2004, 06:15 PM)
Tartalomkezelő rendszer (CMS)
De még nincs kész, csak reménykedünk hogy minnél hamarabb kiadnak egy final verziót smile.gif

Inkább ne siessenek vele, de legyen normálisan "összerakva" wink.gif
Tomcat
Hát szerintem nem fogják. Ha eddig nem tették... smile.gif Mind1, majd csak kijön 1x...
Harder
Nagyon a vége fele közeledhet a munka, legalábbis remélem, mert skint váltottak, kint van elég fullos guide, nem is látok már betakról szóló híreket a főlapon .. vagy csak túlzottan optimista vagyok? biggrin.gif
Harder
Kicsit rákerestem napközben - mennyien használják már - és végül is úgy döntöttem, ideje kipróbálni újra. smile.gif
Eddig tapasztalat röviden és tömören: kiba..bonyolult a kezelése, frankón ki sem igazodok rajta. biggrin.gif Biztos sokat tud meg szép és jó, de aki nekifut, előtte szerezze be a pdf-es manual-ját és tegyen fel vmi sityakot, mert a haját fogja tépni. smile.gif
Harder
Alakul a dolog, kezdtem kapisgálni a működését, persze még sokat kell kísérletezni. smile.gif Most pont ott akadtam el, hogy a cikkekbe egyszerűen képtelen vagyok képeket megjelentetni, csak a linket teszi ki (pedig html tag-eknél engedtem, és mással nincs is gond ahogy látom)
Harder
TLoF, nincs kedved kicsit tesztelni a cuccot, megnézni a kódot vagy ilyesmi ... ? Szóval érdekelne mit szólsz hozzá, megéri-e vele foglalkozni vagy hagyjam a csudába smile.gif
LeGaS
Én most töltöttem le a 0.9.9-es full verziót. Evvel szeretném megcsinálni az LFS honlapunkat. Még nem próbáltam ki, de ahogy látom, elég jó. Esetleg nem tudja valaki hogy kell designt csinálni ?? gondolkodik.gif
LeGaS
Azért akarom php-ban mert azt könnyebb frissíteni. De azért szeretném egyedivé tenni. Már több, másik portálrendszert is kipróbáltam, de ezt még nem. Eddig csak a PHP-Nuke-ot, Postnukeot és e107t próbáltam ki. Maradt még a Mambo, Xoops, Xaraya.
Harder
Én ezt a cuccot - hacsak csodát nem művelnek vele - többet nem próbálgatom, nagyot csalódtam benne. A kezelést a mai napig nem bírták egyszerűsíteni, szvsz nagyon túl van bonyolítva. Ez még hagyján, de a fejlesztéssel sem nagyon sietnek, már év elejére ígérték a végleges verziót, gondolom a frissítések lesznek gyorsabbak. Ez még mindig hagyján, de magaz az egész cucc vmi olyan iszonyatosan lassú, hogy localhost-on is beleőszül az ember mire megjelenik vmi. Ráadásként pár napja linkeltem a mambo-s topicba egy összehasonlító cikket a különböző cms-ek terhelhetőségéről ... érdemes megnézni.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.