Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Blog, Weblog
photoshop és webszerkesztés - tutorial.hu > www.tutorial.hu > Programozás
Pages: 1, 2, 3
bigi
Sokáig kerestem magamnak egy szimpatikus blog rendszert, de találni már nem igazán sikerült, míg rá nem akadtam a pLog -ra, nagyon dinamikusan fejlődik, javaslom a kipróbálását smile.gif

Project oldal
pLogWorld
bigi
Kijött a 0.3.2, bővebben itt.
+ 30 db skin már letölthető!
Harder
nekem is ez meg a wordpress tetszik legjobban, jó kis cuccok.. reméljük nemsokára "vki" indit egy ilyen témájú lapot ... wink.gif
bigi
QUOTE (Harder @ Jul 25 2004, 12:04 AM)
nekem is ez meg a wordpress tetszik legjobban, jó kis cuccok.. reméljük nemsokára "vki" indit egy ilyen témájú lapot ... wink.gif

A skinek nagyrésze a wordpress-ből jött át, tényleg szuper mindkét rendszer, jó lenne ha felkarolná vki smile.gif
bigi
QUOTE (Harder @ Jul 25 2004, 12:04 AM)

Tesztelgetem a Wordpress-t, de ki szeretném kapcsolni a cikkekhez történő hozzászólást és nem találom benne mad.gif
zsola2
biztos valami html-es template van rajta nem?
szedd ki a hivatkozást abból, és lám, ki is van kapcsolva. smile.gif

Favágó módszer. biggrin.gif
Harder
Azt nem tudom hol kell kikapcsolni, viszont ha esetleg amiatt kell hogy ne spamolják be a blog-odat, akkor keress rá a "wordpress comment"-re a google-ba, az első 1-2 találat között lesz olyan módszer, amivel meg lehet akadályozni.
LeGaS
QUOTE (Harder @ Jul 24 2004, 10:04 PM)

Kéne közösen indítanunk egy ilyen CMS-ekkel foglalkozó siteot. Úgyis vannak itt nagy arcok (én, Harder, bigi, Tcat, stb.) akik jártasak benne.

Lehetne rá írni cikkeket, előzeteseket, teszteket, lenne fórum, stb.
bigi
QUOTE (zsola2 @ Oct 28 2004, 07:11 PM)
biztos valami html-es template van rajta nem?
szedd ki a hivatkozást abból, és lám, ki is van kapcsolva. smile.gif

Favágó módszer. biggrin.gif

Ha ennyire egyszerű lenne, akkor nem kérdeztem volna smile.gif
bigi
QUOTE (Harder @ Oct 28 2004, 07:23 PM)
Azt nem tudom hol kell kikapcsolni, viszont ha esetleg amiatt kell hogy ne spamolják be a blog-odat, akkor keress rá a "wordpress comment"-re a google-ba, az első 1-2 találat között lesz olyan módszer, amivel meg lehet akadályozni.

Igazából CMS helyett szeretném használni minimális tartalommal, de kifejezetten nem kellene a hozzászólás rész. Volt egy szabad félórám, Google barátommal kerestem, de használható megoldást nem találtam, pedig sokat olvastam smile.gif
TLoF
Ha akarod, kaptok a tutorial.hu -n szekciót, meg ilyeneket. smile.gif
LeGaS
QUOTE (TLoF @ Oct 28 2004, 06:37 PM)
Ha akarod, kaptok a tutorial.hu -n szekciót, meg ilyeneket. smile.gif

Nekem mondtad ? rolleyes.gif Amúgy ha igen, akkor szerintem egy aloldal lenne jó, pl.: cms.tutorial.hu
Harder
Mi van itt kéremszépen, miről meg a csevej?? smile.gif
LeGaS
QUOTE (Harder @ Oct 28 2004, 08:01 PM)
Mi van itt kéremszépen, miről meg a csevej?? smile.gif

Olvasd el fentröl a 8. hozzászólást.
Harder
Csak költői kérdés volt, nem szó szerint értettem.. nyilvánvaló hogy elolvastam a topicot, ha már egyszer hozzászóltam. wink.gif

Egyébként mindenféle - a lap témájába illeszkedő - leírást szívesen veszek (amennyiben megüt egy bizonyos színvonalat), ellenőrzés után a szerző nevével és forrásmegjelöléssel kiteszem a lapra.
A programozási részeket meg TLoF ellenőrzi, ha azt mondja vmit ne rakjak ki, nem fogom. smile.gif

Nem tudom a cms.tutorial.hu cím alatt mire gondoltál, de szerintem a tutorial.hu -> webszerkesztés -> Portal, CMS, forum témakörben ez is benne van, új témát vagy új lapot ennek tökfelesleges csinálni, mert csak "újra feltalálnánk a spanyolviaszt".
bigi
Nem tudom mennyire ismeritek a Serendipity blog-ot, elég dinamikusan fejlesztik.

Honlapja itt: http://www.s9y.org/
Harder
Még nem láttam (illetve csak mikor az itteni linkre kattintottam), de kicsit wikis feelingje van biggrin.gif (a régi-új tartalom összehasonlítása miatt) biggrin.gif
bigi
QUOTE (Harder @ Oct 30 2004, 08:23 PM)
Még nem láttam (illetve csak mikor az itteni linkre kattintottam), de kicsit wikis feelingje van biggrin.gif (a régi-új tartalom összehasonlítása miatt) biggrin.gif

Igen, mert az oldal, amit látsz az Wiki smile.gif , de ha megnézed a készítők oldalait, akkor már ott láthatod élesben is, kb. 10 skin van benne gyárilag, nagyrésze MT-ből átvett.
LeGaS
Kéne már csinálni valami minőségi Mambo oldalt, mert a mamboserver.hu színvonala elég alacsony. sad.gif Valami mamboportal szintűt kéne. cool.gif
777
QUOTE (Harder @ Oct 29 2004, 08:34 AM)
Csak költői kérdés volt, nem szó szerint értettem.. nyilvánvaló hogy elolvastam a topicot, ha már egyszer hozzászóltam. wink.gif

Egyébként mindenféle - a lap témájába illeszkedő - leírást szívesen veszek (amennyiben megüt egy bizonyos színvonalat), ellenőrzés után a szerző nevével és forrásmegjelöléssel kiteszem a lapra.
A programozási részeket meg TLoF ellenőrzi, ha azt mondja vmit ne rakjak ki, nem fogom. smile.gif

Nem tudom a cms.tutorial.hu cím alatt mire gondoltál, de szerintem a tutorial.hu -> webszerkesztés -> Portal, CMS, forum témakörben ez is benne van, új témát vagy új lapot ennek tökfelesleges csinálni, mert csak "újra feltalálnánk a spanyolviaszt".

Sztem (régi tutorial.hu olvasónak, de újonc fórumozónak) tényleg nem kellene egy új siteot indítani ezért, de az, hogy az egyes kategóriák subdomain-en keresztül is elérhetőek legyenek, nem roszz ötlet! up.gif
zsola2
Ez már más kérdés...
látod, sztem ezt simán meg lehetne oldani, hoyg mondjuk a
photoshop.tutorial.hu az a h t t p://www.tutorial.hu/content/section/2/25/ -re mutasson.
De sztem a legfrisebb hírek szerint Hardernek ez a legkisebb problémája. mad.gif
TLoF
Ez nem harder problémája lenne, hanem az enyém:)
zsola2
Látod, aztatat már nem tom, hogy ki mit csinál az oldal üzemeltetésében.
Én csak azt hittem, hogy tied a szerver, oszt csók... meg néha besegítesz neki.
aztán ha kell neki valami a szerver oldalról, akkor szól.

Tényleg.
Hogy indult a tutorial.hu?
Honnan jött az 5let?
Ha nem vagyok vindisgréc. smile.gif
LeGaS
Szerintem néhány kiemeltebb, jobbnak tartott témának kéne aloldalakat csinálni.
Ez jó 5let.
Harder
Először volt a gyik.com (az előtt meg még jópár lapom, ilyen-olyan témában biggrin.gif), ahol Geysappal együtt nyomtuk a témákat. smile.gif Ő biztonság, én meg a már ismert témák. smile.gif Aztán végül is úgy éreztük hogy kicsit kinőttük a lapot, már olyan szempontból hogy a területek eléggé elüttöttek egymástól, igazán egyik sem kapta meg azt a figyelmet, amit szerettünk volna.
Na szóval közben regeltem a tutorial.hu-t, és gondoltam miért ne lehetne a 2 témát szétválasztani - úgyhogy költözés, új grafika stb.. lett belőle.. smile.gif Így ő most frissíti a gyik.com-t, én meg a tutorial.hu-t. smile.gif

A téma/subdomain-en majd filózok, nekem egyelőre nem hiányzik, mivel max 2db aldomaint tudnék amúgy is elképzelni (photoshop, webszerkesztes). De majd gondolkozom rajta, thx az ötletet.. smile.gif
zsola2
No, ez már végképp nem ehhez a topichoz tartozik, de az vesse rám az első követ.... smile.gif

Szal, a subdomain kérdés:

Nekem pl abszolute de nem hiányzik, a fene meg gépelné be azt, hoyg photoshop.tutorial.hu enter mintig...
elég nekem a tutorial.hu is. biggrin.gif aztán egyet kattintok..
úgy is mindig izgatom az egeremet,. smile.gif
Harder
ok. smile.gif Vhogy én is úgy vagyok vele, hogy szeretném ha a főlapot is néznék, hisz oda mennek a hírek, az új cikkek, ott van a kereső stb...
kukac7
http://www.dotclear.net
nem rossz.
saxus
QUOTE(Harder @ 2004. Nov 3., 06:53)
ok. smile.gif Vhogy én is úgy vagyok vele, hogy szeretném ha a főlapot is néznék, hisz oda mennek a hírek, az új cikkek, ott van a kereső stb...
*

Na most már télleg beoffoltunk smile.gif

Tudtommal az oldal fő témaköre a PS és a webszerkesztéshez tartozó tutorialok.

Skullkid viszont azt mondta, hogy egy kifejezetten CMS-sekkel foglalkozó oldalt kéne létrehozni. Valami olyasmit amiben olvashatjuk, hogy egy-egy CMS-sel, fórummal mi történik, tesztek, ismertetők lennének, amely alapján lehetne választani, hogy kinek mi a jó.

Az ötlet szerintem se lenne rossz, mert ilyen direkt csak CMS-sekkel összefoglaló oldalt még nem nagyon láttam Magyarországon.
Balázs
ööö, hülyevagyok. lama.gif
Valaki leírná elég részletesen, hogy hogy kell a wordpress-t "telepíteni? Hülye vagyok, néztem a readme-t, a fórumon, de nem értem. help2.gif
Harder
Huhh, azt pont most telepítettem a múlt héten, asszem csak feltöltöttem a fájlokat ftp-re, a konfig fájlba beírtam az sql-es adatokat és webes felületen beírtam a honlapcime.hu/wp-admin/install.php -t, nyomtam egy okét vagy mit és kész, fent is volt.
Balázs
megcsináltam mindent, feltettem, átírtam a configot is, de még most sem találja az admin installt sad.gif
LeGaS
Balázs: tudsz linket adni?
Balázs
Szerintem felesleges ide most linket adni, annyi a gondom, hogy configban valószínűleg nem írtam át valamit. Meg a mysql része is sötét nekem. Az oldal meg egyszerűen nem jön be, visítozik, hogy ilyen márpedig nincs. closedeyes.gif
( ezért kértem, hogy valaki lépésről lépésre írja le nekem, hogy mit kell átírni mire, stb huh.gif )
LeGaS
1. megnyitod a wp-config-sample.php fájlt, átírod az adatokat, azt elmented wp-config.php néven.
2. feltöltöd a fájlokat az ftp szerverre.
3. megnyitod a telepítőt: wp-admin/install.php

Ennyiből áll a telepítés, más lépések nincsenek, szóval akkkor te írhattál el valamit. wink.gif
Balázs
értem, akkor elírtam.
databázis neve, azt még jól írhattam, a felhasználónevet is, jelszót is, localhosthoz mit írjak? (lehet azt rontottam el)
table prefix-hez sem tudom, mit kell írni, a wplang-hoz eng-et írtam... crazy.gif A fájl neve is jó.
LeGaS
Milyen tárhelyen vagy, mert attól függ hogy mit kell a localhost helyére írni (már ha le kell egyáltalán cserélni).
Balázs
freeweb-en van a cucc.
LeGaS
Aktiváltad a MySQL-t az adminban?
Ha igen, akkor ott minden le van írva és ha emlékeim nem csalnak, akkor localhost helyett sql kell hogy legyen.
Balázs
aktiváltam
Jhonny
Nekem feltette, csak egy dolog zavar dry.gif
Amikor feltöltöttem, rámegyek az index.php-ra, és ott kitöltöm a cuccost kiírja hogy feltette meg minden de fölötte még 1 hibaüzi:
Warning: chmod() has been disabled for security reasons in /mnt/ultraweb/m/ma/marci-home25/wp-admin/setup-config.php on line 147

Itt is kell CHMOD-ot állítani?
Nem tudom de a Nucleus-nál is pont ugyanez volt csak ott 6-7 hibaüzit nyomott ki!
UW-n vagyok.

Szerk: Ja jó rájöttem hogy át kellett állítani a CHMOD-ját smile.gif
De a Nucleus-nál segítsen vki please, ITT!
Előre is köszi.
Jhonny
Bakker mégse jó, ugyanaz a hibaüzi huh.gif
Balázs
Nah, mostmár okés, elmondom a problémát, de csak akkor, ha nem lesz röhögés, vagy hasonló. Az egészet a wordpress mappával együtt töltöttem fel lolhit.gif crazy.gif . Többet nem foglalkozom hasonlóval, ha hülye vagyok. Télleg, nem volt szándékos.... smile.gif

Most viszont az újjabb probléma. Visítozik, hogy neki ilyen DB_HOST adatbázis kell. Azt hol tudnám átírni, hogy mondjuk ne DB_HOST adatbázis kelljen neki, hanem mondjuk xy?
LeGaS
Minden bizonnyal a konfigurációs fájlban van, hogy melyik adatbázist keresse.
BonD
Erre valaki egy megoldást tudna mondani?
http://wordpress.org/support/topic/74165
dzsoco
Én sajnos nem tudok segíteni.

de hamár idekerültem e post miatt így megkérdezem hogy milyen nehéz ezt a wordpress-t átformálni egy saját skinre? Van hozzá valami ésszerü leírás. (nem kerestem eddig sry érte, de most megfordult a fejemben hogy lehet hogy lesz blogom kb. 7,5% smile.gif )
zsola2
dzsoco, nem egy nagy cucc, ha nekem sikerült egy működő skint húzni rá, akkor neked is simán fog menni. smile.gif
Ki kell tapasztalni hogy is épül fel, és megérted, utána már csinálhatod is, mint a gép. smile.gif
Egyébként ha jól láttam, van egy két jó leírás az oldalán, de nekem inkább a cselendzs kellett, anélkül húztam rá új ruhát. smile.gif
Harder
QUOTE(BonD @ 2006. Jun 1., 21:48)
Erre valaki egy megoldást tudna mondani?
http://wordpress.org/support/topic/74165
*

Érdekes egy probléma, még nem találkoztam ilyennel. sad.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.